Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Межі експлуатаційної відповідальності учасників процесу теплопостачання.

Теплова енергія в гарячій воді, яка надходить споживачам - підсумок роботи ряду організацій та колективів, які виробляють теплову енергію (ТЕЦ і опалювальні котельні міста), транспортують теплову енергію від теплоджерел до місць її споживання (АТ «Усть-Каменогорську теплові мережі») і розподіляють теплову енергію між споживачами за належними споживачам системам теплоспоживання опалення, вентиляції, гарячого водопостачання (КСК, КДМ, IP, ТОО організації, які виконують цю роботу).

Межі відповідальності для учасників процесу теплопостачання встановлюються документом - актом розмежування балансової належності (визначаються межі власності) та експлуатаційної відповідальності (визначаються межі, в яких учасники повинні виконувати експлуатаційні і ремонтно - відновлювальні роботи).

При визначенні меж балансової належності та експлуатаційної відповідальності з КСК, КДМ, IP, ТОО, які обслуговують багатоквартирні житлові будинки, АТ «Усть-Каменогорську теплові мережі» керується положеннями нормативно технічних документів, що діють на території Республіки Казахстан.

Згідно п.62 Правил користування тепловою енергією (затверджені наказом Міністра енергетики Республіки Казахстан від 18.12.2014 року №211) межа експлуатаційної відповідальності між споживачем і енергопостачальною організацією в багатоквартирних житлових будинках визначається за першим роздільним фланця або зварного шва вхідних засувок вузла управління з боку джерела теплової енергії. Схема проходження кордону відповідальності представлена ​​на рис.1.


Акт розмежування між КСК, КДМ, IP, ТОВ й власниками квартир оформляється на основі рекомендацій, наданих сторонам Асоціацією кооперативів власників квартир м Усть-Каменогорськ та ДУ «Відділ житлової інспекції м Усть-Каменогорськ». Рекомендації були видані 04.04.2016г.

У представленій АТ «Усть-Каменогорську теплові мережі» редакції рекомендацій, вказуються такі кордону розмежування відповідальності за технічний стан і безпечну експлуатацію між власниками квартир і КСК, КДМ, IP, ТОО:

по мережах опалення для КСК, КДМ, IP, ТОО - Підвальна (горищні) розводка від входу в будинок до постоячних вентилів, включаючи їх; лінія опалення сходових клітин від постоячних вентилів, радіатори опалення сходових клітин;

по мережах опалення для власників квартир - мережі і стояки опалення в межах квартир, в т.ч. прокладені в стінах, нішах, коробах, підлогах, включаючи перемички в квартирах, відгалуження від стояків до радіаторів, самі радіатори;

по мережах гарячого водопостачання для КСК, КДМ, IP, ТОО - Підвальна розводка від входу в будинок до постоячних вентилів, включаючи їх;

по мережах гарячого водопостачання для власників квартир - мережі і стояки гарячого водопостачання в межах квартири, в т.ч. прокладені в стінах, нішах, коробах, підлогах, включаючи вентилі на відгалуженнях від стояків, внутрішньоквартирних обладнання гарячого водопостачання.

Результати вимірів тисків і температур теплоносія на кордоні розділу відповідальності - показник якості поданої на кордон розділу теплової енергії, відповідності роботи вузла температурному графіку, достатності виконаних робіт по регулювань систем опалення та гарячого водопостачання.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама