Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція стін, кутів і статі в квартирі

  1. 2.1. Головне - стики! При гідроізоляції і ремонті ванної та туалету потрібно, як мінімум, забезпечити...
  2. 2.3. Якщо Ви встановлюєте пральну машину

2.1. Головне - стики!

При гідроізоляції і ремонті ванної та туалету потрібно, як мінімум, забезпечити водонепроникність стиків стін з підлогою та стелею, а також стиків труб з підлогою та стелею.

Для гідроізоляції стиків стін з підлогою та стелею в них нарізають штрабу перетином 20х20 мм, яку герметично заповнюють Дегідролом люкс марки 5. Витрата 0,8 кг на 1 погонний метр штраби зазначеного перетину.

Практика показує, що крім гідроізоляції стиків у ванній кімнаті і туалеті, зовсім не зайвим буває пристрій по периметру підлоги (в стику зі стінами) ізолюючого буртика, який в разі чого не дозволяє розлитися воді по всій квартирі. Якщо такий водонепроникний буртик не передбачений типовим рішенням, то його можна виготовити самому, використовуючи Дегідрол люкс марки 5:

Для гідроізоляції стабільних стиків з металевими трубами по периметру труби нарізають штрабу перетином 30х30, яку герметично заповнюють Дегідролом люкс марки 5. Витрата 1,53 кг на 1 погонний метр штраби зазначеного перетину.

Для гідроізоляції рухомих стиків з металевими трубами або стиків з пластиковими трубами у ванній по периметру труби нарізають штрабу перетином 30х30, яку герметично заповнюють еластичним матеріалом Дегідрол люкс марки 7. Витрата 1,35 кг на 1 погонний метр штраби зазначеного перетину.

Якщо в стиках (в т.ч. з трубами, особливо в міжповерховому перекритті) є великі пустоти, то їх попередньо заповнюють монтажною піною. Після чого гідроізолюють, як зазначено вище. Пам'ятайте: монтажна піна відмінно заповнює порожнечі, але вона вимагає зовнішнього захисту і не гарантує водонепроникності її стиків з бетоном або з трубами. А через стики (шви, тріщини) якраз і біжить вода і конденсат. Тому надійна гідроізоляція стиків, швів і тріщин - запорука успішності гідроізоляційних робіт в цілому! Саме тут Дегідрол особливо корисний.

2.2. фінальний штрих

Після гідроізоляції стиків можна додатково підвищити водонепроникність бетонної підлоги і стін, обробивши їх Дегідролом люкс марки 3 з витратою 1 кг / м2.

Типова схема гідроізоляції ванної кімнати і туалету:

Типова схема гідроізоляції ванної кімнати і туалету:

Після цього можна приступати до наклеювання керамічної плитки. Причому підлогову плитку можна наклеїти на Дегідрол люкс марки 5, забезпечивши відразу гідроізоляцію підлоги і міжплиткових стиків.

А якщо у Вас стіни "гуляють" і настінна керамічна плитка періодично відпадає (що легко виявляється по звуку порожнечі при простукуванні) або, більш того, плитка від деформирующей навантаження тріскається, то на таких ділянках замість плиткового клею рекомендується використовувати еластичний матеріал Дегідрол люкс марки 7 . Матеріал наносять токім шаром на вологі плитку і стіни, після чого плитку щільно притискають до стіни на 30-40 сек. Чим сильніше деформації стін, тим товщі повинен бути клеїть еластично-захисний шар Дегідрола люкс марки 7.

2.3. Якщо Ви встановлюєте пральну машину

Якщо Ви плануєте встановити у ванній (або в іншому місці квартири) пральну машину, то під неї потрібно підготувати строго горизонтальну водонепроникну майданчик. Для цього після гідроізоляції стиків короба ванної кімнати (ця робота обов'язкова, якщо Ви хочете уникнути потопу у всій квартирі) на підготовлену ділянку підлоги необхідно налити розчин Дегідрола люкс марки 11. Розчин матеріалу сам вирівнюється "в горизонт", а також забезпечить надійну гідроізоляцію підлоги. Плитку для підлоги можна також наклеїти на Дегідрол люкс марки 11. При наявності досвіду ці операції (підготовка водонепроникною горизонтального майданчика і наклеювання плитки для підлоги) виконуються в один прийом. Витрата матеріалу залежить від ухилу підлоги і для квадрата в 1 м2в середньому становить 5-9 кг.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама