Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Технологія укладання руберойду

  1. Руберойд для гідроізоляції фундаменту
  2. Чим різати руберойд?
  3. Чим замінити руберойд?

руберойд - покрівельний матеріал, який завдяки своїй дешевизні і хорошій якості користується високим попитом у споживачів. Правильна його укладання на дах сприяє створенню довговічною і якісної захисту.

До речі, руберойд можна використовувати не тільки для гідроізоляції покрівлі, але і для облаштування захисту від вологи фундаменту. Наша стаття розповість про те, як правильно працювати з руберойдом і про альтернативні варіанти цього будівельного матеріалу.

Руберойд для гідроізоляції фундаменту

Руберойд для гідроізоляції фундаменту

Гідроізоляція фундаменту має важливе значення для подальшої експлуатації будь-якої будівлі. Якщо її виконати неправильно, то в недалекому майбутньому доведеться зіткнутися з появою в кімнаті вогкості і вологи.

На стінах у приміщенні утворюється грибок, а сам фундамент під впливом вологих середовищ поступово руйнується. Через це на стінах з'являються тріщини, відбувається повільне руйнування всього будинку.

Гідроізоляцію фундаменту житлового будинку часто виконують за допомогою руберойду. Цей матеріал коштує дешево і його укладання можна виконати своїми руками, без сторонньої допомоги.

Гідроізоляція фундаменту руберойдом може виконуватися двома способами: горизонтальних і вертикальних. За принципом дії гідроізоляція фундаменту ділиться на чотири типи: проникаюча, вмонтовується, оклеечная, обмазочна. Для ізоляції фундаментів частіше використовують рулонний руберойд.

Перед укладанням руберойду потрібно перевірити стан залитого фундаменту. Якщо на його поверхні є тріщини і щілини - їх необхідно замазати. Зовнішня сторона підстави повинна бути добре вирівняна, це дозволить міцно закріпити руберойд.

Така робота виконується на першому етапі будівництва будинку. Якщо ж виникає необхідність в гідроізоляції фундаменту вже побудованого будинку, то підстава потрібно спочатку відкрити. Робоча площа очищається від грудок грунту. Якщо на підставі будинку з'явилися тріщини - їх обов'язково зашпаровують.

Процес укладання руберойду на поверхню фундаменту здійснюється в такій послідовності.

1. Спочатку на основу наноситься шар розігрітій бітумної мастики (вона добре заповнює дрібні тріщини, виконуючи функції додаткової гідроізоляції).

2. Рулонний руберойд укладається поверх мастичного шару. Щоб поліпшити адгезійні властивості матеріалу, його для початку добре розігрівають газовим пальником. Укладання проводять внахлест з відстанню 10-15 см.

3. Після цього шар руберойду ще раз підігрівають і покривають мастикою.

4. Зазвичай одного шару руберойду цілком вистачає для гарної гідроізоляції, але в деяких випадках, для більшої надійності, необхідно створення ще одного шару.

5. Іноді при укладанні руберойду під рукою немає газового пальника. В цьому випадку краще використовувати для промазування підстави мастику з великими в'яжучими характеристиками.

Чим різати руберойд?

Чим різати руберойд

Руберойд реалізується в магазинах в відео великих рулонів, кожен з яких має свою довжину. Найчастіше при роботі з цим матеріалом виникає необхідність в розрізанні рулону на кілька коротших частин.

Розріз руберойду може виконуватися поперек або уздовж, але в будь-якому випадку майстру необхідно, щоб зріз вийшов ідеально рівним. Для розрізання рулону руберойду в поперечному перерізі краще використовувати господарський ніж.

А ось розріз уздовж легше зробити пилкою по дереву. До речі, досвідчені майстри радять перед розрізанням рулону змочити його водою, це полегшить процес різання.

Ну а взагалі, якщо рівний край не так важливий, то можна розрізати рулон руберойду за допомогою нагрітої дроту, болгарки, бензопили та навіть сокири. Правда, потім доведеться очищати інструмент від дрібних частинок матеріалу, що дуже непросто.

Чим замінити руберойд?

Чим замінити руберойд

Як вже зазначалося вище, руберойд являє собою матеріал для гідроізоляції покрівлі, основу якого складає пухкий картон, покритий бітумними мастиками.

Поверх бітумного шару, як правило, робиться присипка з дрібного фракційного матеріалу (піску, азбесту або слюди). Руберойд використовується в покрівельних роботах досить давно і вже встиг обзавестися конкурентами.

Зараз виробники пропонують кілька альтернативних варіантів руберойду. Їх основу складають ті ж компоненти, що і в популярному матеріалі, але вже немає тих недоліків, якими володіє класичний руберойд.

Уявімо найбільш відомі матеріали, які можуть успішно замінити руберойд в будівництві.

  • Пергамін - рулонний матеріал, який використовується в покрівельних роботах. Його основу складає будівельний картон з щільністю 300-350 г / м2. Просоченням для картону служить нафтовий бітум. Пергамін рекомендують використовувати в якості гідроізоляційного підкладки.
  • Євроруберойд. Цей матеріал істотно відрізняється від руберойду вітчизняного виробництва. Основу еврорубероида становить шар поліестеру або склотканини, поверх якого завдано паперовий шар і виконана просочення спеціальним щільним складом.
  • Рубемаст - в цьому матеріалі є посилений шар тугоплавкого бітуму. За рахунок цього рубемаст набагато краще приклеюється до поверхні підстави. В іншому ж даний матеріал повністю схожий з класичним руберойдом.

Також дивіться:

Цікава інформація про виробництві руберойду .

Розміри рулону і склад руберойду - корисна інформація тут http://urokremonta.ru/ruberoid/razmeryi-rulona-i-sostav-ruberoida.html

  • Толь - відмінність даного будівельного матеріалу від звичайного руберойду - в просочуванні. Якщо будівельний картон в руберойді покривається бітумними мастиками, то в толі просочення виконується з використанням камнеугольних продуктів або дьогтю. Посипкою для толі служить мінеральна крихта.

А також дивіться відео про те, як постелити руберойд своїми руками:


Чим замінити руберойд?
Чим різати руберойд?
Чим замінити руберойд?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама