Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Зовнішня зовнішня і внутрішня гідроізоляція

  1. Зовнішня гідроізоляція: способи
  2. Зовнішня гідроізоляція буває:
  3. Внутрішня гідроізоляція (гідроізоляція будинку зсередини)
  4. Технологія гідроізоляції зсередини цоколя
  5. Способи ізоляції зсередини

У сучасному будівництві застосовують досить багато бетонних конструкцій і елементів. Цей матеріал себе відмінно зарекомендував, оскільки він стійкий, надійний, простий при формуванні будівель, але з часом зайва вологість здатна руйнувати навіть настільки міцний матеріал, як бетон. Саме тому конструкціям необхідна гідроізоляція, яку поділяють на:

  • зовнішню (зовнішню),
  • внутрішню.

Зовнішня гідроізоляція застосовується практично для всіх будівель, які контактують з грунтом. Незалежно від рівня грунтових вод і типу або призначення об'єкта, її застосування дозволяє уникнути проникнення ґрунтових або паводкових вод в товщу матеріалу стін конструкцій.

Вона важлива для:

  • будівель,
  • підземних конструкцій, включаючи колодязі і басейни

Зокрема в колодязях шар гідроізоляції не дозволяє верховодка і осадовим водам просочуватися, і виключає можливість забруднення води в колодязях.

Для створення шару зовнішньої гідроізоляції застосовуються тверді матеріали, одночасно виступають механічним захистом для вузьких композитних сумішей. Саме в'язкі суміші служать основним захистом, надійно вкриваючи конструкції від дії ґрунтових вод.

Гідроізоляція зсередини може використовуватися для посилення зовнішньої гідроізоляції і забезпечення герметичності внутрішніх ємностей і конструкцій Гідроізоляція зсередини може використовуватися для посилення зовнішньої гідроізоляції і забезпечення герметичності внутрішніх ємностей і конструкцій.

Для посилення гідроізоляції при пошкодженні або ослабленні властивостей зовнішнього шару, стіни конструкцій можуть оброблятися спеціальними засобами з високою адгезією, здатними створювати міцні поверхні і при цьому не втрачати еластичності.

Крім того, гідроізоляція зсередини проводиться, як правило, нейтральними і нетоксичними матеріалами, особливо, якщо мова йде про житлових будівлях, в яких підвальні і цокольні структури зазвичай задіяні в якості підсобних площ. Якщо говорити про підвалах, то в них часто використовується гідроізоляція рідкої гумою .

застосовується внутрішня гідроізоляція будинку у випадках, коли під час експлуатації будівель змінюється рівень вод, що може бути пов'язано з пуском інших інженерних споруд. Її необхідно проводити при створенні і використанні закритих водойм і сховищ води, але при цьому з великою обережністю варто ставитися до застосування розчинів і сумішей.

Поговоримо про кожен із способів гідроізоляції більш докладно.

Зовнішня гідроізоляція: способи

Як ми вже говорили раніше, навіть найміцніші матеріали при регулярному контакті з вологою з часом почнуть руйнуватися. Зовнішня гідроізоляція будинку і всіх його основних конструкцій дозволить надійно захистити його від цієї проблеми.

Пам'ятайте, що своєчасна зовнішня гідроізоляція будинку обійдеться Вам в рази дешевше капітального ремонту.

На даний момент існують велика кількість гідроізоляційних матеріалів, що дозволяє кожному вибрати найбільш оптимальний варіант у відповідності до фінансових можливостей і поставленими цілями.

Залежно від обраного матеріалу, зовнішня гідроізоляція може здійснюватися, як під час будівництва будинку, так і після зведення.

Зовнішня гідроізоляція буває:

Для надійного захисту споруди від вологи рекомендуються обробити її відповідними ізоляційними матеріалами не тільки зовні, але і зсередини.

Внутрішня гідроізоляція (гідроізоляція будинку зсередини)

Щоб будинок прослужив Вам довгі роки, дуже важливо вчасно подбати не тільки про його зовнішньої захисту, але і про захист фундаменту зсередини.

Гідроізоляція фундаменту необхідна для захисту будинку від талих вод, без неї, або при неправильному її устрій, підвал будинку покриється цвіллю і грибком, арматура почне руйнуватися під дією корозії, що призведе до руйнування фундаменту.

Без грамотної гідроізоляції зсередини і зовні, будинок прослужить Вам дуже недовго. Тому важливо розуміти і знати, які матеріали і як поєднувати один з одним.

Технологія гідроізоляції зсередини цоколя

  • Перед тим, як приступити до обробки гідроізоляційними матеріалами цоколя зсередини, слід ретельно очистити поверхні, які потрібно захистити. Конструкції повністю зачищаються від включень (пил, залишки штукатурки, бруд).
  • Другий етап гідроізоляції зсередини полягає в підготовці швів примикання конструкцій (стіна зі стіною, підлогу зі стіною). Для цього шви розшиваються. Ширина і глибина розкриття повинні складати близько 20 мм кожна.
  • Встановивши місце протікання, його рассверливают: діаметр 3-4 см, глибина - до 10 см. В підготовлені заздалегідь місця вставляють дренажні трубки, після чого вони щільно закріплюються.
  • Наступний етап гідроізоляції зсередини має на увазі закладення розшитих місць. Але перед цим їх потрібно пролити водою. Надлишки води повністю прибираються, після чого розшиті місця заповнюються спеціально підготовленою сумішшю.
  • Останній етап гідроізоляції зсередини в цоколі: дренажні трубки видаляються, отвори очищаються від надлишок матеріалу, отвори повністю заповнюються сумішшю. Всі роботи повинні виконуватися при температурі не нижче 5 ° C.

Способи ізоляції зсередини

Вважається, що найбільш кращого результату при гідроізоляції зсередини в цоколі можна досягти при використанні проникаючого матеріалу. Такий варіант захисту запобігти капілярний проникнення вологи через бетон.

Така гідроізоляція зсередини ідеально підходить для захисту підвалу або цокольного поверху. Проникаючу гідроізоляцію можна сміливо наносити, як на зовнішню, так і на внутрішню сторону бетону. Це дозволяє не розкривати зовнішній периметр споруди для проведення гідроізоляційних робіт.

Існують і інші способи гідроізоляції зсередини, але проникаюча є найбільш популярною і практичною.

З усіх питань, пов'язаних з гідроізоляцією споруди або будь-якої іншої конструкції, Ви можете звернутися в «Тріада-Холдинг». Ми проконсультуємо Вас по всіх виниклих питань та здійснимо будь-які необхідні гідроізоляційні роботи.

Просто зателефонуйте нам або скористайтеся послугою зворотного зв'язку.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама