Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Покриття з рідким склом - приготування розчину і основи роботи

  1. Особливості рідкого скла
  2. Підготовка силікатної розчину - інструменти та витратні матеріали
  3. Пропорції компонентів при використанні рідкого скла
  4. Технологія приготування розчину для гідроізоляції своїми руками
  5. фарбувальні роботи
  6. зовнішні роботи
  7. грунтування
  8. просочення поверхонь
  9. Як користуватися рідким склом при ремонтних роботах - замазки тріщин, щілин і пустот

У будівництві та ремонті приміщень широко використовуються суміші на основі рідкого скла. Незважаючи на деякі складності приготування і роботи, що додаються антисептичні, гідрофобні, кислототривкі і частково вогнезахисні якості поверхні переважають над недоліками. Що являє собою рідке скло і які принципи роботи з ним?

Особливості рідкого скла

Основою матеріалу є силікат натрію або дорожчий силікат калію. Отримують рідке скло на заводах сплавом соди або поташу з діоксидом кремнію. У чистому вигляді рідке скло являє собою безбарвні або білі кристали.

У будівництві застосовується водний розчин силікатів, що є густим і в'язким сумішшю. Під впливом вуглекислого газу, що міститься в повітрі, відбувається затвердіння рідкого скла, що супроводжується виділенням аморфних гідратованих оксидів кремнію.

Застосування матеріалу полягає у виробництві стійких до кислотного і механічного впливу цементів, отриманні гідрофобних покриттів і фарб, а також обробці бетонних та дерев'яних поверхонь. Способи приготування сумішей на основі рідкого скла характеризуються різними співвідношеннями додаються компонентів.

Підготовка силікатної розчину - інструменти та витратні матеріали

При роботі з рідким склом найкраще використовувати готові суміші, призначені для виконання конкретного завдання.

Недоліком таких сумішей є висока вартість і необхідність повного витрачання всій купленої ємності. Останнє пов'язано з підвищеною швидкістю затвердіння суміші після потрапляння в неї повітря.

Використовувати окремі компоненти набагато дешевше, тому ручне приготування розчинів поширене частіше, тим більше що є велика кількість способів його застосування.

При невеликому фронті робіт в домашньому будівництві знадобиться набір інструментів і матеріалів:

  • Відро, що використовується тільки для будівельних робіт. Токсичність силікатів невисока, проте зберігати спільно з ними харчові продукти не буде кращим рішенням.
  • Дриль зі шнекової насадкою, призначеної для перемішування густих розчинів.
  • Кисть або пульверизатор (при необхідності).
  • Цемент (досить звичайного портландцементу).
  • Дрібний (просіяний) пісок.
  • Проточна вода або колодязь.
  • Шпатель.
  • Спецодяг.

Змішувати рідке скло з водою і іншими компонентами необхідно в пропорціях, рекомендованих для конкретного виду робіт. Якщо особливості поверхні призводять до зниженого зчеплення розчину, можна зменшити вміст води або збільшити вміст цементу.

При розведенні рідкого скла використовується холодна вода. Щоб контролювати її кількість і не додати випадково більше, ніж потрібно, слід запастися мірними ємностями достатнього обсягу.

Пропорції компонентів при використанні рідкого скла

Наявний у продажу силікатна склад містить незначну кількість води, яка забезпечує достатній насиченого рідкого розчину. При самостійному приготуванні будівельних сумішей проводять змішування товарного продукту і інших компонентів, регулюючи консистенцію додаванням води. Для будівельних і ремонтних цілей готується ряд складів, що містять цемент, пісок і інші добавки.

Технологія приготування розчину для гідроізоляції своїми руками

При створенні водонепроникного шару використовують суміш рідкого скла і цементного або бетонного розчину в об'ємному співвідношенні 1: 10. Працювати з рідким склом досить просто.

Якщо в рекомендаціях з приготування вказані пропорції компонентів, взяті за масою, слід користуватися значеннями щільності (обсяг являє собою відношення маси до щільності):

  1. рідке скло - 1,5 кг / л;
  2. цементно-піщаний розчин (1: 4) - 2,6-2,7 кг / л;
  3. бетонний розчин - 2,2-2,5 кг / л (для найбільш поширених важких бетонів);
  4. кварцовий пісок - 1,5-1,7 кг / л (1,7 - для злежалого піску, 1,5 - для пухкого).

Отримані суміші використовують при заливці підлоги і підвищенні гідроізоляційних властивостей стін. Щоб підвищити водонепроникність підлог і збільшити їх властивості міцності, можна залити зовнішню поверхню додатковим шаром рідкого скла. Товщина силікатної шару повинна бути близько 3 мм і наноситися за 1 раз для - цим обеспечится максимальна міцність.

При гідроізоляції стін колодязів використовують розчин рідкого скла з цементом і дрібним піском, взятих в однакових пропорціях. Отримана суміш наноситься на попередньо промазані розведеним силікатом стінки колодязя.

Якщо перед нанесенням покриття використовувалася просочення поверхні чистої силікатної сумішшю, не чекайте її повного затвердіння. Монолітна склоподібна поверхня може перешкоджати нормальному зчепленню з ґрунтовкою або штукатуркою.

фарбувальні роботи

Колірна гамма силікатних фарб невисока. Це пов'язано з їх високою лужністю, що приводить до руйнування багатьох пігментів. У виробництві фарб зазвичай застосовується силікат калію - отримана суміш утворює з фарбувальними пігментами більш стійку і рівномірну структуру.

Силікатні фарби продаються в готовому вигляді або представляють окремі компоненти, які необхідно змішувати перед використанням (рідке скло і пігмент). Для збільшення гідрофобності до складу можуть вводитися невеликі добавки органічних полімерів (до 5%).

Якщо поверхня була раніше забарвлена ​​алкидной або акрилової композицією, необхідно провести її ретельне очищення. Найкраще зчеплення силікатної фарби виходить з поверхнею, раніше обробленої білити вапном або цементним складом.

Палітра силікатних фарб

зовнішні роботи

Водостійка штукатурка застосовується для захисту матеріалу стін від руйнівного впливу вологи. Особливе значення має використання гидрофобной штукатурки в північних регіонах, оскільки часте замерзання і відтавання води всередині матеріалу призводить до появи тріщин.

Для самостійного приготування штукатурки оптимальним вважається пропорція рідкого скла, цементу і піску як 1: 2: 5. Перед роботою, як і при гідроізоляції колодязів, стіни можна попередньо промазати розведеним силікатом.

грунтування

У домашньому будівництві іноді доводиться гарантувати бетонну стяжку. Використовуваний розчин складається з рідкого скла і цементу в співвідношенні 1 до 1. Якщо зверху стяжки планується накладення шару плитки, досить провести грунтування розведеним розчином рідкого скла.

Утворився шар просочує поверхню на кілька міліметрів і збільшує її міцність. Для кладки плитки слід купувати спеціальні водостійкі цементи або використовувати силікатні розчини для гідроізоляції швів.

просочення поверхонь

наносити рідке скло на бетонні або дерев'яні конструкції можна пензлем або пульверизатором. В останньому випадку силікатну суміш розчиняють з водою в пропорції 1 до 5, при цьому його витрата значно скорочується. Обробка деревини рідким склом проводиться для захисту від цвілі і грибів, а також підвищенні вогнестійкості.

Наноситься силікатна шар повинен знаходитися зовні - в цьому випадку його захисні властивості будуть максимальними. Якщо дерев'яні елементи малогабаритні, їх можна повністю занурити в розчин рідкого скла - таким чином досягається максимальна міцність і однорідність покриття.

Бетонні поверхні і стіни з будівельних блоків можуть покриватися проміжним силікатним шаром перед нанесенням штукатурки або шару плитки. Зовнішній шар рідкого скла оберігає поверхню від механічних пошкоджень, впливу кислот і утворення цвілі в місцях скупчення вологи.

Просочення (покриття) бетону рідким склом

Як користуватися рідким склом при ремонтних роботах - замазки тріщин, щілин і пустот

Суміш для ремонту складається з рідкого скла, цементу і піску в співвідношенні 1: 1: 3. Отриманий розчин є досить густим і не встигає витікати з дефектів стін, а великий вміст силікату призводить до швидкого схоплювання.

Коротка інструкція по застосуванню і роботі з рідким склом:

  • не нехтуйте використанням засобів захисту - окуляри і рукавички необхідні. Через високу лужності силікатів звичайний одяг може швидко прийти в непридатність, тому краще використовувати спецодяг з грубої брезентової або прогумованої тканини;
  • при необхідності видалити бризки або протоки матеріалу можна механічним методом. Застиглі краплі скла відчищаються ножем або лезом. Для полегшення механічної очистки місце можна накрити мокрою тканиною на кілька годин.
  • відмити великі протоки силікату - непроста справа. Краще працювати акуратно і проводити прибирання оперативно, не допускаючи застигання розлитого розчину;
  • покриття з рідкого скла необхідно оновлювати кожні 3-5 років. Цим будуть забезпечені їх високі властивості міцності і зовнішній вигляд. Нанести повторне покриття простіше - подібні матеріали легко «схоплюються» один з одним.

Як працює гидрофобное покриття з використанням рідкого скла:

Що являє собою рідке скло і які принципи роботи з ним?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама