Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція стін зсередини

  1. Необхідність внутрішньої гідроізоляції
  2. Види гідроізоляції і герметизуючих матеріалів
  3. Гідроізоляція стін ін'єктуванням
  4. Гідроізоляція цегляних стін

Вологі стіни не додають ні комфорту, ні затишку. У такому будинку не тільки неприємно, але й небезпечно жити або працювати. А якщо, не дивлячись на обробку водовідштовхувальними шпалерами або пластиковими панелями, волога наростає, значить необхідно внутрішня гідроізоляція стін приміщення.

В ідеалі гідроізоляційні роботи внутрішніх приміщень повинні проводитися на певному етапі будівництва, але далеко не завжди вони виконуються відповідно до існуючих вимог. А також дуже багато старих будівель, коли внутрішня гідроізоляція не виконувалася взагалі, і стіни просто поступово руйнуються зсередини під впливом вологи і перепадів температур.

Необхідність внутрішньої гідроізоляції

Температура всередині приміщення завжди відрізняється від зовнішньої. І хоча всередині будівлі намагаються підтримувати певний клімат, перепади температури все одно досить істотні. Взимку, борючись з холодом, включають опалення, яке не тільки зігріває повітря, але і сушить його. Влітку в спеку відкривають вікна, щоб провітрити кімнати.

Підсумком такої діяльності стає скупчення конденсату на внутрішніх поверхнях стін і стелі. А мокрі стіни і підвищена вологість готують багато неприємних сюрпризів, наприклад:

  • Спучування поверхні і поява тріщин на стінах;
  • Швидке іржавіння металевих деталей комунікацій;
  • Стійкий запах вогкості;
  • Зростання цвілі і грибків;

Жити або працювати в такому мікрокліматі досить небезпечно для здоров'я. Підвищується ризик виникнення хронічних дегенеративно-дистрофічних захворювань і легеневого апарату.

Тому, напрошується висновок про необхідність термінового проведення не просто косметичного ремонту, виконання якісної внутрішньої гідроізоляції стін.

Види гідроізоляції і герметизуючих матеріалів

Перш ніж приступати до роботи, необхідно визначитися, який вид гідроізоляції буде максимально ефективним, і які герметизуючі матеріали підійдуть найкраще.

Наукові досягнення не обійшли стороною і галузь будівництва. Рівень будівельних технологій дає можливість враховувати всі негативні фактори і прийняти конкретні заходи. Класифікація різних видів ізоляції враховує особливості, параметри, призначення та властивості матеріалів. При виборі потрібно враховувати:

Призначення гідроізоляції:

  • герметизирующая,
  • антифільтраційна,
  • Антикорозійна.

Її особливості:

  • Одношарова або багатошарова,
  • З захисним шаром і без такого,
  • вентильована,
  • рідка,
  • гідроактівні,
  • Армована і неармована.

Виявивши головну причину проникнення і скупчення вогкості, можна вибрати відповідний вид, наприклад:

  • Антікапіллярний метод підійде в разі утворення безлічі мікроскопічних тріщин і пустот в несучій матеріалі.
  • Безнапірна ефективна для тих приміщень, в яких значно підвищується вологість під час дощу або снігопаду.
  • Протівонапорная технологія здатна протистояти тиску води, і в більшості випадків використовується для гідроізоляції стін підвальних приміщень.

З урахуванням технології підбираються і способи ізоляції, наприклад:

  1. обклеювальна або обмазочная методики мають на увазі обклеювання або нанесення пензлем на стіни водонепроникних матеріалів.
  2. проникаюча методика передбачає просочування поверхні спеціальними складами.
  3. ін'єкційна дозволяє ввести герметизуючі матеріали всередину стіни, не вдаючись до демонтажу кладки.

Технологія обклеювання або обмазування все рідше використовується для внутрішньої гідроізоляції. Єдиним її перевагою є низька цінова категорія. У той же час застосування недорогих ізоляційних матеріалів, наприклад гудрону або руберойду, є істотним недоліком.

Дешеві матеріали реагують навіть на незначні перепади температури і вологості, швидко втрачають свої якості і відклеюються від стін. Так само вони нестійкі до механічних пошкоджень, і без додаткового захисного шару швидко приходять в непридатність.

Проникаючі суміші широко використовуються як для внутрішньої, так і для зовнішньої гідроізоляції. Нанесення на поверхню таких матеріалів як рідке скло, бітумно містять склади, цементно-піщані суміші, полімерні розчини та олійно-бітумні фарби створюють захисну плівку, надійно захищає від води і вологи.

Ін'єктування як нова методика відрізняється від інших методик високою ефективністю, з її допомогою можна зробити структуру несучого матеріалу повністю неприступною для водного середовища, вологого повітря і капілярної вологи.

Гідроізоляція стін ін'єктуванням

Ін'єктування, це унікальна на сьогоднішній день методика, яка грунтується на створенні водонепроникної мембрани в товщі стіни або на її поверхні. Гідрофобні матеріали вводяться під напором і самопливом в попередньо просвердлені отвори, заповнюються всі наявні порожнечі, тріщини і капіляри.

Широкий вибір ін'єкційних матеріалів дозволяє регулювати ступінь жорсткості готового покриття, час схоплювання і обсяг введеного складу.

Технологія ін'єктування відкрила можливість виконання і внутрішньої і зовнішньої гідроізоляції стін глибокого проникнення зсередини будівлі. Це особливо актуально для стін з цегли.

Гідроізоляція цегляних стін

Цегла займає особливі позиції в будівництві. Це матеріал, що володіє такими якостями як:

  • енергосберегаемості,
  • повітропроникність,
  • Міцність.

Але, поряд з такими перевагами цегла має серйозний недолік, це найвища з усіх матеріалів пористість і здатність не вбирати осадочную вологу навіть з повітря.

Якщо в будинку з цоколем з цегли не проведено якісна гідроізоляція, то волога по цегляній кладці від підвалу швидко підніметься і оживляти стіни верхніх поверхів. Підсумком недбалого ставлення до ізоляційних робіт стане швидке руйнування несучих матеріалів, вогкість у всіх приміщеннях, цвіль і грибкові колонії на стінах.

Підсумком недбалого ставлення до ізоляційних робіт стане швидке руйнування несучих матеріалів, вогкість у всіх приміщеннях, цвіль і грибкові колонії на стінах

В цьому випадку не допоможе навіть проникаюча гідроізоляція стін проти цвілі, так як, обробивши стіни зсередини, вони залишаться відкритими для проникнення вологи зовні. Оптимальним і ефективним буде варіант гідроізоляції по цегляній стіні: ін'єктування тріщин в цегляній кладці.

Гідроізоляція цегли ін'єктуванням виконується завжди зсередини. Від глибини просвердлених отворів залежить створення зовнішньої або внутрішньої водонепроникної мембрани. Причому тільки ін'єктування не вимагає демонтажу поверхневого шару, а також дозволяє виконати ізоляцію без демонтажних робіт.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама