Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція ванної кімнати своїми руками, як правильно зробити гідроізоляцію, корисні поради

  1. Про необхідність гідроізоляційних заходів
  2. Які поверхні необхідно захищати гідроізоляційним шаром
  3. Технологія гідроізоляції ванної кімнати
  4. виробляємо гідроізоляцію стін у ванній
  5. Матеріали, призначені для проведення гідроізоляції
  6. гідроізоляція обклеювальна типу
  7. обмазувальні склади для гідроізоляції ванної кімнати

Чи знаєте ви, що стратегічно важливим зброєю в битві за комфортні умови існування в квартирі або в приватному будинку є гідроізоляція? Завдяки гідроізоляції у ванній кімнаті можна виключити, що виникають. Тільки не забувайте про те, що зазвичай в сучасній ванній кімнаті приватного будинку передбачають установку пластикового вікна. пластикове вікно у ванній кімнаті приватного будинку дозволяє в світлий час дня економити електроенергію. Крім цього, пластикове вікно робить ванну кімнату сучасної і стильної. Але, установка пластикового вікна передбачає і додаткову гідроізоляцію. Правда, сучасна гідроізоляція нічого спільного з руберойдом і бітумом не має. Хочете зробити гідроізоляцію своїми руками із застосуванням якісних і доступних матеріалів?

Про необхідність гідроізоляційних заходів

Щоденна інтенсивна експлуатації ванної кімнати вимагає поліпшення гідроізоляційних характеристик приміщення. Істотний рівень вологості, що проникає пар і осідає конденсат з плином часу можуть завдати значної шкоди обробці ванної кімнати.

Щоб цього не сталося необхідно провести гідроізоляцію ванної кімнати якомога раніше. Як правильно здійснити гідроізоляційні заходи?

Які поверхні необхідно захищати гідроізоляційним шаром

Ідеальним варіантом гідроізоляції ванній можна вважати обробку робочих поверхонь, які найбільш схильні до дії вологи і пари. Це так звані «мокрі» і «вологі» зони. У «мокру» зону потрапляють стіни і підлогу, розташовані безпосередньо в радіусі експлуатації ванн, умивальників і унітазів.


До «вологої» зоні відносять інші поверхні приміщення, розташовані в радіусі дії води і пари на відстані більше 50 см від джерела впливу. Безперечно, поверхня підлоги відноситься до «зоні особливої ​​уваги», тому гідроізоляцію підлог у ванних кімнатах можна вважати першочерговим стратегічним завданням. Інтенсивність впливу на поверхні стін і підлоги в «мокрій» може доставити значні незручності, якщо вчасно не провести гідроізоляційні заходи.

Технологія гідроізоляції ванної кімнати

як зробити гідроізоляцію підлоги у ванній

Попередньо перед роботою підлогу в ванній кімнаті слід очистити від пилу і дрібного сміття. Існуючі стики статі зі стінами заклеюють гідроізоляційної стрічкою. Потім проводять ґрунтовку поверхні підлоги, яка значно покращує якість подальшого нанесення гідроізоляції. Рекомендується для цих цілей купувати готові розчини.

Гідроізоляція рідка наноситься з використанням валика, шпателя або кисті. При цьому склад наносять в два шари, з різницею в часі 6 годин. Якщо підлогу ванної кімнати бетонний, рекомендується використовувати просочення. Гідроізоляція з використанням просочення наноситься також на стіни на відстані 30 см від поверхні підлоги. Всі роботи по стягуванню або укладанні плитки рекомендується проводити через добу після закінчення гідроізоляції підлоги.


Корисні поради

Гідроізоляційні склади повністю «сумісні» з різними видами клею для плитки. Як правило, ніяких ускладнень при подальшій укладанні плитки не виникає. Можливо, ви не довіряєте гідроізоляційного складу, тоді зробіть експеримент. Нанесіть пробний фрагмент складу на підлогу і залиште на 8-10 годин. Якщо не відбулося деформації нанесеного шару або розтріскування, можна сміливо починати гідроізоляцію підлоги ванною своїми руками.

Якщо не відбулося деформації нанесеного шару або розтріскування, можна сміливо починати гідроізоляцію підлоги ванною своїми руками

виробляємо гідроізоляцію стін у ванній

Процес гідроізоляції стін у ванній практично не відрізняється від технології гідроізоляції підлоги. Єдиною умовою буде правильне нанесення рідкої гідроізоляції від кутів стін. Якщо при гідроізоляції підлоги необхідно заклеювати стики між підлогою та стіною, то при гідроізоляції стін заклеюють також стики між стінами.

Необхідно також використовувати ущільнюючі куточки, приклеюються до кутів стін. Для виступаючих відрізків труб або решіток застосовують манжети ущільнюють. Їх слід також покривати гідроізоляційним складом. Гідроізоляцію необхідно наносити в два шари з інтервалом для висихання попереднього шару близько 4 годин.

Матеріали, призначені для проведення гідроізоляції

Способи нанесення гідроізоляційного шару умовно розділили матеріали на наступні види:
• обклеювальну гідроізоляцію
• обмазувальні склади.
Обклеювальна гідроізоляцію і обмазувальні склади вибирають для прискорених термінів виконання заходів по гідроізоляції і по характеристикам приміщення ванною.

Існуючий спосіб гідроізоляції ванних і санвузлів з використанням рулонних бітумних матеріалів минулого століття складний для гідроізоляції своїми руками, тому що вимагає певних навичок і наявності спеціального пальника. Тому гідроізоляція із застосуванням обклеювальних матеріалів або обмазувальних складів найбільш краща для проведення робіт самостійно.

гідроізоляція обклеювальна типу

Сучасна гідроізоляція обклеювальна типу залишила в минулому бітумний наповнювач. Сьогодні рулонні матеріали обклеювальну типу виробляють у вигляді легко розстеляється гнучкого скловолокна або склотканини, на основі еластичного поліестеру. Самоклеящаяся ізоляційна прошарок проста для монтажу і не вимагає очікування затвердіння робочої поверхні.

Особливістю є повне фіксування клеяться смуг. Клейкі речовини забезпечує на тільки надійне зчеплення з робочою поверхнею підлоги, але і покращує адгезію. Завдяки таким позитивним якостям оздоблювальні роботи з укладання плитки на стіни або підлогу можна проводити паралельно з гідроізоляційними роботами.

Корисні поради

Використовувати самоклеючі гідроізоляційні матеріали обклеювальну типу просто. Досить відокремити захисну плівку від смуги, яку попередньо розкроюють за бажаним розміром. Лідерами оклеечной гідроізоляції можна вважати:
• геомембрани з поліетилену високого і низького тиску NAUE
• стрічки уплотняющие MAPEI-Dichtband
• самоклеящуюся гідроізоляцію CERESIT ВТ21, ВТ12, ВТ85.

Лідерами оклеечной гідроізоляції можна вважати:   • геомембрани з поліетилену високого і низького тиску NAUE   • стрічки уплотняющие MAPEI-Dichtband   • самоклеящуюся гідроізоляцію CERESIT ВТ21, ВТ12, ВТ85

Розповідь про матеріали для гідроізоляції ванної кімнати буде неповним, якщо не обділити увагою обмазувальні склади, найбільш затребуваних при проведенні робіт.

обмазувальні склади для гідроізоляції ванної кімнати

Нарівні з матеріалами обклеювальну типу затребуваними вважаються обмазувальні склади. Склади обмазувальної гідроізоляції випускають у вигляді готових сухих сумішей, паст або мастик. Пастоподібна або рідка гідроізоляція для ванної кімнати готова до застосування. Рідку суміш наносять широким пензлем або шпателем з зубцями.

Причому, зверніть увагу, що основна характеристика - консистенція обмазувального складу здатна розмежувати сферу застосування. Це гідроізоляція бажаної товщини одиничного шару (1,0 до 1,5 мм) і створення стяжки. Можливості застосування багатошарової гідроізоляції з армуючої сіткою дозволяють досягати хороших результатів.

Корисні поради

Обмазувальні і обклеювальна матеріали наносять на попередньо підготовлену робочу поверхню. Природно, виникає питання: «Який матеріал краще застосувати в якості грунтуючого шару, просочення або емульсію?». Особливо зацікавлені ті, хто виробляє гідроізоляцію ванної кімнати під плитку.

Особливо зацікавлені ті, хто виробляє гідроізоляцію ванної кімнати під плитку

Підкажемо, що крім фарби-грунтовки Ceresit CT16, призначеної для підготовки підстави ванних кімнат для наступного фарбування або укладання плитки, існують такі грунтовки і мастики:
• АСОФЛЕКС-Р2М-Боден (SCHOMBURG)
• Герми-бутилен-2М-У
• SOPRO EDF 525
• TRIBLOCK (ТМ MAPEI)
• MAPEGUM WPS (ТМ MAPEI).

Як проводиться гідроізоляція підлоги із застосуванням SOPRO EDF 525, розповість це відео.

Хочете зробити гідроізоляцію своїми руками із застосуванням якісних і доступних матеріалів?
Як правильно здійснити гідроізоляційні заходи?
Природно, виникає питання: «Який матеріал краще застосувати в якості грунтуючого шару, просочення або емульсію?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама