Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція стрічкового фундаменту руберойдом своїми руками: технологія по кроках, фото і схеми

  1. Правила виконання ізоляції своїми силами
  2. Захист підвалу зсередини

Неграмотний підхід або зовсім нехтування гідроізоляцією фундаменту може привести до плачевних наслідків по відношенню до окремих приміщень або до будівлі в цілому. Як відомо, бетон не любить тривалого контакту з водою і, будучи незахищеним від дії ґрунтових вод, опадів, сезонних перепадів температур, пученія грунту, починає руйнуватися. З'являються тріщини не тільки на фундаменті, а й стінах будівлі.

З'являються тріщини не тільки на фундаменті, а й стінах будівлі

Зміст:

  1. Покрокова інструкція
  2. нюанси робіт
  3. Гідроізоляція підстави зсередини

Порушення технології гідроізоляції фундаменту супроводжується появою зайвої кількості вологи, що в свою чергу провокує зростання грибків і плісняви. В кінцевому рахунку такі приміщення виводяться з експлуатації, а для побудови в цілому це загрожує просіданням або викривленням в разі дерев'яного зрубу.

При обробці не варто забувати зробити необхідну гідроізоляцію підвалу, стін будівлі і цокольного поверху. Ці конструкції, як і перекриття нижніх поверхів, дверні та віконні прорізи, завдяки високій проникаючої здатності вологи також схильні до деструкції.

Щоб зробити будинок теплим і захищеним від вологи, не потрібно величезної багажу спеціальних знань. І лінійка матеріалів в допомогу на сьогоднішній день досить велика. Найбільш економічний варіант - руберойд - універсальний рулонний гідроізолянт, стійкий до впливу хімічних сполук і механічного пошкодження, недорогий і практичний, а головне - довговічний.

Технологія по кроках

Провести роботи з герметизації своїми руками досить просто. Треба лише дотримуватися ряду правил і дотримуватися певної схему дій. Гідроізоляція фундаменту руберойдом може застосовуватися як самостійний метод або в комплексі з бітумної гідроізоляцією. Головна вимога до гідроізоляції стрічкового фундаменту - безперервність шару, що наноситься по всій поверхні, зсередини і з усіх боків, де можливий контакт з вологою. Звідси при будівництві віддають перевагу монолітним типам фундаменту для освіти меншої кількості стиків. Послідовність ізоляції стрічкового фундаменту не володіє істотними відмінностями в порівнянні з плитковим.

Першочергове технологія залежить від стану споруди. Якщо будівництво проходить на етапі заснування, то головним завданням стоїть забивання щілин і вирівнювання конструкцій стрічкового фундаменту для кращого зчеплення. Якщо ж будинок вже побудований, то інструкція до дії буде трохи складніше. Для початку необхідно відкопати цоколь і забезпечити доступ до нього з розрахунком на ремонтні маніпуляції. Потім очистити стіни від грунту, закрити тріщини, по можливості вирівняти поверхні.

Потім очистити стіни від грунту, закрити тріщини, по можливості вирівняти поверхні

Всі рулонні типи гідроізоляції, в тому числі руберойд, рекомендується застосовувати з використанням спеціального клейового складу або бітумної мастики. Звичайне обертання не буде ефективним. В крайньому випадку, існує бюджетний варіант, який вийде зробити своїми руками - взяти кілька шматків бітуму, розплавити в ємності і нанести на стрічковий фундамент. Головне - не дати йому застигнути завчасно. За бажанням можна внести частину відпрацьованого машинного масла, часто застосовують попередньо нагріту пушонку.

Мастика грає роль не тільки сполучного компонента, а й здатна заповнити дрібні тріщини. Більш практичний - холодний спосіб нанесення, також і більш клейкий. Зробити його краще всього в кілька шарів. Листи руберойду розігріваються газовим пальником і накладаються внахлест (10-15 см). Додатково всі шви і з'єднання плавляться тієї ж пальником. У бюджетному варіанті будівництва можна обійтися достатньою кількістю клею ретельно опрацювавши всі стики.

Дочекавшись повного застигання складу, стрічковий фундамент закопують, уникаючи травмування покриття. Щоб захистити цілісність конструкції, споруджують притискну цегляну кладку або спеціальні захисні екрани. Це можуть бути наповнені глиною мати - за допомогою пневматичного пістолета або дюбелів вони закріплюються до основи. Добре себе зарекомендувало в такому вигляді використання глінобетона панелей.

Добре себе зарекомендувало в такому вигляді використання глінобетона панелей

Правила виконання ізоляції своїми силами

Спочатку, особливо при спорудженні стрічкового фундаменту будинку з підвалом, рекомендується створення дренажної системи. Вона буде відводити зайву вологу і грунтові води, тим самим додатково захищаючи підставу. Для цього в сипучу подушку встановлюються геотекстильне волокно і спеціальні труби під кутом, по яких вода переміщується в потрібне місце.

Ще одним додатковим захисним засобом виступає вимощення навколо будинку, мінімум 50 см шириною, і сливи дощової води з даху. Якщо не передбачити ці заходи, то вся вода буде стікати під фундамент.

Далі інструкція включає в себе два способи обробки стрічкового фундаменту:

  • Вертикальна гідроізоляція в зоні від підошви фундаменту до верхньої межі розбризкування опадів. При цьому вибір зупиняють на вологостійких матеріалах, дотримуючись ретельну обробку стиків з горизонтальною поверхнею. Для надійного схоплювання рекомендується перед початком робіт наносити бітумний праймер.
  • Горизонтальна гідроізоляція, як правило, складається з двох незалежних складових: перша - під перекриттям підвалу, друга - в місцях опорних стін поверх плит фундаменту. Приклеювання матеріалу проводиться з запасом 20-25 см, згодом ця частина відвертається і закріплюється до стіни.

Приклеювання матеріалу проводиться з запасом 20-25 см, згодом ця частина відвертається і закріплюється до стіни

Чому саме руберойд для гідроізоляції стрічкового фундаменту? По суті своїй - це покрівельний картон з просоченням нафтовим бітумом і верхнім покриттям з тугоплавкого бітуму. Міцний, завдяки нанесеному тальку або спеціальної обсипання, стійкий до будь-яких кліматичних умов, помірно еластичний матеріал, зарекомендував себе як найбільш доступний в ціні.

Руберойд випускається двох видів в залежності від щільності полотна:

1 1. покрівельний - щільністю 350 г / м2;

2. підкладковий - щільністю 300 г / м2.

Для обробки стрічкового фундаменту досить гладкого рулонного матеріалу з маркуванням РПП. Буквена абревіатура марки розшифровується так:

  • «Р» - руберойд;
  • «П» - підкладковий або «К» - покрівельний;
  • «П» - пісок або інший вид посипання.

Нанесення на стрічковий фундамент проводиться вниз шаром, де відсутня обсипання. Деякі марки випускаються з клейовий поверхнею. При цьому варто звернути увагу на термін придатності матеріалу, так як неякісний продукт в процесі роботи може ламатися і тріскатися. Найкращий варіант для використання - температура навколишнього повітря в межах від 15 до 25 ° C.

Поряд з наведеним прикладом успішно застосовується ряд інноваційних рулонних гидроизолянта на основі скловолокна та гидроїзола. Вони відрізняються більшою резистентністю і терміном служби, однак і цінова категорія їх значно вище.

Захист підвалу зсередини

Гідроізоляція підвалу необхідна для запобігання скупченню зайвої вологи в приміщенні, а також потрапляння води між перекриттями. Всі маніпуляції зсередини безпосередньо залежать від якості заздалегідь проведеної гідроізоляції зовні. Використовуючи нехитре керівництво, можна зробити підвальне простір сухим, а головне - захищеним від шкідливого впливу грибка.

Існує кілька видів ізоляції підвалу:

1. протівонапорная - застосовується тільки зовні при високому розташуванні грунтових вод;

2. безнапорная - облаштовується зсередини будинку при заляганні грунтових вод нижче рівня підлоги;

3. антікапіллярная - обробка стін і підлоги для запобігання підняття вологи по капілярах в бетонній стіні.

Вид гідроізоляції підвалу залежить від наступних факторів:

  • стадія зведення будинку;
  • рівень залягання ґрунтових вод;
  • глибина промерзання грунту;
  • кліматичні умови характерні для регіону будівництва.

Для початку необхідно підготувати поверхні до обробки, виявити джерела проникнення вологи, ретельно зробити герметизацію всіх швів і стиків стрічкового фундаменту. При проведенні робіт приміщення повинно бути сухим і забезпечений вільний приплив повітря для випаровування зайвої вологи.

Ізоляцію зсередини можна проводити в будь-який період року. Процес проводиться за схемою аналогічною з стрічковим фундаментом. У деяких випадках гідроізоляція підвалу може не знадобитися, якщо споруда спочатку виконано з бетону з гідроізоляційними добавками. Вкрай не рекомендується уникати цього етапу у випадку з дерев'яними підлогами і перекриттями.

Обробка проводиться за схемою від статі до стін і стелі, по всьому периметру. Накладається кілька пластів руберойду, кількість яких залежить від сили припливу води. Кріплення здійснюється холодної або гарячої мастикою.

Для дерев'яного фундаменту рекомендується попередньо прогрунтувати поверхні і нанести антисептик. Цементно-піщану стяжку готують за допомогою бітумного праймера або спеціальної грунтовки в два шари.


Чому саме руберойд для гідроізоляції стрічкового фундаменту?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама