Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Мости Петербурга: графік розводки мостів

  1. Перші мости Санкт-Петербурга
Палацовий міст
ливарний міст
Міст Лейтенанта Шмідта
Троїцький міст
Фінляндський залізничний міст
Міст Олександра Невського
Володарський міст
Сампсониевский міст
гренадерський міст
Кантемирівський міст

Графік розводки мостів

Санкт-Петербург - найбагатший мостами російське місто. У ньому, включаючи передмістя, налічується близько 800 мостів і містків. Це не дивно для міста, третина території якого лежить на островах. Проте починався Петербург з повного заперечення мостобудування. Щоб привчити жителів до води, Петро I вимагав долати водні перешкоди на човнах або в крайньому випадку на поромах. Мости дозволялося будувати лише на вулицях і дорогах, по яких перевозили важливі вантажі.

Саме так в 1703 р виник перший в місті Петровський міст (з 1887 р - Иоанновский), який з'єднав Березовий (Міський) острів з Заячому, де почалося будівництво Петропавлівської фортеці. Потім з'явився Анічков міст, який представляв собою кілька дощок, перекинутих через Безіменний Ерік (пізніше річка Фонтанка), з огорожами по обидва боки.

Перші мости Санкт-Петербурга

Перший міст Санкт-Петербурга - Иоанновский, - провідний в Петропавловську фортецю, побудований з дерева. До сих пір в межах міста налічується кілька дерев'яних мостів, що перекинулися через Фонтанку, Охту, Монастирку, і навіть 300-метровий 24-пролітний міст через Малу Невку - Великий Петровський. Уже в наш час, в 1980-х рр., Були споруджені дерев'яні мости з клеєних конструкцій - "Червоний суднобудівник" і Лаврський 2-й, виконаний у вигляді арки на підвалинах старовинного моста 1830-х рр. Останній виявився настільки привабливим з художньої точки зору, що був узятий під охорону держави як пам'ятник архітектури та інженерного мистецтва.

Пізніше при будівництві мостів стали використовувати камінь. Петербург по праву пишається своїми кам'яними мостами. Найпершими з них є понині прикрашають наше місто - Пральний, Ермітажний і Верхньо-Лебедячий, що простягнулися вздовж набережної Неви, і Кам'яний міст через канал Грибоєдова.

Епоха металу в історії російських мостів почалася в 1786 р, саме тоді Катерининський парк Царського Села прикрасили невеликі пішохідні містки, побудовані за проектом Дж. Кваренгі. А на території Санкт-Петербурга перші залізні мости з'явилися в 1793-94 рр. в резиденції князя. Потьомкіна-Таврійського, в нинішньому Таврійському саду. Ці паркові споруди збереглися до наших днів практично без змін.

Однак в силу ряду причин подібні споруди подальшого розвитку не отримали. У той же час давно освоєний в Росії, високорозвинений і поставлений ще в XVIII столітті на промислову основу процес чавунного лиття привів інженерну думку до ідеї використання для будівництва мостів збірних конструкцій з чавуну. Так, з цього матеріалу в 1806 р за проектом архітектора та інженера В.І. Гесте був споруджений міст (Зелений, Поліцейський, Народний), який з'єднав береги річки Мийки і органічно вписався в панораму Невського проспекту. Крихкість чавуну і неможливість сприйняття їм розтягуючих зусиль визначили конструктивну форму прогонової будови у вигляді арки, а прагнення уніфікувати мостові конструкції з метою їх промислового виробництва призвело до розбивці арочного склепіння на окремі складові елементи. Гесте надав цим елементам форму порожніх ящиків - тюбінгів. Тюбінги болтовими з'єднаннями скріплювалися в арки, з яких також за допомогою болтів споруджувався арочний звід. Задум вийшов настільки незвичайним і привабливим, що був покладений в основу "зразкового проекту" міського чавунного моста.

За короткий проміжок часу, з 1806 по 1840 рр., В місті було побудовано дванадцять чавунних мостів через малі водотоки. Апофеозом чавунного мостобудування стало зведення в 1850 р першого постійного мосту через Неву - Благовіщенського (Миколаївського) - за проектом інженера С.В. Кербедза і архітектора А.П. Брюллова (нині - міст Лейтенанта Шмідта).

Невеликий пішохідний місток з 15-метровим прогоном, споруджений в Екатерінгофского парку в 1823 р, ознаменував своєю появою новий етап в історії петербурзького мостобудування. Його автор - інженер П.П. Базен - використовував в якості основної несучої конструкції залізні ланцюги, перекинуті через високі берегові опори-пілони і кінцями закріплені в тілі підвалин. Така система отримала назву "висячої" та багаторазово повторилася в конструкціях петербурзьких мостів.

У тому ж 1823 почалося будівництво транспортного висячого Пантелеймонівського моста через Фонтанку за проектом інженера В. Третера. Його проліт становив 43 м. Дерев'яна конструкція проїжджої частини моста підвішувалася до п'яти кованим ланцюгах за допомогою залізних підвісок. Таким чином, використовувалася властивість заліза сприймати розтягуючі зусилля. Чавунні пілони працювали на стиск. Всі залізні елементи виготовлялися на заводі Берда і там же проходили випробування на розрив спеціально сконструйованої машиною. В цілому ж всі конструкції виглядали ажурними, і, багато декорований, міст мав вельми мальовничий силует. Ще більш колоритний вигляд було надано засобами скульптури та металлодекора єгипетського висячому мосту, побудованому в 1826 р за проектом В. Третера і В.А. Христиановича. Величина прольоту досягла вже 55 м. У долі саме цього моста втому і хладноломкость заліза зіграли фатальну роль: в січні 1905 року, після 79 років служби, він обрушився. У 1825-26 рр. в Петербурзі з'явилися ще три чарівних висячих мосту: Почтамтскій через Миття, Банківський і Левовий через Катерининський канал.

На закінчення хочеться згадати і невеликий місток через канал Грибоєдова в Коломиї. Він побудований в 1969 році і є першим в Петербурзі алюмінієвим мостом. Пролітна будова виконано з двох витончено вигнутих зварних алюмінієвих труб діаметром 270 мм з похилими стінками. Можливо, і Коломенському мосту судилося згодом стати пам'ятником інженерного мистецтва.

Графік розводки мостів

Назва мосту Розведення I Розведення II Гренадерський міст 2: 45-3: 45 4: 20-4: 50 Кантемирівський міст 2: 45-3: 45 4: 20-4: 50 Сампсониевский міст 2: 10-2: 45 3:20 -4: 25 Тучков міст 2: 10-3 05 3: 35-4: 45 Біржовий міст (Будівельників) 2: 10-4: 50 немає міст Лейтенанта Шмідта 1: 40-4: 55 немає Фінляндський міст 2: 30- 5:10 немає Троїцький міст (Кіровський) 1: 50-4: 50 немає Ливарний міст 1: 50-4: 40 немає міст Петра Великого (Большеохтінскій) 2: 00-5: 00 немає Палацовий міст 1: 35-2: 55 3: 15-4: 50 міст Олександра Невського 2: 30-5: 05 немає Володарський міст 2: 00-3: 45 4: 15-5: 45
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама