Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пристрій душової кабіни без піддону: монтажна інструкція

  1. Кабіни для душу в інтер'єрі
  2. Переваги боксів без піддону
  3. Особливості конструкції душ-кабінок без піддону
  4. Пріоритетний матеріал стінок
  5. Перегородки із пластику
  6. Стінки душ-кабіни зі скла
  7. ПВХ шторки в якості перегородок
  8. Вибір трапа для пристрою душа
  9. Монтаж душової кабіни з трапом
  10. Етап # 1 - підготовка статі і комунікацій
  11. Етап # 2 - установка душового трапа
  12. Етап # 3 - гідроізоляція підстави кабіни
  13. Етап # 4 - пристрій бетонної стяжки
  14. Етап № 5 - під чистове оздоблення та оформлення
  15. Попередження помилок при монтажі
  16. Висновки і корисне відео по темі

У сучасних інтер'єрах кабінку для душа з габаритним піддоном часто замінюють конструкціями з тонкими прозорими або матовими стінками, встановленими на підлогу. Пристрій душової кабіни без піддону може здатися простим. Але це тільки на перший погляд.

На практиці ж установка компактної конструкції вимагає базових навичок і чіткого дотримання правил монтажу, ви з цим згодні?

Хочете самостійно поставити душ-кабінку, але не зрозумієте, які матеріали і комплектуючі для цього потрібні? Давайте будемо разом розбиратися з усіма нюансами цього процесу - в нашій статті наведена докладна інструкція зі спорудження душа без піддона.

Детально розглянуто кожен етап робіт, підібрані наочні фото, що ілюструють описані моменти. А на додаток до статті ми додали відеоролики, де наочно продемонстрований процес монтажу подібної сантехніки.

Кабіни для душу в інтер'єрі

Модні сучасні інтер'єри вигідно відрізняються ергономічністю, легкістю і наявністю вільного простору. З цієї причини дизайнери розробили компактні і стильні душові конструкції без піддону.

Тонкі, частіше прозорі огорожі кабіни монтуються на підлогу ванної кімнати, де відразу ж, завдяки чому практичний душовою бокс грає роль цільного елемента інтер'єру.

Бокс для душа без піддона використовується для організації невеликої ванної кімнати і просторого приміщення. Різноманітність моделей дозволяє втілювати креативні дизайнерські ідеї в оформленні інтер'єру.

Так як стінки кабіни для душа зазвичай виготовляються з найтоншого прозорого пластика, конструкція виглядає повітряної і легкою. Важливе значення душового боксу без піддону - для його установки буде потрібно мінімальний простір.

У сучасних інтер'єрах кабінку для душа з габаритним піддоном часто замінюють конструкціями з тонкими прозорими або матовими стінками, встановленими на підлогу

Душова без піддону не тільки успішно впорається зі своїм прямим призначенням, але і стильно перетворить інтер'єр ванної кімнати

Як перегородок душової кабінки виробники частіше використовують прозоре або органічне матове скло. Після прийняття душу на скляній поверхні не залишаються сліди від водяних крапель.

Нюанси вибору і установки розглянуті в іншій нашій статті.

Залежно від особливостей інтер'єру ванної можна обладнати душову кабінку пластиковими панелями, блоковими стінами, стеклоблоками і т. Д.

Створить оригінальний інтер'єр душовою бокс з перегородками з подвійного міцного скла, всередині якого вмонтовані світлодіоди або підсвічування.

Створить оригінальний інтер'єр душовою бокс з перегородками з подвійного міцного скла, всередині якого вмонтовані світлодіоди або підсвічування

Душова кабіна з підсвічуванням часто використовується сучасними дизайнерами. Оригінальна конструкція може грати роль акцентує елемента дизайну ванної

Щоб душова кабінка виглядала стильно, потрібно правильно підібрати матеріали, тому для створення проекту є сенс звернутися до дизайнерів.

Істотно поліпшить дизайн боксу для душа нестандартне підлогове покриття. Пол кабінки покривають, яка необов'язково повинна відповідати стилістиці оформлення стін і інших поверхонь ванної кімнати.

Пол кабінки покривають, яка необов'язково повинна відповідати стилістиці оформлення стін і інших поверхонь ванної кімнати

Керамічний підлогу душового боксу, викладений контрастною мозаїкою - відмінне рішення для оформлення сучасного інтер'єру. Перед початком облицювальних робіт необхідно ідеально вирівняти поверхню

Оригінально виглядає підлогу у вигляді мозаїки, прикрашений малюнками або додатковими декоративними елементами.

Переваги боксів без піддону

Душова, що встановлюється на підлогу, дозволяє значно заощадити простір і може використовуватися в приміщеннях різного призначення і площі.

Перед установкою компактної кабінки необхідно оцінити її переваги і недоліки.

На відміну від ванни, бокс для душа без піддона займає трохи вільного місця, тому його установка заощадить простір приміщення

Основні переваги пристрою:

  • Невеликі розміри. Душову без піддону можна встановлювати в малогабаритній ванній кімнаті.
  • Дизайнерські плюси. Естетична конструкція дозволить стильно оформити інтер'єр ванною. Бокс для душа без піддона гармонійно впишеться в інтер'єр заміського будинку або міської квартири.
  • Простота в експлуатації. Ідеально підходить для людей з обмеженими можливостями, похилого віку і дітей.
  • Догляд без труднощів. Завдяки простому пристрою догляд і прибирання в кабінці не складе особливих труднощів, не займе багато часу.
  • Можливість самостійної установки. Монтаж можна здійснити власноруч за умови чіткого дотримання правил.

До того ж подібні гігієнічні споруди значно менше стоять, ніж кабінки для душу з піддоном, що дозволяє заощадити бюджет.

Комфортна і ергономічна душова кабінка без піддону призначена для монтування на виробництві, в квартирі або приватному будинку. Компактна конструкція також використовується для установки в басейні або в спортивному комплексі.

Галерея зображень

фото з

Душовий куточок з кольоровою плиткою

Комфортний низький бортик

Широкі можливості в проектуванні

Економне і стильне рішення душа

Особливості конструкції душ-кабінок без піддону

Основна відмінна характеристика боксу для душа цієї конструкції - відсутність спеціального піддону з характерними бічними бортиками. Кабінка будь-якої моделі обладнується, що забезпечує злив води з душової лійки.

Відправившись на пошуки боксу для душа, ви можете серед величезного асортименту моделей. Сучасні кабінки поділяються на кілька основних видів і відрізняються матеріалом виготовлення елементів і комплектацією.

Вам може бути цікава інформація про вибір кращої душової кабінки, викладена в.

Галерея зображень

фото з

Душова кабіна без стандартного піддону

Використання стін санвузла в якості огорожі

Облаштування дна душової кабінки

Пристрій ухилу в бік зливу

Пріоритетний матеріал стінок

При виборі оптимальної конструкції боксу для душа власник приміщення повинен в першу чергу визначитися з матеріалом стінок.

Перегородки із пластику

Перегородки можуть бути виконані з міцного якісного пластика, який виглядає ефектно і невагоме.

Перегородки можуть бути виконані з міцного якісного пластика, який виглядає ефектно і невагоме

Використання пластикових перегородок для домашнього душа менш популярне, ніж скляних. Цей матеріал найчастіше застосовують при облаштуванні душових громадського користування

Переваги цього матеріалу - зносостійкість, зручність в догляді і порівняно невелика вартість.

Стінки душ-кабіни зі скла

Скло - найбільш затребуваний матеріалом для виготовлення стінок боксу для душа без громіздкого піддону. Воно буває прозорим, матовим або комбінованим. Сьогодні на ринку представлені в асортименті оригінальні переливаються і кольорові варіанти.

Скляні перегородки у ванній візуально збільшують простір приміщення. Двері кабіни виготовляють із звичайного або органічного скла.

Стінки можуть стати окрасою боксу для душа. Яскрава душова кабінка з кольорового скла пожвавить інтер'єр вашої ванної кімнати

Найбільш стабільним рішенням для оформлення стін боксу є склоблоки.

Стінки з прозорого матеріалу дозволять виконати зонування приміщення і зручно відгородити куточок, де розташована душова кабінка без піддону. Використовуючи склоблоки, можна отримати окрему зону для комфортного прийняття душу.

ПВХ шторки в якості перегородок

Витончено і безпосередньо виглядають шторки для душу, виготовлені з ПВХ. Вибравши цей матеріал, ви створите відкриту конструкцію душової кабіни, яка закривається під час миття.

Фіранки забезпечують ефективний захист від бризок і мильної піни. Недорогі шторки з ПВХ можна періодично змінювати, що дозволяє час від часу перетворювати інтер'єр ванної кімнати.

Розсувні шторки з ПВХ - ідеальне рішення для малогабаритної ванній. З їх допомогою можна зробити пристрій душової кабінки ергономічнєє

Власники заміських будинків іноді відмовляються від установки перегородок. Подібний варіант доставляє мешканцям незручності у вигляді бризок і піни, що розлітаються по всій площі ванної кімнати. За рахунок цього можуть істотно пошкодитися підлогове покриття і предмети меблів.

Вибір трапа для пристрою душа

Важливим елементом кабіни без піддону є душовою трап. Він відповідає за процес відведення використаної води в каналізацію, при цьому від його функціонування залежить комфортність душовою.

При виборі необхідно враховувати, де буде розташований душ і каналізаційний трап, який має кілька класифікацій. Представлені виробниками вироби можуть відрізнятися матеріалом виготовлення і розташуванням в душовій кабінці.

Популярністю користуються пластикові душові трапи, які часто використовують в санвузлах. Вони стійкі до агресивного середовища і можуть витримувати значне навантаження. Відрізняються простотою обслуговування і легким вагою, що забезпечує простоту монтажу конструкції.

Вироби оснащені спеціальним сифоном, який не пропускає запахи з каналізації всередину приміщення.

Надійні душові трапи з нержавіючої сталі зазвичай встановлюють в приміщеннях з особливими санітарними вимогами. Міцні конструкції характеризуються простотою догляду та монтажу.

Існують також каналізаційні трапи, виготовлені з чавуну. Вони застосовуються виключно на великих промислових підприємствах.

Приймачі стоків для душових трапів з нержавійки надають можливість влаштовувати душові без використання металевого піддону. В цьому випадку подібність піддону споруджується з цегли або заливається з бетону, посилюється потужної гідроізоляцією

За типом прийомного пристосування і його розташуванню трапи для душових діляться на два види:

  • Точкові. Вода зливається в отвір типу воронки, в сторону якого влаштовується ухил. Воронка з'єднується з каналізаційним трубопроводом. З огляду на незначні розміри приймального пристрою розташовувати точку збору стоків можна в будь-якому місці: в центрі душової, в кутку, біля стінки кабінки.
  • Лінійні. Найбільш популярний вид трапів, що володіє максимальною приймальні здатністю. Являє собою витягнутий в довжину жолоб або лоток, закритий гратами з пластика або нержавіючої сталі. Мають його переважно біля однієї зі стінок кабінки. Під час будівництва в сторону лотка повинен бути організований ухил.

Для облаштування невеликої душової краще підходить точковий тип. Лінійні конструкції ставлять переважно у великих за площею мийних.

Лінійні конструкції ставлять переважно у великих за площею мийних

У лінійного типу приймача стоків більше площа, завдяки чому практично вся ллється вода відразу надходить в лоток, з якого по трубопроводу виводиться в каналізацію

Крім зазначених класичних типів є ще гібридний варіант - пристінний трап, який по суті є або точковим, або лінійним видом, доповненим вбудованим в суміжну стіну приймачем стоків. Слід зазначити, що подібні пристрої коштують дорого.

При правильній експлуатації виробу, що використовуються для влаштування приймачів стоків і відвідних каналів, здатні витримувати навантаження до 300 кг, при цьому температура вихідної води може бути не вище 85ºC.

Стандартним конструкцій характерний обсяг водовідведення 8-15 л / хв. Для виведення рідини також використовується трап-лоток. Він відрізняється високою пропускною здатністю (до 40 л / хв.).

Пристінний трап-лоток монтується безпосередньо біля стіни, що дозволяє істотно збільшити його пропускну здатність і спрощує догляд за конструкцією

Трап-лоток має витягнуту форму, в довжину він буває від 30 до 120 см. За рахунок цього він приймає більший об'єм рідини, ніж звичайний трап.

Монтаж душової кабіни з трапом

Перш ніж почати роботи по установці боксу для душа, слід скласти проект конструкції. Щоб встановити душовий трап і визначити місця кріплення стінок кабіни, треба виділити ділянку.

Щоб встановити душовий трап і визначити місця кріплення стінок кабіни, треба виділити ділянку

Перед пристроєм душовою без піддону необхідно заздалегідь визначитися з її типом і конструкцією, вибрати схему споруди. Щоб не допустити помилок потрібен хоча б найпростіший проект

Для монтажу трапа необхідно виконати його підняття на 15 см від бетонної стяжки до поверхні підлоги. Це ускладнює монтаж душового боксу без піддону в міській квартирі, так як знадобиться піднімати рівень підлоги по периметру приміщення.

Якщо ви вирішили піднімати підлогу виключно всередині кабіни, вийде не зовсім зручна сходинка при вході в бокс. При піднятті підлоги у всьому приміщенні вийдуть рівні підлоги, проте зменшиться висота ванної кімнати.

Монтажні роботи з облаштування сучасної душової кабінки без піддону включають кілька етапів.

З принципом споруди піддону з будівельних матеріалів ознайомить наступна фото-галерея:

Галерея зображень

фото з

Етап 1: Установка трапа і підключення до каналізаційного випуску

Етап 2: Спорудження стінок душового боксу

Етап 3: Заливка стяжки з ухилом до зливу

Етап 4: Виконання фінішної обробки

Етап # 1 - підготовка статі і комунікацій

Гарантія успішної експлуатації кабіни без піддону - правильне влаштування підлоги. Для ефективного відведення води підстава підлоги повинно розташовуватися з ухилом на кілька градусів у бік зливу.

Круглий або квадратний душовою трап може бути встановлений в центрі душової кабінки. В даному випадку підлога повинна мати незначний ухил з різних сторін від кутів периметра до його центру. Якщо ж ви вибрали витягнуту по довжині конструкцію «трап-лоток», тоді створюється ухил підлоги в бік лотка.

Після установки зливу під душову кабінку треба виконати розводку труб. Слід врахувати, що каналізаційні труби також повинні розташовуватися під ухилом. Так як ухил підлоги повинен бути 1-2 градуси, необхідно забезпечити такий же ухил каналізаційних труб.

Так як ухил підлоги повинен бути 1-2 градуси, необхідно забезпечити такий же ухил каналізаційних труб

Пол в душовій - це складне сантехнічне споруда, яка має бути герметичним і приховувати комунікації. Для поліпшення відтоку води треба зробити ухил підлоги до приймача стоків

Бетонна основа слід ретельно очистити від забруднень, потім обробити спеціальною мастикою з високими гідроізоляційними властивостями. Вона наноситься на підлогу і на стіни навколо кабіни для душа (на 25 см від підлоги). Це дозволить захистити бетонну стяжку від вологи.

Етап # 2 - установка душового трапа

Окремо від кабіни для душа треба змонтувати душовою лоток і його опори, слідуючи інструкції. Необхідно поєднати всі елементи конструкції - сифон, опорні частини, трап і труби лотка.

Після складання потрібно перевірити якість монтажу системи відводу рідини, заливши в трап воду. Якщо все в порядку, можна встановлювати душовий лоток на основу підлоги.

Перед початком робіт треба заклеїти решітку трапа будівельної стрічкою. Це дозволить уникнути попадання різного будівельного сміття в систему каналізації.

Це дозволить уникнути попадання різного будівельного сміття в систему каналізації

Конструкція душового трапа монтується на першому етапі окремо від кабіни. Для цього з'єднуються всі елементи конструкції і здійснюється перевірка вироби на працездатність

Після установки душового трапа на основу підлоги всі відкриті ділянки необхідно заповнити блоками з пінопласту або пінополістиролу.

Їх товщина повинна бути від 5 см, при цьому треба враховувати ухил підлоги (тестувати його можна за допомогою будівельного рівня) і ухил труби, через яку виконується відтік води.

Наявні на підлозі конструкції зазори і щілини заповнюються сумішшю з води, цементу і піску. Підстава душової кабінки ретельно утрамбовується, при цьому треба постійно стежити за вирівнюванням рівня.

Після завершення робіт необхідно почекати мінімум 3-4 дні, поки основу підлоги кабінки для душу повністю затвердіє.

Етап # 3 - гідроізоляція підстави кабіни

Наступний етап включає додаткову гідроізоляцію підстави боксу для душа. В роботі допустимо використовувати як обмазувальні, так і обклеювальна матеріали. Гідроізоляцію влаштовують в 5 - 8 шарів.

Вам також може бути корисна інформація про, якщо конструкція вашого душа не передбачає наявність стінок.

Потужним гідроізоляційним шаром бажано покрити не тільки підставу кабінки, але і прилеглі стіни на висоту 35 - 50 см, і підлогу в гігієнічному приміщенні на випадок протікання

Якісне виконання будівельних робіт дозволить уникнути затоплення сусідів нижніх поверхів. На цьому етапі використовується мастика, яка грає роль герметика. Її наносять на нижню частину стін і на підставу, виконане з блоків пінопласту.

Потім на основу підлоги укладають цілісний суцільний лист з руберойду або скловолокна, який використовується в якості гідроізоляції. В процесі укладання не повинно бути надрізів або тріщин, так як на пошкоджених ділянках можливі протікання і порушення герметичності конструкції.

В процесі укладання не повинно бути надрізів або тріщин, так як на пошкоджених ділянках можливі протікання і порушення герметичності конструкції

Гідроізоляція стін і підлоги компактної кабіни для душа повинна виконуватися особливо ретельно до етапу нанесення чистової обробки

Краї листа повинні розташовуватися на поверхні стіни на висоті 25 см від рівня підлоги. По кутах матеріал загинають, притискають до стінки і закріплюють клеєм.

Етап # 4 - пристрій бетонної стяжки

Наступний етап монтажу душової без піддону - пристрій бетонної стяжки зверху застиглого покриття підлоги. При цьому товщина стяжки з бетону повинна бути не менше 4 сантиметрів.

Це забезпечен міцність и Надійність конструкції. В процесі виконання стяжки слід контролювати градус рівня ухилу підлоги в бік зливу.

Рекомендується заздалегідь продумати, як саме буде укладатися керамічна плитка на основу підлоги, і розташувати на стяжку планки. За рахунок цього бетонну підлогу буде надійно захищена від розтріскування внаслідок перепадів температури в період експлуатації кабіни для душа.

Бетонна стяжка покривається мастикою, яка виконує функцію гідроізоляційного матеріалу. Обмазують основу підлоги душа і нижню поверхню стін до рівня 25 см.

Заливка стяжки проводиться в заздалегідь споруджену опалубку. Заливати розчин слід без перерв в один прийом, бажано використовувати вібратор для видалення бульбашок повітря з тіла заливки

Етап № 5 - під чистове оздоблення та оформлення

На наступному етапі переходять до чистової обробки конструкції. Пол і стіни боксу для душа викладають керамічною плиткою або декоративною мозаїкою.

В ході чистової обробки треба спочатку оформити плиткою підлогу конструкції, а потім стіни. За рахунок цього вертикальна настінна плитка накриє внизу горизонтальну. Після укладання плитки пристінний шов і всі стики слід ретельно обробити гідроізоляційної плівкою або силіконом.

Бетонна основа покривається зверху плиткою, яка укладається під певним нахилом до зливу. Шви між плитками покривають гідроізоляційної плівкою

Останній етап - фінальне оформлення. Межі боксу для душа можуть бути у вигляді надійної перегородки, яка зведена на основі шлакоблоків, оброблених керамічною плиткою або мозаїкою. Більшість споживачів встановлюють дверцята зі скла.

Якщо основа душової кабінки виконано у формі кола, використовуються двері округлої форми. При влаштуванні прямокутного або квадратного підстави боксу дверцята конструкції розташовують перпендикулярно один до одного.

Для установки конструкції без піддону слід встановити огорожі. Для цього можна використовувати цегляні перегородки, шлакоблокові огорожі, пластикові або скляні стулки.

Найбільш затребуваним матеріалом, використовуваним для виготовлення стулок, служить міцне скло. В процесі миття в душі на ньому не залишаються патьоки і розлучення. Товщина скляних стулок варіюється від 6 до 12 мм, при цьому матеріал може бути прозорим, матовим або комбінованим.

Товщина скляних стулок варіюється від 6 до 12 мм, при цьому матеріал може бути прозорим, матовим або комбінованим

Огорожа кабінки для душу частіше виготовляється зі скла. Зручна розсувна конструкція не захаращує кімнату і робить простір легким і невагомим

На останньому етапі треба встановити лійку для душової кабіни.

Попередження помилок при монтажі

Сучасні бокси для душа без піддона відрізняються від інших моделей тим, що стік води відбувається прямо через трап, встановлений на підлозі конструкції. Головне завдання при монтажі душової без піддону - правильно встановити ухил підлоги і грамотно виконати гідроізоляцію підстави.

Якщо в процесі монтажу підлоги і душового трапа буде порушена технологія, наслідки можуть бути серйозними. Є ймовірність затоплення сусідів, а якщо в санвузлі встановлена ​​система «», можливо коротке замикання.

Тому укладання підлоги і інші роботи по установці кабіни для душа без піддона треба виконувати з дотриманням технологій і правил монтажу.

При неправильно проведеним можлива поява неприємного запаху, який зазвичай виходить з системи каналізації. Тому рекомендується підібрати якісний слив, виготовлений популярним виробником.

При складанні конструкції необхідно строго дотримуватися додається до виробу інструкцію.

Висновки і корисне відео по темі

Інформація з відеороликів допоможе розібратися в конструкції душових кабін і краще уявити процес монтажу.

Установка боксу для душа по шведським стандартам - детальна покрокова інструкція:

Особливості та характеристики душових без піддону:

Грамотно змонтована і стильно оформлена кабінка для душа без піддона по своїй практичності і привабливості може значно перевищувати більшість серійних заводських виробів.

Що стосується наявності різноманітних додаткових опцій - проста установка душової панелі гарантовано забезпечить необхідні функції.

Ви помітили невідповідність викладеного матеріалу технічним вимогам? Напишіть нам, будь ласка, про це в коментарях.

Або ви вдома зробили своїми руками кабінку без піддону? Розкажіть про складнощі, з якими вам довелося зіткнутися в процесі облаштування та поділіться, будь ласка, своїми враженнями від її експлуатації.

На практиці ж установка компактної конструкції вимагає базових навичок і чіткого дотримання правил монтажу, ви з цим згодні?
Хочете самостійно поставити душ-кабінку, але не зрозумієте, які матеріали і комплектуючі для цього потрібні?
Ви помітили невідповідність викладеного матеріалу технічним вимогам?
Або ви вдома зробили своїми руками кабінку без піддону?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама