Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Рулонний гідроізоляція фундаменту: матеріали, замовити роботу в Москві

  1. вертикальна гідроізоляція
  2. горизонтальна гідроізоляція
  3. Вимоги до матеріалів
  4. види ізоляції
  5. Пристрій вертикальної ізоляції

Вода камінь точить ... Грунтові води - одні з найнебезпечніших «шкідників» фундаменту. Замерзаючи, вода, просочена бетонну основу, розширюється і призводить до виникнення тріщин. Основа будівлі втрачає властивості, що відбивається на зносостійкості всієї будівлі. Тому захист від води і вологи обов'язкове.

Одна з «ефективних» захистів - рулонний гідроізоляція для фундаменту. Часто її використовують у поєднанні з іншими типами матеріалів, створюючи комплексний бар'єр, що перешкоджає проникненню води в товщу фундаменту.

Їх два - вертикальний і горизонтальний.

вертикальна гідроізоляція Вода камінь точить

Застосовується при наявності підвалу або високому цоколі . Рулонну ізоляцію застосовують із зовнішнього боку, причому захищають як надземну, так підземну частини. Тобто, на всю висоту фундаменту, ще до зворотного відсипання.

горизонтальна гідроізоляція

Якщо вологість незначна, грунтові води розташовані глибоко чи ні підвалу, можна обмежитися горизонтальної захистом. Що, звичайно, не позбавляє необхідності в інших видах гідроізоляції (бітумної або, наприклад, проникаючої - про неї нижче).

Якщо підвал розташований під землею, необхідні обидва типи захисту. Горизонтальну ізоляцію роблять на рівні підлоги і по цокольній поверхні, а вертикальну - по стінах.

Горизонтальну ізоляцію роблять на рівні підлоги і по цокольній поверхні, а вертикальну - по стінах

Вимоги до матеріалів

Видів кілька, але всі вони повинні відповідати наступним вимогам:

  • еластичність;
  • Міцність на розрив;
  • водонепроникність;
  • подовження при розриві;
  • стійкість до впливу хімії;
  • довговічність.

види ізоляції

  • Обклеювальна рулонний гідроізоляція для фундаменту. До цього виду відносяться матеріали, що вимагають наклейки: руберойд, стеклоизол, пергамін ... Монтують за допомогою спеціального клею або мастики - зазвичай кілька шарів.
  • Наплавляюча. У цю категорію входять матеріали з полімерної або бітумної прошарком. Назва говорить сама за себе - перед нанесенням ізоляції цей шар нагрівають пальником.
  • Мембранна. Цей вид не тільки оберігає конструкцію від зовнішніх вод, а й характеризується паропроникністю.

Поверхня фундаменту повинна бути міцною і рівною. Рулонні матеріали не вкладаються на гострі краї, тому останні необхідно округляти або демонтувати. Тріщини і порожнечі зачеканивают сумішшю Пенекрит, що входить в гідроізоляційний комплекс Пенетрон . Попередньо тріщини і стики розшивають (перетин мінімум 25х25 мм) і обробляють проникаючим складом Пенетрон.

Після висихання фундамент обробляють Пенетроном повноцінно. Суть проникаючої ізоляції в освіті моноліту бетону з сумішшю. Остання проникає вглиб конструкції і, кристаллизуясь, блокує капіляри. Склад здатний проникати на глибину від 40 см, поступово заглиблюючись до 90 см. Наносять суміш двома шарами з інтервалом в кілька годин.

Якщо мають місце напірні течі, їх закладають бистросхвативающегося складами Пенеплаг або Ватерплаг. Після чого виробляють ізоляцію Пенетроном.

Не обов'язково чекати готового фундаменту. Пенетрон Адмікс - суміш, яку рекомендують додавати в рідкий бетон в співвідношенні 1: 100 до цементу. Адмикс значно підсилює водонепроникність фундаменту, підвищує його міцність і морозостійкі характеристики.

Як гідрозахисту деформаційних швів можна використовувати систему ПенеБанд, що включає в себе міцну еластичну стрічку і герметик (одно- або двокомпонентний).

Перед нанесенням рулонних матеріалів фундамент додатково покривають бітумною мастикою. Іноді, в сухий місцевості, цього достатньо, але частіше проникаюча і бітумна ізоляції застосовуються в комплексі з «рулонами».

Наступний етап - рулонний гідроізоляція для фундаменту.

  • чисте і міцну основу грунтують спеціальним праймером;
  • на фундамент наносять шар лаку або мастики, що забезпечує адгезію ізоляції до фундаменту;
  • наклеюють декілька шарів руберойду або іншого обклеювальну рулонного матеріалу з нахлестом близько 15 см; якщо виконується і горизонтальна, і вертикальна обклеювання, кутовий нахлест повинен бути не менше 30 см;
  • при необхідності наносять фінальний шар гідроізоляційного лаку або мастики.

Структура подібної ізоляції багатошарова: між пари шарів бітумної мастики розташована полімерна або стеклотканевая основа. Зовнішній шар відрізняється нанесеною захистом з мінеральної крихти. Внутрішній характеризується покриттям спеціальною плівкою, що запобігає злипання смуг.

З інструментів знадобляться:

  • газовий пальник - з її допомогою нагрівають матеріал і зварюють стики;
  • важкий валик, яким пропрасовують наплавляється ізоляцію, позбавляючись від бульбашок повітря.

газовий пальник - з її допомогою нагрівають матеріал і зварюють стики;   важкий валик, яким пропрасовують наплавляється ізоляцію, позбавляючись від бульбашок повітря

Процес монтажу зводиться до розігріву активного шару і наклейки його на підставу. Наплавляється рулонна гідроізоляція для фундаменту наклеюється і зверху вниз, і знизу вгору - уздовж стіни. Наклеєний матеріал потрібно відразу прасувати валиком.

Після обклеювання стики зварюють газовим пальником до повного моноліту. Якщо монтаж проводиться знизу вгору вздовж фундаменту, стиках слід приділити підвищену увагу, оскільки найменший недолік обернеться протечкой води.

Мінімальна кількість шарів - два. Максимальна обмежена здоровим глуздом. Кожен наступний шар монтується після повного висихання попереднього і зі зсувом мінімум 250 мм.

Рулонний гідроізоляція для фундаменту мембранного типу порівняно молода. Матеріали для вертикальної і горизонтальної захисту в цьому випадку відрізняються. Для вертикалі застосовується шипована мембрана, що рівномірно розподіляє тиск на фундамент. Шипи знаходяться зовні і виконують дві функції: захисну і водовідвідну (дозволяє зливової воді стікати в дренажну систему). Для горизонталі застосовується гладка плівка, що перешкоджає капілярному проникненню грунтових вод.

Пристрій вертикальної ізоляції

  • На підготовлену основу кріплять ронделі - металеві елементи з ПВХ-покриттям. Вони дозволяють монтувати мембрани за допомогою будівельного фена.
  • Розкроюють матеріал, не забуваючи про шовному припуску - мінімум 10 см.
  • За допомогою точкового зварювання мембрани кріплять до Ронделі. Температуру підбирають експериментально, домагаючись якісного зварювання. Стики проварюють подвійним швом.

Пристрій горизонтальної ізоляції

Гладка мембранна рулонний гідроізоляція для фундаменту вимагає більш ретельної підготовки - матеріал менш міцний. Якщо мембрана розрахована на гідрозахист підошви фундаменту, її розгортають на підготовлену засипку. Для цього зрізують шар грунту, вирівнюють його, засипають піском і утрамбовують останній.

далі:

  • Укладають геотекстиль, щільність якого, як мінімум, 400 г / м2. Смуги укладають з нахлестом 15 см, шви проварюють гарячим повітрям.
  • Зверху укладають мембранну плівку з 10-сантиметровим припуском. Зварювання виконують в форматі подвійного шва: зварювальний смуга не менше 15 мм, повітряна кишеня плюс ще одна зварювальний смуга.
  • Після зварювання перевіряється якість шва - протикаючи мембрану, в зварений шов нагнітають повітря. Останній повинен триматися, як мінімум, 20 хвилин. Менший час - привід для пошуку дефекту і його усунення. У місці проколу роблять латку.
  • Мембранна рулонний гідроізоляція для фундаменту зверху покривається додатковим шаром геотекстилю - його щільність вже 500 г / м2.
  • Зверху настилають плівку завтовшки мінімум 200 мкм. Її функція - забезпечення змінного шару і попередження потрапляння бетону в пори геотекстилю. Стики склеюють монтажним двостороннім скотчем.

Який варіант вибрати і як грамотно виконати ізоляцію, виходячи з конкретних умов, допоможуть визначити фахівці. Фундамент занадто важливий, щоб робити гідроізоляцію без відповідної кваліфікації. Звернувшись в «БАЗИС-Про», ви отримаєте відповіді на всі питання, що цікавлять профільні питання. Ми допоможемо виконати гідрозахист фундаменту з гарантованим результатом.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама