Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Проникаюча гідроізоляція фундаменту: види і способи, вибір варіантів

  1. Основні види гідроізоляції фундаменту
  2. Проникаюча гідроізоляція - принцип дії
  3. Види і призначення захисного шару основи
  4. Ремонт фундаменту з допомогою проникаючої гідроізоляції
  5. Переваги і недоліки

Нанесення проникаючої гідроізоляції на фундамент

Гідроізоляція - це один з кращих способів захисту фундаментів від шкідливого впливу грунтових вод. Волога здатна руйнувати не тільки класичний цегла або побутову кладку, через своїх хімічних властивостей вода також з плином часу руйнує міцний бетон, знищує арматурний каркас підстави. Підбирати гідроізоляцію необхідно з урахуванням особливостей клімату регіону і типу фундаменту.

Основні види гідроізоляції фундаменту

Захистити фундамент від впливу вологи можна трьома основними видами покриттів:

  1. Обмазочная. Це спеціальні водонепроникні покриття, які створюють шар гідроізоляції товщиною не більше 3 мм. Виробляються вони з бітуму (твердий або смолоподобной продукт) з добавками полімерних смол і ефірних масел, жорстких і еластичних полімерцементних складів. Основне призначення - це перешкоджати капілярному проникненню вологи всередину структури бетону, наносяться за допомогою шпателя або валика. У деяких випадках, коли обмазочная гідроізоляція поставляється у вигляді суспензії, її наносять напиленням.
  2. Обклеювальна гідроізоляція фундаменту - це матеріал, що наплавляється шар. До такої групи товарів відноситься руберойд, різного роду проникаючі мембрани і бітум-полімери. Особливість в тому, що всі вони виробляються на основі бітуму, тому для більш якісного обклеювання матеріали потрібно нагрівати. За ціною оклеечная гідроізоляція фундаменту дешева, її недолік - це можливе порушення герметичності і проникнення вологи через стики.
  3. Проникаюча гідроізоляція, її друга назва штукатурна. Це матеріали, які виробляють на основі цементу з додаванням різних композитних складів і наносяться на поверхню у вигляді розчину. У більшості випадків, це порошки. Продаються в мішках, перед використанням їх потрібно розводити у воді і наносити шпателем як звичайний гіпс. Середня товщина покриття становить 5-15 мм, вона відмінно справляється з капілярної вологою, але не дуже стійка до механічних пошкоджень, і з часом на покритті з'являються тріщини.

Вибір даного виду гідроізоляцій досить великий, практично всі вони зроблені на мінеральній основі, тому екологічно чисті.

Проникаюча гідроізоляція - принцип дії

Дія проникаючого захисного шару фундаменту

Бетон - це пористий матеріал, всередині якого є специфічні мікро-канали, за якими всередину може проникати волога. Закрити такі мікро-канали можна тільки зовнішньої якісної обробкою. Волога, потрапляючи в середину бетонного фундаменту, після замерзання розширюється до значних обсягів і руйнує бетон зсередини. Вона поступово руйнує внутрішню структуру бетону і повільно добирається до арматурного каркаса. Якщо почнеться корозія металу, зупинити її практично неможливо, і через кілька років почнеться руйнування фундаменту.

Наплавляюча гідроізоляція підходить не для всіх типів фундаментів. Її часто використовують як зовнішній захисний шар для інших ізоляцій.

Сучасні типи обклеювальних або обмазувальних матеріалів нестійкі до механічних впливів і покривають тільки зовнішню поверхню фундаменту, практично не проникаючи всередину пір.

Проникаюча гідроізоляція, в свою чергу, за рахунок утворених кристалів нерозчинних у воді мінеральних солей, потрапляє всередину пір і закупорює їх, захищаючи цілісність бетону. Кристали здатні заповнити навіть мінімальні пористі канали та підсмоктування води вже не відбувається через підвищену поверхневий натяг водної поверхні. Саме тому вибір проникаючої гідроізоляції виправданий.

Проникаюча гідроізоляція - це мінеральні суміші на основі цементу з добавками синтетичних полімерних матеріалів і смол. Наносяться вони на холодну вологу поверхню, кристали будуть рости практично безперервно, тому навіть після механічного пошкодження покриття, гідроізоляція швидко відновиться. Даний тип захисного покриття відмінно справляється і з сезонними температурними перепадами. Відзначимо, що це екологічно чистий матеріал, який можна використовувати як ззовні, так і всередині приміщень. Деякі суспензії можна наносити методом напилення, але вони дорогі і використовуються більше при обробці великих бетонних поверхонь.

Види і призначення захисного шару основи

Варіант захисту підстави будівлі від вологи

За своїм складом і призначенням проникаюча гідроізоляція фундаменту підрозділяється на види:

  1. Водний розчин, який наноситься пензлем або пульверизатором. Використовується переважно на нових поверхнях, які не мають видимих ​​ушкоджень і великих тріщин.
  2. Суха суміш, її потрібно попередньо розбавити водою до консистенції пасти. Наноситься шпателем, використовується для ремонтно-відновлювальних гідроізоляційних робіт, також може застосовуватися як первинний шар перед установкою руберойду.
  3. Гідроізоляція швів. Це цементна суміш, використовується виключно для затягування швів і тріщин.

На ринку гідроізоляційних матеріалів кращими вважаються рідкі суміші, вони прекрасно покривають пористу поверхню бетонної основи і проникають на глибину до півметра. Рідка проникаюча гідроізоляція фундаменту стійка до атмосферних і механічних впливів, вона не розчиняється в кислотах, лугах і її практично неможливо зруйнувати. Після обробки вологій поверхні утворюється міцний кристалізаційний шар, який має властивість відновлюватися.

Нанесення проводиться в чотири етапи:

  1. Поверхня фундаменту потрібно попередньо очистити від пилу, жиру і старого бітуму. Потім обробити бетон під тиском водою, щоб вона проникла в глибину пор. Виступаючі частини арматури очистити від іржі і обробити антикорозійними складами.
  2. Склад змішати з водою до досягнення суспензії середньої щільності.
  3. Нанести склад в два шари на поверхню бетону, інтервал між нанесення повинен становити не менше 6 годин.
  4. Перед нанесенням другого шару перший рекомендується зачистити щіткою, щоб забезпечити проникнення наступного шару гідроізоляції.

Якщо рідким складом потрібно відновити гідроізоляційний шар зруйнованого фундаменту, тоді суміш розводять до густої пастоподібної маси і наносять шпателем. Наносити декоративні покриття поверх гідроізоляції можна тільки через місяць.

Ремонт фундаменту з допомогою проникаючої гідроізоляції

Варіант застосування проникаючої гідроізоляції

Суть методу полягає в тому, що деякі спеціальні суміші мають властивість швидко тверднути під впливом води, утворюючи міцну бетонну заглушку в місцях деформації підстави:

  1. Тріщину або шов потрібно попередньо розширити, поглибити і очистити від пилу і сторонніх предметів.
  2. Потім приготувати густу пасту, зліпити з неї заглушку в формі отвори в бетоні. Всі роботи потрібно проводити максимально швидко, так як суміш досить швидко сохне.
  3. Встановити заглушку в ополонку, затиснути руками або підручними важкими матеріалами на кілька хвилин. Цього часу буде достатньо для початку активної кристалізації, суміш може за цей час значно нагрітися.

Поверхня промоїни вирівнюється складом і обробляється рідкої проникаючої гідроізоляцією.

Переваги і недоліки

Вибір гідроізоляційного матеріалу для захисту підстави будівлі

Це кращий засіб для захисту фундаменту від вологи в пористих мікро-каналах:

  1. Можна сформувати глибокий гідроізоляційний шар.
  2. Це один з небагатьох гідроізоляційних матеріалів, який можна успішно застосовувати для обробки внутрішніх житлових приміщень, так як гідроізоляція не утворює небезпечних для здоров'я летких речовин.
  3. Можна наносити на вологі поверхні незалежно від напрямку руху ґрунтових вод.

До недоліків можна віднести:

  1. Забезпечує захист пористих мікро-каналів від вологи тільки бетонних конструкцій, для обробки цегляних і бутових фундаментів не підходить.
  2. Проникаючу гідроізоляцію можна використовувати тільки на тріщиностійкість бетонних фундаментах.
  3. Не можна використовувати для гідроізоляції конструкцій, зроблених з пористих матеріалів.
  4. Не можна наносити на збірні стрічкові фундаменти через наявність занадто великих швів між блоками.

Крім сухих сумішей, які потім розлучаються водою, для більшої ефективності бажано використовувати ще і обклеювальну гідроізоляцію. Тоді обидва шару матеріалу забезпечать максимальну надійність і захист від вологи. Деякі види гідроізоляції також додають до складу бетону перед його приготуванням і заливкою. Тоді виходить матеріал, стійкий до вологи, механічно міцний і інертний по відношенню до забрудненій воді. При нанесенні проникаючої гідроізоляції необхідно пам'ятати про правила техніки безпеки, працювати в гумових рукавичках і окулярах.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама