Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція ванної кімнати своїми руками: інструкція

  1. Які проблеми допоможе вирішити гідроізоляція в ванній
  2. Варіанти гідроізоляційних матеріалів
  3. Нанесення гідроізоляції обклеювальної типу
  4. Нанесення обмазувальних матеріалів
  5. Тонкощі гідроізоляції в дерев'яному будинку

Гідроізоляція ванної кімнати в сучасних умовах є невід'ємною частиною будь-якого ремонту. Захистити стіни і несучі конструкції від руйнівної дії вологи і різких перепадів температур - це одна з основних задач, яку зможе вирішити кожен, зробивши правильну гідроізоляцію. Гідроізоляція ванної кімнати в сучасних умовах є невід'ємною частиною будь-якого ремонту

Від гідроізоляції у ванній, залежить мікроклімат у всьому житло зокрема.

Які проблеми допоможе вирішити гідроізоляція в ванній

Підключення сучасної сантехніки неможливо без використання великої кількості прохідників, гнучких шлангів. Всі вони, на перший погляд, полегшують процес монтажу, дають можливість встановлювати прилади в будь-якому зручному місці. Але, на жаль, з ними відбувається багато казусів: часті пориви, вихід з ладу, що призводить до виходу води на підлогу. Ця рідина за мить вбереться в будь-яке підлогове покриття і просочиться до сусідів.

Щоб мінімізувати можливі неприємності, уникнути затоплення сусідів, необхідно використовувати гідроізоляцію підлоги і стін.

Також правильна захист необхідний в разі установки теплої підлоги , Вона обов'язкова в будинках, побудованих з піноблоків, так як підвищений рівень вологи за короткий час руйнує цей матеріал.

Варіанти гідроізоляційних матеріалів

Гідроізоляція підлоги у ванній.

Щоб визначитися, яку гідроізоляцію вибрати для ванної, необхідно розбиратися в її види та особливості.

  1. Обмазувальні. До цієї групи належать матеріали, в основі яких лежить бітум. Різні варіації обмазувального матеріалу можуть складатися з різних наповнювачів і розчинників. Як наповнювачі виробник може використовувати: гумову крихту, пластифікатори, латекс. Такі групи наповнювачів роблять матеріал більш пластичним і стійким до різних видів зовнішнього впливу. Дуже великою популярністю користуються цементно-полімерні мастики. Вони мають форму пластиліну і прекрасно зчіплюються з будь-якою поверхнею.
  2. Обклеювальна. Цей вид включає захист, в основі якої лежать поліестер або бітумна склотканина. Всі вони також ідеально виконують захисну функцію, але мають свої особливості і складності в укладанні. На сьогоднішній день ці матеріали для гідроізоляції ванної кімнати використовуються вкрай рідко. Досвідчені фахівці стверджують, що маса підготовчих робіт, особливості укладання не виправдовують їх роботу в майбутньому.

Схема-приклад гідроізоляції у ванній.

Пристрій гідроізоляції підлоги у ванній кімнаті необхідно почати з підготовчих робіт. Будь-який з представлених матеріалів вимагає рівної поверхні підлоги. Для цього необхідно прибрати абсолютно все з кімнати, зняти старе покриття з підлоги і перевірити стяжку. Вона не повинна мати тріщин, перепадів в висоті більше 2 мм, пилу. Для цього тріщини або перепади закладають за допомогою цементного розчину, а пил прибирають за допомогою пилососа.

Якщо роботи у ванній кімнаті виконується своїми руками, то необхідно обробити кілька разів очищену поверхню ґрунтовкою глибокого проникнення.

Гідроізоляція стін у ванній цілком виправдана. У цьому приміщенні впливу вологи схильний не тільки підлогу, а й стіни. Найяскравішим прикладом є зона душової кабіни або ванни, де на стінах буде вода. Для ванною в дерев'яному будинку гідроізоляція стін повинна виконуватися в обов'язковому порядку і по всьому периметру приміщення.

У разі коли зони впливу вологи на стіни будинку відсутні, гідроізоляції підлягає лише частина стіни - 15-20 см від підлоги.

Нанесення гідроізоляції обклеювальної типу

Гідроізоляція ванної кімнати своїми руками за допомогою рулонних матеріалів виконується швидко, при цьому спеціальних знань або навичок не потрібно.

Для самоклеящихся видів принцип роботи буде наступний:

  • відрізається потрібний шматок, знизу знімається спеціальна плівка, шматок укладається на підготовлену основу;
  • після цього по укладеному матеріалу проходять спеціальним валиком, щоб забезпечити максимальне зчеплення між поверхнею і матеріалом;
  • кожний наступний лист матеріалу укладається внахлест, обов'язково потрібно пам'ятати, що в місці стику підлоги і стіни матеріал повинен заходити на стіну не менше ніж на 15 см.

Обмазувальна гідроізоляція.

Якщо матеріал не приклеюється самостійно, то для монтажу необхідно використовувати газовий пальник, яка буде нагрівати шар бітуму.

Коли виконувалася гідроізоляція ванної кімнати під плитку, необхідно поверх рулонного матеріалу зробити цементну стяжку.

Рада фахівця: використовуючи рулонний матеріал, необхідно особливу увагу приділити герметизації з'єднань з каналізаційними і ринвами.

Для цього можна скористатися силіконовими герметиками.

Нанесення обмазувальних матеріалів

Обмазувальна гідроізоляція ванної кімнати виконується ще швидше і простіше. Для робіт будуть потрібні тільки шпатель, валик або кисть.

Отже, як зробити гідроізоляцію у ванній:

  1. На підготовлений підлогу за допомогою кисті або валика наноситься обмазувальної вид гідроізоляції. Якщо обсяги приміщення дуже великі, то можна використовувати спеціальне автоматичне розпилюючий обладнання.
  2. Якщо обрана цементно-полімерна мастика, то нею можна збільшити рівень підлоги до необхідних значень, що допоможе заощадити на стягуванні.
  3. Самі роботи з нанесення потрібно виконувати акуратно, точно, щоб уникнути прогалин на підставі.

Тонкощі гідроізоляції в дерев'яному будинку

Гідроізоляція ванної кімнати в дерев'яному будинку вимагає великих зусиль і має свої тонкощі.

Так як гідроізоляція передбачає збільшення навантаження на фундамент, то необхідно для початку подбати про посилення перекриття. Для цього можна збільшити кількість балок і зменшити крок між їх укладанням.

Захист ванній в дерев'яному будинку може бути виконана з наступних видів матеріалів:

  • модрина - цей вид дерева мінімально чутливий до впливу вологи, що робить його незамінним у ванній або туалеті;
  • корковий - стійкий до вологи, має цікаве дизайнерське рішення;
  • термодерево.

Пакувальна стрічка.

Після того як будь-який з обраних матеріалів покладений, його обробляють спеціальними вологозахисними засобами. Це допоможе уникнути гниття дерева під будинком.

Гідроізоляція підлоги - це відповідальний і важливий процес, від якого буде залежати майбутній комфорт у ванній. Вибравши правильно матеріал, зробивши всі роботи, можна назавжди забути про проблеми з вологою і її проникненням до сусідів.

Також читайте нашу статтю: Наскільки важлива гідроізоляція ванної кімнати в дерев'яному будинку?

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама