Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пристрій гідроізоляції покрівлі - матеріали: ТехноНІКОЛЬ, ізоспан, плівка

  1. види гідроізоляції
  2. Специфіка використання різних видів гідроізоляції
  3. Обмазувальна гідроізоляція
  4. фарбувальні склади
  5. обклеювальна гідроізоляція
  6. Рідке захисне покриття
  7. Просочуючих склади для гідроізоляції
  8. Ін'єкційна захист покрівлі
  9. Плівкова гідроізоляція і плівковий-мембранна

зміст:   Продумати гідроізоляцію покрівлі потрібно ще на етапі складання кроквяної системи даху зміст:

Продумати гідроізоляцію покрівлі потрібно ще на етапі складання кроквяної системи даху. Так як конструкція складається з дерев'яних елементів, то захистити її від вологості, конденсату необхідно відразу. Про те як правильно виконується гідроізоляція покрівлі і які матеріали доцільно використовувати можна дізнатися з цієї статті.

види гідроізоляції

Гідроізоляцію даху можна виконати різним матеріалом. За старих часів дбайливі господарі використовували в якості захисту дубові литися змішані з глиною. Але це трудомісткий і застарілий спосіб, який замінили сучасні матеріали.

За способом нанесення гідроізоляція покрівлі на брусовий будинок, як і будь-яка інша ділиться на види: За способом нанесення гідроізоляція покрівлі на брусовий будинок, як і будь-яка інша ділиться на види:

  • обмазочная;
  • жорстка;
  • фарбувальна;
  • мастикових;
  • обклеювальна;
  • ін'єкційна;
  • просочувальна;
  • Плівкова полімерна;
  • Дифузійна або супердифузійна.

Є ще інші матеріали і види захисних покритий, але не всі вони підходять саме для покрівлі.

Специфіка використання різних видів гідроізоляції

Жорстке захисне покриття на будинок з бруса виконується з металевого профілю або будь-якого іншого покрівельного полімерного листового матеріалу. Кріплять листи до обрешітки за допомогою шурупів, цвяхів або анкерів і іншими кріпильними.

Обмазувальна гідроізоляція

Обмазувальної вид випускається на основі бітуму Обмазувальної вид випускається на основі бітуму. Наноситься гідроізоляція покрівлі в розігрітому вигляді в 2-3 шари. Кожен шар може мати товщину не більше 1 см, а кількість залежить від стану даху. Мінус бітумної захисту в тому, що при низьких температурах матеріал стає крихким як тонке скло. Він дає тріщини і відшаровується, а це веде до протікання даху.

Працювати з розігрітим розчином небезпечно, так як оптимальна температура для нанесення 1200С. Виробники намагаються згладити цей негативний фактор, пропонуючи резино-бітумні і бітумно-полімерні мастики. Вони розчиняються органічними розчинниками і наносяться в холодному вигляді.

Крім бітумних складів для влаштування гідроізоляції покрівлі використовують полімерні. Полімерну гідроізоляцію відрізняють ряд факторів:

  • Довгий термін служби;
  • Простота нанесення;
  • Відсутність усадки;
  • Стійкість до низьких температур;
  • Чи не боїться агресивних зовнішніх впливів;

Але у матеріалів є великий мінус - практично відсутня стійкість до механічних пошкоджень. Детальніше обмазувальної склад можна побачити на відео:

https://www.youtube.com/watch?v=vRR9wSMKA_I

фарбувальні склади

Фарбувальні склади наносяться на поверхню пензлем, валиком або фарбопультом і випускаються у формі різних мастик Фарбувальні склади наносяться на поверхню пензлем, валиком або фарбопультом і випускаються у формі різних мастик. Проводять мастики з полімерних складів з добавками з тальку, азбесту і т.п. Добре використовувати мастики для ремонту покрівель плоского типу або з невеликим кутом нахилу.

Наносити мастики рекомендується 2-4 шарами, кожен з яких не більше 2-5 мм. Гідроізоляція покрівлі виходить монолітною без швів. До основних плюсів фарбувальної гідроізоляції відносяться:

  • Економічність через невисоку ціну і невеликий витрати;
  • Екологічність, так як склад повністю натуральний;
  • Паропроникний, тому запобігає утворенню конденсату.

Мінус забарвлень в тому, що їх потрібно наносити повторно через кожні 5-6 років.

Приклад фарбувальної-напиляемой гідроізоляції можна побачити на відео:

обклеювальна гідроізоляція

Наступний з сучасних матеріалів обклеювальний, наприклад Техноніколь Наступний з сучасних матеріалів обклеювальний, наприклад Техноніколь. Наносять обклеювальний Техноніколь на заздалегідь підготовлену поверхню покрівлі. Техноніколь це рулонний матеріал на основі бітуму. Але до обклеювальну типу відносяться і інші види материлов:

  • Полімерні покриття;
  • Рулонні матеріали на основі бітуму (Техноніколь);
  • Бітумно полімерні рулонні матеріали;
  • Бітумно-каучукові покриття;

Наносити обклеювальний матеріал як Техноніколь потрібно в кілька шарів. Їх кількість для покрівлі залежить від специфіки дерев'яної конструкції. Стандартно гідроізоляція покрівлі Техноніколь включає 2-3 розкочування проклеєні за допомогою спеціального водостійкого клею або мастики.

Основні плюси рулонного матеріалу Техноніколь в тому що підставою покрівлі може бути будь-який матеріал: бетон, шифер плоский, метал, дерево. Демонтувати старий матеріал при цьому не потрібно. Чи не боїться рулонний гідроізоляція покрівлі будь-яких агресивних впливів, довговічністю і економічністю.

На відео нижче можна побачити як професіонали розгортають ТехноНІКОЛЬ по плоскому даху. Робота на відео ведетс за допомогою пальника і спеціального розгортальні пристрої:

До мінусів рулонної гідроізоляції Техноніколь відносяться:

  • Для укладання потрібна рівна поверхня, допустимий перепад підстави даху 2 мм / м2.
  • Розгортати і приклеювати можна тільки на суху поверхню.
  • Для надійного зчеплення з дерев'яною покрівлею необхідна попередня грунтовка праймером з бітуму.
  • Погано переносять механічні дії, так як має м'яку текстуру.

Наносити рулонну гідроізоляцію можна при температурі навколишнього середовища не нижче +10 0С.

Рідке захисне покриття

Цей вид рідкої мастики або полімерної мембрани не має стикувань і швів Цей вид рідкої мастики або полімерної мембрани не має стикувань і швів. Мембранна гідроізоляція це одна з найнадійніших захистів даху. Шар мембранної гідроізоляції захищає від вологи всі елементи дерев'яної покрівлі. Конструкція мембранної гідроізоляції складається з полотна скловолокна і заливного шару мастики бітумної або полімерної бітумної або будь-якого іншого складу.

Покрівля гідроізолюється і пароізолірующую мембранної мастикою. При цьому вона стає водовідштовхувальним. Причому свої функції мембранна рідка гідроізоляція виконує при діапазоні температур від -40 до +100 оС. Вона не боїться хімічних і механічних впливів.

Мембранна гідроізоляція має плюси:

  1. Добре лягає на будь-яку основу;
  2. Термін служби не менше 25 років;
  3. Після правильного монтажу конструкція довго не потребує ремонтних роботах;
  4. Конструкція з гідроізоляції повністю механізована.

Мастики наносять на покрівлю холодним або гарячим способом. Холодний передбачає розігрів до 60-70 0С, гаряче - 160 0С. Покрівлю перед гідроізоляцією мастиками очищають від бруду, пилу, масляних фарб. Наносити можна на покрівлю з металу, дерева, бетону, цементно-бетонна стяжка і утеплювач з щільною і рівною поверхнею.

Наносять мастику в 1-2 шари. Залежить кількість шарів від типу армуючого шару і складу мастики. Після нанесення мембранної мастики покрівля захищена монолітним еластичним шаром. Як наносять мастику професіонали можна побачити на відео нижче:

Просочуючих склади для гідроізоляції

Просочує гідроізоляція покрівлі застосовується на покрівлі з азбестових листів або бетонної плити Просочує гідроізоляція покрівлі застосовується на покрівлі з азбестових листів або бетонної плити. Складається просочує гідроізоляція з дрібного піску і цементу. Розлучається спеціальними складами, матеріал проникає в пористу поверхню до 65 см і захищає її від вологи.

Суміші просочує дії хороші тим, що перебуваючи в захищається вони захищають її навіть в моменти контакту з вологою. Цим самим виходить подвійний захист зовні і зсередини. Але при цьому покрівля не перестає «дихати», тому конденсату не утворюється.

Просочує захист має основні плюси:

  1. Можна наносити на вологу покрівлю.
  2. Перед нанесенням не потрібно використовувати праймери.
  3. Добре переносить низькі температури.
  4. Не піддається хімічним агресивним впливам.

Мінус просочує гідроізоляції в тому, що наносити її потрібно тільки на нову конструкцію покрівлі поки вона не забита пилом і брудом. Стару перед гідроізляціей потрібно прочищати спеціальним апаратом, це не дешево.

Ін'єкційна захист покрівлі

Це один з нових способів захистити дах Це один з нових способів захистити дах. Але застосовуватиін'єкційний спосіб зручно тільки для ремонту, всю поверхню обробити складно і дорого.

Суміш для ін'єкцій робиться з поліуретанової, епоксидної або мінеральної мастики. Її закачують під тиском в певні місця конструкції. Вона заповнює будь-які мікротрещени і щілини, проникаючи в саму глиб елемента, так як щільність матеріалу схожа з водою.

Плівкова гідроізоляція і плівковий-мембранна

Мембранна плівкова гідроізоляція може розділяться на види: Мембранна плівкова гідроізоляція може розділяться на види:

  • дифузійна плівка (наприклад ізоспан);
  • супердифузійна плівка.

Дифузійну використовують в конструкції коли знизу і зверху матеріалу залишається вентильований простір, до таких відноситься плівка Ізоспан. Для того, щоб прикріпити Ізоспан робиться додаткова обрешетка зверху на матеріал. Ізоспан без цієї вентиляції може накопичувати конденсат. За своєю текстурі плівка Ізоспан легкий матеріал і з ним легко працювати. Детальніше розглянути його можна на відео:

Супердифузійна плівкова мембрана стелитися на поверхню і вентильований зазор потрібно робити тільки з одного боку. Плівкова гідроізоляція типу Ізоспан має свої плюси:

  1. Паропроникний матеріал.
  2. Ізоспан і всі інші плівкові має високу вологостійкість.
  3. Великий термін служби.
  4. Маленький вага.
  5. Можна укладати в будь-якій кліматичній зоні і в будь-яку температуру.

Мембранну, в тому числі плівка Ізоспан, виготовляють з полівініл. До цього виду гідроізоляції можна віднести: поліпропіленова плівка, штучна гума або синтетично створений каучук.

Серед великого асортименту гідроізолюючих матеріалів для покрівлі необхідно вибирати ті які добре переносять механічні дії і хімічні, захищають від вологи і ультрафіолетових променів. Тільки так покрівля прослужить не один десяток років, а ремонтні роботи доведеться проводити рідко.

Com/watch?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама