Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Утеплення фундаменту будинку, цоколя пінопластом

  1. Чим краще утеплити фундамент?
  2. Пінопласт
  3. Екструдований пінополістирол (ЕППС)
  4. Пінополіуретан (ППУ)
  5. керамзит
  6. Методи зовнішнього утеплення фундаменту
  7. Процес утеплення фундаменту
  8. Утеплення цокольного поверху
  9. висновки

Коли мова заходить про   теплоізоляції будинку   , В першу чергу ця робота асоціюється з   утепленням стін   і даху Коли мова заходить про теплоізоляції будинку , В першу чергу ця робота асоціюється з утепленням стін і даху. Але все ж потрібно розуміти, що утеплення всього будинку - комплексна річ. Без такого важливого елемента, як утеплення фундаменту, вся виконана робота може взагалі не дати ніякого результату.

Звичайно, термоізоляцію фундаменту краще виконати в процесі будівництва будинку. Чи не утеплений фундамент часто стає причиною багатьох неприємних моментів. Xолодний підлогу в кімнаті взимку - це ще не найгірше.

На фундамент доводиться вся основне навантаження будівлі. До цього так само додається і вплив зовнішніх факторів. Взимку грунт промерзає, і що знаходиться в ньому рідина розширюється, в результаті чого створюється тиск на фундамент. Навесні земля під фундаментом трохи просідає, що може привести до руйнування і деформації бетонної основи. Так само критично небезпечна вода, яка накопичується в мікротріщинах. Вона практично розриває завмерлий бетон.

З цими негативними явищами не так вже й складно боротися. Навіть якщо ви не потурбувалися про утеплення фундаменту свого будинку на момент його зведення - це не біда. Утеплити підставу можна і в уже збудованому будинку.

Чим краще утеплити фундамент?

Спершу потрібно скласти план проведення робіт, визначитися з технологією теплоізоляції фундаменту або цоколя, і вибрати відповідні утеплювачі.

У Києві представлено великий вибір утеплювачів, що відрізняються один від одного як ціною, так і якістю, а також способом монтажу. Але ми виділимо основні і найбільш популярні утеплювачі.

Пінопласт

Пінопласт - це перевірений роками утеплювач, про його плюси і позитивних якостях ми не раз писали на сторінках цього сайту Пінопласт - це перевірений роками утеплювач, про його плюси і позитивних якостях ми не раз писали на сторінках цього сайту. Але зараз все ж краще звернути свою увагу на сучасні утеплювачі, більш придатні для такого утеплення.

Справа в тому, що фундамент робиться надовго. А звичайний, не дорогий пінопласт має щільність нижче 25, і після 15-20 років висока ймовірність, що він почне втрачати свої теплозберігаючі властивості. Тому рекомендують використовувати для фундаментів більш нові модифікації пінопласту, такі як, наприклад, екструдований пінополістирол або пінополіуретан. Вирішальне слово у виборі матеріалу, само собою, за Вами. Однак пінопласт, незважаючи на вище вказані мінуси, активно використовується в термоізоляції фундаменту. І при правильному дотриманні технології утеплення дає відмінний результат.

Екструдований пінополістирол (ЕППС)

Екструдований пінополістирол - матеріал схожий з пінопластом, але виконаний по більш сучасної технології і має ряд істотних переваг Екструдований пінополістирол - матеріал схожий з пінопластом, але виконаний по більш сучасної технології і має ряд істотних переваг. Головні плюси цього матеріалу в:

  • стійкості до біологічних впливів;
  • екологічності та безпеки для здоров'я людини;
  • високою вологостійкості і морозостійкості.

Без мінусів на жаль, теж не обійшлося - при неякісної гідроізоляції матеріал починає вбирати вологу, а також потребує армованої сітці для запобігання ушкоджень від гризунів.

Але все ж завдяки стійкості і високої механічної міцності, відмінно підходить, наприклад, для теплоізоляції бетонних фундаментів.

Пінополіуретан (ППУ)

Утеплення фундаменту пінополіуретаном (ППУ) - відносно нова, але вже завоювала певну популярність технологія утеплення Утеплення фундаменту пінополіуретаном (ППУ) - відносно нова, але вже завоювала певну популярність технологія утеплення. Пінополіуретан забезпечить фундамент надійним захистом без швів, яка не боїться ні вологи, ні вогкості. Він відрізняється низькою теплопровідністю і довговічністю. Мінус даного матеріалу - це дорожнеча обладнання для напилення.

Пінополіуретан підходить для утеплення абсолютно всіх фундаментів. Але для фундаменту дерев'яного будинку - це ідеальний варіант.

керамзит

Теплоізоляція фундаменту керамзитом - демократичний за ціною спосіб. Керамзит, найчастіше використовується в заміських будинках або дачах, в загальному там, де утеплювати сучасними матеріалами дорогувато і недоцільно. Цей матеріал наділений непоганими утеплюючими властивостями, що пояснюється його пористою структурою, що створює повітряну подушку біля фундаменту, яка захищає його від вологи та холоду.

Методи зовнішнього утеплення фундаменту

Для утеплення фундаменту зовні практикують такі технології:

  • насипний метод утеплення керамзитом або гравієм;
  • використання різних листових утеплювачів типу пінопласту;
  • напилення пінополіуретанової піни на поверхню цоколя.

Всі ці методи мають свої плюси і мінуси, і тут уже потрібно вибирати оптимальний варіант для кожного конкретного випадку. Природно, їх можна комбінувати один з одним.

Процес утеплення фундаменту

Якщо фундамент не був утеплений на етапі будівництва будинку - це не біда. Потрібно всього лише акуратно, щоб не пошкодити сам фундамент, відкопати його до глибини підстави і якомога ретельніше очистити від землі.

Далі слід провести гідроізоляцію поверхні. Для цього існують два варіанти. Рулонний бітум кріпиться за допомогою розігрівання грілкою або рідкою гумою, яка наноситься на прогрунтовану поверхню.

Далі, якщо Ви вибрали в якості утеплювача пінопласт або пінополістирол, потрібно насипати дренажну подушку. Зазвичай вона складається з піску і щебеню. Її товщина повинна збігатися з фундаментом. Плити утеплювача кріпляться до основи за допомогою клею. Тарілчасті дюбеля для кріплення використовувати не рекомендують, так як це може порушити цілісність утеплювача. На кутах фундаменту товщина утеплювача повинна бути трохи більше, ніж по периметру.

Утеплення цокольного поверху

Деяким може здатися утеплення цоколя малоефективним заходом. Але збереження тепла в приміщенні, особливо якщо воно буде використовуватися як житлове, безумовно, буде не зайвим. Процес утеплення цоколя зсередини практично не відрізняється від аналогічного внутрішнього утеплення стін.

Важливим елементом утеплення стін підвалу є гідроізоляція, яка повинна перешкоджати проникненню вологи в підвальне приміщення у вигляді конденсату. Ця волога негативно позначиться не тільки на мікрокліматі в приміщенні, але і вплине на збереження самого утеплювача.

висновки

Як Ви, напевно, вже зрозуміли, утеплення фундаментів - справа не така й проста. Знадобиться досконале знання матеріалів і технологій утеплення. Самостійно, звичайно, цю роботу можна виконати, але доведеться докласти чимало часу і фізичних зусиль.

Якщо сфера вашої діяльності далека від будівельних і ремонтних робіт, буде набагато розумніше звернутися до професіоналів своєї справи. А заощаджений час можна витратити, наприклад, на відпочинок або саморозвиток.

Компанія «ТеплоКомфорт» накопичила чималий досвід по теплоізоляції фундаментів будь-якої складності. Отримати консультацію Ви можете прямо зараз, зв'язавшись з нами, зателефонувавши за номерами, вказаними на сайті. З нашими цінами ви можете ознайомитися в розділі «прайс».

Чим краще утеплити фундамент?
Чим краще утеплити фундамент?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама