Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як варити смачне варення з ягід

Літо - чудова пора, коли ми відпочиваємо і набираємося нових сил Літо - чудова пора, коли ми відпочиваємо і набираємося нових сил. Достаток і розмаїтість свіжих ягід і фруктів надає унікальні можливості для приготування різних солодких страв - неймовірних десертів і апетитною випічки. Але всім нам так хочеться продовжити це божественне час хоч якимось чином, щоб в холодну зиму, коли за вікном буде заметіль і завірюха, дістати шматочок літа в банку з смачним джемом. Отже, дванадцять цікавих рецептів як варити варення з ягід - це тільки орієнтир для ваших імпровізацій і фантазій в спробі зберегти природні дари улюбленого літа і сонячний настрій на цілий рік.

Варення з суниці лісової

Буде потрібно: один кг ягід, 5 ст. цукру і води - 2,5 склянки.

ягоди суниця засипати цукром або залити злегка теплим цукровим сиропом, години три-чотири витримати. Після цього варити хвилин 5-6, зняти пінку, відставити на 15-20 хв, і так повторити два-три рази. Перед останньою варінням бажано додати 0,5 ч. Ложки попередньо розчиненої лимонної кислоти (кристалічної лимонної кислоти взяти 1 чайну ложку і дві чайні ложки води) або свіжого соку лимона. Кислота не тільки покращує смак варення, а й запобігає засахаривание і скисання.

Джем з суниці

Слід взяти: 1 кг ягід, 4 склянки цукру.

Перебрані ягоди засипати цукром, перемішати і варити, помішуючи, до готовності (15-20 хв). Джем готовий, якщо крапля не розтікається на холодній тарілці. Після охолодження його розлити в чисті стерилізовані банки.

Мармелад в домашніх умовах

Знадобиться: по 500 г ягід (можна чорну і червону смородину в пропорції 1: 1) і цукру, 0,5 пачки желатину, 1 чайна ложка ваніліну, 2 ч. Ложки горілки.

Ягоди помити, щоб вода стекла, відкинути на друшляк, трохи просушити серветкою, видалити плодоніжки. Потім чистенькі ягоди розім'яти до консистенції пюре, додати цукор, желатин, ванілін. Після цього збити масу міксером до повного розчинення цукру. Додати горілку. Готовий мармелад викласти в банки, щільно закрити. Зберігати його рекомендується в холодильнику.

Варення із червоної смородини

Взяти: 2 кг смородини, чотири апельсини (кісточки видалити) і 2 кг цукру Взяти: 2 кг смородини, чотири апельсини (кісточки видалити) і 2 кг цукру.

Смородину перебрати і разом з апельсинами (нечищений, тобто прямо з шкіркою) пропустити через м'ясорубку або відправити в блендер, додати цукор, варити хвилин 30-35, розлити в банки відразу ще гарячим і закатати.

Джем з смородини білої і червоної

Необхідно: 1 кг ягід (можна червоні і білі в співвідношенні 1: 1), цукру - 5 склянок, води - 2 ст.

Ягоди почистити від гілочок, плодоніжок і варити, додавши воду і склянку цукру, поки не потріскаються, потім решту цукру додати, на невеликому вогні при помішуванні варити до готовності (хвилин 12-17 з моменту закипання). У стерилізовані банки перекласти гарячим і закатати.

Мармелад з смородини червоної і білої

Слід взяти: по 250 г смородини двох видів - червоної і білої, цукру півкілограма, 0,5 пачки желатину, по 0,5 чайної ложки кориці і гвоздики меленої, 2 ч. ложки ягідного лікеру або наливки.

Готувати і зберігати, як мармелад з суниці.

смородинове желе

Для приготування треба: 4 л смородини, 2 л цукру Для приготування треба: 4 л смородини, 2 л цукру.

У перетерту через сито смородину додати цукор, вимішувати, поки не розтане. Варити і стерилізувати не треба. Зберігати в погребі або холодильнику.

вітамінна бомба

Необхідно: по 1 л малини, чорниці та смородини, два великі апельсини, 3 л цукру.

Перекрутити все на м'ясорубці, з цукром змішати і розкласти по стерилізованим банкам (а стерилізувати можна в духовці при 100 ° С хвилин 5-10) і закрити ошпарені в окропі кришками. Зберігати в холодильнику.

Царське варення

Буде потрібно: 6 склянок смородини, по 2 ст. малини і червоної смородини, 2 апельсини середньої величини.

Ягоди і апельсини перекрутити через м'ясорубку, додати 13 ст. цукру, кілька разів ретельно перемішати масу дерев'яною ложкою, щоб цукор розтанув. Розкласти в підготовлені охолоджені банки, закрутити металевими кришками. Можна закривати капроновими і зберігати в холодильник е.

варення асорті

Потрібно: по 2 стаканчика вишень, малини, смородини чорної і червоної, 12 ст Потрібно: по 2 стаканчика вишень, малини, смородини чорної і червоної, 12 ст. цукру.

Все ретельно перемішати, коли закипить, варити на малому вогні 5 хв, перекласти в стерильні банки і закатати.

Варення з чорниці з яблуками

Знадобиться: 200 г яблук і 800 г чорниці. Для заливки: 300 г цукру і 1 л яблучного соку.

Яблука кислих сортів нарізати шматочками, опустити їх на 2-3 хв. в окріп і потім в холодну воду для охолодження. Змішати чорницю з підготовленими яблуками і просто викласти в банки. Нагріти до 60-70 ° С свіжовичавлений сік, цукор розчинити в ньому і залити цим яблучним сиропом чорницю. Банки півлітрові рекомендується стерилізувати хвилин 10, а літрові - хвилин 15. Загорнути.

Шматочок літа - універсальний рецепт

Взяти для приготування: 11 склянок будь-яких ягід в будь-якій пропорції (чим більше видів, тим краще), 13 ст. цукру.

Ягоди перебрати, вимити, зсипати в миску і поставити на вогонь. З моменту закипання варити хвилин 7-8, потім зняти з вогню і всипати цукор, заважати до його розчинення. З цукром не варити! Охолодити і розкласти в банки. Виходить трохи більше 3 л варення.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама