Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Робимо гідроізоляцію покрівлі з рідкої гуми - гідності, характеристики і спосіб нанесення

  1. Переваги рідкої гуми
  2. недоліки
  3. застосування

Рідка гума - відносно новий матеріал на будівельному ринку, але перспективи його використання стали відразу ж очевидні Рідка гума - відносно новий матеріал на будівельному ринку, але перспективи його використання стали відразу ж очевидні. Природно, легке і безшовне покриття, стійке до високої температури, морозу, опадів, яке можна наносити на даху різної форми і з великою кількістю виступаючих частин, відразу здобуло популярність.

Рідка гума цілком може замінити традиційний бітум, мастики на його основі, руберойд та інші гнучкі покрівельні матеріали, які ми обговорювали тут . Її можна використовувати і в якості гідроізолюючої підкладки під інші покрівельні матеріали, якщо вигляд будинку передбачає їх використання. Як проміжний шар рідка гума ще виступає відмінним звуко- і теплоізолятором, а також зміцнює дах в цілому.

Вона поставляється в рідкому вигляді в бочках об'ємом від 20 до 200 л, що дозволяє купити тільки необхідну кількість матеріалу.

Переваги рідкої гуми

По складу рідка гума складається з двох компонентів: водного підстави і емульсії з модифікованого бітуму з еластомерами, полімерами і каталізатором (розчином кальцію хлориду). Фізичні та хімічні властивості матеріалу визначають унікальні властивості рідкої гуми, як покрівельного покриття.

  • Відмінне зчеплення з більшістю будівельних матеріалів: бетоном, цеглою, каменем, шифером, металом, склом, пластиком.
  • Повна відсутність швів і абсолютна гідроізоляція навіть на дахах складної форми, з трубами, козирками, виступами.
  • Існуючі невеликі тріщини і нерівності затягуються самої гумою.
  • Високоеластичне і міцне покриття завдяки високому вмісту полімерів . Роботи можна проводити, не знімаючи попередній матеріал.
  • Покриття з рідкої гуми важить в кілька разів менше, ніж з інших матеріалів, отже не вимагає зміцнення несучих конструкцій даху та може застосовуватися на будівлях з полегшеним фундаментом.
  • Хімічно стійке - не схильне до корозії і не реагує з більшістю речовин, не горить і не виділяє токсичні сполуки, так як в його складі немає летючих речовин.
  • Переносить високі і низькі температури, а також різкі перепади без розтріскування і здуття, на відміну від того ж бітуму. Чи не руйнується під дією ультрафіолету.
  • Покрівельні роботи із застосуванням цього матеріалу не вимагають електроенергії, води, вогню, проводяться безпечно і швидко, без залучення великої кількості людей.
  • Довгий експлуатаційний термін покриття, по завіреннях виробників, до 20 років.

недоліки

До умовних недоліків можна віднести необхідність в спеціальній установці для нанесення рідкої гуми на покрівлю, наприклад УЖК-2. Але ціна цілком дозволяє придбати її професіоналам, які займаються будівництвом або пристроєм покрівель. Більш швидке покриття покрівлі рідкої гумою в порівнянні з іншими матеріалами дозволить за короткий термін окупити витрати. Ті ж, хто будує будинок самостійно, можуть взяти апарат в оренду, як прищепило, фірми, що займаються постачанням рідкої гуми, надають цю послугу.

застосування

Наноситься на дах рідка гума напиленням за допомогою двоканального змішуючого пристрою, який під тиском розпорошує струмінь на кілька метрів вперед. Обидва компоненти змішуються в «факелі» і напилюється через «вудку». Такий спосіб дозволяє отримати тонкий (2-4 мм) і рівномірний шар без «лисин» і щільно прилягає покриття без здуття і відшарувань.

Дах покривається рідкої гумою в суху погоду, при температурі вище + 5 ° С. Попередньо поверхня повинна бути очищена від сміття, пилу. Якщо на ній є жирні плями, то від них необхідно позбутися за допомогою газового пальника, так як до цих ділянок матеріал приєднатися гірше.

Розпорошується матеріал смугами в 1-1,5 м, рівномірно і без пропусків. Близько парапетів, труб та інших виступів покриття необхідно армувати сіткою або будівельної тканиною.

Твердне рідка гума практично відразу ж, утворюючи рівну безшовну мембрану, повністю же вулканізується покриття в середньому за добу, залежно від температури і вологості навколишнього середовища. Після застигання такий дах можна фарбувати спеціальними марками фарб.

Рідку гуму можна використовувати не тільки як покрівельний матеріал, а й як захист від корозії для металевих конструкцій, гідроізоляцію підвалів , Фундаментів, стиків плит, басейнів і водоймищ.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама