Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Куточок гарячекатаний.

  1. ГОСТ гарячекатаного сталевого куточка.
  2. Куточки сталеві гарячекатані рівнополочні.

Куточок гарячекатаний - це сталевий прокат, у якого поперечний переріз має форму літери «Г». Важлива особливість - межі повинні розташовуватися відносно один одного під прямим кутом, тобто 90 °.

Куточок сталевий гарячекатаний виготовляється методом гарячого прокату з якісної вуглецевої конструкційної сталі без додаткової обробки поверхні. Для виготовлення гарячекатаного куточка береться розпечена заготовка, укладається на спеціальний стан, валки якого під тиском проходяться по металу, таким чином надаючи йому задані форму і розміри. Гунт куточок виготовляється на профілів агрегатах з листового гарячо-небудь холоднокатаного прокату, перед цим нарізаного на смуги заданої ширини або подається стрічкою.

Гунт куточок виготовляється на профілів агрегатах з листового гарячо-небудь холоднокатаного прокату, перед цим нарізаного на смуги заданої ширини або подається стрічкою

Для виготовлення сталевого гарячекатаного куточка може бути використана одна з таких низьколегованих сталей (ГОСТ 19281-89): 09Г2, 12ГС, 16ГС, 14Г2, 17ГС09Г2С, 14ХГС, 15ХСНД, 10ХНДП, 17Г1С, 10Г2С1, 10Г2БД, 10ХСНД, 15Г2СФД, 14Г2АФ, 16Г2АФ, 15Г2АФДпс, 18Г2Афпс, а також вуглецеві сталі (ГОСТ 380-88): сто, СтЗкп, СтЗцс, СтЗпс, Ст4кп, Ст4пс, Ст4сп, Ст5пс, Ст6пс, Ст6сп.

Бувають рівнополочні і полками сталеві гарячекатані куточки, відповідно з рівними і відмінними по довжині полками (сторонами). Крім того, є поділ гарячекатаних куточків по точності на 2 групи (в залежності від точності прокату):

  • А - високої точності;
  • В - звичайної точності.

А для куточка гнутого до цих категорій додається якість підвищеної (Б) точності.

Довжина сталевого куточка може бути в таких інтервалах: 4 - 12 м і вона може бути:

  • мірної; мірної з включеннями куточків немірної довжини, але обов'язково менше 5% від маси партії;
  • кратної мірної;
  • кратної мірної з включенням куточків немірних, але неї більше 5% маси партії;
  • немірної; обмеженої довжини в межах немірної.

ГОСТ гарячекатаного сталевого куточка.

ГОСТ гарячекатаного сталевого куточка - одна з основних категорій стандартів металопрокату в Російській Федерації. гарячекатаний сталевий куточок може знайти застосування майже в будь-який відрости, особливо часто його використовують в будівництві для посилення бетону в монолітних конструкціях (підмішуючи його в розчин), в великопрольотних перекриттях, для виготовлення металоконструкцій і кріплення до них кабелів, труб і різної апаратури.

Виробництво куточка контролюється ГОСТом куточка , Які вказані нижче.

Таблиця ГОСТ куточка гарячекатаного.

номер ГОСТ

Найменування

Сфера регулювання

ГОСТ 8509-93

Куточки сталеві гарячекатані рівнополочні. Сортамент.

Форма, розмір, площа поперечного перерізу, маса 1 метра вироби, допустимі відхилення

ГОСТ 8510-86

Куточки сталеві гарячекатані рівнополочні. сортамент куточків .

Форма, розмір, перетин, залежність маси від розміру вироби, допустимі відхилення.

ГОСТ 535-88

Прокат сортовий і фасонний із сталі вуглецевої звичайної якості. Загальні технічні умови.

Визначення марок сталей, ГОСТу на хімічний склад стали, ГОСТу на форми, розміри і допустимі відхилення від них, спосіб прокатки.

ГОСТ 380-94

Сталь вуглецева звичайної якості. Марки.

Механічні властивості і хімічний склад стали.

ГОСТ 19281-89

Прокат із сталі підвищеної міцності. Загальні технічні умови.

Механічні властивості і хімічний склад стали.

Проводиться гарячекатаний сталевий куточок відповідно до вимог наступних гостів:

  • куточок гарячекатаний равнополочний відповідно до ГОСТ 8509-93;
  • куточок гарячекатаний нерівнополичний відповідно ГОСТ 8510-86;
  • куточок гнутий равнополочний відповідно ГОСТ 19771-93;
  • куточок гнутий нерівнополичний відповідно ГОСТ 19772-93.

Гарячекатані куточки виготовляються таких розмірів:

  • равнополочний куточок з розміром полки від 20 до 250 мм і товщиною полки від 3 до 35 мм;
  • нерівнополичний куточок: розміри полиць від 25х16 до 200х125 мм і товщина полиці від 3 до 16 мм;
  • розмір полки у гнутого рівнополичного куточка може перебувати в інтервалі 36 - 160 мм, при товщині полки від 2,50 до 6 мм;
  • розміри полиць гнутого нерівнополочні гарячекатаного куточка знаходяться в інтервалі від 32х25 до 180х140 мм і товщиною від 2 до 8 мм.

Гарячекатаний сталевий куточок по довжині ділиться на такі категорії:

  • куточок гарячекатаний - мірної, кратної мірної, немірної і обмеженою в межах немірної довжини може мати довжину від 4 до 12 метрів;
  • куточок гнутий - мірної, мірної довжини з немірної в межах 7% від маси партії, кратної мірної, кратної мірної з немірної в межах 7% від маси партії і немірної довжин від 3 до 12 метрів.

Куточки сталеві гарячекатані рівнополочні.

Куточок сталевий гарячекатаний равнополочний виготовляється за стандартом ГОСТ 8509-93. Злиток має форму квадрата, що забезпечує отримання вироби з рівними по ширині сторонами. За способом виготовлення розрізняють гарячекатаний і гнутий куточок, за призначенням бувають равнополочний і нерівнополичний куточки .

Точність і довжина - показники, за якими класифікуються сталеві куточки. Вони мають відповідні вимоги, необхідні для виробництва якісних виробів.

Залежно від виду робіт, де необхідне застосування сталевого рівнополичного куточка, використовуються певні марки стали. Кожна марка відрізняється за складом хімічних елементів і добавок. Характеристиками високої міцності володіють низьколеговані сплави: 17Г1С, 10ХСНД, 09Г2С, 15ХСНД. У процесі загартовування відбувається формування виробів, стійких до механічних впливів, ударам. Сталь добре піддається зварці. Конструкції із застосуванням таких рівнополичного і нерівно-поличних куточків прослужать довгий час.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама