Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Обмазочная гідроізоляція підлоги

  1. Загальний розділ
  2. Підготовка поверхні підлоги
  3. Технологія для виконання обмазувальної гідроізоляції підлоги
  4. Випробування обмазувальної гідроізоляції підлоги

Темою сьогоднішньої розмови буде обмазочная гідроізоляція підлоги Темою сьогоднішньої розмови буде обмазочная гідроізоляція підлоги. Зупинимося на питаннях технології виробництва робіт, матеріалах для її виконання, питаннях якості.

Загальний розділ

У приміщеннях ванній і туалетних кімнат розташовується сантехнічне обладнання , Тому велика ймовірність протікання води, затоплення нижчих квартир, магазинів та ін. Норми СНиП відносять туалет і ванну кімнату до приміщень з великою і середнім ступенем інтенсивності впливу вологості на площу підлог.

Ось тому в туалеті і ванній кімнаті виконання обмазувальної гідроізоляції підлог вважається обов'язковою умовою. У будинках приватного сектора, де підлоги виконуються безпосередньо по грунту, гідроізоляцію підлог бажано провести по всій площі будинку.

Виконання обмазувальної гідроізоляції підлоги передбачає дотримання температурного режиму - температура оброблюваної поверхні підлоги і повітря в приміщеннях, де виконуються гідроізоляційні роботи, не може бути нижче плюс 5 градусів.

По виду використовуваного матеріалу гідроізоляція ділиться:

  • Обмазувальна гідроізоляція, виконувана складами, що містять цемент, полімерні склади, бітумну складову.
  • Обклеювальна гідроізоляція проводиться з рулонних матеріалів, таких як толь, руберойд, на самоклеющейся основі.
  • Фарбувальна гідроізоляція, як і обмазочна, виконується спеціальними складами на основі цементу, бітуму або полімерів.

Підготовка поверхні підлоги

  • Перш за все обстежуємо поверхню основи підлоги. При наявних тріщинах, вибоїнах, нерівностях обов'язкове цементна стяжка, що вирівнює, виконана по заздалегідь виставлених маяках.
  • При рівній поверхні підстави, без будь-яких явних пошкоджень виробляємо очищення поверхні від пилу, виробляємо знежирення за допомогою спеціальних складів.
  • Одночасно готуємо і контактіруемие з підлогою ділянку стіни по периметру всього приміщення на висоту 25 - 30 см. Стіну, у якій плануємо розташувати ванну, необхідно очистити, вирівняти і знежирити на висоту ванни.

Матеріали, що використовуються для влаштування обмазувальної гідроізоляції

В недалекому минулому обмазочная гідроізоляція використовувалася переважно бітумна. Але вона не втратила своєї актуальності і в даний час. Сьогодні завдяки невисокій вартості, великому терміну експлуатації, простоті при виробництві робіт бітумно - гумові, бітумні, бітумно - полімерні мастики широко застосовуються для обмазувальної гідроізоляції підлог. Мастикових гідроізоляція виконується в два - чотири шари відповідно до призначення приміщення, що обумовлюється проектом. Всі мастичні покриття необхідно зверху захистити цементним стягуванням .

Більш широке застосування на ринку будівельних матеріалів належить сухим сумішам з додаванням цементу - це здатний проникати гідроізоляційний склад, що містить крім цементної складової ще хімічні спеціальні компоненти, які утворюють кристали. Ці грунтовки заповнюють всі тріщини, пори цементного підстави.

Маючи такий склад, проникаюча обмазочная гідроізоляція підвищує міцність бетонної поверхні, виробляє захист поверхні від будь-якої вологості. Сама назва говорить за себе - проникаюча гідроізоляція, так як склад грунтовки проникає в бетонну основу, вступаючи з складовими бетонної поверхні в реакцію на 20 - 40 см.

Прикладом може служити система гідроізоляції проникаючої дії «Пенетрон». Все це сухі суміші з різними спрямованими способами впливу:

  • Проникаюча гідроізоляція «Пенетрон» застосовується при гідроізоляції підстави, що має невеликі тріщинки, пори по ширині до 0,4 мм.
  • Проникаюча шовна гідроізоляція «Пенекрит» застосовується для гідроізоляції всіляких стиків, вводів труб, примикань. Працює спільно з гідроізоляцією «Пенетрон».
  • «Ватерплаг» теж суха гідроізоляційна суміш для усунення напірних протікань, де максимальний час схоплювання не перевищує трьох хвилин. Застосовується спільно зі складами «Пенетрон», «Пенекрит».

Всі ці склади необхідно розвести водою з температурою не нижче 20 градусів. Це екологічно чисті матеріали, так як дозволено застосовувати в питне водопостачання.

Перерахую ще кілька складів проникаючої дії. Це «Лахта», «Кальматрон», «Кольматекс», Гідробетон »,« Івсіл »та ін. Це все сухі суміші, які необхідно розводити водою безпосередньо перед майбутньою роботою по обмазувальної гідроізоляції підлоги. До кожного складу додається інструкція.

Технологія для виконання обмазувальної гідроізоляції підлоги

  • Наносимо грунтовку глибокого проникнення на площу підстави для більш міцного зчеплення наноситься гідроізоляції і статі.
  • Розводимо водою склад для обмазувальної гідроізоляції підлоги в пропорціях, передбачених в інструкції. Якщо площа покриття велика, готуємо кілька змусив.
  • На місце, де стіна прилягає до підлоги, приклеюємо спеціальну гідроізолюючу стрічку, призначену для герметизації швів.
  • Виробляємо нанесення приготовленого гідроізоляційного складу на площу статі і смужку стіни, прилеглу до підлоги. Коли перший шар затвердіє, виконуємо другий, перпендикулярно першому шару. Можна наносити до 4 шарів, в залежності від виду приміщення, використовуваного матеріалу або вимог проекту.

Застосовувані інструменти:

Інструменти, що застосовуються для обмазувальної гідроізоляції підлоги - це кисть, щітка, шпатель. При виконанні обмазувальної гідроізоляції підлоги на великих площах можливий механізований спосіб нанесення складу.

Виконавши обмазувальну гідроізоляцію підлоги, до наступного етапу робіт за технологією можна приступати через 24 години. Якщо ви мрієте про теплом поле у ​​ванній, а висота порога не дозволяє його піднімати, то є прекрасний варіант - змонтувати в шар клейового складу під плитку нагрівальні мати тепла підлога . Тоді висота пирога статі разом з плиткою становитиме приблизно 3 см.

Випробування обмазувальної гідроізоляції підлоги

Після завершення робіт з гідроізоляції виконуємо її випробування. Все дуже просто -Всю площа статі заповнюємо водою на 20мм. Чекаємо годину, після чого обстежуємо поверхом нижче стелю. Якщо не виявляємо вологих плям на стелі, то обмазочная гідроізоляція підлоги виконана згідно СНиП.

У будівельних організаціях це фіксується актом на приховані роботи по спеціальній формі. Повинні бути відображені осі і позначки, де виконувалася ізоляція, матеріал, дата виконання робіт, можливість виконання наступного за технологією виду робіт. На випробування обмазувальної гідроізоляції складається окремий акт.

Ми розглянули, як виконати обмазувальну гідроізоляцію підлоги. Тут не потрібно особливої ​​майстерності, спробуйте виконати гідроізоляцію підлоги своїми руками. Успіхів і сухих стель в квартирі поверхом нижче.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама