Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція труб - область застосування і способи установки

  1. Способи гідроізоляції труб
  2. Оформлення примикання до комині
  3. Відео: оформлення пічної труби на даху

Зміст статті

В опалювальних, водопостачальних, вентиляційних системах труби ізолюють різними матеріалами і способами. Гідроізоляція труб продовжує термін експлуатації інженерних комунікацій, захищає їх від протікання.

Способи гідроізоляції труб

  • пінополіуретан

Термостійкий, міцний, що не підтримує горіння матеріал. Ізоляція здійснюється шляхом заливання або за допомогою шкаралуп. Підходить для ізоляції підземних металевих нафто- і газопроводів, теплотрас. Пінополіуретан відмінно герметизирует стики, захищає від грунтової корозії. Підходить для ізоляції залізобетонних каналізаційних каналів.

Підходить для ізоляції залізобетонних каналізаційних каналів

Пінополіуретан хімічно нейтральний, міцний, еластичний, витримує перепади температур

  • полівінілхлоридна стрічка

Найчастіше застосовується для герметизації стиків зовнішніх комунікацій, встановлюється при монтажі або ремонті. Перед використанням рулонної стрічки проводять перевірку на відсутність дефектів і тріщин.

  • Термозбіжна стрічка

Герметизує місця з'єднань трубопроводів. Полімерна гідроізоляційна стрічка складається з двох шарів, монтується способом «гарячого» з'єднання на попередньо очищену і нагріту трубу. Після охолодження матеріалу утворюється суцільне монолітне покриття, що захищає трубу від іржавіння.

Після охолодження матеріалу утворюється суцільне монолітне покриття, що захищає трубу від іржавіння

Плівки плівки складаються з двох шарів: клейового і поліетиленового. При монтажі потрібно нагрів труби

  • Покриття на основі полімерів

Фольгоізол еластичний, складається з 2-х шарів (фольга та картон, просочений бітумом), володіє пароізолірующую властивостями, використовується при ізоляції тепломагістралей.

Гідроізол - це картон, з прошарком з бітуму і азбесту. Оптимальне поєднання ціни та якості, але матеріал підтримує горіння.

Бризол проводиться в рулонах. Еластичний, кріпиться до труб за допомогою мастики. До складу ізоляції входять бітум, гума, мінеральні добавки і пластифікатор.

Склопластик - суміш латексу і скловолокна. Міцний, може використовуватися при широкому діапазоні температур. Рулони з скловати - міцні, гнучкі, не підтримують горіння, не виділяють токсичних речовин. Використовують в якості зовнішньої ізоляції, зверху вимагають облицювання.

  • рідка мастика

Утворює на оброблюваної поверхні однорідний безшовний шар ізоляції, який надійно захищає від вологи. Ідеальна для застосування у важкодоступних місцях, наприклад, в кутах конструкцій.

Таке покриття після затвердіння не має стиків. Суміш наноситься за допомогою спеціального пристосування при плюсовій температурі повітря. Матеріал еластичний, тому може застосовуватися на поверхнях, що утворюють тріщини. У разі дефекту зруйновану ділянку покриття видаляють, на трубу наносять новий шар рідкої гуми.

  • Бітумна мастика

В'язка маса використовується для створення монолітного і міцного з'єднання. У продажу є два різновиди такої ізоляції. Перший варіант перед нанесенням вимагає нагріву, другий вид з'єднує холодним способом завдяки розчиннику, що входить до складу мастики. Перед застосуванням мастики фахівці рекомендують грунтувати поверхню і покривати її армуючої склосіткою.

Перед застосуванням мастики фахівці рекомендують грунтувати поверхню і покривати її армуючої склосіткою

Самоклеящийся бітумно-полімерний матеріал Різолін може використовуватися на пожежонебезпечних об'єктах

  • Поліетиленова термоусаживаемая муфта

Являє собою відрізок труби з поліетилену і має діаметр, трохи перевищує діаметр ізольованої труби. Муфта нагрівається газовим пальником і надівається на одну з труб. Далі виконується з'єднання труб будь-яким видом зварювання. Після охолодження муфта зменшується в розмірах і щільно охоплює трубу. Для додаткового захисту вільний простір під муфтою задувають монтажною піною. Підібрати муфту можна для трубопроводу діаметром до 120 мм.

Підібрати муфту можна для трубопроводу діаметром до 120 мм

Термоусадні муфти виготовляються з поліетилену і герметизують стики

  • Ізоляція димоходу на даху

При проході димоходу через покрівлю виникають зазори, які обробляють водостійким герметиком, але крім цього необхідно встановити систему водовідведення, а також спеціальні елементи: «фартух» і «галстук».

Герметизацію пічної труби виробляють поетапно. Спочатку трубу покривають ґрунтовкою і бітумною мастикою, а потім до труби приєднують диффузную мембрану. Потім створюють короб з дерев'яних балок.

Між трубою і дахом монтують дерев'яну конструкцію (на відстані не менше 15 см). Вільний простір заповнюють мінеральною ватою або іншим негорючим матеріалом.

Оформлення примикання до комині

порядок робіт

Для монтажу примикання знадобляться: ковпак зі спідницею, профнастил СС10, зовнішні і внутрішні куточки, оцинкований лист, саморізи, шуруповерт, молоток, ножиці по металу.

Місце проходу труби через покрівлю вимагає ретельної гідроізоляції. Для пристрою примикань роблять додаткову обрешітку таким чином, щоб перед трубою і збоку від неї брусок був на відстані 2-3 см, а за трубою - на відстані 5-10 см.

У передній частині димоходу встановлюють фартух, який по ширині перекриває трубу на 10-15 см. Кути і простір за трубою закладають за допомогою герметизирующей стрічки, наприклад, за допомогою стрічки марки Ондулін. Збоку прикладають фартух і прибивають до даху.

На стику між трубою і фартухом надягають хомут, скріплюють з'єднання термостійкої прокладкою.

Примикання до труби надійно захищає від протікання води. Елемент виготовляється з оцинкованої сталі. Примикання ставлять до димоходу тією стороною, де знаходиться профіль для штроби.

Примикання ставлять до димоходу тією стороною, де знаходиться профіль для штроби

Якісно встановлений примикання до труби - це надійний захист від протікання

Щоб визначити місце для штробления, проводять розмітку по лінії зіткнення будівельним маркером. Штробят кутової шліфувальної машинкою (диском по каменю).

Далі по всьому периметру труби виконують монтаж конструкції. Спочатку кріплять оцинкований лист (елемент монтується під нижню примикання, в подальшому по ньому буде відбуватися відведення вологи).

Потім встановлюють нижню примикання, яке кріпиться поверх оцинкованого листа. Один лист жерсті подгибается під інший так, щоб труба була повністю облицьована. Лист щільно притискають до труби і визначають місце загину. Маркером відзначають лінію відрізу. Вирізують по розмітці, використовуючи ножиці для металу.

Монтажні роботи з гідроізоляції пічної труби

Завершує роботу монтаж бічного і верхнього примикання, їх установка проводиться аналогічно монтажу нижнього примикання. Для запобігання протікання води встановлюються елементи роблять з підгину.

Відео: оформлення пічної труби на даху

Конденсат погіршує тягу, сприяє появі тріщин в димоході, знижує ефективність опалювальної системи і може стати причиною зворотної тяги. Гідроізоляція труби на даху зменшує утворення конденсату і захищає від протікань в місцях стиків.

Сподобалася стаття? Поділіться їй:

Сподобалася стаття?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама