Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Циния: вирощування з насіння. Коли садити?

  1. вирощування розсади
  2. Посадка цініі насінням в ОГ
  3. Деякі поради по вирощуванню цініі
  4. Як зібрати насіння?

Циния, більш відома в народі як майор, - ошатне рослина з безліччю великих і яскравих кольорів. Його вирощування не завдасть вам особливих проблем, а краса буде тішити погляд з початку літа до осінніх морозів. Сьогодні ми детально поговоримо про єдиний спосіб, яким розмножується цінія, - вирощування з насіння. Коли садити насіння у відкритий грунт і на розсаду, ми також обов'язково уточнимо.

Найчастіше майорець стає елементом декору, виконаного в сільському стилі. Нерідко ці квіти застосовуються і для створення більш сучасних квіткових композицій. В наших силах створити воістину унікального квітник за участю неповторною цініі!

Для початку, дорогі дачники і фермери , Коротко розглянемо основні характеристики цього популярного декоративна рослина. Циния - однорічник. Висота рослини в залежності від сорту може становити від 20 см до 1 м, забарвлення квіток можна зустріти найрізноманітнішу.

Циния дуже теплолюбива, і навіть самі невеликі морози здатні її погубити. Зважаючи на це в регіонах, де весняні заморозки часто не відступають до самого літа, її вирощують тільки через розсаду. Насіння цинії добре проростають, а рослина швидко розвивається і переходить в фазу цвітіння в середньому через 2,5 місяці.

Насіння цинії добре проростають, а рослина швидко розвивається і переходить в фазу цвітіння в середньому через 2,5 місяці

Читайте також: Як виростити запашний горошок з насіння: час посадки, догляд, фото

вирощування розсади

Щоб квіти вийшли фантастично красивими, необхідно приділити належну увагу кожному етапу вирощування. Дуже важливо знати, як підготувати насіння до посадки, коли їх садити, як доглядати за розсадою і дорослими рослинами.

Коли садити насіння? Навіть якщо вам хочеться, щоб майорець порадувала вас своїм цвітінням якомога раніше, не варто занадто поспішати з посівом насіння на розсаду. Найбільш відповідний період для цього заходу - середина квітня. Якщо ви приступите до посадки ще в березні, то до моменту висадки розсада переросте, а слідчо, погано приживеться на новому місці. Крім того, великі гіллясті рослини легше зламати в процесі пересадки.

Як садити насіння майорця? Для посадки вам знадобитися великий ящик глибиною не менше 10 см. Опускайте насіння на глибину 1 см. Між ними слід залишати від 2 до 3 см, так як до пікіровки сіянці будуть активно рости. Коли посадка буде здійснена, рясно полийте грунт і накрийте ящик плівкою. З появою сходів необхідно відразу прибрати укриття.

Коли здійснювати пікіровку? Щоб цінія могла належним чином розвиватися, необхідно вчасно розсадити сіянці по окремим просторим контейнерів. Найкраще зробити це в момент, коли вони досягнуть висоти 10 см.

Цінні поради квітникарів:


• При пікіровки поглиблюйте сіянці майорця до сім'ядоль, щоб утворилося більше коренів.
• Діставши рослину із загального ящика, укоротите основний корінь на 2-3 см, а вже потім садіть його в окремий горщик або стакан.

Як загартовувати розсаду майорця? Починати загартування молодих сіянців слід за два тижні до переселення на садибу. Спосіб виберіть в залежності від умов вирощування: можна відкривати на весь день вікно, виносити горщики на балкон або на вулицю. Але не забувайте прикривати їх від полуденного сонця і сильного вітру.

Але не забувайте прикривати їх від полуденного сонця і сильного вітру

Як висадити цинію в ОГ? На відкриту ділянку цинію прийнято висаджувати у віці одного-півтора місяців. Якщо все піде за планом, то через місяць вона зацвіте. Висаджуючи сорти майорця, які будуть мати висоту 20-50 см, залишайте всього 20 см між сусідніми екземплярами. Високорослі різновиди квітки розташовуйте рідше - з кроком 30-40 см. Як тільки цінія зміцніє після пересадки, обріжте їй верхівку, щоб згодом вийшли пишні кущики.

Посадка цініі насінням в ОГ

Садівники, які не поспішають побачити цинію у всій пишноті і не люблять возитися з розсадою, садять насіння прямо в ОГ. Як уже згадувалося, ця рослина не виносить навіть невеликі морози, тому посадку потрібно відкласти до періоду, коли припиняться навіть найменші нічні заморозки. Отже, для більшості областей підійде тільки кінець травня. Неважко зрозуміти, що цвітіння в такому випадку почнеться тільки в кінці літа. Якщо ви готові так довго чекати - цей метод вирощування цініі вам підходить.

Сійте насіння в лунки, залишаючи між ними рекомендоване фірмою-виробником відстань. Поглиблюйте на 5 см. Якщо ви вирішите посадити в кожну лунку кілька насіння, то згодом потрібно буде зробити проріджування. Вирвані сіянці можна буде використовувати як розсаду.

Деякі поради по вирощуванню цініі

• Ділянка для цініі повинен бути сонячним (без найменшого затінення) і безвітряним.
• Відповідною буде легка і родючий грунт. Вкрай важливо, щоб в землі не застоювалася вода. Для поліпшення дренажних властивостей грунту в нього додають пісок.
• Відразу після посадки насіння або розсади цініі в ОГ, краще деякий час використовувати покривний матеріал, щоб врятувати рослину від можливих заморозків.
• Комплексні підгодівлі допоможуть домогтися по-справжньому шикарного цвітіння.

Як зібрати насіння?

Для того щоб в наступному році мати якісний посадковий матеріал, заздалегідь виберіть кілька кущів цініі для збору насіння. З них слід зрізати всі бічні пагони. Дочекавшись, коли квітки побуреют, їх слід зрізати, просушити і витягти насіння. Зберігати матеріал потрібно в сухому місці, де немає перепадів температури.

Цікаво! Немає необхідності збирати насіння цініі щороку, адже їх схожість зберігається протягом 3 або навіть 4 років.

Отже, тепер ви знаєте, що єдиний шлях до того, щоб на вашій ділянці красувалася шикарна цінія - вирощування з насіння. Коли садити насіння на розсаду і у відкритий грунт ми докладно описали. Для забудькуватих нагадуємо: друга половина квітня і друга половина травня відповідно. Ціннія - це квітка, який готовий дарувати свою красу, не вимагаючи до себе особливої ​​пошани. Найголовніше для нього - багато сонця і відсутність надлишків води. А в іншому догляд за цінніей звичайнісінький.

Дивіться відео:

Циния: вирощування і догляд


Коли садити насіння?
Як садити насіння майорця?
Коли здійснювати пікіровку?
Як загартовувати розсаду майорця?
Як висадити цинію в ОГ?
Як зібрати насіння?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама