Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція штучних водойм за допомогою плівки для ставка

  1. Керівництво з вибору гідроізоляційної плівки для ставка
  2. Плівка з поліетилену
  3. плівка ПВХ
  4. Плівка з бутилкаучуку EPDM
  5. Декоративна плівка для пристрою ставка з частинками гравію
  6. Застосування алгоритму при створенні декоративного ставка
  7. Як вчинити за відсутності цілого полотна для гідроізоляції?
  8. Герметизація ставка без плівки

Ті, хто прийняли рішення оновити свій дачну ділянку за допомогою декоративної водойми, безсумнівно, хочуть, щоб виглядав він як можна більш природно, не показуючи при цьому ті зусилля, які були витрачені при його створенні. Подібного роду обман цілком можливий при виборі м'якої конструкції штучно створеного ставка, для чого знадобиться спеціальна плівка, яка носить назву м'якого гідроізолятора. Переходячи до дослідження процесу гідроізоляції штучних водойм, варто спочатку зупинитися на видах матеріалів, які використовуються при створенні водоймища. Перерахуємо їх.

Плівка для гідроізоляції ставка з поліетилену. Відразу зауважимо, що вона є найбільш дешевим, поряд з цим неміцним матеріалом, який захищає споруди від впливу з боку води. Витримує температури від +60 до -50 градусів за Цельсієм. Оптимальна товщина матеріалу дорівнює від 0,5 до 1,0 міліметра, він повинен мати досить високу щільність, не бути перфорованим, в деяких випадках з армуючим шаром. Гарантія найчастіше не перевищує 3 років.

Гарантія найчастіше не перевищує 3 років

Гідроізоляція ставка поліетиленом

ПВХ - це абревіатура, яка позначає полівінілхлорид. Досить економічний матеріал, товщина якого дорівнює 1 міліметру. Він цілком придатний до герметичному склеювання або зварювання, відповідно, його цілком можливо застосовувати для таких ставків, які мають досить великі розміри. Термін служби досить великий і може досягати 15 лет.'

ПВХ плівка для ставка

Плівка з бутилкаучуку. Матеріал має два шари, він водонепроникний, виготовлений на підставі синтетичного каучуку, його товщина 1 міліметр, а еластичність досягає 400 відсотків. Служити він може до 50 років.

Плівка для ставка з бутилкаучуку

Декоративна плівка, яка має в своєму складі гравій. Основа матеріалу - це полівінілхлорид, який покритий дрібним або крупним гравієм, який приклеюється водостійким клеєм.

Плівка з гравієм для гідроізоляції

Геотекстиль при спорудженні штучних водойм застосовується у вигляді основи під плівку для кращого збереження і щільності прилягання. Випускається у вигляді рулонного матеріалу, товщина якого дорівнює 4 міліметрів при універсальної щільності, яка дорівнює 400 грам / квадратний метр. Для того, щоб оформити берега штучного ставка знадобляться кокосові мати, які добре сприяють ущільненню грунту на березі для посадки рослин.

Геотекстиль для водойм

Повернутися до змісту

Керівництво з вибору гідроізоляційної плівки для ставка

Основними критеріями при виборі мембрани для гідроізоляції, призначеної для утримання води, слід вважати розміри ставка:

  • Якщо глибина не більше 75 сантиметрів, а обсяг не сильно великий вистачить поліетилену, товщина якого дорівнює 0,5 міліметрів;
  • Коли глибина до 1,5 метрів, а сторона більше трьох метрів, то доцільно застосовувати плівку ПВХ, товщина якої дорівнює 1 міліметру;
  • Якщо водойма глибокий і має велику площу, то необхідно використовувати плівку, товщина якої 1 мм і вона має два шари;
  • Найважливішою умовою при виборі виступає навантаження водойми, тобто фонтани, водоспади, купання дітей і так далі;

Вся плівка випускається в рулонах, її відмінність полягає в ширині полотна, що має на увазі склеювання, якщо площа водойми досить велика. Іноді можна побачити пропозиції про поставки відрізів з позначеним метражем.

Іноді можна побачити пропозиції про поставки відрізів з позначеним метражем

Плівка для ставка в рулонах

Має сенс спочатку вибрати такий розмір, щоб швів було якомога менше.

Колір плівки на дно ставка буває найрізноманітніший, проте найдоцільніше купувати плівку чорну, оскільки вона краще за всіх під товщиною води приховує несправжнє дно, створюючи при цьому ілюзію того, що глибина досить велика.

Деякі вимоги до гідроізоляції м'якого типу при зведенні штучної водойми:

  • Хороша міцність на розриви і проколи;
  • Стійкість до перепадів температур;
  • Пластичність, що дозволяє отримати ставок бажаної форми;
  • Безпека для навколишнього середовища;
  • Поєднання з усіма іншими матеріалами;
  • Можливість склеювання для того, щоб отримати герметичне дно;
  • Невибагливість у догляді і легкість в ремонті;
  • Можливість неодноразового зміни форми водойми;
  • Декоративний вид.

При розгляді особливостей розберемо основні позитивні і негативні сторони.

При розгляді особливостей розберемо основні позитивні і негативні сторони

Краще вибирати темну плівку для ставка

Повернутися до змісту

Плівка з поліетилену

Основна перевага полягає в невеликій вартості. Їй можливо замінити покриття, якщо завдано збитків ставку. Вона не гниє і має невелику вагу, до того вона Біоінертні і її легко з'єднувати за допомогою зварювання.

Основним недоліком є ​​не сильно великий термін служби, а також вплив на замутненность води і її цвітіння.

Повернутися до змісту

плівка ПВХ

Основна перевага даної плівки полягає в її високій стійкості до біоагрессіі, а також в екологічності. У неї висока міцність на розрив, вона еластична, до того ж має прекрасний коефіцієнт тертя, що істотно полегшує її установку на дні, а також на берегових схилах. Матеріал повністю герметичний, розташовуючи двошарової мембраною і високою щільністю. Стійка до морозів, коренева система не робить на неї ніякого впливу, хімічна стійкість також досить висока.

Серед недоліків варто вказати її недовговічність (термін служби не більше 10 років), а також досить високий рівень вологості при взаємодії з грунтами.

Повернутися до змісту

Плівка з бутилкаучуку EPDM

Основна перевага полягає в матеріалі, з якого вона виготовляються. Він вважається матеріалом нового покоління, які мають набір таких властивостей:

Він вважається матеріалом нового покоління, які мають набір таких властивостей:

Найчастіше використовується бутилкаучуковая плівка для облаштування водойми

  • Висока міцність у випадках розривів і проколів;
  • Простота монтажу;
  • Стійкість до найрізноманітніших впливів навколишнього атмосфери;
  • Простота в ремонті окремих ділянок;
  • Безпека для всіх живих організмів;
  • Може наноситися на будь-яку поверхню
  • Ширина мембрани може досягати навіть 60 метрів;
  • Може надати найрізноманітнішу форму ставка з можливістю поміняти її в будь-який момент;
  • Широкий набір комплектуючих матеріалів дозволяє зробити більш щільними ділянки підведення насосів, кути і так далі;
  • Прослужити дуже довго аж до 50 років. Відповідно, можна говорити про економію, незважаючи на її вищу вартість.

Істотних недоліків до теперішнього часу виявлено не було.

Повернутися до змісту

Декоративна плівка для пристрою ставка з частинками гравію

Основний плюс полягає в декоративному ефекті, який створює ілюзію дна, на якому багато піску і каменів, можна оформити вхід у водойму, зробити імітацію пересохлого русла, зробити вигляд берегів більш природним. Напилений гравій може бути невеликий, або ж великий, призначену під гальку.

Мінуси точно такі ж, як і у ПВХ плівки, оскільки вона виступає підставою декору.

Плівка з гравієм дозволяє створити природний вигляд водойми

Повернутися до змісту

Застосування алгоритму при створенні декоративного ставка

Проект ставка включає в себе форму, а також окремі опції. Його слід прив'язати до будь-якого місця в саду, обраному з позиції освітленості, відстані від великих дерев, відсутність будь-якого роду ухилів, що перевищують п'яти градусів, а також захист від безперервного вітру.

Рекомендуємо пройти за посиланням   http://vse-postroim-sami Рекомендуємо пройти за посиланням http://vse-postroim-sami.ru/homestead/7895_besedki-dlya-dachi/ , Ви дізнаєтеся все про дачних альтанках. В цій статті ви знайдете масу ідей по оформленню Рутар. Можливо, вам також цікаво, як зробити великий стіл для дачі .

  • Територію майбутнього ставка необхідно очистити від дерну і каменів, а після цього вирівняти.
  • За допомогою шнура необхідно викласти абрис водойми, який буде зведений.
  • Підготовка котловану, виймання ґрунту по сходах, спочатку приблизно на 40 см в глибину лягає контур, по ньому яму слід поглибити аж до 70 см, відповідно, формується новий контур. Наступна виїмка грунту повинна досягати 1,2 метра або навіть більше.
  • Дно потрібно утрамбувати, при цьому варто вбити в грунт все попадаються камені, далі відбувається відсипання вологим піском.
  • Даний котлован необхідно застелити геотекстилем, виносячи край полотна приблизно на 50 сантиметрів за початковий контур, при цьому акуратно розправивши його по всьому дну.
  • Для отримання чіткого краю басейну, необхідно по майбутньому краю покласти гумовий шланг.
  • Гідроізоляцію необхідно підготувати під наявний розмір ставка, при цьому склеївши полотна в тих ситуаціях, коли це необхідно.
  • Плівку слід розстелити зверху геоткані, розправивши наявні складки і вивівши краю за кордону ставка.
  • Для того, щоб зафіксувати плівку на дні в кутах необхідно покласти великі камені на підкладки, виготовлені з геотекстилю, які також будуть грати і декоративну роль.
  • Ставок слід наповнити водою за допомогою шланга, струмінь слід направляти в середину, після цього плівку слід розправити ще раз як на дні, так і на березі.
  • Краї плівки на березі слід зафіксувати за допомогою шпильок з металу або дерева.
  • Тепер потрібно зробити декор берега, ущільнивши його також кокосовими матами або застелити дерном на грунт.
  • На берегах ставка, а також в ньому самому можна посадити рослини.

Ставок з підсвічуванням

Підсвітити ставок можна за допомогою світлодіодних світильників, які можуть бути наземними, підводними, а також плаваючими, крім того є у продажу світильники, які працюють від зібраної за день сонячної енергії.

Повернутися до змісту

Як вчинити за відсутності цілого полотна для гідроізоляції?

Необхідний розмір мембрани можна отримати за допомогою склеювання полотнищ, їх також можна з'єднати за допомогою зварювання, що дещо складніше. Для з'єднання застосовують:

  • Спеціальну стрічку, яка має дві сторони і добре клеїться, при цьому плівку з бутилкаучуку слід спочатку обробити праймером, який поліпшує характеристики шва;
  • Монтажний клей, виготовлений на підставі неопрона, який може склеїти будь-яку з розглянутих видів плівок;
  • Клей, призначений спеціально для того, щоб склеювати полотна ПВХ. Шов буде міцним і стійким до впливу з боку води;
  • Клей для ПВХ для знежирення країв і хорошою фіксації всіх швів;
  • Спеціальний апарат для зварювання поліетилену або простий праска.

Технологія склеювання плівки для ставка

Для того, щоб шов був більш надійним слід місце, де йде склеювання, прокатати спочатку поперек майбутнього шва, після цього тільки уздовж. Робиться все це за допомогою силіконового валика для видавлювання повітряних бульбашок. За допомогою шпателя шов необхідно разравнять і доповнити обробкою за допомогою герметика.

Повернутися до змісту

Герметизація ставка без плівки

Мати з бентоніту. Даний будівельний матеріал виготовлений на підставі спеціальної глини, яка забивається між декількома, найчастіше двома шарами полотна з синтетики. Взаємодіючи з водою, глина збільшується в обсягах, в результаті чого утворюється хороший гель. Стики заповнюються за допомогою джгутів з бентоніту. Монтаж не триває сильно довго. Матеріал проходить цикли дегидрации.

Матеріал проходить цикли дегидрации

Мати бентонітові в оформленні водойми

Гідроізоляційний шар створюється за допомогою поліурія. Твердне за лічені хвилини, при цьому має хорошу стійкість до навантажень. Але поряд з цим вимагає виконання робіт тільки кваліфікованим фахівцем.

нанесення поліурія

Напилення рідкої гуми - спосіб сучасний, але в той же час не дуже дешевий. Служить довго, при цьому прекрасно розтягуючись. Не піддається корозії, стійкий до змін температур, безпечний для навколишнього природи. Для монтажу необхідно спеціальне устаткування, розуміння особливостей проведення робіт і професійних установників.

Водоймище з рідкої гуми

Пластикова ємність промислового призначення, обсяг якої досягає 50 кубічних метрів. Коштує це дуже дорого і не просто в установці, однак ставки, мають форму і невеликий розмір можуть бути виготовлені навіть простим дачником. Термін служби дуже великий при мінімальному догляді.

Пластикова ємність для ставка

В даний час кожен дачник має необмежені можливості, створити тепер можна у себе на ділянці і басейн і декоративний ставок. Це насправді реально. Сучасні технології, які мають унікальні технічні характеристики, допоможуть реалізувати будь-яку мрію.

Однак при цьому не варто забувати і про ПВХ і плівку з поліетилену, які перевірені часом і можуть допомогти вам при зведенні на ділянці декоративного водоймища.

Наостанок хотілося б сказати про те, що якщо у вас з'явилося бажання приступити до монтажу, то не варто поспішати, а спочатку слід вивчити відео на дану тематику для того, щоб уникнути численних помилок при проведенні робіт.

Повернутися до змісту

Відео

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама