Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Особливості гідроізоляції рідким склом »Будівельний портал stilnydom.com

Гідроізоляція має велике значення для здійснення якісного   ремонту Гідроізоляція має велике значення для здійснення якісного ремонту . Сучасні фахівці рекомендують використовувати в якості гідроізоляції рідке скло , Яке представляє собою розчин натрію і калію у воді.

Такий розчин має такі ж властивості, як і будь-який інший здатний проникати гідроізоляційний матеріал, а тому застосовувати його можна в будь-якій сфері. Найбільше рідке скло використовують для гідроізоляції стін, підвалів, підлог і фасадів. І головною особливістю матеріалу є його антисептичні властивості.

У рідке скло додаються такі компоненти, як калій і силікат натрію і при нанесенні матеріалу на поверхню натрій легко перетворюється в кристали, що дають ті гідроізоляційні характеристики, які ми чекаємо.

Через те, що матеріал наноситься на поверхню в рідкому стані, кристали мають можливість заповнити пори і порожнини цегли або бетону. Таким чином, утворюється одна єдина поверхню, захищена від вологи.

Для того щоб приготувати гідроізоляційний матеріал, необхідно взяти бетонний або цементний розчин і змішати його з рідким склом в співвідношенні 10 до 1. Такий розчин використовується для гідроізоляції басейнів, ванних кімнат або колодязів. Крім цього такий розчин підійде для просочення конструкцій із залізобетону або бетону.

Перед тим, як нанести розчин на стіну, необхідно підготувати поверхню. Вона ретельно вирівнюється і обезжиривается. Після цього для просочення рідким склом на стіну наносять розчин краскопультом або пензлем. Щоб розчин якомога глибше проник в поверхню, його потрібно нанести в кілька шарів.

Щоб провести гідроізоляцію басейну, потрібно замазати розчином стики і переходи в водопроводі. Такий шар допоможе захистити басейн від згубного впливу вологи на поверхню і затримки води в ємності.

Щоб провести гідроізоляцію фундаменту, необхідно підготувати поверхню і перший шар рідкого скла нанести пензлем або валиком. Наступний шар можна нанести тільки через 30 хвилин після нанесення першого шару.

Сучасні виробники пропонують унікальний матеріал - рідке скло, яке виконує гідрозахисні властивості. Він дозволяє збільшити термін експлуатації виробу і захищає поверхню від впливу вологи. Його можна використовувати для гідроізоляції, як басейнів, так і для підлоги або стін.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама