Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція стін дерев'яного будинку

  1. Для чого потрібна гідроізоляція зовнішньої частини стін дерев'яного будинку
  2. Матеріали для зовнішньої гідроізоляції
  3. Оштукатурочная гідроізоляція
  4. Обмазувальні гідроізолятори для стін
  5. Монтаж гідроізоляції обмазувального типу своїми руками
  6. Оклеічний гідроматеріал для цоколя
  7. Монтаж оклеечной гідроізоляції зовнішніх стін своїми руками
  8. Гідроізоляція стін просоченням

Сьогодні велика частина суспільства зрозуміли, що жити краще в екологічних дерев'яних будинках Сьогодні велика частина суспільства зрозуміли, що жити краще в екологічних дерев'яних будинках. Такий будинок дихає, має гарний зовнішній вигляд і довго тримає тепло. Щоб будинок простояв довго, і ви могли пишатися його зовнішнім виглядом, потрібна хороша гідроізоляція зовнішніх стін.

Первинною звичайно є гідроізоляція фундаменту такого будинку і добре виконати гідроізоляцію підвальних приміщень. Але захист від вологи стін як всередині, так і зовні теж займає не останнє місце. Давайте розглянемо детальніше, що ж таке гідроізоляція зовнішніх стін. Дізнаємося, якими матеріалами потрібно користуватися і як зробити таку роботу самостійно.

Для чого потрібна гідроізоляція зовнішньої частини стін дерев'яного будинку

Якщо не виконати захист стін дерев'яного будинку, то дерево швидко почне гнити і покриватися грибком. Сьогодні використовуючи в основному заходи:

Але, як відомо грибок і пліснява з'являються в тих місцях, де вологість підвищена. Дерев'яне волокно дуже добре вбирає вологу всередину і довго тримає її там. А при високих температурах дерево почне пріти і гнити. В холоду же просто замерзне, що призведе до втрат тепла і отмоканіе стін. Якщо грибок уже з'явився, від нього складно позбутися, і вся сім'я буде дихати спорами цього ворога деревини. Від цього допомагають позбутися:

  • гідроізоляція стін будинку;
  • обробка фунгіцидами;
  • оштукатурювання будинку;
  • побілка вапном.

http://www.youtube.com/watch?v=K_b8FXAYNWE

При захисті будівлі виконують ряд дій. це:

  • зовнішня гідроізоляція дерев'яних стін;
  • вентиляція фасаду дерев'яного будинку;
  • внутрішня гідроізоляція.

Захист від вологи зовнішніх стін дерев'яного будинку це одна із самих основних завдань проведення ремонту або будівництва дерев'яного будинку. Цю роботу потрібно зробити досить професійно і якісно. Саме від цього буде залежати, яка вологість буде всередині будинку, а так само те, скільки він прослужить.

Матеріали для зовнішньої гідроізоляції

Сьогодні на будівельному ринку можна зустріти досить велика різноманітність матеріалів. Якщо запитати професіоналів як правильно вибрати матеріал, то вашу увагу звернуть на вологість в самому будинку, тип конструкції вашого будови, того де розташоване ваше житло. Саме від цього і буде залежати вибір.

Виконувати гідроізоляцію стін можна двома методами: Виконувати гідроізоляцію стін можна двома методами:

  1. Розпилення.
  2. ручним способом

При цьому застосовують види захисту:

  1. обмазувальних
  2. Оштукатурочним.
  3. Обклеювальний.

Між фундаментом і самою стіною ще під час будівництва теж повинна бути гідроізоляція. Її називають горизонтальною захистом. Як правило, в таких випадках використовують рулонний або обмазувальної спеціальний матеріал. Як рулонного обклеечного матеріалу найчастіше користуються руберойдом. Його притискають до вже підготовленої стіні і зверху розігрівають гарелкой. Після цього проходять і розрівнюють все валиком. Зверху таку конструкцію закривають або утеплювачем і обналічнкой, якої може бути, наприклад сайдинг.

У будь-якому випадку зовнішня гідроізоляція стін повинна бути пов'язана з гідроізоляцією між стіною і фундаментом. А там, як правило, використовують все той же руберойд. Нижні колоди від фундаменту обробляю спеціальними антисептиками, або простим відпрацьованим машинним маслом.

Оштукатурочная гідроізоляція

Оштукатурочная система вважається однією з найміцніших. Але її практично не роблять на дерев'яні стіни. Вона наноситися на вже очищені і підготовлені стіни. Для цього використовують спеціальні водостійкі штукатурочние суміші.

Наносять їх шпателем на підготовлену і грунтовані поверхню. Товщина нанесення дорівнює приблизно від 2-5 см. Наносити потрібно шарами, кожному шару дати гарненько просохнути. Така гідроізоляція вважається дуже стійкою до розтріскування, але не захищена від механічних впливів.

Зверху на таку штукатурку наносять шар спеціальної грунтовки, а потім фарби. По трудомісткості ця одна з найскладніших гідроізоляцій.

Обмазувальні гідроізолятори для стін

Зазвичай при виконанні цих робіт використовують трещіноперекривающіе склади, сілікатізаціонний концентрати, бітумні емульсії. Вони добре покривають дерево і забивають всі пори. Утворюючи на його поверхні як плівку, яка здатна не пропускати воду всередину і відштовхувати її.

Обмазувальну суміш можна наносити в гарячому або холодному вигляді. Все залежить від того матеріалу який ви вибрали. При такій роботі використовують будівельний шпатель, пензлики. Ця гідроізоляція має великий термін служби, він дорівнює приблизно 50 років. Звичайно, все залежить від якості вибраного матеріалу.

Монтаж гідроізоляції обмазувального типу своїми руками

Розглянь монтаж гідроізоляції обмазувального виду на зовнішню стіну дерев'яного будинку.

Для цього вам знадобитися: Для цього вам знадобитися:

  1. Техноніколь Мастика МГТРН (можна взяти будь-який відповідний саме вам матеріал)
  2. Пензлик або валик.
  3. Грунтовка по дереву під бітумну гідроізоляцію.
  4. Шкурка.
  5. Щітка.
  6. Розпилювач.

Першим етапом виробляємо ретельне очищення зовнішніх стін від бруду. Для цього можна навіть злегка ошкурить їх зверху і добре прочистити щіткою. Зверху наносимо грунтовку. Її можна нанести розпилювачем, для цієї мети підійде простий садовий розпилювач. Після нанесення даємо їй добре просохнути.

Наступним етапом буде нанесення гідроізоляції. Ми вибрали Техноніколь. Ця гідроізоляція має глибоке проникаюче дію і швидко сохне. За допомогою неї можна приклеюють гідроізоляцію рулонного типу, до шорстким і запорошених поверхнях. Але сама по собі це вже готова захист.

Наносимо її на стіни за допомогою пензлика, туди, де пензлик не потрапляє, просто заливаємо розчин і знімаємо надлишки шпателем. Після нанесення даємо їй добре просохнути. Коли вона перестала липнути при дотику, наносимо зверху другий шар. Після його висихання наносимо третій шар.

Після повного висихання у вас вийти гарна гідроізоляція зовнішньої дерев'яної стіни, якої буде не страшна не вологість, що не негода. Зверху зазвичай таку систему декорують обналичкой. Це може бути як вагонка, так і сайдинг.

Оклеічний гідроматеріал для цоколя

Обклеювальний гідроізолятор наноситися, як правило, одним шаром, але для досягнення більш міцної водостійкої поверхні можна наносити і декількома шарами Обклеювальний гідроізолятор наноситися, як правило, одним шаром, але для досягнення більш міцної водостійкої поверхні можна наносити і декількома шарами. Матеріал при такій обробці притискають щільно до вже підготовленим стін цоколя та обробляють простий пальником, після чого розгладжують валиком. Найчастіше в таких випадках використовують руберойд.

Можна нанести і приклеїти такий матеріал і холодним способом. Це робиться за допомогою бітумної мастики.

Так само матеріал на дерев'яні стіни наносять між обналичкой і стіною. Між ними прокладають утеплювач, але це вже від розсуду власника будівлі. Добре застосовувати для переведення в готівку при такій гідроізоляції вентильованих фасадів. Волога в таких випадках не буде накопичуватися зверху гідроізоляції, а буде витягуватися як в трубу.

Для захисту такої гідроізоляції часто використовують спеціально зроблену притискну конструкцію.

Монтаж оклеечной гідроізоляції зовнішніх стін своїми руками

Вам знадобляться: Вам знадобляться:

  1. Рулонний руберойд.
  2. Газова лампа.
  3. Гумовий валик.
  4. Щітка.
  5. Наждачний папір.

Першим етапом стіни цоколя будинку ретельно очищають від пилу і бруду. Тут можна пройтися просто щіткою і прибрати все сміття, але при більш глибокому засміченні пройдіть зверху наждачним. Після цього знову ретельно очистіть стіни.

Тепер береться рулонний руберойд і розкочується, починаючи зверху вниз. Він щільно притискається до стіни цоколя і зверху по ньому проводять палаючої газовим пальником. Руберойд під впливом вогню розплавитися, і почне прилипати до стіни. По м'якому і розплавленого руберойду проводять гумовим валиком. Потрібно вирівняти стіну, і вигнати з під листа руберойду все повітря. Робити таку систему досить складно, і вам потрібен буде помічник.

Так роблять кожен лист. Поки не буде обшито всю будівлю повністю. Зверху роблять обрішотку яка додатково притисне листи до будівлі. І тільки потім вже утеплюють і монтують обналичку.

Гідроізоляція стін просоченням

Сьогодні представлено безліч просочень деревини, які заповнюють мікротріщини в дереві і покривають колоди будинку водонепроникною плівкою Сьогодні представлено безліч просочень деревини, які заповнюють мікротріщини в дереві і покривають колоди будинку водонепроникною плівкою. При цьому зовнішній вигляд дерева не змінитися.

Однією з таких просочень можна назвати рідке скло. Цю просочення вже давно стали застосовувати в якості гідроізолятора. Продається вона в усіх великих будівельних магазинах. Воно має світло сірий або жовтий колір. Покривши колоди таким матеріалом, можна бути впевненим, що волога їм вже буде не страшна.

Не варто забувати, що якою б міцною і надійною була гідроізоляція стін. Без гідроізоляції фундаменту вона не має ніякого сенсу. Так що будь-який захист від вологи потрібно починати з фундаменту і цоколя будівлі і лише, потім переходити на стіни.

Робити обналичку будівлі без попередньої гідроізоляції стін не рекомендується.

Не важливо, яку гідроізоляцію стін ви оберете, важливо яким матеріалом ви скористаєтеся. Від якісного матеріалу і плюс добросовісної роботи залежить повністю отриманий результат. Краще довірити таку роботу професійним фірмам, але доклавши трохи старанності і праці можна зробити такий монтаж і самостійно.

Com/watch?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама