Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляційні матеріали для підлоги

  1. фарбувальна гідроізоляція
  2. Відео: приклад нанесення фарбувальної гідроізоляції
  3. Обмазувальна гідроізоляція
  4. Відео: гідроізоляція підлоги обмазувальних складом
  5. гаряча гідроізоляція
  6. Холодна лита гідроізоляція
  7. Нанесення литий гідроізоляції
  8. проникаюча гідроізоляція
  9. ін'єкційна гідроізоляція
  10. Засипна гідроізоляція

Раніше вирішення питань захисту приміщень від проникнення або поширення вологи ставало справжньою проблемою. У продажу непросто було знайти необхідні матеріали, а багато технологій були відомі і доступні тільки професіоналам. Однак, сьогодні, при бажанні, можна знайти все. Раніше вирішення питань захисту приміщень від проникнення або поширення вологи ставало справжньою проблемою

Гідроізоляційні матеріали для підлоги

Гідроізоляційні матеріали для підлоги виробляються в різних формах, і з цього розмаїття без проблем можна вибрати найбільш підходящий по характеристикам і технології нанесення.

Багато чого, звичайно, залежить від того, який саме підлогу і для яких приміщень потрібно захистити від вологи, так як кожен з них вимагають особливого підходу. Тому перш ніж вирушати в магазин і поспішати витрачати гроші на гідроізолюючі склади, потрібно ознайомитися з кожним з них.

Крім матеріалу статі, на який буде наноситися захисний склад, при виборі враховуються і такі чинники, як температурні умови гідроізоліруемой приміщення і поверх його розташування.

На сьогоднішній день існує кілька способів укладання або нанесення різних влагозащитних матеріалів - це обмазувальної або штукатурний, фарбувальний, просочувальний, обклеювальний, литий, ін'єкційний та засипної. Щоб будь-який з видів гідроізоляції дав очікуваний ефект, дуже важливою умовою є добре підготовлена ​​очищена поверхня, на яку він буде наноситися.

Зміст статті

фарбувальна гідроізоляція

Фарбувальна гідроізоляція бітумоісткого складом

Ці матеріали наносяться на підлогу за допомогою валика, кисті або пульверизатора, і є найпопулярнішими і застосовуваними. Фарбувальні гідроізолятори створюють на поверхні тонку гидрофобную плівку, з проникненням складу в структуру матеріалу до двох міліметрів в глибину. Це відбувається завдяки добавкам з з вести, тальку, азбесту, які здатні закрити пори гідроізоліруемой поверхні - цегли або бетону.

Фарбувальну технологію можна сміливо назвати найпростішою в нанесенні і доступною за максимальними розцінками. Для її проведення використовують матеріали на основі полімерів, смол, мінералів, бітуму та інших складів, що володіють хорошою адгезією і гидрофобностью. Це можуть бути поліуретанові, каучукові, епоксидні склади, силіконові гелі, акрилові або бітумні суспензії.

Іноді ці гідроізолятори намагаються замінити загусла олійною фарбою або лаком, але не потрібно забувати про спеціальні властивості профільного матеріалу, які звичайні лакофарбові склади не зможуть замінити.

До окремої групи фарбувальних гідроізоляційних складів можна віднести напилювані, які наносяться із застосуванням пульверизаторів. Ці суспензії виготовляють на акрилатной основі. До них, наприклад, відноситься такий відомий засіб, як рідка гума. Цей склад наноситься в кілька шарів і сумлінно виконує захисні функції протягом 40 -50 років, причому при найнесприятливіших умовах підвищеної вологості.

Процес нанесення відбувається наступним чином:

  • з поверхонь знімається старе покриття до основи, потім вона очищається;
  • закладаються густими бетонними розчинами виявлені пошкодження - тріщини або відколи, потім вирівнюються і добре просушують;
  • далі поверхню просочують спеціальними грунтовками або ж розведеними 1: 3 фарбувальними складами;
  • після вбирання грунту, наносяться гідроізолюючі склади;
  • деякі з них трохи підігрівають, ну а, наприклад, певні суспензії на бітумної основі вимагають нагрівання навіть до 150 -160 градусів;

Кут приміщення, оброблений "рідкої гумою"

  • для надійної гідроізоляції необхідно нанесення двох шарів складу. Перший з них повинен мати товщину близько двох міліметрів, так як він повинен добре вбратися в оброблювану поверхню, а другий, контрольний шар може бути зовсім тонким;
  • просихання кожного з шарів може займати від півтора до 15 годин.

Відео: приклад нанесення фарбувальної гідроізоляції

обклеювальна гідроізоляція

Обклеювальний вид гідроізоляції являє собою листовий (рулонний) матеріал, який розкладається або приклеюються на смоли або мастики, що мають густу консистенцію, до поверхонь, які вимагають захисту від вологи.

Обклеювальний вид гідроізоляції являє собою листовий (рулонний) матеріал, який розкладається або приклеюються на смоли або мастики, що мають густу консистенцію, до поверхонь, які вимагають захисту від вологи

Приміщення з укладеною оклеечной гідроізоляцією

Матеріал виготовляється у вигляді рулонів і аркушів, вони можуть бути щільними або тонкими, мати прозорий, непрозорий або фольгований вид.

  • В рулонах випускаються такі матеріали, як склобій, руберойд, металлоізол, фольгоізол, ТехноНІКОЛЬ і подібні до них.

Гідроізол - оклеечная гідроізоляція для дерев'яних підлог з фольгированним шаром

  • У вигляді листів або панелей виробляються гідроізоляційні асфальтові, полімерні, бітумні матеріали і інші, мають аналогічні характеристики.
  • Мембранна гідроізоляція, що має на своїй поверхні невеликі округлі шпильки, проводиться також у вигляді листів і добре підходить для настилу під стяжку.

Наявність спеціальних пазів-шипів спрощує процес правильного укладання

Потрібно відзначити, що захисні матеріали по-різному настеляються на поверхню підлоги. Але всі форми монтажу досить прості, і для цього процесу використовуються найчастіше бітумні або епоксидні склади:

  • клейову масу наносять на основу. Деяку з видів мастик необхідно перед намазуванням розігріти;
  • на на несення і, при необхідності, розігрітий склад накладається нарізаний рулонний матеріал, із забезпеченням нахлеста кожним наступним листом не менше, ніж 10 см;

При при трансформаційних змін рулонних матеріалів найчастіше укладають два шари, причому другий орієнтований перпендикулярно першому.

  • гідроізоляцію у вигляді панелей укладають також внахлест або встик;
  • кожний наступний ряд ізоляційних панелей настилають із зсувом до попереднього в одну або іншу сторону на половину панелі (по системі цегляної кладки);
  • будь-яка гідроізоляція, що укладається на підлоги, обов'язково заводиться на стіни на 10 -15 см.

Обмазувальна гідроізоляція

Обмазувальні гідроізолюючі склади мають густу консистенцію з дуже хорошою еластичністю. До таких матеріалів відносяться густа бітумна та поліуретанова мастика, полімерний цемент і ін.

До таких матеріалів відносяться густа бітумна та поліуретанова мастика, полімерний цемент і ін

Обмазка поверхні підлоги густий бітумоісткого мастикою

Ці гідроізолятори мають в своєму складі наповнювачі з полімерних волокон і пластифікаторів, що збільшує їх адгезію і гідрофобність.

На поверхні ці склади розподіляються так само, як штукатурні розчини - за допомогою шпателя. Товщина такого безшовного покриття може становити від 0,4 до 4 см.

Товщина такого безшовного покриття може становити від 0,4 до 4 см

Нанесення обмазувального складу штукатурного типу

Подібна різновид гідроізоляційних складів відмінно ізолюють від вологи підлоги таких проблемних приміщень, як балкони і лоджії, кімнати цокольних поверхів і льохів, ванні і кухні.

Мастики на основі бітуму і полімерів наносять не тільки в технічних приміщеннях побудованих будівель, але і відразу на плити фундаменту. Потрібно відзначити, що гаряче покриття, що наноситься в житлових кімнатах небажано, так як воно досить токсична і вимагає хорошої вентиляції під час робіт.

До обмазувальної гідроізоляції відносять і штукатурний вид робіт із застосуванням відповідних вологостійких складів, які можуть додатково наноситися на бітумну обмазку або просто на гідроізоліруемой очищену поверхню.

Суміші розводяться водою, наносяться за допомогою шпателя і рівно розподіляються по по поверхні. Таких шарів може бути два або три, і кожен з них повинен добре просохнути.

Таких шарів може бути два або три, і кожен з них повинен добре просохнути

Упаковки штукатурних обмазувальних гідроізолюючих сумішей

Штукатурна гідроізоляція в сухому вигляді нагадує звичайну штукатурну суміш або будівельний клей, але мають в своєму складі спеціальні компоненти, які проникають в пори матеріалу і закривають їх.

Відео: гідроізоляція підлоги обмазувальних складом

лита гідроізоляція

Приміщення з нанесеною литий гідроізоляцією

Литу гідроізоляцію поділяють на гарячу і холодну, в залежності від того, в якому вигляді вона наноситься на поверхню. У гарячому вигляді на підлоги наноситься асфальто-полімерний і асфальтовий склад - це може бути пек, гарячий бітум або асфальтобетон.

Щоб лита гідроізоляція працювала ефективно, основу під неї потрібно ретельно очистити і упустити.

гаряча гідроізоляція

При укладанні цього матеріалу, він повинен бути розігрітий до температури від 50 до 120 градусів, в залежності від в'язкості складу.

Бітум - це натуральний матеріал, що виготовляється з нафтопродуктів, і в чистому вигляді при застиганні він буде розтріскуватися при будь-якій температурі. Але, головним його перевагою є водонепроникність і нерозчинність у воді. Тому його використовують як основу для виготовлення гідроізоляційних складів.

У розігрітому вигляді їх наносять на чисті поверхні в кілька шарів.

Пек - це продукт, одержуваний при переробці кам'яновугільної смоли. Існує кілька видів цього матеріалу, вони розрізняються температурою плавлення, зазвичай в діапазоні від 70 до 90 градусів. Але цей матеріал застосовується рідко, і, в основному, він використовується у вигляді добавки до інших гідроізолюючим складам.

Холодна лита гідроізоляція

Цей спосіб гідроізоляції - найбільш надійний з усіх існуючих, так як проникає в кожну пору матеріалу поверхні, не утворюючи тріщин. Найчастіше роблять холодну гідроізоляцію з епоксидної суміші або рідкого скла. Цей матеріал сьогодні застосовують для пристрою наливних 3D підлог, які одночасно служать не тільки гідроізоляцією, але і декоративним оформленням приміщення. Особливо добре підходить такий спосіб захисту від проникнення вологи для ванної кімнати, в якій потрібно стовідсоткова гідроізоляція.

Особливо добре підходить такий спосіб захисту від проникнення вологи для ванної кімнати, в якій потрібно стовідсоткова гідроізоляція

Нанесення полімерної литий гідроізоляції

  • Епоксидна суміш складається з двох компонентів - епоксидних смол і спеціального розчинника, які змішуються безпосередньо перед заливкою і розподілом її по по поверхні. Робочий склад готують порціями, так як він досить швидко схоплюється.
  • Рідке скло - це відмінна гідроізоляція для льохів і кімнат перших поверхів. Такий склад надійно захистить приміщення від проникнення вологи і буде працювати не менш ефективно, ніж двокомпонентна епоксидна суміш. Довговічність роботи такої гідроізоляції можна визначити терміном служби всього будови, тобто. влаштувавши її один раз, можна не турбуватися про повторній процедурі або ремонті.

Матеріал екологічно чистий і не виділяє шкідливих для здоров'я людини випаровувань, і при цьому володіє відмінними якостями проникнення в самі мікроскопічні пори бетону або інший гідроізоліруемой основи.

Рідке скло виробляється в сухому і рідкому вигляді. Сухий порошок матеріалу додають в цементні розчини, роблячи їх водостійкими. Можливе додавання складу і рідкої консистенції в уже готовий бетон - в цьому випадку суміш робиться в пропорціях на 10 літрів будівельного розчину один літр гідроізолятора.

Нанесення литий гідроізоляції

Будь-яку литу гідроізоляцію влаштовують таким чином:

  • Поверхня очищається, обезпилюється за допомогою потужного будівельного пилососа.
  • Потім проводиться ремонт поверхні - закладаються тріщини і вади основи.
  • Після ремонтних робіт підлоги потрібно добре просушити.
  • Далі підлоги прогрунтовивают. У кожному конкретному випадку склад грунту буде залежати від матеріалу, який в подальшому буде застосований для гідроізоляційних робіт.
  • Гідроізолювальний склад готуватися відповідно до прикладеної до нього інструкцією, доводиться до необхідної консистенції і частинами розливається на поверхні.

Склад розливається по підлозі і рівномірно розподіляється по всій поверхні

  • Розрівнюють суміш за допомогою широких шпателей або раклі, потім залишають поверхню сохнути і укріпляти.
  • Гідроізоляція може бути не обмежена одним шаром - можна зробити дві або три заливки, але після остаточного затвердіння кожного попереднього шару.

проникаюча гідроізоляція

Здатний проникати вид гідроізоляції наноситься на підлоги з вже влаштованої стяжкою. Використовуються в цьому випадку склади мають здатність проникати в структуру бетону і запечатувати пори, створюючи вологостійкий шар. Розчин може бути завдано в кілька шарів.

Розчин може бути завдано в кілька шарів

Один з потягів для проникаючої гідроізоляції

Після досягнення глибокого просочення поверхні, гідроізоляція не повинна бути пошкоджена механічними діями або перфорацією. Тому цей вид матеріалу дуже часто застосовують для захисту підвальних приміщень і льохів. Крім водонепроникності, цей склад надає бетонної поверхні додаткову міцність за рахунок створення особливих кристалічних зв'язків, що переплітаються із структурною кристалічною решіткою цементу, і закриття всіх пір в основі. Ці процеси відбуваються завдяки спеціальним силікатним або літієвим добавкам.

Проникаюча суміш наноситься на будь-яку рівну або нерівну поверхню - вирівнювання статі цілком можна провести і поверх неї. Потрібно врахувати, що кожен шар, нанесений на поверхню підлоги повинен обов'язково остаточно просохнути.

ін'єкційна гідроізоляція

Для ін'єкційної гідроізоляції застосовуються поліуретанові однокомпонентні розчини, що мають низьку в'язкість. Хімічна реакція в подібних складах відбувається при їх зіткненні з водою - цей конт кт ін іводіт розчин до значного розширення, збільшення його в обсязі, зростання внутрішнього тиску. Такі особливості дозволяють йому поширитися всередині бетонної конструкції, витісняючи собою воду і займаючи її місце. В результаті утворюється водонепроникний поліуретановий склад. Деякі з застосовуваних матеріалів при хімічної реакції стають еластичними, а інші приймають жорстких форм. Приведення в подібний стан використовується складу відбувається протягом від 2 до 20 хвилин.

Приведення в подібний стан використовується складу відбувається протягом від 2 до 20 хвилин

Ін'єкційна гідроізоляція - досить складний і дорогий процес

Для проведення ін'єкційної гідроізоляції застосовується спеціальне обладнання. Вона може проводитися в комплексі з іншими заходами, і підходить навіть для умовно мобільних елементів будови, наприклад, стиків несучих стін і фундаменту.

Але потрібно відзначити, що цей процес є досить дорогим, як в плані ціни матеріалів, так трудомісткості і використання спеціальної техніки. Він практично завжди супроводжується бурінням додаткових отворів для введення складу. У зв'язку з цим, подібний варіант зазвичай застосовується в крайніх випадках, коли неможливо скористатися іншими способами для аварійного ізолювання раніше зведений будівельних конструкцій.

Засипна гідроізоляція

Існує найпростіший і найдоступніший вид гідроізоляції, хоча і досить трудомісткий - це засипання площ непроникними для води сипучими матеріалами.

Для проведення цього процесу використовуються матеріали порошкової, волокнистої або зернистої консистенції, такі як шлаки, мінеральна вата, глина, гранули пінопласту, пісок та ін.

Гідроізоляція підлоги спеціальної сухої засипанням

Для приміщень з підвищеною вологістю - льохів, напівпідвалі, цокольних поверхів, в основному для захисту підлоги використовують перлітові піски, які вважаються універсальним матеріалом для гідроізоляційних робіт.

Кожен шар насипати складу повинен бути добре утрамбована, тому вся площа приміщення захищається стінками (опалубкою), які не допустять прокидання матеріалу за їх межі.

Зверху утрамбованої засипки повинна бути покладена бетонна стяжка, яка влаштовується за всіма правилами з армуванням і вирівнюванням по маяках.

Крім вищеописаних матеріалів сучасне виробництво виготовляє велику кількість інших засобів, але, як правило, всі вони принципово немає розрізняються з тими, які були згадані. У деяких приміщеннях без гідроізоляції обійтися просто неможливо, тому, вибираючи матеріал, а також технологію його нанесення, потрібно ретельно враховувати всі характеристики складів, призначених для проведення цього важливого процесу.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама