Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Плоский дах для приватного будинку

Одне з цікавих для нас напрямків - це будівництво плоскої покрівлі приватного будинку.

Наша компанія затребувана там, де забудовник прагне побудувати надійну і довговічну покрівлю. І не обов'язково твердження, що це повинно коштувати дорого: грамотно підібрані матеріали і система дозволяють сьогодні досягти оптимального результату за досить справедливою ціною.

Для отримання прорахунків з будівництва плоского даху зверніться до наших фахівців або заповніть форму зворотного зв'язку в самому низу на сторінці Контакти

Технічні деталі і варіанти пирогів плоскої покрівлі ми постаралися максимально розкрити в розділі проектування (На стадії доопрацювання)

Далі на цій сторінці відповіді на основні питання, якими цікавляться забудовники, які обрали будинок з плоским дахом.

1. Чи існують проекти будинків з плоскими дахами, від яких слід заздалегідь відмовитися через ненадійність плоскої покрівлі?

Сучасні матеріали дозволяють реалізувати практично будь-які, навіть найсміливіші ідеї, пов'язані з архітектурою будівлі з плоским дахом

2. Багатошарові плоскі покрівлі затягують терміни будівництва в силу техногенних пристрої останніх

Сьогодні велика частина процесів автоматизована: приготування і подача легких розчинів, подача готових бетонів і розчинів на покрівлю з укладанням, зварювання автоматичним і напівавтоматичним обладнанням листів гідроізоляції в монолітний пласт; укладка теплоізоляційного шару також досить швидкий і незначно трудомісткий процес, тому що повсюдно пріменются плитні утеплювачі, легкі і прості в укладанні

3. Матеріали для плоских покрівель недовговічні

Це твердження справедливе стосовно матеріалів минулого століття, які застосовувалися на багатоповерхових будинках і плоских дахах багатьох виробництв в нашій країні. В основному - це бітумні матеріали. У США і Європі пішли іншим шляхом, зробивши ставку на синтетичні покрівельні мембрани ще на початку 1930-х років і навіть якість матеріалів того часу показує доведений термін служби в більш, ніж 75 років! Сьогодні ринок більш багатогранний і дозволяє зробити вибір необхідної якості з терміном служби від 25-30-40-75 років на вибір забудовника на відповідне вартості

4. Які покрівельні матеріали застосовують на великих плоских дахах, наприклад, покрівлях аеропорту, великих торгових центрів, будинках великих площ?

Однозначно в переважній більшості - це синтетичні мембрани різних типів: ПВХ, ТПО, системні рішення, ПІБ, ЕВА та інші менш поширені. Велика площа покрівлі на увазі великі деформаційні навантаження, екстремальні вітрові, постійне прямий вплив УФ. В даному випадку кращої альтернативи при розумному плануванні бюджету на будівництво таких об'єктів немає.

В даному випадку кращої альтернативи при розумному плануванні бюджету на будівництво таких об'єктів немає

5. Які покрівельні матеріали застосовують на плоских дахах приватних будинків?

Почнемо знову з полімерних мембран. Це відмінний варіант для будинку з плоским дахом, але тут вже "розігнатися" не вийти, тому вартість монтажу завжди вище в порівнянні з покрівлею великої площі. Ще поширені технології пристрою плоских покрівель в нашій країні: поліуретанові, акрилові мастики; бітумно-полімерні рулонні матеріали і різні емульсії.

6. Матеріали для утеплення плоского даху. Чим краще утеплити плоский дах?

Основними матеріалами для утеплення плоского даху є плитні утеплювачі: мінераловатні і плити з екструдованого пінополістиролу (ЕППС). Також застосовують напилюваний пінополіуретан, плитний утеплювач піноскло, плитний утеплювач поліізоціанурат (ПДР), пінополістирол (в народі "пінопласт") ПСБ-С, наливні полистиролбетон або пінобетон, різні сипучі утеплювачі і т.д. Однозначної відповіді, що краще, бути не може, матеріали практично завжди індивідуально підбираються до проекту.

7. Як можна експлуатувати плоский дах? Якщо покрівля експлуатованим, чи можна по ній ходити?

Можливість експлуатації покрівлі залежить від проектного рішення і застосовуваних матеріалів. При бажанні покрівлю можна використовувати як повноцінне додатковий простір для відпочинку. Фінішним покриттям можуть служити різні фігурні елементи мощення, керамічна плитка, терасна дошка, гравійна засипка і т.д. Окремою темою експлуатованих дахів прийнято вважати "зелені" покрівлі: на покрівлі можуть рости дерева, кущі, квіти та інші рослини. У разі неексплуатованої покрівлі ходити по ній, звичайно ж, можна. Але покриття для неексплуатіремих покрівель призначене не для постійного (щоденного) пересування по ньому.

8. Яку дах дешевше побудувати на приватному будинку: плоску або скатну?

На дане питання ніколи не буде однозначної відповіді, тому що порівнювати потрібно порівнянне. Вартість пристрою плоскою або скатної покрівлі для приватного будинку може залежати від багатьох факторів: конфігурація покрівлі, складність проекту, якість і розрахунковий термін служби матеріалів, клас енергоефективності покрівлі. Є дуже бюджетні варіанти як побудувати скатну покрівлю, точно так же і варіанти будівництва плоскою.

1. Чи існують проекти будинків з плоскими дахами, від яких слід заздалегідь відмовитися через ненадійність плоскої покрівлі?
4. Які покрівельні матеріали застосовують на великих плоских дахах, наприклад, покрівлях аеропорту, великих торгових центрів, будинках великих площ?
5. Які покрівельні матеріали застосовують на плоских дахах приватних будинків?
Чим краще утеплити плоский дах?
7. Як можна експлуатувати плоский дах?
Якщо покрівля експлуатованим, чи можна по ній ходити?
8. Яку дах дешевше побудувати на приватному будинку: плоску або скатну?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама