Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція Техноніколь для фундаменту рулонного і обмазувального типу, витрата і ціни

На ринку будматеріалів марка Техноніколь зарекомендувала себе як компанія з досить широким асортиментом. З одного боку, це добре - для будь-якого виду робіт можна купити відповідну гідроізоляцію. З іншого - важко розібратися в такому різноманітті, не знаючи всіх нюансів вибору.

З іншого - важко розібратися в такому різноманітті, не знаючи всіх нюансів вибору

Зміст:

  1. Рулонний гідроізоляція
  2. маркування виробів
  3. Мастики для захисту фундаменту

Ізоляція в рулонах

Рулонний гідроізоляція - широко застосовується для захисту підлоги в підвальному приміщенні або обклеювання зовнішньої частини цоколя. У цю групу матеріалів входять самоклеючі плівки і наплавляюча продукція Гідроізол у всьому її різноманітті.

Для захисту самої гідроізоляції від механічних пошкоджень Техноніколь випускає профільовані мембрани Planted на полімерній основі. Вони використовуються і на бічних стінках цоколя, забезпечуючи їм вентиляцію і запобігаючи появі цвілі. Виходить така собі «дихаюча» гідроізоляція фундаменту, яку можна застосовувати навіть в льохах і підвалах.

Гідроізол випускається частіше на полімерній основі і відрізняється своєю невисокою вартістю. За схожою технологією виробляється й інша продукція, яка представляє собою варіації на тему «класичного» гідроізолом:

1. Бікрост - бюджетна ізоляція фундаменту з мінімальним терміном служби (5-10 років). Для захисту цоколя краще вибрати варіант Бикрост К, з крупнозернистою мінеральною присипкою.

2. Бікроеласт, Лінокром, Біполь - все це матеріали середньої цінової категорії, які в залежності від умов експлуатації можуть прослужити до 15 років.

Бікроеласт, Лінокром, Біполь - все це матеріали середньої цінової категорії, які в залежності від умов експлуатації можуть прослужити до 15 років

3. Унифлекс - популярна рулонний гідроізоляція для фундаменту вартістю вище середньої і настільки ж хорошої якості. Випускається в декількох варіантах, так як складається з 5 шарів, кожен з яких може виконуватися з різних матеріалів. В результаті комбінування виходить універсальний продукт широкого застосування. Відмінні риси рулонів Уніфлекс - термостійкість і тривалий термін служби (близько 20-25 років).

4. Техноеласт - сама об'ємна лінійка дорогих і довговічних матеріалів для фундаменту (Стандарт, Міст, Бар'єр, Термо, ЕМП). Термін їх служби перевищує 30 років. Ізоляція фундаменту зовні проводиться за допомогою Стандарту, а зсередини - самоклеящимися рулонами Бар'єр.

5. Гидростеклоїзол міцніше і довговічніше завдяки негниючими основи з склотканини.

Геотекстиль, застосовуваний для горизонтальної ізоляції ще до укладання фундаменту, теж присутній в асортименті компанії Техно-Ніколь. Це синтетичний нетканий продукт з термооброблених волокон. Така технологія виробництва збільшує міцність геотекстилю на розрив, а сам матеріал нечутливий ні до перепадів температур, ні до хімічно агресивних середовищ.

Незважаючи на великий асортимент і розбіг цін, гідроізоляція марки Техноніколь відрізняється збереженням пластичності навіть при низьких температурах. Такого результату фахівцям компанії вдалося домогтися завдяки просоченню листів полімерами.

Такого результату фахівцям компанії вдалося домогтися завдяки просоченню листів полімерами

Міцна основа зі скловолокна і полімерів має відмінну стійкість практично до будь-яких хімічних впливів, а самі штучні тканини не розкладаються в умовах постійного контакту з водою. Слабкою ланкою як і раніше залишається бітум, але різні методи його захисту від руйнування продовжують термін служби гідроізоляції Техноніколь в кілька разів.

Найменування Мінімальна t ° С без втрати гнучкості Міцність на розрив, Н Ціна, руб / шт Бикрост ≥ 0 294 755 - 860 Унифлекс -20 500 1015 - 1480 Техноеласт -25 600 1130 - 3070 Биполь -15 360 740 - 1005 Бікроеласт -10 294 710 - 905 Лінокром ≥ 0 294 590 - 900

Не останню роль зіграли і нові матеріали основи для рулонів ізоляції. Для порівняння, картонний руберойд має максимальний термін служби не більше 5-7 років. У той же час даний показник є нижньою планкою довговічності для найдешевшої продукції Техноніколь для фундаментів.

Плюс до всього гідроізолом абсолютно водонепроникні, на відміну від більш дешевого руберойду, який за добу повного занурення вбирає до 2% води. Так що більш висока вартість за м2 гідроізоляції цілком виправдана.

маркування

Рулонні матеріали Техноніколь навіть в рамках однієї лінійки товарів можуть відрізнятися за типом поверхневого шару, про що говорить спеціальне маркування:

  • П - полімерна плівка;
  • В - наявність вентиляційних каналів;
  • М або К - мінеральна присипка різної крупності.

Застосовувані для виготовлення гідроізоляції фундаменту теж вказуються:

  • Е - поліестер, присутній в бюджетних виробах;
  • Х - стеклохолст;
  • Т - склотканина, яка служить надійною основою для гидростеклоизола;
  • С - додатковий клейкий шар.

Від цих параметрів в чималому ступені залежить не тільки ціна за рулон, а й ефективність обраної гідроізоляції. Тому звертайте увагу на маркування.

Сьогодні ці матеріали більш досконалі, але поодинці зі складним завданням гідрозахисту фундаменту їм не впоратися. Така гідроізоляція дає хороший ефект тільки при комплексному застосуванні. Обмазочная ізоляція Техно-Ніколь представлена ​​на ринку бітумними лаками, праймерами і різними за складом мастиками.

Все обмазувальні матеріали Техноніколь відрізняються зручністю нанесення, високими адгезійними властивостями і достатньою в'язкістю, щоб надійно утримуватися навіть на вертикальних поверхнях.

Напір води, який витримує обмазочная гідроізоляція фундаменту Техноніколь, становить 0,2 МПа. Полімерні мастики, крім цього мають велику еластичність, що дозволяє гідроізоляції зберігати цілісність шару навіть при значної усадки фундаменту після навантаження.

1. №33 - водоемульсійна суміш (рідка гума) для роботи в закритих приміщеннях. Не містить органічних розчинників, тобто позбавлена ​​неприємного запаху. Легко наноситься, але в порівнянні з іншими видами обмазувальної ізоляції від Техно-Ніколь має великий витрата на 1 м2 поверхні і високу вартість.

Легко наноситься, але в порівнянні з іншими видами обмазувальної ізоляції від Техно-Ніколь має великий витрата на 1 м2 поверхні і високу вартість

2. №24 - бітумна холодна мастика. Безпосередньо на бетон така гідроізоляція наноситься після покриття фундаменту спеціальним грунтом. Тільки так можна забезпечити мастиці мінімальний витрата на рівні 1 кг / м2.

3. №31 - емульсійна швидковисихаюча мастика на основі бітуму і полімерів. Застигає вже через 4-5 год, але заявлені характеристики остаточно набирає лише через тиждень.

4. №41 - недорога мастика гарячого нанесення «Еврика». Може застосовуватися навіть у холодну пору року.

5. МБІ - нетвердеющая мастика на бітум-масляній основі. З її допомогою виконується гідроізоляція фундаменту і захист від корозії металевих елементів конструкції. Доступна за ціною, перед нанесенням вимагає розігрівання.

6. №22 і №27 - служать для холодного приклеювання рулонних матеріалів (витрата - в межах 2 кг / м2).

Крім різноманітних мастик для захисту фундаменту від вологи будівельники часто користуються і іншими продуктами. Бітумний лак №25 не тільки запобігає проникненню вологи з ґрунту в пори бетонного цоколя, але і зменшує його тертя з грунтом. А швидковисихаючий праймер №4 проникає в найдрібніші пори поверхні і забезпечує їй краще зчеплення з листами гідроізоляції.

Витрата мастик і праймерів значною мірою залежить від особливостей поверхні нанесення. На гладкий нижній шар, виконаний з рулонного гидроїзола, може піти всього 1 кг / м2 суміші, а при первинній обробці бетонного фундаменту - від 2,5 до 3,5 кг.

Найменування Температура застосування, ° С Витрата, кг / м2 Вага, кг Вартість, рублі Техноніколь №24 -20 .. + 40 1 20 600 Техноніколь №31 +5 .. + 40 1,5 - 3 3 250 Техноніколь №33 +5 .. + 25 2,5 - 3,5 200 23 500 МБІ -10 .. + 40 1 - 1,5 15 250 №22 Вишера -5 .. + 40 0,8 - 1,8 20 1550 №41 Еврика - 1,5 - 2 30 1130

Великим плюсом обмазувальної ізоляції Техноніколь є те, що всі склади можна купити вже готовими до застосування, навіть призначені для гарячого нанесення. Це значно полегшує роботу по гидрозащите і забезпечує однакові характеристики обмазувальної гідроізоляції по всій площі.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама