Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

ін'єкційна гідроізоляція

  1. Гідроізоляція методом ін'єктування: подробиці технології
  2. Використовувані матеріали для ін'єкційної гідроізоляції
  3. Застосовувані технології ін'єкційної гідроізоляції
  4. У яких випадках і де застосовується ін'єктування
  5. Надійна ін'єкційна гідроізоляція фундаменту
  6. Довговічна ін'єкційна гідроізоляція стін
  7. Міцна ін'єкційна гідроізоляція підвалу

Далеко не завжди можна замінити непридатний фундамент або інші несучі елементи будівлі, оскільки масивна споруда складно просто підняти за допомогою домкратів. У таких випадках використовується ін'єкційна гідроізоляція - технологія, що дозволяє оперативно зміцнити несучі конструкції і надати їм стійкість до впливу вологи. Подібне рішення дозволяє:

  • створити бар'єр для вступу вологи в стінові конструкції;
  • зміцнити підставу споруди;
  • провести ремонт фундаменту без заміни його частин;
  • знизити вартість і скоротити терміни відновлювальних робіт для стін і перекриттів;
  • знизити ризик виникнення незворотних деформацій і руйнувань в процесі ремонтних робіт.

Ще один випадок, коли така методика перевершує по ефективності всі аналогічні - гідроізоляція ін'єктуванням на об'єктах, що мають історико-архітектурне значення, коли дуже важливо зберегти їх первозданний зовнішній вигляд. Використання малоінвазивних методик гарантує якісний результат, який вкрай складно отримати іншими способами.

Гідроізоляція методом ін'єктування: подробиці технології

Волога надходить всередину конструкцій через пори або тріщини. Заповнення таких порожнин спеціальним гідрофобним складом дозволяє повністю усунути міграцію як самої рідини, так і її парів. При цьому немає потреби в заміні пошкодженого або недостатньо герметичного ділянки. Порожнини, пори і тріщини перекриваються пластичним, стійким до статичних деформацій і динамічним навантаженням матеріалом, що в результаті зміцнює саму стіну або фундамент.

Використання сучасних технологій дозволяє уникнути масштабних земляних робіт, для яких часто потрібне залучення важкої техніки. Крім того, такі роботи мають на увазі високі вимоги до ТБ, а їх проведення не завжди можливо в великих містах із щільною забудовою.

Далеко не завжди можна замінити непридатний фундамент або інші несучі елементи будівлі, оскільки масивна споруда складно просто підняти за допомогою домкратів Використовувані матеріали для ін'єкційної гідроізоляції

Основою будь-якої суміші є її активний компонент. Сьогодні на ринку представлені склади на основі акрилату, епоксидної смоли, поліуретану та цементу. Їх основні характеристики, в залежності від активного компонента:

  1. Акрилат. Суміш має низькою в'язкістю, ефективно заповнює тріщини і порожнини, полимеризуется навіть в присутності води. Підходить для пристрою вуальной гідроізоляції, коли водотривких шар герметика розташовується на кордоні грунту і стіновий конструкції.
  2. Поліуретан. Склад пінистої консистенції. Може бути ефективним рішенням для створення отсечной гідроізоляції, коли необхідно усунути напірну текти. Перед ін'єктуванням бетону, кам'яних або цегляних стін поліуретанової сумішшю, необхідно зволожити конструкції - це важлива умова для якісної зчіпки складу з поверхнею. Більш екологічно безпечним рішенням, що діє за таким же принципом, є склади «Кальматрон» і «Кольматекс».
  3. Епоксидна смола. Двокомпонентна суміш, що складається з активної рідини і каталізатора. Може наноситися тільки на сухі поверхні. Незважаючи на високі показники адгезії, які по міцності перевищують оброблювані мінеральні підстави, суміш має обмеження в застосуванні через токсичність своїх складових.
  4. Гідробетон «Кальматрон». Суміші містять компоненти, які при контакті з вологою перетворюються в кристали, стрімко розширюються в порожнинах пір і тріщин. Дані склади екологічно безпечні і можуть застосовуватися для герметизації ємностей з питною водою.

Застосовувані технології ін'єкційної гідроізоляції

Для створення водонепроникного бар'єра в товщі стін буряться похилі канали. У них вставляються патрубки, до яких приєднується компресорна установка для подачі рідкого складу під тиском. Проникаючи в товщу стінових конструкцій, суміш заповнює дрібні пори, тріщини і порожнини. Так створюється надійний бар'єр від мігруючої в приміщення вологи.

У випадках об'ємних течі застосовують акрилові або поліуретанові герметики, які володіють пластичністю і добре зчіплюються з насиченою вологою поверхнею. Якщо необхідно забезпечити високу міцність зони герметизації, використовують склади на основі цементу або епоксидних смол.

У яких випадках і де застосовується ін'єктування

Схильні періодичному зволоженню стіни дуже швидко руйнуються. У холодну пору року вода, що скупчилася у внутрішніх порожнинах, замерзає, розширюється в обсязі, що призводить до поступового розшарування конструкційних матеріалів. Ці процеси можуть призвести до повного руйнування будівель і споруд.

Для захисту конструктивних елементів широко застосовуються рулонні або обмазувальні гідроізоляційні матеріали , Проте з часом вони втрачають корисні властивості під дією зовнішніх умов. Заміна та ремонт гідроізоляції, в більшості випадків, неможливі без руйнування частин вже існуючих конструкцій. У таких випадках відмінним рішенням буде використання ін'єкційного методу гідроізоляції.

Надійна ін'єкційна гідроізоляція фундаменту

Фундамент знаходиться в постійному контакті з зволоженим грунтом, тому його слід захистити від води в першу чергу. Перш за все поверхню фундаменту очищають від бруду і пилу. Потім пробуріваются похилі канали, які заповнюються рідким герметизирующим складом. ін'єкційна гідроізоляція фундаменту не тільки вбереже стіни від підйому капілярної вологи, а й зробить підставу будівлі стійким до агресивних хімічних впливів грунтових вод. Взимку просочений водовідштовхувальним складом фундамент не руйнуватиметься при впливі замерзлої всередині вологи. Все це в сукупності значно збільшить термін служби фундаменту, скоротить частоту ремонтних і відновлювальних робіт.

Деякі матеріали, такі як «Кальматрон», мають глибину проникнення в бетон суцільним фронтом до 15 см. Завдяки цьому їх можна використовувати в якості ефективного додаткового рішення при облаштуванні ізоляції бетонних фундаментів всіх типів.

Довговічна ін'єкційна гідроізоляція стін

Стіни і вікна - це ті елементи споруди, через які втрачається тепло. Щоб забезпечити економну витрату енергоносіїв, необхідно знизити теплопровідність огороджуючих конструкцій. Для цього можна застосувати ін'єкційну гідроізоляцію стін - суха конструкція в меншій мірі проводить тепло, ніж увлаженной.

Ця процедура є важливою, оскільки всередині приміщення в разі неякісної гідроізоляції може з'явитися грибок, негативно впливає на внутрішній мікроклімат. Надійно захистивши стіни від проникнення вологи, вдасться не тільки попередити утворення цвілі, але і зберегти тепло в будинку.

Міцна ін'єкційна гідроізоляція підвалу

Підвал знаходиться в зоні постійного впливу вологи. Якщо в процесі його споруди не дотримувалися будівельні технологічні вимоги, зокрема, не був врахований рівень грунтових вод, підпільне приміщення може бути затоплено. Способи ін'єкційної гідроізоляції підвалів дозволяють не тільки закрити тріщини в конструкціях, але і створити бар'єр між грунтом і стіною споруди.

Такі методи допомагають відмовитися від пристрою дренажів або інших складних в реалізації інженерних рішень, покликаних перешкоджати проникненню води через зовнішні поверхні підземних частин будівлі. З використанням подібних високотехнологічних підходів будівництво обходиться набагато дешевше.

Однак самим надійним рішенням для захисту конструкцій від вологи буде комплексна ізоляція. поєднання спеціальних добавок в бетон на стадії будівництва, використання еластичних і інших матеріалів дозволить домогтися значного підвищення довговічності будівлі з бетону або цегли. Приклади таких продуктів ви можете знайти в нашому каталозі.

Рекомендовані матеріали:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама