Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Мембрана для гідроізоляції фундаменту: особливості матеріалу, його різновиди та сфера застосування

  1. Відправимо матеріал на пошту
  2. Сучасний підхід до гідроізоляції
  3. Де застосовують мембрани
  4. виготовлення мембран
  5. властивості
  6. види мембран
  7. Гідроізоляція фундаменту мембраною
  8. Гідроізоляція плівковою мембраною
  9. Вертикальна ізоляція профільної мембраною
  10. Горизонтальна ізоляція фундаментів профільної мембраною
  11. висновок
  12. Відправимо матеріал на пошту

28 Мая 2018 2018-05-28

2944

Час читання 9 хвилин

прочитати пізніше

Відправимо матеріал на пошту

Роздрукувати 28 Мая 2018 2018-05-28   2944   Час читання 9 хвилин прочитати пізніше  Відправимо матеріал на пошту   Роздрукувати   Мембрани з полімерів відносяться до нового покоління гідроізоляційних матеріалів

Мембрани з полімерів відносяться до нового покоління гідроізоляційних матеріалів. З'явилися в Росії в 90-х роках минулого століття. Революція в хімічній промисловості ознаменувалася отриманням доступних пластмас. Це зробило переворот у всіх областях людської діяльності, в тому числі у виготовленні нових будівельних матеріалів із заданими властивостями.

мембранна гідроізоляція

Сучасний підхід до гідроізоляції

Мембранна гідроізоляція прийшла на зміну нетехнологічним способам захисту конструкцій від води - наклейці руберойду, толю, обробці розплавленим бітумом. Гнучкі міцні плівки використовують для створення бар'єру на вертикальних і горизонтальних поверхнях. При укладанні не потрібні операції по нанесенню праймерів, застосування відкритого полум'я. Висока швидкість монтажу дозволяє бригаді з трьох осіб провести ізоляційні роботи на площі до 500 м² за зміну.

У Європі частка мембран в загальному обсязі гідроізоляції становить 25%. У Росії цей показник поки що низький - 1,5%.

Де застосовують мембрани

Контакт з водою небезпечний для більшості видів будівельних матеріалів, в числі яких широко застосовуваний бетон. Потрапляє на поверхню рідина проникає в пори, вимиває компоненти цементного в'яжучого, прискорює корозію арматури.

Мембранна гідроізоляція підвалу

Наскрізна фільтрація призводить до насичення водою спираються на фундамент стіни. Як правило, їх зводять з пористих матеріалів з низькою теплопровідністю. Підвищення вологості значно зменшує їх теплоізоляційні властивості, сприяє появі на поверхні плісняви, погіршує мікроклімат в приміщенні.

Постійна сирість змінює властивості матеріалів, знижує несучу здатність, викликає швидке руйнування конструкцій і скорочення терміну служби.

Гідроізоляція мембранними плівками застосовується для захисту:

  • фундаментів на вологих ґрунтах, рухливих грунтах з високим УГВ;
  • підземних споруд - підвалів, тунелів, паркінгів, шахт ліфтів, опор мостів, віадуків;
  • плоских або скатних покрівель, балконів;
  • резервуарів - басейнів, колодязів, ставків;
  • стін і підлоги приміщень з підвищеною вологістю - душових, санвузлів, лазень.

Виробники гідроізоляційних плівок гарантують їх надійну роботу протягом 25-30 років. Провідні російські виробники полімерних мембран для фундаменту - компанії "ТехноНІКОЛЬ", "Тема", "Реноліт", "Икопал", "Пеноплекс", "Сіка", "Протан". Бітумні випускають концерни "Бікрост", "рубітекс", "Ізол".

Мембрана "Техноніколь"

Вартість мембранних покриттів коливається від 85 до 1100 рублів за квадратний метр.

виготовлення мембран

Гідроізоляційні мембрани виробляють з полімерів, мінеральних наповнювачів і пластифікаторів. 48% сировини - крейда, 49% - добавки і антипірени, 3% - барвник.

Сипуча сировина на заводі зберігається в вертикальних силосах, а рідкі пластифікатори - в цистернах. Каскадна трирівнева система в чіткої дозуванні змішує складові перед подачею на виробничу лінію.

Після добового витримування суміш розплавляють, гомогенизируют і наносять на армуючої основу. На наступному етапі методом коекструзії формують зовнішні шари мембрани. Після охолодження і стабілізації матеріал нарізають на смуги і згортають в рулони.

Виробництво гідроізоляційних мембран На нашому сайті Ви можете знайти контакти будівельних компаній, які пропонують послугу ремонту і проектування фундаменту . Безпосередньо поспілкуватися з представниками можна відвідавши виставку будинків «Малоповерхова Країна».

Кожну партію перевіряють у лабораторії на відповідність вимогам:

  1. Міцності на розрив.
  2. Морозостійкості.
  3. Еластичності і гнучкості при низьких температурах.
  4. Термостійкості.
  5. Стійкості до ультрафіолетового випромінювання.

Всі операції автоматизовані. Нормативний документ, який регламентує властивості плівок, - ГОСТ 56704-2015.

властивості

Мембрани являють собою матеріал, де центральний шару не з поліестеру, скловолокна або склотканини покритий з двох сторін модифікованими полімерами. Товщина плівки - 0,4-2 мм. Нижній шар, як правило, роблять кольоровим, щоб легко можна було виявити витік і зробити ремонт.

асортимент мембран

Мембранні плівки для підземної гідроізоляції мають властивості:

  1. Водонепроникністю.
  2. Високої водотривкість, вимірюваної в мм ртутного стовпа.
  3. Стійкістю до навантаження на розрив, прокол від 16 до 20 МПа.
  4. Стійкістю до хімічного і біологічного впливу.
  5. Подовженням при розтягуванні 120-300%.
  6. Малим водопоглинанням 0,2-0,6%.
  7. Високої трещиностойкостью.
  8. Гнучкістю до -60 ° с.
  9. Невеликою вагою - до 1 кг в квадратному метрі.
  10. Стійкістю до ультрафіолету.
  11. Термостійкість в інтервалі температур -40 ° ... + 50 °.

Мембрана для фундаменту відповідає групі горючості Г1-Г3 в залежності від призначення. Для гідроізоляції басейнів плівку виготовляють з яскравим, стійким до вицвітання покриттям.

Пошкодження при монтажі або експлуатації легко відреставрувати. Матеріал піддається ремонту протягом усього терміну служби, довго не втрачає властивостей.

види мембран

Гідроізоляційні покриття виробляють на основі:

  • полівінілхлориду - ПВХ;
  • поліпропілену і каучуку (термопластичного поліофена) - ТПО;
  • синтетичного каучуку (етилен-пропрілен-дієн-мономера) - системні рішення;
  • модифікованого бітуму.

Полімерні плівки відносяться до монтируемой гідроізоляції, бітумні - до наплавлюваного.

Гідроізоляційна мембрана з ПВХ

Бітумні матеріали в нашій країні традиційно мають широке поширення. Полімери перевершують їх по ряду якостей - довговічності, легкості, простоті монтажу, низької горючості і екологічну чистоту.

Серед полімерів частка мембран з ПВХ складає 90%, ТПО і ЕПДМ - 10%.

Способи з'єднання плівкових полотнищ:

  • зварюванням напівавтоматичного зварений машиною;
  • склеюванням будівельним феном;
  • на самоклеючі смуги;
  • липкими стрічками;
  • спеціальними замками або засувками.
Це може бути цікаво!

У статті за наступним посиланням читайте про гідроізоляцію підвалу зсередини .

Мембранна гідроізоляція фундаменту використовується у вигляді двох систем:

  • плівковою;
  • профилированной.

Перша застосовується при низькому УГВ для відводу від підземних конструкцій талих, дощових і грунтових вод, випадкових стоків, верховодки. Для кращого зчеплення з будівельним розчином поверхню часто роблять рифленою.

плівкова мембрана

Профільована мембрана для гідроізоляції фундаменту використовується при високих або напірних ґрунтових водах, частих підтоплення. Рулонний матеріал виготовляють з щільного поліетилену з поверхнею, посиленою порожнистими опуклими шипами. Така форма плівки сприяє відведенню підземної вологи в потрібному напрямку, створює повітряний прошарок між бетоном і ізоляцією, підвищує опору продавлювання.

Профільовану мембрану випускають з додатковим шаром геотекстилю та ковзним покриттям для запобігання деформування при переміщеннях пучинистого грунту. Її можна укладати замість подбетонкой під плитні фундаменти і встановлювати арматурні каркаси прямо на полімерне покриття.

Мембрану підбирають відповідно до глибині закладення фундаменту:

  • до 10 м використовують матеріал товщиною 1,5 мм;
  • нижче 10 м - не менше 2 мм.

Чим більше товщина, тим більше навантаження витримує ізолятор.

Гідроізоляція фундаменту мембраною

Можна виробляти вертикальну ізоляцію фундаменту як будується, так і готового будинку. Важливо забезпечити доступ до конструкції. Ширина траншеї повинна бути не менше 0,8-1 м. Поверхня зачистити і вирівняти, щоб не залишилося гострих виступів, здатних пошкодити плівку.

Мембранна гідроізоляція фундаменту

Не потрібно спеціально готувати фундамент до ізоляційних робіт. Мембрана для гідроізоляції фундаменту кріпиться за допомогою планок і вільно звисає вертикально. Винятки - двошарові системи.

Процес монтажу гідроізоляційної мембрани продемонстрований в цьому відео:

Гідроізоляція плівковою мембраною

Технологія схожа на монтаж рулонної класичної ізоляції, але набагато простіше:

  1. По низу цоколя встановлюють ПВХ-ронделі з кроком не більше 1,5 м для кріплення матеріалу. Плівка повинна виступати вище рівня землі на 30-40 см і закривати частину цоколя.
  2. Розкроюють листи з урахуванням напуску нижче підошви фундаменту 20-30 см. При засипанні пазух стежать, щоб каміння або гострі предмети не пошкодили ізоляцію.
  3. Приварюють плівку точковим зварюванням до кріплення.
  4. Стикуються листи внахлест, з'єднують скотчем, спеціальним клеєм, зварюванням, будівельним феном або на самоклеючі смуги.
  5. Після засипки пазух фундаменту плівку на цоколі покривають захисною штукатуркою або декоративними панелями.

Після засипки пазух фундаменту плівку на цоколі покривають захисною штукатуркою або декоративними панелями

Гідроізоляція плівковою мембраною

Вертикальна ізоляція профільної мембраною

Зручність укладання профільного матеріалу полягає в тому, що поверхня не потрібно гарантувати, наносити на неї клей або застосовувати пальники з відкритим полум'ям. Попередньо під підошвою фундаменту прокладають дренаж.

Послідовність робіт:

  1. Встановлюють профільні планки по верху фундаменту.
  2. Закріплюють до них мембрану шипами всередину, якщо в інструкції не вказано інше.
  3. Листи з'єднують внахлест, фіксують за допомогою замків.
  4. У нижній частині плівку кріплять дюбелями з профільованими шайбами, що забезпечують герметичність.
  5. Зверху конструкцію обклеюють фільтрує геотекстилем.

Зверху конструкцію обклеюють фільтрує геотекстилем

вертикальна гідроізоляція

Горизонтальна ізоляція фундаментів профільної мембраною

Роботи з гідроізоляції проводять на етапі зведення фундаментів.

Мембранна ізоляція підстав під плитні мелкозаглубленние фундаменти проводиться за такою технологією:

  1. Відривають котлован на глибину 40-50 см.
  2. Готують дренаж.
  3. Грунт ущільнюють і вирівнюють.
  4. Утеплюють підставу плитами пінополістиролу.
  5. Укладають міграційний розділовий шар геотекстилю щільністю 110 г / м³, щоб виключити контакт утеплювача з мембраною, що приводить до поступової втрати плівкою еластичності.
  6. Монтують полотнища з напуском не менше 50 мм.
  7. Краї ретельно очищають.
  8. З'єднують кромки зварюванням або будівельним феном.
  9. Укладають геотекстиль щільністю 500 г / м³ для захисту мембрани від механічних пошкоджень при установці опалубки, арматури і заливки бетону.

Укладають геотекстиль щільністю 500 г / м³ для захисту мембрани від механічних пошкоджень при установці опалубки, арматури і заливки бетону

горизонтальна гідроізоляція

Після зварювання або склеювання кромок контролюють якість шва. Для цього вирізають смужку довжиною 15 см і шириною 5 см впоперек з'єднання, відчувають на розрив. Руйнування має відбутися за матеріалом, а не по шву. Місце розрізу закривають латкою з плівки.

Це може бути цікаво!

У статті за наступним посиланням читайте про гідроізоляцію ванною .

висновок

Мембранна ізоляція фундаменту - надійний спосіб уберегти конструкції від руйнівної дії води. Правильний вибір матеріалу і дотримання технології монтажу знизять ризик намокання, промерзання і руйнування основи будівлі.

прочитати пізніше

Відправимо матеріал на пошту

Роздрукувати

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама