Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Способи гідроізоляції теплої підлоги

  1. Навіщо потрібна гідроізоляція теплої підлоги
  2. Вимоги до гідроізоляційних матеріалів
  3. технологія робіт
  4. Відео
  5. підсумок

Все більше людей на додаток до системи опалення монтують систему «тепла підлога», щоб забезпечити рівномірний прогрів приміщення по всій площі. Підігрів підлоги дозволяє з комфортом пережити міжсезоння, коли централізоване опалення ще або вже не працює, а температура низька. Для облаштування теплої підлоги необхідно провести комплекс робіт, який може включати в себе заходи по гідроізоляції.

Для облаштування теплої підлоги необхідно провести комплекс робіт, який може включати в себе заходи по гідроізоляції

Навіщо потрібна гідроізоляція теплої підлоги

Необхідність прокладки теплоізоляційного матеріалу з поверхнею, що відбиває при облаштуванні теплої підлоги очевидна Необхідність прокладки теплоізоляційного матеріалу з поверхнею, що відбиває при облаштуванні теплої підлоги очевидна. Такі заходи дозволять направити тепло вгору, в приміщення, і уникнути його витоків через перекриття. А ось про гідроізоляції часто забувають, а вона потрібна з ряду причин:

  • Для водяної теплої підлоги гідроізоляція особливо важлива, оскільки в разі порушення герметичності труб, по яких циркулює теплоносій, постраждає підставу. А якщо квартира розташована не на першому поверсі, виникає ще й загроза затоплення сусідів знизу
  • Для водяного та електричного теплого статі потрібна гідроізоляція між бетонною основою і утеплювачем. За рахунок перепаду температур на холодному підставі буде утворюватися конденсат, вплив якого на утеплювач вкрай небажано
  • Для приміщень, розташованих на першому поверсі, на грунті, необхідний ще і шар гідроізоляції між грунтом і стяжкою для її захисту від капілярної вологи і / або між чорновим стягуванням і утеплювачем для цих же цілей

Якщо використовується утеплювач, уразливий для вологи з обох сторін (відкриті осередки, відсутність захисного водонепроникного покриття), рекомендується виконувати його гідроізоляцію зверху і знизу в таких ситуаціях:

  • Монтується система водяного теплої підлоги і є загроза протікання
  • Тепла підлога монтується мокрим методом, в стяжку, потрібно захистити утеплювач від вологи, що міститься в розчині
  • Укладання виконується в приміщенні з високим рівнем вологості, можливе проникнення вологи крізь фінішне підлогове покриття

У системах водяного теплої підлоги роль гідроізоляції утеплювача зверху зазвичай грає підкладка під теплу підлогу. Наприклад, підкладка з спіненого поліетилену з фольгованим покриттям виконує кілька функцій: знижує тепловтрати, сприяє рівномірному розподілу тепла, захищає утеплювач від протікання і впливу вологи при мокрих процесах.

Про важливість гідроізоляції підлоги взагалі і ситуаціях, коли вона необхідна, читайте тут . Іноді приватні забудовники запитують, чи потрібно у вологих приміщеннях робити гідроізоляцію поверх системи теплої підлоги - адже в результаті протікання її елементів може загрожувати корозія, в системі електричної підлоги може виникнути замикання.

Ці побоювання безпідставні, труби або нагрівальні мати, стрижні, кабель створюються з таким розрахунком, щоб їх можна було монтувати в стяжку.То є, поки стяжка не схопиться, вони витримують контакт з цементним розчином, а це досить агресивне середовище. Кабельні та стрижневі електричні, а також водяні теплі підлоги мають власну гідроізоляцію, і протікання зверху їм не страшні.

А плівкові інфрачервоні підлоги призначені для сухої укладання, в приміщеннях з підвищеним рівнем вологості і ризиком протікання їх не використовують, вкрай рідко укладають під плитку. Поверх плівкового теплої підлоги під будь-яке підлогове покриття настилають поліетиленову плівку, але вона грає роль не гідро-, а пароізоляції, а також захищає від механічних пошкоджень. А ось всі контакти плівкових підлог вимагають ретельної гідроізоляції щоб уникнути окислення.

Вимоги до гідроізоляційних матеріалів

Гідроізоляційний матеріал для укладання під систему підігріву підлоги повинен володіти рядом характеристик: Гідроізоляційний матеріал для укладання під систему підігріву підлоги повинен володіти рядом характеристик:

  • водонепроникність
  • Стійкість до перепадів температур, еластичність
  • термостійкість
  • Відсутність в складі токсичних речовин, які виділяються при нагріванні

З цих міркувань небажано використовувати під теплу підлогу гідроізоляцію на бітумної основі, в тому числі виконувати литу бітумну гідроізоляцію. Хороші рішення:

  • Поліетиленова або ПВХ-плівка
  • Гідроізоляційна мембрана - більш міцний і довговічний, але і більш дорогий в порівнянні зі звичайною плівкою матеріал, може мати самоклеючу основу
  • Стеклоізол підходить для гідроізоляції по грунту
  • Цементно-полімерна обмазочная гідроізоляція повинна містити пластифікатори, щоб зберігати еластичність
  • Рідка силіконова мембрана (лита гідроізоляція) нетоксична, підходить для внутрішніх робіт, поєднується з системами теплої підлоги, витримує температури до + 80 ° С

Існують спеціальні полістирольні плити, призначені для монтажу водяної теплої підлоги сухим способом (Без стяжки). Вони виконують функцію теплоізоляції, в них прокладені пази під укладку труб, а верхній шар зазвичай виконаний з жорсткого полістиролу або лавсану і забезпечує гідроізоляцію.

технологія робіт

Якщо приміщення розташоване над грунтом, в першу чергу виконується попередня гідроізоляція під стяжку, зазвичай рулонний, з використанням руберойду, стеклорубероида і подібних матеріалів Якщо приміщення розташоване над грунтом, в першу чергу виконується попередня гідроізоляція під стяжку, зазвичай рулонний, з використанням руберойду, стеклорубероида і подібних матеріалів. Основна гідроізоляція здійснюється поверх стяжки.

Якщо є стара стяжка, необхідно провести її ревізію, зміцнити, закрити тріщини, видалити шаруються ділянки, очистити і обробити ґрунтовкою або праймером. Якщо буде застосовуватися обмазочная гідроізоляція, це поліпшить адгезію, обробка праймером під рулонну гідроізоляцію сприяє знепилюванню підстави.

Не можна виконувати гідроізоляційні роботи поверх свіжої стяжки, необхідно дочекатися її повного висихання, інакше шар гідроізоляції буде перешкоджати випаровуванню вологи з стяжки.

Плівка або рулонний гідроізоляційний мембрана розкочується по поверхні стяжки, ретельно притискається до поверхні, робиться візит на стіни близько 20 см. Якщо немає можливості застелити підлогу одним полотнищем, вони укладаються з нахлестом 8-10 см, стики проклеюються скотчем або зварюються за допомогою паяльника, праски . Герметичності стиків рулонної гідроізоляції потрібно приділити особливу увагу.

Якщо виконується гідроізоляція утеплювача з екструдованого пінополістиролу з застосуванням ПВХ плівки або мембрани, потрібно виключити безпосередній контакт ПВХ і ЕППС. Для цього між ними прокладається геотекстиль або малярний стеклохолст (павутинка). До такій же мірі вдаються, якщо утеплювач вимагає захисту від вологи зверху.

Обмазочная або лита гідроізоляція виконується відповідно до інструкцій виробника, склад наноситься в кілька шарів, наступний шар наносять після висихання попереднього. До укладання утеплювача можна приступати після того, як останній шар гідроізоляції просохне. У разі необхідності виконується гідроізоляція утеплювача зверху, її може замінити водонепроникна підкладка під теплу підлогу.

Відео

Гідроізоляція під теплу підлогу по грунту. Укладання гидроїзола.

Гідроізоляція стяжки поліетиленовою плівкою, укладання утеплювача і підкладки

підсумок

У системах водяного теплої підлоги гідроізоляція виконується в обов'язковому порядку для захисту перекриття від можливих протікань. У пирозі електричної теплої підлоги гідроізоляція потрібна тільки для захисту утеплювача від впливу конденсату або капілярної грунтової вологи знизу, захист зверху зазвичай забезпечує тепловідбивна підкладка.

Існують різновиди утеплювача, що не потребують такого захисту. Під тепла підлога зазвичай виконують обмазувальну, литу або рулонну гідроізоляцію. При виборі гідроізоляційного матеріалу потрібно уважно вивчити інструкцію і переконатися, що він може застосовуватися для підлог з підігрівом.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама