Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вибір матеріалів для гідроізоляції фундаментів і підвалів

  1. вибір гідроізоляції
  2. Що використовувати?

Для того щоб в підвальному приміщенні був відповідний для зберігання інвентарю або продуктів клімат, потрібно забезпечити якісну гідроізоляцію та утеплення.

вибір гідроізоляції

Гідроізоляційні матеріали бувають різних видів: рулонні, плівкові і обмазувальні.

Рулонні. Полімерно-бітумні і синтетичні мембрани , Які використовують для гідроізоляції фундаментів, підлоги, підвалу та дахів. До них відносять бітумні (руберойд, пергамін) і дегтевиє (толь) вироби. Останнім часом з'явилися нові матеріали. Серед них варто виділити такі: 1) гідроізол, біостійкий матеріал з азбестового паперу, просоченого нафтовим окисленим бітумом; 2) стеклорубероид, матеріал з скловолокнистої основи з нанесенням бітумних, резино-бітумних і бітумно-полімерних речовин; 3) фольгоізол, алюмінієва фольга, з двох сторін покрита бітумно-гумовим речовиною, і 4) брізол, матеріал без основи, виготовлений із суміші бітуму, гуми, пластифікатора і.

Обмазувальні Обмазувальні. Це ремонтні суміші, гідрофобізатори і протисольові бар'єри. Їх використовують для обробки, захисту від солей і відновлення бетонних конструкцій. Мастики являють собою рідкі полімерно-бітумні склади холодного і гарячого застосування, призначені для гідроізоляції конструкційних швів, захисту і відновлення гідроізоляційних покриттів. Гарячі мастики набувають гідроізоляційні властивості після охолодження, а холодні - після висихання. Переваги рідких матеріалів - освіту безшовної огортає гідроізоляційної плівки на будь-якій поверхні і хороше зчеплення з нею.

Полімерні. Остання розробка в області захисних екранів. Дані матеріали довговічні, нейтральні до агресивних середовищ, стійкі до деформації конструкції і руху грунту. Екран складається з полотна з округлими шпильками розміром до 8 мм і фільтруючого текстилю. Останній охороняє системи від замулювання частинками грунту, а округлі шпильки утворюють водостічні канали, по яких відфільтрована вода прямує в дренажну систему. Дренажні екрани ефективні тільки в комплексі з дренажною системою і перестають діяти, коли грунтові води піднімаються вище рівня відвідних труб.

Пенетрують Пенетрують. Добре зарекомендували себе завдяки тому, що вони проникають в товщу бетону і вступають з ним в хімічну реакцію, утворюючи нерозчинні кристали, які заповнюють пори і мікротріщини. Таким чином, вода витісняється з бетону, і він набуває хороші гідроізоляційні властивості. Такі матеріали можна наносити на сухі або протікають стіни підвалу як зовні, так і зсередини. Їх використовують при новому будівництві, а також в процесі відновлення гідроізоляції стін експлуатованого підвалу.

Існують також швидкотверднучі склади для усунення протікання, санирующие штукатурки, гідрофобізуючі склади, що надають бетону і цеглині водовідштовхувальні властивості, антісолевие просочення і інші матеріали.

Що використовувати?

При гідроізоляції фундаменту вище рівня землі варто використовувати полімерціментние гідроізоляційні матеріали групи CR (наприклад, еластичну гідроізоляційну суміш Ceresit CR 66), так як по поверхні гідроізоляції може бути додатково оснащений декоративний шар з мозаїчною штукатурки призначеної для обробки цоколів. При плануванні робіт нижче «0» рівня потрібно вибирати бітумно-полімерні матеріали. Вони мають високі показники технічних властивостей по еластичності і міцності. Це мастики і емульсії, а також рулонні матеріали, самоклеючі плівки та інші. Наприклад, такі матеріали групи CP компанії «Хенкель Баутехнік (Україна)», як: бітумна гідроізоляційна емульсія Ceresit CP 41, товстошарове гідроізоляційне покриття Ceresit CP 44, двокомпонентна еластична гідроізоляційна мастика Ceresit CP 43 і герметизуюча стрічка для швів CP 50. Також при плануванні гідроізоляції не варто забувати про можливість облаштування теплоізоляції.

Що використовувати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама