Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вертикальна і горизонтальна гідроізоляція фундаменту

  1. Вертикальна і горизонтальна гідроізоляція
  2. Гідроізоляція «Бентофікс BFG 5000»
  3. Особливості «Бентофікс BFG 5000»
  4. Порівняння властивостей гідроізоляційних матеріалів

Вертикальна і горизонтальна гідроізоляція фундаменту служить захистом всіх конструкцій будівлі від негативного впливу ґрунтових вод і запобігає передчасному руйнування несучих елементів, зокрема фундаментів Вертикальна і горизонтальна гідроізоляція фундаменту служить захистом всіх конструкцій будівлі від негативного впливу ґрунтових вод і запобігає передчасному руйнування несучих елементів, зокрема фундаментів. Гідроізоляція необхідна, абсолютно при будь-якому вигляді будівництва, незалежно від конструктивної схеми будівлі.

Як свідчить практика, якщо недостатньо добре продумати роботи по установці гідроізоляції, то доведеться в майбутньому витратити значну частину нервів і грошей для ремонту виникли неприємностей.

Тому, ми рекомендуємо довіряти роботу по установці вертикальної і горизонтальної гідроізоляції перевірених фахівців. Звичайно ж, гідроізоляційні заходи повинні бути закладені в робочий проект, за яким здійснюється будівництво.

Вертикальна і горизонтальна гідроізоляція

Горизонтальна гідроізоляція фундаменту виконується найчастіше з руберойдовий мембран. Укладають їх на подушку фундаменту. У рідкісних випадках використовую інші, більш якісні та нові матеріали. Перед виконанням гідроізоляції, фахівці обстежують грунти і визначають глибину промерзання і позначку знаходження підземних вод.

Вертикальна гідроізоляція фундаменту найчастіше виконується за допомогою обмазки бетонної поверхні бітумом за 2-3 рази. Суть методу полягає в проникаючих властивості мастики, яка вступаючи в реакцію з поверхнею, створює захисний шар для перешкоди проникненню капілярної вологи.

Не будемо зупинятися більш детально на методах виконання такої гідроізоляції. Вона проста, перевірена не одним десятиліттям і технологія виконання робіт відома всім будівельникам, які працюють в цій сфері. Сьогодні я хочу представити новий матеріал, який підходить як для вертикальної, так і горизонтальної гідроізоляції фундаменту.

Гідроізоляція «Бентофікс BFG 5000»

Аналіз сучасних гідроізоляційних матеріалів для підземного будівництва доводить, що незважаючи на те, що собівартість матеріалу «Бентофікс BFG 5000» перевищує вартість матеріалів на бітумно-каучуковому підставі, загальні сумарні витрати з урахуванням виробничих та експлуатаційних показників менші при більш якісних характеристиках гідроізоляційних матеріалів на підставі натурального натрієвого бентоніту.

Переваги гідроізоляційного матеріалу Бентофікс:

  • Можливість використання в важких гідрогеологічних умовах;
  • Здатність самооновлення гідроізоляційного покриття при механічному пошкодженні;
  • Довговічність і стійкість до процесів замерзання і розморожування;
  • Стабільне виконання захисних функцій в агресивному середовищі;
  • Технологічно проста установка в будь-який час року;
  • Екологічні чисті матеріали, що служить важливим фактором для застосування матеріалу в різних сферах будівництва.

Для установки горизонтальної гідроізоляції фундаменту досить мати ніж для розкрою матеріалу, а для монтажу вертикальної гідроізоляції фундаменту - монтажний пістолет, дюбеля і патрони.

Якщо говорити про ціну, то на 23 вересня 2013 року квадратний метр «Бентофікс BFG 5000» коштує 10,42 євро. Звичайно, може здатися, що це дорого, але знову-таки з огляду на якість та надійність матеріалу, яка буде забезпечена на довгі роки, покупка і установка цієї гідроізоляції економить витрати на ремонт.

Особливості «Бентофікс BFG 5000»

Матеріал виготовляється з двох складових: натурального натрієвого бентоніту (продукт природного походження, що не міняє своїх властивостей з часом) і геотекстилю (стійке до руйнування і пошкоджень сировину).

При механічному поєднанні матеріалу, рекомендується подальша теплова обробка, яка значно підвищує міцність гідроізоляційної конструкції. Полотна матів «Бентофікс BFG 5000» встановлюються внахлест на величину не менше 100 мм.

При влаштуванні горизонтальної гідроізоляції фундаменту матеріал укладають на попередньо ущільнений грунт або бетонну стяжку. Після установки виробляють засипку грунтом або закривають захисним шаром бетону.

Установка «Бентофікс BFG 5000» при вертикальної гідроізоляції фундаменту має на увазі кріплення матеріалу металевими дюбелями з подальшою заливкою бетоном або засипанням дрібнозернистим грунтом з пошаровим ущільненням.

Порівняння властивостей гідроізоляційних матеріалів

Фізико-технічні та експлуатаційні характеристикиГідроізоляційний матеріалНа бітумно-каучуковому підставі«Бентофікс BFG 5000»

Термін експлуатації матеріалу До 25 років Весь термін експлуатації споруди, за рахунок незмінності фізичних властивостей сировини Цілісність гідроізоляційного полотна при будівництві та експлуатації У разі порушення цілісності, потрібен демонтаж і заміна гідроізоляційного полотна У разі порушення цілісності, матеріал самовідновлюється за рахунок заповнення гелевою структурою місця по врежденія Морозостійкість Обмежена стійкість до циклів «замерзання-розморожування» Необмежено стійкий до циклів «замерзання-розморожування» Сезонність виконання гідроізоляційних робіт При температурі повітря + 5 ° С роботи не виконуються Можливість укладання матеріалу на протязі року Екологічність Вимагає екологічних заходів при установці Екологічно чистий матеріал Горючість , токсичність горючий, високий ступінь токсичності під час горіння Чи не горючий, не токсичний Трудомісткість Значні витрати праці Простий в і спользование. Витрати праці становлять приблизно 25-30% в порівнянні з традиційними технологіями Вимоги по підготовці поверхні для влаштування гідроізоляції 1. Гідроізоляція виконується тільки при повному наборі міцності бетону - через 28 діб 1. Не потрібно 2. Сушка поверхні бетону до 4-5% вологості 2 . Не потрібно 3. Ретельне вирівнювання поверхні, що ізолюється 3. Не потрібно 4. Нанесення шару грунтовки 4. Не потрібно З'єднання гідроізоляційних полотен Укладання здійснюється внахлест тільки за допомогою підігріву підстави і гідроізолом іонного матеріалу Укладання виконується внахлест

© Стаття є власністю recenz.com.ua. Використання матеріалу дозволяється лише з встановленням активного зворотного посилання

Додати коментар

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама