Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Види гідроізоляції фундаменту

Фундамент є основою будівлі, саме від нього залежить довговічність нового будинку Фундамент є основою будівлі, саме від нього залежить довговічність нового будинку. Тому якщо Ви хочете зробити своє нове житло надійним і довговічним, то варто подбати про надійність фундаменту, на якому воно стоїть.
Фундамент піддається впливу різних зовнішніх факторів, не дивлячись на те, що основа його конструкції розташовується в землі. Основним ворогом фундаменту є волога. При постійному впливі капілярної вологи, конденсату, дощової води, грунтової води або води від танення снігу дуже швидко руйнує фундамент, робить його і будинок значно менш міцним і надійним. Саме тому при будівництві фундамент підлягає обов'язковій гідроізоляції. Фундамент необхідно відразу робити за всіма технологіями, але якщо ви вже побудували будинок, але хочете перевірити якість ізоляції фундаменту - рекомендуємо використовувати будівельні тепловізори .
Залежно від конструкції гідроізоляційного шару і застосовуваних матеріалів, можна виділити два основних види фундаменту:
1. Рідка ізоляція. Намазується на поверхню фундаменту.
2. Гнучка ізоляція. Являє собою рулонний матеріал, який наклеюється на поверхню фундаменту.
Рідку гідроізоляцію можна розділити на проникаючу і покриває. Проникаюча гідроізоляція проводиться з піску, цементу і пластифікаторів, які мають високу адгезію, проникають всередину бетону, і захищають його від вологи. Наноситься відразу при монтажі конструкції і прекрасно підходить для заливних фундаментів. Покриває ізоляція також наноситься на поверхню фундаменту і складається, як правило, з бітуму. Бітум - недовговічний матеріал, тому в сучасному будівництві все частіше застосовуються сучасні мастики на основі гуми і полімерних матеріалів.
Класичним прикладом наклеюваного рулонного гідроізоляційного матеріалу є руберойд, однак на сьогоднішній день застосовується і безліч інших матеріалів. Для їх поклейки поверхню фундаменту повинна бути максимально рівною, очищеною від пилу бруду. Наноситься рулонний гідроізоляція за допомогою мастик або методом розплавлення і приклеювання матеріалу.
Для досягнення найкращих результатів можна комбінувати методи або створювати додатковий захист для гідроізоляційного шару. Найбільш ефективними з таких заходів є застосування геотекстилю, додаткового глиняного шару, утеплення фундаменту із зовнішнього боку і безліч інших заходів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама