Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Горизонтальна гідроізоляція фундаменту: матеріали

  1. Види горизонтальної ізоляції
  2. Укладання рулонних матеріалів для гідроізоляції фундаментів
  3. Матеріали для горизонтальної гідроізоляції фундаментів
  4. Інструкція по виконанню горизонтальної ізоляції рулонними матеріалами
  5. Горизонтальна просочує ізоляція
  6. Інструкція створення проникаючої ізоляції
  7. Ін'єкційна вологозахист фундаменту
  8. Інструкція створення ін'єкційної ізоляції фундаменту

Горизонтальна гідроізоляція фундаменту

Горизонтальна гідроізоляція фундаменту виконується виключно на стадії будівництва будинку. Якщо вчасно не захистити несучі конструкції стін від проникнення вологи, то з часом буде відбуватися поступове насичення пористого матеріалу стін водою, а на поверхні стін і стель будуть з'являтися тріщини і розшарування. Руйнівні процеси будуть прогресувати, і почнеться поступове руйнування будинку. Ось чому так важливо правильно і вчасно виконати пристрій гідроізоляції стін фундаменту.

Види горизонтальної ізоляції

У будівництві ізоляція фундаментів від попадання води виконується наступними методами:

  • За допомогою укладання рулонних покрівельних матеріалів.
  • Покриття просочуючих складами.
  • Ін'єкцій спеціальними водовідштовхувальними емульсіями і розчинами.

Укладання покрівельного гідроізоляційного матеріалу проводиться безпосередньо на верхню горизонтальну площину фундаменту перед зведенням стін.

Іноді можна почути думку, що проникаючу і ін'єкційну горизонтальну гідроізоляцію фундаментів можна зробити навіть в процесі експлуатації будинку. Якщо на стадії будівництва з якихось причин улаштування горизонтальної ізоляції не проводилося, то, як вихід з такого становища, допускається виконати обробку горизонтальній поверхні фундаменту проникаючими складами або зробити ін'єкційну гідроізоляційну обробку.

Для виконання подібних процесів буде потрібно значно більше часу і трудовитрат, тому найкраще виконувати гідроізоляцію стін фундаменту відразу в процесі будівництва будинку.

Для виконання подібних процесів буде потрібно значно більше часу і трудовитрат, тому найкраще виконувати гідроізоляцію стін фундаменту відразу в процесі будівництва будинку

Схема пристрою горизонтальної гідроізоляції

Укладання рулонних матеріалів для гідроізоляції фундаментів

Основними матеріалами для влаштування гідроізоляційного покриття служать рулонні матеріали з бітумної і чи полімерною основою з підвищеними показниками по механічної міцності. Рулонні матеріали фіксуються безпосередньо на верхній кромці фундаменту. Горизонтальна гідроізоляція фундаментів виконується на рівну горизонтальну поверхню цокольній частині фундаменту.

Щоб домогтися рівної і гладкої поверхні, по верхньому краю фундаменту робиться вирівнює цементно-піщана стяжка. Поверхня стяжки найкраще зажелезнить сухим цементом і в такому випадку буде створений додатковий елемент вологозахисту фундаменту.

Матеріали для горизонтальної гідроізоляції фундаментів

Технології виконання пристрою ізоляції фундаменту від проникнення вологи передбачають використання різних матеріалів. Найбільш часто використовуються рулонні ізолюючі матеріали, такі як:

  • Руберойд. Відноситься до найпопулярнішого і доступному виду будівельних матеріалів, а також його різновид - наплавляється євроруберойд, який вдало поєднує простоту використання і розумну ціну.
  • Гідроізол. Листовий матеріал, що наплавляється - аналог руберойду, з основою зі скловолокна або спецтканини, просоченої бітумними складами.
  • Гидростеклоїзол. Наплавляється на основі скловолокна з підвищеними вологостійкими показниками.
  • Будівельний пергамін. Матеріалом для виготовлення служить будівельний картон з просоченням м'яким нафтовим бітумом.
  • Техноеласт. Рулонний матеріал із захисним покриттям від утворення грибка і цвілі.

Наплавляється рулонний покрівельний матеріал для гідроізоляції

Можна використовувати для організації вологозахисту фундаментів будь-які відповідні рулонні матеріали з відповідними характеристиками.

Інструкція по виконанню горизонтальної ізоляції рулонними матеріалами

Технологія виробництва робіт виконання оклеечной гідроізоляції полягає в поетапному виконанні:

  1. Підготовлену поверхню фундаменту покривають спеціальним складом грунтовки на основі бітумних смол або водній основі, званим праймером.
  2. Після повного всмоктування грунтовки, на горизонтальну поверхню пошарово наносять пензлем - макловицей бітумну або полімерну мастику, намагаючись ретельно обробити зовнішні і зовнішні кутові обриси фундаментної конфігурації.
  3. Якщо в якості ізолятора використовується руберойд або аналогічні йому матеріали, не треба висушувати бітумну мастику і перший шар руберойду укладається безпосередньо на нанесене мастичное покриття. У разі застосування наплавляються покрівельних матеріалів типу євроруберойду, необхідно попередньо розігріти нижній клеїть шар і зафіксувати його на мастиці, намагаючись акуратно прасувати валиком для видалення пустот і повітряних бульбашок.
  4. Для кращого захисту стін від фундаменту рекомендується рулонну гідроізоляцію укладати в два або три шари. Слід зазначити, що по ширині ізоляційне покриття повинне повністю покривати всю горизонтальну площину фундаменту, включаючи оздоблювальне покриття і навіть внутрішню штукатурку.
  5. При будівництві будинку з підвальними приміщеннями горизонтальна ізоляція влаштовується під підставою або підошвою конструкції фундаменту, а також робиться горизонтальна гідроізоляція цоколя.

За існуючими будівельними нормами і правилами (СНіП) водостійка рулонний ізоляція повинна виконуватися з повною герметизацією швів, місць стикування і зазорів.

Горизонтальна просочує ізоляція

Створення горизонтальної гідроізоляції за допомогою нанесення просочуються цементних складів з хімічними активними сполуками відноситься до недорогих і ефективних способів створення захисного водостійкого покриття. При нанесенні на бетонну поверхню відбувається кристалізація бетону і утворюється твердий поверхневий шар з підвищеною стійкістю до розмивання і агресивного зовнішнього середовища.

Інструкція створення проникаючої ізоляції

Наносити проникаючі склади горизонтальної гідроізоляції слід в такому порядку:

  1. Верхню горизонтальну поверхню фундаменту ретельно очищають від пилу і грязьових плям, видаляють іржу, залишки фарби і знежирюють розчином соляної кислоти. Іржаву арматуру необхідно зачистити до металевого блиску і покрити антикорозійним складом. Підготовлена ​​верхня частина повинна мати рівну і міцну поверхню з відкритими порами.
  2. Зазвичай проникаючі склади продаються у вигляді сухих цементних сумішей з наповнювачами - модифікаторами, які безпосередньо на будмайданчику розлучаються водою в потрібній пропорції і згідно з інструкцією.
  3. Підготовлену горизонтальну поверхню рясно змочують водою плоскими кистями до насичення.
  4. Приготований здатний проникати розчин широкими сталевими шпателями наносять на поверхню і акуратно вирівнюють. Зазвичай нанесену суміш залишають на кілька днів для висихання. Природно, в разі дощової погоди нанесений шар закривають від попадання дощових крапель плівкою ПВХ.

Нанесення просочує гідроізоляції

Останнім часом на сучасному ринку будівельних гідроізолюючих матеріалів з'явилися спеціальні полімерні двокомпонентні розчини з поліпшеними водонепроникними показниками. Володіючи низькою в'язкістю, полімерні суміші глибоко проникають в тіло бетону, заповнюють його капіляри і після нанесення затверджувача створюють надійний водонепроникний шар.

Нанесення проникаючих сумішей значно підвищує водонепроникність бетонних фундаментів, що робить їх затребуваними і доцільними матеріалами при новому будівництві, ремонті та реконструкції будинків і споруд.

Ін'єкційна вологозахист фундаменту

Ін'єкційний спосіб створення горизонтальної гідроізоляції фундаменту полягає в насиченні і заповненні пористого матеріалу підстави спеціальними складами через пробурені отвори. Ін'єкційні розчини проникають в тіло фундаменту на відстань до 50 см і, маючи контакт із вологою, що знаходиться в порах бетону, набухають і надійно закривають капіляри структури бетону і не дають можливості проникненню вологи. Такий вид створення вологозахисту фундаменту часто застосовують при проведенні ремонтних робіт несучої основи будівлі.

Інструкція створення ін'єкційної ізоляції фундаменту

Схема пристрою ін'єкційної гідроізоляції фундаменту

Ін'єкції фундаментів спеціальними емульсіями і розчинами виконують поетапно:

  1. Стіни фундаменту очищаються від бруду і залишків колишньої гідроізоляції. Розмічають необхідну кількість шпурів (отворів) для створення безперервного суцільного водонепроникного шару фундаменту.
  2. Отвори для введення ін'єкції під невеликим кутом бурять на глибину, рівну ширині фундаменту. У пробурені отвори встановлюють спеціальні насадки, які називаються «Паркер». Через них здійснюється подача і рівномірний розподіл складної композитної емульсії або суміші.
  3. Насосами низького тиску до 0,4 МПа подається спеціальна суміш з низковязкую полімерного гелю з затверджувачем в тіло бетонної конструкції фундаменту.
  4. Подачу сумішей продовжують до повного заповнення пробуреного шпуру, після чого насадки «Паркер» видаляють, а зовнішні отвори закладають цементним розчином.

Полімерна композиція твердне і при контакті з вологою бетону розбухає, утворюючи абсолютної водонепроникне покриття.

Приклад пристрою горизонтальної гідроізоляції фундаменту:

Для створення горизонтальної гідроізоляції фундаменту можна вибрати будь-який ізолюючий матеріал і спосіб його укладання. Головне - послідовне дотримання технології пристрою ізолюючого покриття і, звичайно, умови і доцільність застосування обраного способу.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама