Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Рулонний гідроізоляція для підлоги

  1. Для чого потрібна ізоляція?
  2. способи гідроізоляції
  3. вибір матеріалу
  4. Рулонний гідроізоляція: переваги і недоліки
  5. варіанти укладання
  6. Відео - Гідроізоляція. Види і застосування
  7. Етап 2. Грунтовка
  8. Етап 3. Підготовка ізоляційного покриття
  9. Відео - Укладання рулонної гідроізоляції. В деталях
  10. Етап 5. Видалення дефектів

Процедура прокладки ізоляційного покриття - невід'ємна частина робіт зі зведення якісної і довговічною споруди. З якого б матеріалу не була зроблена підлога, зверху його обов'язково потрібно покрити гідроізоляційним матеріалом. Процедура прокладки ізоляційного покриття - невід'ємна частина робіт зі зведення якісної і довговічною споруди

Рулонний гідроізоляція для підлоги

Зміст статті

Для чого потрібна ізоляція?

Монтаж водонепроникних покриттів актуальний не тільки для приватних будинків і приміщень, що знаходяться на цокольних і перших поверхах, а й для підвалів, ванних кімнат, кухонь і комор. Якісна гідроізоляція виконує кілька важливих завдань:

  • захищає бетонну або дерев'яну основу від згубного впливу вологи і температурних стрибків;
  • запобігає передчасному руйнуванню фундаменту;
  • сприяє нормалізації рівня вологості в приміщенні, знижуючи ймовірність розвитку цвілі, грибків і патогенних мікроорганізмів.

У гідроізольований приміщенні встановлюється здоровий мікроклімат, і відсутня загроза для здоров'я людини.

У гідроізольований приміщенні встановлюється здоровий мікроклімат, і відсутня загроза для здоров'я людини

Обклеювальна гідроізоляція дерев'яної підлоги

способи гідроізоляції

Ринок будівельних матеріалів і неослабний інтерес розробників і виробників в цьому напрямку дають споживачеві широкий асортимент влагозащитних покриттів:

  • полімерні, поліетиленові і антиконденсатні плівки;
  • мембранні системи;

    мембранна гідроізоляція

  • гідроізолюючі мастики;
  • матеріали проникаючого і напівпроникну дії;
  • ізолюючі смоли, цементні суміші та емульсії;
  • напилювані Полімочевини і акрилатні склади;
  • ізоляти рідкого нанесення (рідка гума);
  • рулонні матеріали;
  • ін'єкційні ГІДРОІЗОЛЯТАМИ.

Біполь ТехноНІКОЛЬ наплавляюча рулонний гідроізоляція

Постійні інновації та розробки призводять до того, що підвищеним попитом користуються прогресуючі покриття з підвищеним терміном служби.

вибір матеріалу

Процес вибору гидроизолирующего матеріалу складається з декількох аспектів, що впливають на остаточне рішення.

  1. Обсяг оброблюваної поверхні. Великі площі покриття зажадають значних (але одноразових!) Фінансових вкладень.
  2. Час роботи. Деякі ізоляційні матеріали мають досить тривалий термін сушіння, що в рамках конкретного будівельного проекту не завжди доречно.
  3. Умови експлуатації. Гідроізолювальний матеріал повинен відповідати кліматичним умовам середовища, в іншому випадку демонтаж покриття і повторна гідроізоляція неминучі.
  4. Тип будівельного матеріалу. Різні типи будівельних і конструкційних покриттів мають свої особливості, які обумовлюють вибір утеплювача.

Відштовхуючись від фінансових можливостей, багато хто робить вибір на користь популярних рулонних типів гідроізолюючих матеріалів, які позиціонують з точки зору міцності і доступності.

Відштовхуючись від фінансових можливостей, багато хто робить вибір на користь популярних рулонних типів гідроізолюючих матеріалів, які позиціонують з точки зору міцності і доступності

Рулонні матеріали для гідроізоляції доступні кожному

Рулонний гідроізоляція: переваги і недоліки

До переваг рулонного покриття можна віднести наступне:

  • висока еластичність і здатність матеріалу чинити опір розтягуванню, тріщинах та іншої деформації;
  • зручність монтажу;
  • збереження властивостей протягом всього терміну експлуатації;
  • хороша адгезія і надійна фіксація - покриття підходить для всіх видів поверхонь (бетону, дерева, металу);
  • мінімальний час сушки, подальші роботи по ізоляційному шару можна починати відразу ж після його укладання;
  • безвідходний монтаж.

Рулонні гідроізоляційні матеріали

Недоліками рулонної гідроізоляції є:

  • тривалість процесу;
  • необхідність залучення значної робочої сили;
  • попередня підготовка основи;
  • різкий і неприємний запах матеріалу;
  • температура повітря, оптимальна для проведення робіт, складає мінімум + 5 ° C.

Середня тривалість експлуатації рулонного матеріалу, нанесеного по всім технологічним правилам, становить від семи до десяти років.

Середня тривалість експлуатації рулонного матеріалу, нанесеного по всім технологічним правилам, становить від семи до десяти років

гідроізоляція

варіанти укладання

Серед рулонних гідроізолюючих матеріалів виділяють наступні види:

  • обклеювальна (бітумно-полімерні, полімерні і поліефірні) матеріали, які не потребують застосування клейових складів;
  • плівкові покриття, що приклеюються до прогрунтовать поверхню спеціальними мастиками і клеять складами;
  • наплавляються, на основі мастики.

    наплавлення гідроізоляції

Залежно від обраного покриття метод виконання робіт може бути одним з наступних:

  • настил (використовується переважно на дерев'яних підставах);

    настил гідроізоляції

  • наклеювання (універсальний метод укладання);
  • наплавление (ідеально підходить для бетонних підлог).

Деякі методи укладання вимагають дотримання заходів безпеки, протипожежних норм і постійного провітрювання робочого приміщення. Майстри рекомендують проводити монтажні роботи в суху, теплу і безвітряну погоду.

Відео - Гідроізоляція. Види і застосування

Етап 1. Підготовка поверхні

Якщо на підлозі є яке-небудь старе покриття, то його потрібно повністю демонтувати , По можливості, до бетонної основи, а виступаючі частини арматури і виступи зрізати болгаркою. Це робиться з метою поліпшення якості гідроізоляції та зниження рису відшарування ізоляційного покриття. Всю пил і все сміття потрібно змести або обробити поверхню спеціальним будівельним пилососом, підготувавши підлогу для закладення тріщин.

Всю пил і все сміття потрібно змести або обробити поверхню спеціальним будівельним пилососом, підготувавши підлогу для закладення тріщин

Демонтажні роботи

Глибокі тріщини в бетонній основі потрібно розшити і ретельно вичистити. Після чого всі поглиблення, щілини і стики залити цементним розчином (1 частина піску на 3 частини цементу). При необхідності в роботі над глибокими щілинами потрібно використовувати армуючої сітки, яка збожеволіє між двома шарами цементного розчину. Якщо в процесі будуть відколюватися шматки бетону - їх потрібно прибрати і також закрити нерівності будівельної сумішшю. Оброблений підлогу потрібно просушити протягом 24 годин, а потім зашліфувати грубозернистим наждаковим папером.

Ремонт тріщини розчином

Зверніть увагу, що особливо глибокі щілини заливаються сумішшю, що складається з піску і рідкого скла, іноді з домішкою дрібного гравію.

Якщо підлога дерев'яна, його потрібно ретельно оглянути, дошки не повинні «грати» і прогинатися. При необхідності їх потрібно щільно зафіксувати, провести часткову заміну або капітальний ремонт. Стелити гідроізоляційні покриття на аркуші картону або фанери недоцільно, оскільки вони недовговічні.

Стелити гідроізоляційні покриття на аркуші картону або фанери недоцільно, оскільки вони недовговічні

Ремонт дерев'яної підлоги. зміцнення мостин

По всьому периметру підстави виконується «викружки» тим же цементним розчином, яким зашпаровувалися щілини, проводиться закруглення місць стику стін і підлоги. Це захистить матеріал від перегинів при заводі його на стіну в процесі укладання полотнищ.

: 1 - шов на глибину 5 мм і шириною 5 мм; 2 - грунтування; 3 - викружки в області примикання стіни

Етап 2. Грунтовка

Назва, вага Опис Час висихання Витрата кг / м2 Вартість Грунт акриловий універсальний, 10 л Підходить для бетонних, цементно-піщаних та гіпсових підстав; зміцнює поверхневий шар, знижує дифузійну здатність 1 година 10 151 руб. Грунт БОЛАРС Бетонконтакт, 12 кг Підходить для бетонних, кам'яних, обштукатурених поверхонь, збільшує адгезію 15 годину. 0,3 712 руб. Грунт для всмоктуючих підстав CT17, 5 кг Придатна для бетонних і цементно-піщаних стяжок, володіє антигрибкові властивості, еластичністю 4 години 0,2 251 руб. Бетонконтакт Axton, 18 кг Для обробки гладких бетонних підстав, збільшує адгезію 2 години 0,25-0,3 788 руб. Грунт адгезивний GLIMS БетоContact, 4 кг Для обробки гладких бетонних підстав, плитки для підлоги 24 години 0,3 272 руб.

Перед тим як приступити до грунтування, поверхня інспектують за допомогою рівня, враховуючи, що максимально допустимий просвіт між підлогою і приладом становить 4-5 мм.

Наносимо грунтовку на підлоги

Очищений підлогу двічі грунтується, пі цьому час сушіння першого шару становить не менше 3-4 годин. Після нанесення другого шару грунтовки, приміщення потрібно просушити протягом 12 годин, не допускаючи протягів і перепадів температур. Після чого по всій «викружки» наноситься шар обмазувальної гідроізоляції або інший вологостійкий склад, за бажанням можна проклеїти гумову водонепроникну стрічку на основі, що самоклеїться.

Нанесення шару обмазувальної гідроізоляції

Нанесення шару обмазувальної гідроізоляції

Наклеювання гідроізоляційної стрічки

Етап 3. Підготовка ізоляційного покриття

Якщо в якості гідроізоляційного матеріалу використовується покриття на липкій основі, то його потрібно занести в приміщення, в якому будуть проводитися роботи, і залишити на добу.

Решта види гідроізоляції потрібно розгорнути по довжині і залишити полотнища в такому стані на 24 години. Якщо площа приміщення занадто мала, то перед початком робіт матеріал потрібно просто перекотити в рулон на іншу сторону або розрізати на шматки необхідної довжини. Утворені заготовки слід протерти соляровим маслом для підвищення еластичності матеріалу і видалення надлишок виробничого мінерального піску, що допоможе уникнути здуття при укладанні або обклеювання.

Відео - Укладання рулонної гідроізоляції. В деталях

Етап 4. Монтаж гідроізоляційного покриття

Роботи починаються з нанесення крейдою стартовою розмітки, відповідно до обраного напрямку розташування смуг.

Важливо! Всі рулонні матеріали укладаються внахлест не менше ніж на 5 см, але рекомендований «запах» становить 20-25 см.

Якщо матеріал укладається настилом, то в роботі використовуються спеціальні кріпильні саморізи, або покриття не фіксується на підлозі зовсім. Важливо пам'ятати, що настил виробляється на підлогу, висушений до вологості 4-5%.

Підлогове покриття Допустимий відсоток залишкової вологості для підлог без підігріву Допустимий відсоток залишкової вологості для підлог з підігрівом Ламінат, паркет, паркетна дошка До 2% До 1,5% Пластикові панелі, лінолеум До 3,4% До 1,5% Ковролін на вологонепроникною основі до 3% до 1,5% Ковролін на джутовою основі до 2,5% до 1,5%

При наклеюванні гідроізоляційних покриттів на підлогу застосовуються клейові суміші і мастики на полімерно-бітумної основі, хоча найчастіше липкий шар вже завдано на одну з поверхонь ізоляту, що значно скорочує час роботи. Якщо клейовий шар на покритті виробником не передбачено, то необхідну ділянку підлоги і краю полотнища обробляються мастикою, розігрітою до температури на 20-25 ° C, перевищує температуру приміщення, після чого матеріал укладається на підставі і розкочується притискними роликами. Стики сусідніх смуг додатково проклеюються мастикою.

Стики сусідніх смуг додатково проклеюються мастикою

Руберойд - найбільш поширений варіант гідроізоляції

Укладаючи полотнища методом наплавлення, потрібно намагатися дотримуватися температури полум'я пальника близько 145-160 ° C, що забезпечує оптимальне зчеплення покриття з основою. Відхилення від рекомендованого діапазону навіть на кілька градусів може згодом призвести до відшарування. При монтажі покриття за допомогою газового пальника поступово розмотується матеріал і підлогу нагріваються, а саме полотно фіксується на підлозі. Після закінчення монтажу місця стиків прогріваються пальником і притискаються до основи.

наплавлення гідроізоляції

За «викружки» гідроізоляція розкочується з заходом на стіну 5-7 см.

Якщо при розкочування рулон «пішов в сторону», утворюючи хвилі, то його потрібно обрізати і, вирівнявши напрямок, продовжити роботу з перехопленням 25 см по лінії відрізу.

Фахівці рекомендують розгортати на підлозі не менше двох шарів гідроізоляційного покриття, бажано змінюючи напрямок розміщення полотен (один шар перпендикулярно іншому), чекаючи повної фіксації попереднього.

Етап 5. Видалення дефектів

видалення дефектів

Повітряні бульбашки, що утворилися під час роботи, після затвердіння матеріалу потрібно акуратно розкрити будівельним ножем і випустити повітря. Після чого розріз покриття замазувати розігрітій мастикою, ретельно притискаючи ділянку роликом до основи.

Обклеювальна і наплавляюча рулонний гідроізоляція може бути пошкоджена при падінні на неї важких предметів, тому відразу після застигання можна приступати до укладання бетонної стяжки. Механізм укладання гидроизолирующего покриття може трохи відрізнятися в залежності від призначення приміщення і подальших видів робіт. Наприклад, кілька нюансів має попередня гідроізоляція під «теплий» підлогу і підготовка приміщення лазень і саун.

Відео - Рулонний самоклеящаяся гідроізоляція. особливості застосування

Для чого потрібна ізоляція?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама