Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція ванної кімнати

Ванній кімнаті притаманний своєрідний мікроклімат - висока температура, постійна вологість, освіту пара і конденсату. В наслідок такий вплив призводить до утворення корозії, окислення, гниття і інших хімічних і фізичних реакцій. Також у ванній проходять практично всі комунікаційні системи, саме тому вона нерідко стає загрозою для аварійних ситуацій.

Гідроізоляція ванних кімнат допомагає уникнути виникнення подібних проблем. Незважаючи на те, що процес робіт досить трудомісткий, вимагає уважного ставлення і підготовки, результат значно збільшить безпеку і допоможе зберегти чистову обробку від непередбачених проблем. Гідроізоляція ванної кімнати своїми руками робиться легко - головне запастися терпінням і ретельно вивчити технологію.

Види гідроізолюючих матеріалів

Для облаштування гідробар'єру існує безліч матеріалів. Найбільш популярними є:

  • Бітумна мастика;
  • Рулонний матеріал, просочений бітумом;
  • Листова підкладка;
  • Гідробар'єр на гумовій основі;
  • Цементні і полімерні смечі;
  • Глибоко проникаюча гидрозащита.

Цими матеріалами легко і швидко виробляється гідроізоляція ванної кімнати. Технологія облаштування бар'єру не дозволяє застосування поліетиленових плівок.

Облаштування захисту статі

Досить часто потрібно гідроізоляція ванної кімнати під стяжку. Вона необхідна при укладанні кахлю і допомагає запобігти проникненню рідини. Найкраще гідроізоляція підлоги у ванній кімнаті облаштовується матеріалами в рулонах. Його монтаж дуже схожий з укладанням лінолеуму.

Необхідно відрізати необхідну кількість гідробар'єру, нагріти бітумне підставу до потрібної температури, видалити захисну плівку і наклеїти на сухий чистий підлогу. Матеріал потрібно розгортати важким валиком, який допоможе його міцно зафіксувати.

Найвідповідальніший момент в облаштуванні гідроізоляції підлоги - це кути і місця поруч з сантехнічними вузлами. Всі стики обробляються поліуретановими або силіконовими герметиками. У деяких випадках можна проклеїти шви спеціальною стрічкою. Ця процедура дозволяє виключити появу мікротріщин і здуття. Після завершення робіт можна укладати шару не та заливати стяжку.

Обмазувальна гідроізоляція для ванної кімнати

Перед нанесенням ізоляційного шару необхідно добре підготувати поверхню. Гідроізоляція стін у ванній кімнаті полягає в їх обробці обмазувальних матеріалом. Готувати склад потрібно в відповідність з інструкцією виробника. Залежно від консистенції розчину його наносять валиком, шпателями або пензлем. Суміш можна використовувати як для стін, так і для підлог.

Обмазувальної матеріал забезпечує необхідну гідроізоляцію і дозволяє захистити обробку від швидкого псування. Кераміка, яку так часто використовують для обробки ванної кімнати, не володіє гідроізоляційними властивостями. Гідроізоляція ванної кімнати під плитку повністю виключає появу цвілі, руйнування швів і клейового складу. Відповідно кераміка буде довгий час мати первісний вигляд і радувати своєю красою.

захист стелі

Всім відомо, що гаряче повітря піднімається вгору. Саме тому стелю вимагає ретельної захисту. Якщо не забезпечити належну підготовку на стелі почнуть з'являтися некрасиві жовті плями, які повністю зіпсують враження від ремонту. Гідроізоляція стелі ванної кімнати має особливе значення. Вона не тільки збереже естетичний вид обробки, але і допоможе уникнути затоплення від сусідів.

Підготовка стелі для монтажу гідробар'єру повинна проводитися особливо ретельно. Вся фарба і шпаклівка знімаються. Після цього на стелю наноситься шар грунтовки. Коли він висохне, можна наносити ще один. Для обробки стелі застосовують сухі суміші або мастику. Також для нього потрібно шовная ізоляція, здатна перекрити стики плит.

Унікальним способом обробки і гідроізоляції може стати натяжна стеля. Він повністю запобіжить проникненню рідини і навіть якщо вас затоплять, плівка зможе утримати до 30 літрів води.

залишити емоцію

Зворушило Ха-Ха Ого Печаль Злюся

Підтримайте проект Енциклопедія домовласника, підпишіться на наш канал в Яндекс.Дзен

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама