Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ванна кімната в дерев'яному будинку - фото обробки і дизайну стін, стелі, гідроізоляція підлоги

  1. Вибір місця і устаткування
  2. монтаж підлоги
  3. Особливості обробки ванної в дерев'яному будинку
  4. Гідроізоляція і вентиляція
  5. Оздоблення стін і стелі
  6. Корисні рекомендації

Вже давно минули ті часи, коли люди, живучи в приватних будинках, задовольнялися «зручностями» розташованими у дворі

Вже давно минули ті часи, коли люди, живучи в приватних будинках, задовольнялися «зручностями» розташованими у дворі. Сьогодні, кожен поважаючий себе господар намагається, щоб ванна кімната в дерев'яному будинку була нітрохи ні гірше ванній в міській квартирі. В цьому немає нічого складного, потрібно тільки дотримуватися деяких правил для того, щоб дерево не псувалося від підвищеної вологості.

Вибір місця і устаткування

Як виглядає інтер'єр ванної в дерев'яному будинку

Якщо є навички будівельних робіт, можна спробувати зробити всю роботу самому. Якщо ж ні, тоді необхідно знайти кваліфікованих майстрів, які обладнують це приміщення згідно вашим перевагам.

Якщо будинок тільки будується, необхідно передбачити злив для води від того місця, де буде розташована ванна. На початковому етапі будівництва зробити це набагато простіше, ніж тоді, коли будинок вже побудований.

Якщо в дерев'яному будинку передбачена каналізація і водопровід, тоді все просто. Потрібно провести труби і обладнати викиди в каналізацію. Для стоку, труби необхідно укладати під невеликим ухилом.

Порада

Якщо весь монтаж проводиться своїми руками, найкраще використовувати пластикові труби від відомих виробників. Вони не вимагають виконання зварювальних робіт, а якісні з'єднання тримаються багато років, не доставляючи ніяких проблем.

Якщо в будинку обладнується парна, можна встановити ванну там. Буде дуже зручно приймати душ або ванну після парилки.

Ну а що робити, якщо немає ні каналізації, ні водопроводу? Наприклад, на дачі. У цьому випадку теж можна обладнати слив для води. Якщо на ділянці є дренажна система, тоді слив відводиться в дренажний колодязь. Якщо ж дренажу немає, можна в тому місці, де буде розташовуватися ванна кімната, вкопати в землю велику металеву бочку. Спочатку, стінки бочки пробиваються зубилом, а після того, як вона занурюється в вириту для неї яму, бочку заповнюють великими каменями. Потім туди занурюється пластикова або металева труба, через яку надходить вода. Також можна встановити великий бак для води на горищі, над ванною, який буде набиратися з колодязя за допомогою насоса.

У випадку ж з приватним дерев'яним будинком з каналізацією і водопостачанням, просто роблять розведення труб, проводячи їх в те місце, де буде розташована ванна кімната.

Перед тим, як купувати сантехнічне обладнання, потрібно виміряти площа приміщення для того, щоб там не було тісно.

Порада

При покупці ванни, душової кабіни і раковини - найкраще приходити в магазин з планом ванної кімнати, де вказані її розміри. Це допоможе підібрати найбільш підходящі елементи сантехніки.

монтаж підлоги

Як відбувається монтаж статі

Пол у ванній можна зробити дерев'яним, а можна використовувати керамічну плитку або природний камінь. Якщо ванна розташовується на першому поверсі дерев'яного будинку, найкраще зробити бетонну підлогу. На нього дуже легко вкладається будь-який матеріал.

Якщо ж приміщення знаходиться на другому поверсі будинку, то краще використовувати більш легкі матеріали, наприклад, статеві дошки. Балки перекриття і лаги потрібно розташувати близько один до одного, що дозволить підлозі витримувати навантаження ванни, наповненої водою. Необхідно передбачити якісну гідроізоляцію та обробку дощок, балок перекриття і лаг спеціальним складом, який захистить їх від освіти цвілі і грибка.

При монтажі підлоги рекомендується зробити його нижче загального статі в будинку. У тому випадку, якщо трапиться аварія, вода не заллє сусідні приміщення. Якщо ж знизити рівень підлоги немає можливості, тоді роблять високий поріг, який буде здатний затримати воду.

Особливості обробки ванної в дерев'яному будинку

Які особливості оздоблення

Особливість полягає в тому, що дерево і вода - це погане сусідство. Дерево, в приміщеннях з підвищеною вологістю повітря починає гнити, на ньому утворюється грибок. Все це призводить до того, що стіни і перекриття втрачають свою міцність.

Як же виконується обробка стін, підлоги і стелі в такому приміщенні? Перш за все, дерево обробляється антисептиком.

Порада

Перш, ніж купувати той чи інший склад для обробки стін ванної кімнати, необхідно проконсультуватися з продавцем і уважно прочитати інструкцію. Справа в тому, що деякі з цих речовин отруйні, тому підходять тільки для зовнішніх поверхонь, які знаходяться у дворі. А деякі діють вибірково на грибок, абсолютно не впливаючи на цвіль.

Після того, як проведена обробка антисептиком, потрібно дати йому висохнути і провести якісну гідроізоляцію. Потрібно врахувати також, що ванна має потребу в гарній вентиляції. І перебувати там буде комфортно, і внутрішня обробка прослужить набагато довше.

Гідроізоляція і вентиляція

Як правильно виконується гідроізоляція ванної кімнати в дерев'яному будинку

В якості первинної гідроізоляції зазвичай використовують бітумну мастику. Їй ретельно обмазують стіни, підлогу і стелю ванної кімнати. Після того, як мастика висохне, укладають гідроізоляцію. Це може бути скловолокно або будь-який інший відповідний матеріал. про гідроізоляцію ванної кімнати у нас написана детальна стаття.

Порада

Гідроізоляцію потрібно накладати смугами, внахлест. Стики рекомендується проклеювати спеціальною стрічкою.

Після того, як гідроізоляція виконана, зверху проводиться штукатурка.

Що стосується вентиляції, то сама найпростіша конструкція монтується з двох труб. Одна труба, діаметром 25-30 см розташовується за півметра від підлоги, а інша - під стелею. Труби треба монтувати в різних кутах приміщення. Така найпростіша вентиляційна система називається припливною вентиляцією. Завдяки їй, повітря циркулює по ванній кімнаті, видаляючи зайву вологу. У витяжну трубу можна вмонтувати електричний вентилятор, який буде включатися тоді, коли це необхідно. Потрібно врахувати, що в цілях безпеки включатися він повинен за межами ванної.

Оздоблення стін і стелі

Чим обробити стіни і стеля у ванній в дерев'яному будинку

Після виконання гідроізоляції та штукатурки, можна приступати до обробки стін. Для цього можна використовувати:

  • побілку, масляну або водоемульсійну фарбу;
  • кахельну плитку;
  • природний камінь;
  • стінові панелі.

Найлегше обробка виконується побілкою або фарбуванням, потрібно врахувати, що стіни повинні бути ідеально рівними.

Стінові панелі теж кріпляться досить легко - на спеціальний профіль. Можна обробити ванну кімнату і вагонкою, попередньо просочивши її антисептиком.

Порада

Якщо ви хочете, щоб фактура і колір дерева не змінилися, запитайте у продавця, як діє на дерево антисептик. Деякі склади змінюють колір дерева.

Для того щоб зробити обробку стін кахельною плиткою , Треба мати певні навички або скористатися послугами фахівців.

Якщо в ванну кімнату встановлюється душовою куточок, то це місце, однозначно, має потребу в тому, щоб його обробляли кахлем.

Стеля найлегше зробити рейковий. Він кріпиться на спеціальний профіль, залишаючи між рейками і стелею простір 15-20 см. Його можна використовувати для монтажу електропроводки і установки вбудованих світильників.

Порада

Рейковий стеля монтується тільки тоді, коли повністю закінчена облицювання стін.

Корисні рекомендації

  1. Підбираючи сантехніку, завжди співвідносите її розміри з розмірами ванної кімнати. Якщо приміщення маленьке, використовуйте кутову раковину і душову кабіну замість великої ванни.
  2. Вибираючи матеріал для просочення деревини та гідроізоляції, використовуйте тільки продукцію відомих і перевірених виробників. Економія може обійтися надто дорого.
  3. Монтуючи труби, використовуйте тільки якісний матеріал, якісні сполучні фітинги та муфти. Додатково потрібно використовувати спеціальні гідроізолюючі прокладки.
  4. Монтуючи електропроводку, треба укладати дроти в спеціальні кожухи. Завжди пам'ятайте про те, що у ванній кімнаті не повинно бути розеток і вимикачів.

Якщо все зробити правильно, то така ванна прослужить вам довгі роки, не потребуючи додаткового ремонту.

Приклади дизайну ванних в дерев'яних будинках:

Ну а що робити, якщо немає ні каналізації, ні водопроводу?
Як же виконується обробка стін, підлоги і стелі в такому приміщенні?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама