Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція стрічкового фундаменту

  1. Види гідроізоляції монолітного стрічкового фундаменту
  2. Способи нанесення гідроізоляції
  3. Додатковий заходи спільно з гідроізоляцією фундаменту

Гідроізоляція фундаменту руберойдом

Чи потрібна гідроізоляція фундаменту? Багато при будівництві лазні часто не надають особливого значення гідроізоляції монолітного стрічкового фундаменту. А дарма! Нехтування цим процесом обертається передчасним руйнуванням фундаменту через вплив води. Як цьому запобігти? Як зробити гідроізоляцію правильно? Звичайно, своєчасно подбати про правильний вибір гідроізоляційних матеріалів і способі їх нанесення на стінки фундаменту! Якщо поставитися до гідроізоляції серйозно, то потрібно ізолювати від вологи, практично, всі елементи лазні - фундамент, дах, лаги і підлогу на грунті, зовнішні стіни, дверні та віконні прорізи. Фундамент для лазні в цьому переліку має найважливіше значення.

Рулонний матеріал для гідроізоляції фундаменту обклеюванням

Основна вимога при гідроізоляційних роботах - це те, що шар гідроізоляції повинен наноситися по всій поверхні, без розривів і пошкоджень. Гідроізоляційний шар наноситься з усіх боків, де може бути вплив вологи на стінки фундаменту - це і гідростатичний напір, і капілярний просочування влагі.Фундамент будинку - це його основа, опора і головна несуча частина. Від того, наскільки надійний фундамент, залежить, наскільки будівля буде довговічним і як довго постоїть побудована лазня своїми руками. Витрати на зведення фундаменту складають близько 20% від усіх витрат на будівництво будівлі, з них близько 3% - витрати саме на гідроізоляцію. Зупинити вибір краще на монолітному фундаменті, який зменшить кількість стиків.

Гідроізоляція стрічкового мелкозаглубленного фундаменту принципово не відрізняється від гідроізоляції фундаменту на всю глибину промерзання. Необхідно забезпечити ті ж вимоги: виключити зволоження конструкції фундаменту вологою.

Види гідроізоляції монолітного стрічкового фундаменту

Вертикальна гідроізоляція стрічкового фундаменту - знаходиться в зоні, починаючи від підошви фундаменту і до рівня потрапляння дощової води при розбризкуванні. Тому тут при виборі матеріалів потрібно звертати увагу саме на вологостійкість, щоб підлога в лазні не постраждав. Завдання - забезпечити захист в місці виведення горизонтальної ізоляції і на самих стиках вертикальної. Все це повинно враховуватися ще на початковому етапі, при засипанні котловану, а саме - товщина шару, вибір грунту, установка захисту у вигляді пінополістирольних плит, азбестоцементних листів і т.д.

Горизонтальна гідроізоляція стрічкового фундаменту - захищає стіни від капілярного всмоктування вологи. Як правило, роблять дві незалежних горизонтальних ізоляції: одну під перекриттям підвалу, а другу - в місцях опори стін поверх фундаментальних плит. Горизонтальну ізоляцію важливо ретельно з'єднати з вертикальної в місцях стиків, і з горизонтальною в зоні статі підземної споруди.

Способи нанесення гідроізоляції

За способом нанесення матеріалу гідроізоляція стрічкового фундаменту буває:

Обклеювальна - складається з багатошарових вологонепроникних мембран щільністю до 5 мм з полімерцементних бітумних самоклеючих плівок. Використовується для захисту цегляних, бетонних і залізобетонних конструкцій. Наноситься легко: нагріти газовим пальником, щільно притиснути до стіни і розгладити валиком. Дуже добре справляється з вологістю і появою тріщин, але вимагає додаткових притискних стінок або стяжки.

Обмазочная - складається з мембран товщиною до 3 мм. Для цього використовуються різні емульсії і мастики (бітумно-полімерні холодного або гарячого нанесення) і полімерних розчинів (еластичних або жорстких). Наносяться шпателями, малярськими тертками або за допомогою розпилювача.

Штукатурна - складається з декількох шарів розчинів товщиною до 22 мм. Тут застосовуються мінерально-цементний розчин, в який входять добавки для підвищення вологостійкості, полімербетон, асфальтові мастики та ін. Добре захищає від капілярного вбирання вологи, але можуть швидше з'явитися тріщини, тому наносити її потрібно тільки гарячим способом.

Додатковий заходи спільно з гідроізоляцією фундаменту

Дренування як захід щодо захисту фундаменту від вологи

Крім робіт з безпосереднього захисту фундаменту від вологи, потрібно провести роботи по зменшенню самого впливу води на фундамент. Це дренування: відвід зайвої води і зниження рівня ґрунтових вод. Таким чином захист фундаменту буде піддаватися меншого тиску з зовнішнього боку і буде виконувати свої функції гідроізоляції більш ефективно і довше.

Ще одним заходом є організація відводу води з даху і заливка відмосток навколо будівлі. Дах навіть маленької лазні має площу від 15 квадратних метрів і в дощ збирає обсяги води, які, якщо їх не відвести, виллються під фундамент. Вимощення захищають землю безпосередньо під банею або будинком від зволоження. При відсутності збору води з даху вимощення відведуть дощову воду хоча б 50-100 сантиметрів від фундаменту і внесуть свій вклад в його захист.

Як цьому запобігти?
Як зробити гідроізоляцію правильно?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама