Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Унітази з косим випуском, вертикальним і прямим: інструкція, фото

  1. Переваги окремих бачків
  2. матеріали
  3. форми чаш
  4. Подача води
  5. способи змиву
  6. Антисплеск
  7. підключення

Бувають унітази з косим випуском, прямим, унітази з вертикальним випуском і горизонтальним. Вибір необхідно робити, грунтуючись на тому, під який тип зливу обладнана конкретно ваша квартира. Зрозуміло, при бажанні можна зробити будь-який відповідний вам слив, але це зайва трата грошей, часу. Простіше відразу купити унітази з косим випуском, ніж займатися додатковими ремонтно-будівельними роботами. Як показує практика, косою випуск актуальний для тих випадків, коли патрубок випуску розташований під кутом від 30 до 45 градусів. Найцікавіше, більшість наших будинків оснащуються саме таким пристроєм, оскільки вони були актуальними при будівництві багатоповерхових будівель в 70-90-х роках. Моделей туалетів більш ніж достатньо, тому ви зможете придбати окремий, або сучасний із сантехнікою бачок.

Переваги окремих бачків

Бувають унітази з косим випуском, прямим, унітази з вертикальним випуском і горизонтальним

Фото стандартних розмірів унітазів з косим випуском

Не секрет, що багато хто воліє вибирати окремий бачок, і це обумовлено певними перевагами, якими він володіє.

  1. Зливний бак розміщується помітно вище, ніж чаша, тим самим ефективність зливу підвищується.
  2. Бак кріплять на стінах, в нішах, за рахунок чого вільний простір в приміщенні збільшується, рівень санітарно-гігієнічного стану туалету поліпшується.
  3. Купуючи унітази з косим випуском і окремим бачком, ємність можна буде встановити прихованим способом. В результаті вільного простору візуально буде більше. Це особливо стає актуальним для тих квартир, які не володіють великими габаритами.

При цьому не можна не враховувати той факт, що суміщені баки набагато легше монтувати. Такі особливості привели до того, що попит на моделі, в яких є косою випуск унітазу і моноблочна конструкція, помітно зріс. Навіть більш висока вартість, необхідність пожертвувати простором і здійснювати більш складне обслуговування не зупиняє покупців.

На відміну від унітазів з горизонтальними випусками, моделі з косими висновками мають певні особливості, ключові відмінності. До них можна віднести матеріали для виробництва, форму чаші, змив, подачу води. Тому поговоримо про це більш детально.

матеріали

Фото всіх видів унітазів по типу випуску

На сьогоднішній день найбільшу популярність отримали фарфорові та фаянсові вироби. Фаянс не може похвалитися такою ж довговічністю, як фарфор. До того ж, він активніше вбирає вологу, може змінювати колір в процесі експлуатації, фаянс важче очищається, але і коштує дешевше.

При цьому порцелянові хоч і обходяться покупцям дорожче, зате їх структура щільніше, поверхня більш гладка, процес відходу простіше. Так чи інакше, популярність двох варіантів на даний момент знаходиться приблизно на однаковому рівні.

Не варто забувати про моделі з акрилу, які також виконуються з косим випуском. Вони не так затребувані, оскільки догляд за ними складний, забороняється використовувати абразивні засоби, луги, агресивні хімічні склади.

Деякі намагаються проявити особливу індивідуальність навіть при виборі унітазу, в результаті чого замовляють собі вироби з каменю, металу, з різними дорогоцінними покриттями з золота, срібла. Як ви розумієте, практичність подібних рішень є сумнівною, та й вартість занадто завищена.

форми чаш

Якщо у вас вдома потрібно косою випуск унітазу, вам представляється досить широкі можливості в плані вибору форми чаші. На сьогоднішній день ринок пропонує такі рішення.

  1. Козиркові чаші. Бризки майже відсутні, але думати про економію води з подібною чашею вам не можна. Витрачають воду активно.
  2. Тарілчасті чаші. Володіють тими ж привілеями, що козирькові, плюс витрачають трохи менше води.
  3. Воронкоподібні. Догляд за ними складний, чаша швидко стає брудною, плюс від бризок позбутися не вийде. Чи не саме вдале рішення.
  4. Американські чаші. Вони характеризуються тим, що в чаші стояча вода. Система ефективна, проте знайти її на нашому ринку досить складно.

Подача води

Не всі знають, але туалети можуть пропонуватися з різною системою водопостачання - нижній або бічний.

  • Якщо говорити про бічну систему, то підключається вона досить просто, проте шум від подачі створюється досить істотний;
  • Якщо ви вибрали нижнє підведення, тоді зможете відчути принади безшумної роботи. Проте, особливість її в тому, що підключення здійснюється набагато важче, ніж в першому випадку.

способи змиву

Вибираючи унітази з горизонтальними випусками або косими, слід брати до уваги спосіб змиву, яким оснащується сантехніка. Розділити їх можна на два типи:

  • дозований;
  • Безперервний.
  1. Особливість дозованого полягає в тому, що сам користувач може вибирати, які кількість води буде використано. Для цього просто кнопка утримується до потрібного моменту.
  2. Безперервний слив передбачає повне спустошення всього зливного бачка натисканням на кнопку. Ефективність очищення унітазу при цьому вище, зате витрата води значно вище.

Антисплеск

Деякі системи зливу у сантехніки з косим зливом оснащуються досить зручною функцією, яка називається Антисплеск. Її принцип полягає в тому, що спеціальна геометрія чаші зменшує активність бризок. Тим самим по приміщенню не поширюються бактерії, різні мікроби, частки продуктів життєдіяльності людини.

Примітно, що відшукати вироби з такою функцією не складно, і не обов'язково вони мають високу вартість. Наприклад, цілком можна придбати унітаз з Антисплеск за 3-4 тисячі рублів, хоча є і більш дорогі моделі.

підключення

Фотографія підключеного до каналізації унітазу

У плані підключення особливих складнощів при використанні сантехніки з косим впусканням немає. Але зустрічається кілька моментів, коли доводиться робити певні додаткові заходи.

  1. Для грамотного монтажу в більшості випадків використовується так зване перехідне коліно, виконане з надійного пластика. Однак це призводить до певних не стикування, в результаті яких потрібно змістити місце монтажу щодо попереднього.
  2. Щоб полегшити процес стиковки, унітази з'єднують з ексцентриком. Цей спеціальний манжет обертається навколо власної осі, змінюючи тим самим відстань від вхідних і вихідних отворів. Таким чином, з'єднати туалет з каналізаційною трубою стає набагато легше.
  3. Якщо попередні способи не спрацювали, підключення до каналізації здійснюють за допомогою гнучкого гофрованого рукава. Особливістю даного підключення є, що унітаз можна зміщувати.


Саме правильне рішення - зробити всі необхідні виміри заздалегідь, до того, як ви почали монтаж унітазу, оснащеного косим випуском. Або ж зверніться до досвідченого сантехніку, який зможе вибрати оптимальний для вас рішення.

Різноманітність сучасної сантехніки для туалету відкриває простір для будь-яких, навіть найсміливіших рішень. У наш час не знайти потрібний унітаз досить проблематично. Швидше, вашою проблемою стане питання вибору серед того розмаїття сантехніки, яке зараз готові запропонувати виробники.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама