Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Обмазочная гідроізоляція підлоги: види матеріалів, технологія

  1. Переваги обмазувальної ізоляції
  2. Види обмазувальних матеріалів для підлог
  3. бітумоісткого гідроізоляція
  4. Цементно-полімерні мастики
  5. цементні суміші
  6. полімерні матеріали
  7. Технологія пристрою обмазувальної гідроізоляції
  8. приготування суміші
  9. нанесення

Хто б міг подумати, що необхідність гідроізоляції визнавали в стародавньому Межиріччя більше 50 століть тому, і використовувався для цього при будівництві в заболоченій місцевості природний бітум. Це перша обмазочная гідроізоляція підлоги, відома людству. Цікаво, що і в сьогодні найпопулярнішими матеріалами цього типу вважаються бітум і бітумосодержащие, хоча асортимент їх-досить широкий.

Переваги обмазувальної ізоляції

Переваги обмазувальної ізоляції

  • При нанесенні формує монолітне покриття, яке відрізняється високою щільністю, яке гарантовано захищає від води.
  • У розігрітому стані ізоляція заповнює будь-які дефекти і мікротріщини на поверхні.
  • Обмазувальні склади універсальні і наносяться на будь-яку поверхню, навіть складної конфігурації.
  • Відсутність проміжних етапів роботи дає відчутну економію часу.
  • Доступніше за вартістю, ніж багато хто з ізоляційних матеріалів.

Види обмазувальних матеріалів для підлог

Обмазувальна гідроізоляція підлоги виконується цементо-, бітумносодержащімі, полімерними складами або різними герметиками. Підставою для вибору є тип і геометричні розміри ділянки, що підлягає ізоляції, а також умови експлуатації.

бітумоісткого гідроізоляція

бітумоісткого гідроізоляція

Серед обмазувальних матеріалів найвідоміші - бітумні мастики. У окислений бітум, що лежить в їх основі, додають різні наповнювачі, скажімо, гумову крихту, пластифікатор, латекс, що роблять покриття більш еластичним. Матеріал відрізняє: хороша адгезія з основою і висока стійкість до всіляких зовнішніх впливів.

Бітумосодержащие матеріали мають істотний недолік, їх відносна недовговічність. Бітум втрачає еластичність вже при нульовій температурі і через придбаної крихкості деформації в цих температурних межах викликають утворення тріщин. Покриття, швидше за все, почне рватися або відшаровуватися. Та й робота з гарячим бітумом становить певну небезпеку. Правда, більш вдосконалені мастики, бітумно-гумові та -полімерние, на органічному розчиннику мають холодну застосування. Після нанесення подібної ізоляції необхідна заливка стяжки.

Стяжка свіжої заливки часто дає усадочні тріщини, з цієї причини виконувати її рекомендується з добавкою поліпропіленової армуючої фібри.

Цементно-полімерні мастики

Цементно-полімерні мастики

Це двокомпонентні сухі склади з цементу і наповнювача з мінералів. Суміш зачиняють водою або сполучною емульсії. Можна використовувати також водні та полімерні дисперсії.

Цементна складова забезпечує належну адгезію покриття до основи, в той час як пластифікатори допомагають крім жорстких поверхонь ефективно працювати в місцях, що зазнають вібрації і деформації. При проникненні водозахисних сполучних компонентів в пори підстави вони закупорюються. Тинк виконують шаром в 1-3 мм.

цементні суміші

До складу гідроізоляційної суміші з цементу крім портландцементу можуть входити синтетичні порошкоподібні смоли, органічні добавки і кремнієві інертні наповнювачі. Склад, зачинених водою в необхідному співвідношенні, - пластична маса, що нагадує пластилін. Досить важливо при цьому дотримуватися вірні пропорції і по можливості уникати попадання до складу пилу.

На поліцементную гідроізоляцію можна укладати плитку за допомогою найпростішого плиткового клею.

полімерні матеріали

Полімерні склади значно надійніше і еластичнішою. Наносять матеріал тонким шаром - якихось 0,5-1,5 мм. До речі, вони дуже швидко сохнуть. Ще одне їх перевага - в їхньому випадку перед нанесенням матеріалу особливих підготовчих робіт, пов'язаних з основою, не потрібно. Високі характеристики еластичності дозволяють використовувати матеріал спільно з «теплимполом».

Плитку на покриття з полімерної мастики можна укладати приблизно через 16 годин, однак необхідність використовувати високоякісний плитковий клей може мимоволі поставити перед серйозним вибором гідроізоляції.

Технологія пристрою обмазувальної гідроізоляції

підготовка підстави

При підготовці основи її поверхню: При підготовці основи її поверхню:

  • очищають - з неї видаляють пил, бажано поверхню як слід пропилососити, масляні сліди, фарбу і інші речовини, які можуть відбитися на адгезії;
  • вирівнюють - допустимі перепади до 2 мм, наявність на підставі навіть невеликих гострих виступів категорично виключено, що вирівнює стяжку укладають смугами по напрямних маяках; ширина смуг - близько двох-трьох метрів; для стяжки можна використовувати гіпсові, цементно-піщані, гіпсопесчание розчини;
  • обробляють ґрунтовкою - праймер наносять за допомогою щітки або розпилювачем; основна складність в його виборі, так як грунтовки, призначені для поверхонь з низьким водопоглинанням і для високопористих - різні.

Непрогрунтованние поверхні з бетону, цементної стяжки і інші пористі перед нанесенням цементно-полімерної гідроізоляції зволожують водою. Це необхідно для того, щоб не дати розчину висохнути надто швидко.

приготування суміші

Мастики з бітуму і полімерні вже готові до використання. Що ж стосується сухих сумішей із цементною основою, то їх зачиняють чистою водою в заданих пропорціях. Оптимальною температурою для води вважається 15-20 ° С. Отримана після перемішування суміш повинна бути однорідною, без згустків або грудок. Для дозрівання розчину необхідно 3-5 хвилин. Перед використанням його знову перемішують.

Оскільки життєдіяльність розчину обмежена більш як півтори години, рекомендується розводити суміш в невеликій кількості і використовувати без зволікання.

нанесення

Обмазувальну гідроізоляцію наносять зазвичай в два шари. Головне, про що не можна забувати при цьому, що другий шар наносять на вже затверділий, але ще не встиг повністю висохнути перший шар. Необхідно суворо дотримуватися безперервність нанесення, інакше саме виконання робіт втратить сенс.

В основних вузлах сполучення прокладають стрічку В основних вузлах сполучення прокладають стрічку. Її відрізають і укладають прямо у вологий шар гідроізоляції, вдавлюючи за допомогою гладкого шпателя, поки повністю не вийдуть бульбашки повітря. Всі шви і стики повинні перекриватися поверхнею стрічки.

Стійкість шару мастики до механічних впливів можна підвищити, якщо по свіжому шару укласти, скажімо, утапливая валиком, штукатурну армуючу склосітку. Конструкції дають висохнути і накривають її ще одним шаром гідроізоляційного матеріалу. Треба простежити, щоб мастика покрила всі нитки сітки.

© 2019 prestigpol.ru

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама