Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція туалету і суміщеного санвузла в квартирі

  1. Гідроізоляція підлоги в санвузлі
  2. Гідроізоляція стін в санвузлі
  3. Витяжка і система опалення в санвузлі

Гідроізоляція санвузла в квартирі потрібна тільки для того, щоб в один прекрасний момент до вас в двері не подзвонив сусід знизу з претензіями, що ви його затопили. Виходить, що можна обійтися тільки нанесенням захисних складів на підлогу. Стіни також бажано (саме бажано, а не обов'язково) гидроизолировать і тільки в певних місцях. Хоча якщо ви цього не зробите, нічого катастрофічного не станеться, принаймні, плитка від стін не відвалиться. Також читають: « Як утеплити ванну кімнату «.

Гідроізоляція підлоги в санвузлі

Гідроізоляція санвузла в квартирі потрібна тільки для того, щоб в один прекрасний момент до вас в двері не подзвонив сусід знизу з претензіями, що ви його затопили

Латексна мастика в якості гідроізоляції підлоги.

Санвузол може бути спільним або роздільним. При цьому гідроізоляція санвузла в квартирі виконується в обох випадках, і починати потрібно з підлоги. Основне завдання полягає в тому, щоб створити водонепроникне корито висотою від 10 см. Для початку потрібно зробити поріжок під вхідними дверима, якщо такого немає. Він кладеться з цегли, піноблоків, але частіше за все відливається монолітом.

Після того як поріжок готовий потрібно закрити щілини між підлогою і стіною. Для цього місця з'єднань розкриваються перфоратором. Проштробити стики, можна виявити досить великі порожнини, а часом і наскрізні щілини. Для герметизації стиків можна використовувати бентонітовий шнур. При контакті з водою він збільшується в об'ємі, що дещо ускладнює ситуацію, так як його може видавити назовні. Щоб цього уникнути, потрібно кріпити шнур спеціальною сіткою і закривати товстим шаром штукатурки.

Якщо використовувати шнур для гідроізоляції підлоги в туалеті не виходить, то розкриті шви можна закрити спеціальною водонепроникною штукатуркою.

Коли стики вже готові можна приступати до створення водонепроникного корита. Гідроізоляція санвузлів згідно СНіП може проводитися тільки матеріалами, що пройшли перевірку. До них відноситься:

  • латексна мастика;
  • бітумна мастика;
  • бітумні рулони;
  • сечовина.

У бітумних матеріалів є один недолік - це сильних запах, який значно ускладнює монтаж. Зате за допомогою бітумних рулонів можна створити дуже надійний захисний шар, хоча під плитку це не критично. Багато хто використовує латексну мастику на акриловій основі. Вона без запаху, працювати з нею легко і ціна на відміну від полісечовини доступна. Особливості гідроізоляції підлоги в санвузлі:

  • нанесення в два шари;
  • напуск на стіни;
  • робоча поверхня повинна бути рівною і чистою.

Складнощів ніяких немає. Потрібно просто взяти латексну мастику і пензликом нанести на підлогу, як фарбу. Намагайтеся наносити не хаотично, а вертикально або горизонтально. Бажано напрямок руху кисті на першому і другому шарі міняти. Ще можна налити мастику на підлогу і розподілити її широким шпателем, головне, з товщиною шару не переборщити.

У будинках тимчасового проживання використовується спеціальна   рідина для системи опалення (незамерзаюча)   , Яка при -60 тільки загусает У будинках тимчасового проживання використовується спеціальна рідина для системи опалення (незамерзаюча) , Яка при -60 тільки загусает.

Яку потрібно використовувати рідину для газового котла опалення читайте тут .

Гідроізоляція стін в санвузлі

Схема нанесення гідроізоляції в зоні ванній.

Сказати що гідроізоляція стін - це обов'язковий захід у ванній кімнаті не можна, швидше за його можна класифікувати як рекомендоване. Багато майстрів сходяться на думці, що при якісній укладанні плитки і затерла швів волога в стіни вже не потрапить, а гідроізоляція в туалеті взагалі не потрібна. В принципі, частка істини в цьому є, адже раніше ніхто з цього приводу голову не ламав, і все було нормально. При цьому перестрахуватися ніколи не буває зайвим.

Гідроізоляція на стіни наноситься тільки в певних (найвологіших) місцях. До них відноситься зона ванній, над умивальником, біля унітазу і біде. Зовсім необов'язково обробляти вертикальні поверхні від підлоги до стелі. Для цих цілей краще всього підходить латексна мастика, наприклад, Кнауф Флехендихт. Сенсу купувати бітум в рулонах або мастиках немає, від нього сильних запах, а результат той же. Латексну мастику можна наносити на бетон, гіпсокартон, цегла і взагалі куди завгодно. Після полімеризації, її можна фарбувати або укладати поверх плитку.

Пропілен- гликолевая   рідина для опалення «Теплий Дім»   може використовуватися для двоконтурних котлів Пропілен- гликолевая рідина для опалення «Теплий Дім» може використовуватися для двоконтурних котлів.

Правильний розрахунок об'єму рідини в системі опалення ви знайдете в цієї статті .

Витяжка і система опалення в санвузлі

Схема нанесення гідроізоляції в зоні умивальника.

Гідроізоляція в туалеті і ванній кімнаті потрібна для того, щоб сусідів не залити і щоб бетонні стіни не насичується вологу, так як від цього вони пліснявіють. При цьому вода - далеко не єдине джерело вологи, є ще і пар. Щоб зменшити концентрацію пара у ванній кімнаті потрібно робити хорошу витяжку, бажано примусову. При цьому потужність витяжки повинна відповідати будівельним нормам інакше в санвузлі буде холодно.

У ванній кімнаті за стандартом полотенцесушитель встановлюється або в систему опалення, або в контур ГВП. Це в першу чергу опалювальний прилад, тому прибирати його не можна, навіть можуть оштрафувати. В крайньому випадку, можна перенести полотенцесушитель . При наявності полотенчика і гарної витяжки гідроізоляцію стін можна і не робити, так як це було раніше. На підлозі створити водонепроникне корито бажано. Випадки бувають різні, то машинка потече, то ще що-небудь. А як ні крути, вартість гідроізоляції нижче, ніж ремонт стелі сусідам. Один раз зробив і можна не переживати, а аварії, на жаль, можуть і повторюватися.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама