Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Види гідроізоляційних покрівельних матеріалів для покрівлі

  1. Гідроізоляція для прямої покрівлі
  2. Матеріали для експлуатованого даху
  3. Гідроізоляція для неексплуатованої даху
  4. Гідроізоляція для скатної покрівлі

У попередній раз ми розповідали про утеплення мансарди , А сьогодні поговоримо про невід'ємну частину даного процесу - це гідроізоляція покрівлі. Матеріали для створення захисного шару випускаються у вигляді мастик, рулонів і рідин. Кожен з них має свої характеристики, згідно з якими визначається сфера його застосування.

Гідроізоляція для прямої покрівлі

У попередній раз ми розповідали про   утеплення мансарди   , А сьогодні поговоримо про невід'ємну частину даного процесу - це гідроізоляція покрівлі

Бітумні стрічки - кращий матеріал для гідроізоляції плоского даху.

Один з найважливіших етапів будівельних робіт - це гідроізоляція покрівлі. Матеріали підбираються залежно від експлуатаційного режиму. Крім цього, є такі склади, які використовуються як допоміжна міра до основного захисного шару, мова про:

  • просочення;
  • штукатурки.

Просочення для бетону застосовуються, щоб забити мікрощілини матеріалу кристалами. В результаті цього бетонне перекриття стає водонепроникним. Недолік такої гідроізоляції плоскої покрівлі полягає в уразливості утворився непроникного шару. Як відомо, будинок може дати усадку, при цьому неминучі мінімальні зміщення горизонтальних перекриттів, в результаті яких утворюються нові мікротріщини.

Гідроізоляційні штукатурки застосовуються для вирівнювання плоских покрівель та облаштування необхідної кута ухилу.

Для цього підходить і звичайний розчин, але якщо дозволяють фінанси, додатковий захист ніколи не буває зайвою. Тому водонепроникні штукатурки цілком придатні в якості додаткової гідроізоляції плоскої покрівлі. Крім цього, для забивання щілин між конструктивними елементами може використовуватися спеціальний полімерний шнур, або різноманітні мастики. Основні гідроізоляційні покрівельні матеріали підбираються окремо для:

  • експлуатованої покрівлі;
  • неексплуатованої покрівлі.

Також має значення наявність або відсутність утеплення. Це впливає на підбір і розташування компонентів покрівельного пирога.

тришарові   димарі з нержавіючої сталі для твердопаливних котлів   утеплюються мінеральною ватою тришарові димарі з нержавіючої сталі для твердопаливних котлів утеплюються мінеральною ватою.

Як монтувати керамічний димар для твердопаливного котла читайте тут .

Матеріали для експлуатованого даху

На даху може бути навіть вертолітний майданчик.

Дах може експлуатуватися в якості літньої тераси, як спортивний майданчик, сад, стоянка для машини і навіть вертолітний посадковий майданчик. Відповідно, покрівельна гідроізоляція повинна мати підвищену стійкість до механічних навантажень. Для цього ідеально підходять рулонні бітумні та полімерні матеріали.

Бітумні рулони виготовляються шляхом двостороннього нанесення бітуму на основу, яка може бути:

  • з пергаміну;
  • зі скловолокна.

Гідроізоляційні матеріали для покрівлі на основі пергаміну використовуються тільки для локальних робіт, для забивання невеликих пошкоджених ділянок. Такий матеріал легко рветься руками і якщо використовувати його для всього даху, то досить швидко він прийде в непридатність. Матеріали на основі скловолокна порвати руками не вийде, вони дуже міцні.

Не забувайте, що є регламентує документ, згідно з яким повинен проводитися монтаж гідроізоляції покрівлі - це СНИП III-20-74.

Монтаж гідроізоляції покрівлі здійснюється методом наплавлення в два шари, відповідно, є два види рулонів:

  • для нижнього шару;
  • для верхнього шару - з посипанням для захисту від механічних впливів і інфрачервоних променів.

З одного боку рулону є малюнок і назву виробника. Він там знаходиться неспроста, по-перше - він вказує, яким боком стелити матеріал, а по-друге - він показує, коли клеїться поверхню готова до укладання. Коли малюнок при нагріванні відкритим полум'ям зникає, значить, рулон готовий до приклеювання. Також малюнок показує кордону нахлеста кожної нової смуги.

Полімерні плівки також випускаються для нижнього і верхнього шару. Нижній шар темний, а верхній світлий і міцніший. Види плівок:

  • мембрана ЕПДМ - каучук з поліестерової сіткою;
  • мембрана ТПО - каучук з поліпропіленом;
  • мембрана ПВХ - полівінілхлорид і армована сітка.

Такі плівки не наплавляються на робочу поверхню, а просто стеляться і склеюються на стиках. Зазвичай застосовуються під фінішне покриття, наприклад, тротуарну плитку. ПВХ мембрани не повинні стикатися з бітумом і екструдованим пінополістиролом, так як через це гідроізоляція руйнується. Врятувати ситуацію може пергамін або малярний стеклохолст (павутинка).

Факт, що   робочий тиск в системі опалення багатоквартирного будинку   в три рази вище, ніж в автономних контурах Факт, що робочий тиск в системі опалення багатоквартирного будинку в три рази вище, ніж в автономних контурах.

Про те, який тиск в опалювальній системі приватного будинку написано тут .

Гідроізоляція для неексплуатованої даху

Нанесення рідкої гуми.

Покриття на неексплуатованої покрівлі не піддається високим навантаженням, тому крім рулонних матеріалів можна використовувати більш ніжні склади. Види гідроізоляції неексплуатованої покрівлі:

  • мастики - бітумні і латексні;
  • рідка гума.

Бітумна мастика, крім того, що може бути використана як підготовчий (адгезійний) шар для рулонних матеріалів, також використовується як основна гідроізоляція. Латексні мастики використовуються тільки в якості самостійного матеріалу. Після застигання латексу утворюється монолітний паро і водонепроникний шар з щільною структурою.

Рідка гума - це двокомпонентний склад полімеру і затверджувача. Після полімеризації шар гідроізоляції схожий на каучук, він еластичний, але не дуже стійкий до пошкоджень. Крім цього, рідка гума вкрай вимоглива до підготовки робочої поверхні, особливо не любить наявність пилу. При неякісної підготовки з часом покриття просто відшаровується.

Гідроізоляція для скатної покрівлі

гідроізоляція покрівлі з металочерепиці потрібна для того, щоб захистити утеплювач від попадання в нього води. Монтаж здійснюється завжди за обрешітки (кроквяної системі), тому для цих цілей підходять тільки рулонні матеріали:

  • одношарові мембрани з каучуку;
  • одношарові мембрани з ПВХ (полівінілхлорид);
  • тришарові мембрани з ППН (поліпропілен).

Обов'язкова умова, яка пред'являється до гідроізоляції скатної покрівлі - це здатність пропускати пар, який знаходиться в шарі утеплювача. Незважаючи на те, що теплоізоляція з боку приміщення захищається пароізоляцією, якась частина вологи все одно потрапляє в утеплювач.

В одній з наших статей ми розповідали, як утеплити металевий гараж . У ній ми розглянули, які матеріали більш придатні для цієї мети і вирішили, що оптимальний варіант - це пінопласт. В цьому випадку гідроізоляція металевої покрівлі не потрібна, а утеплювач кріпиться прямо до заліза за допомогою клей-піни.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама