Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

апельсин

  1. Як виростити апельсинове дерево
  2. Як правильно сформувати крону апельсина ?.
  3. Корисні властивості апельсина, масло солодкого червоного апельсина
  4. застосування апельсина
  5. масло апельсина
  6. сік апельсина
  7. цедра апельсина
  8. шкірка апельсина
  9. калорійність апельсина
  10. види апельсинів
  11. Апельсин червоний (кривавий)
  12. Протипоказання апельсина
  13. апельсин
  14. калорійність апельсина
  15. Харчова цінність в 100 грамах:



Для того, щоб виростити у себе в саду екзотична рослина необхідно застосовувати секрети розведення. Садівники поважають незвичайні квіти. У наведеній добірці автори спробували викласти безліч секретів, щоб уникнути помилок при утриманні екзотичного квітки . Примхлива жива істота вимагає особливого забезпечення умов. Секрети вирощування великих класів квітів не схожі. Важливо визначити для визначення корисних заходів, до якої групи визначений Ваше рослина.

Як виростити апельсинове дерево

апельсин: вирощування і догляд ... Основні правила по догляду за екзотичним примхливим рослиною - апельсиновим деревом ...

У будь-якої людини є своє хобі: хтось читає книги, хтось танцює, хтось на лижах катається. Але не у всіх з нас вистачає час на подібні заняття. Тому іноді зустрічається і таке захоплення, як розведення кімнатних рослин. Але хто сказав, що на це хобі потрібно менше часу ?!

Якщо, наприклад, ви зупинили свій вибір на алое або фікус Бенджаміна , Переживати не варто. Вони адаптуються під мікроклімат вашої квартири і без сторонньої допомоги. Головне, щоб ви не забували їх періодично поливати. Але якщо ви все ж віддали перевагу більш екзотичним рослинам, то тут вам слід врахувати безліч правил по догляду за ними . Наприклад, вам доведеться дуже постаратися, щоб виростити апельсинове дерево, надати його кроні красиву форму і вже тим більше змусити його плодоносити.

Турботи починаються з першого дня покупки. В цей час ви повинні бути особливо уважні до свого новопридбаних рослині. Для початку вам слід вибрати відповідне місце для апельсинового дерева. Воно не любить дуже яскравого світла, але і в тіні теж відчуває себе дуже погано, тому оберіть для горщика з квіткою поличку в світлій кімнаті, але без прямих сонячних променів. Якщо світла буде мало, то листя почнуть витягатися, набуваючи зіпсовану гофровану форму і згодом опадати. Якщо ж світла буде занадто багато, то листя починає жовтіти. Втім, останнє трапляється вкрай рідко, адже апельсин - це все ж південне теплолюбна рослина.

Будьте дуже обережні при поливанні. Незважаючи на те, що це дерево через свого походження дуже любить воду, нюансів тут дуже багато. У теплу пору року його рекомендує обприскувати і поливати кожен день, а в холодну пору - тільки поливати, через один або два дні. Але запам'ятайте: краще недополіть, виявивши потім трохи скручені листя, які згодом легко випростовується, ніж перелити і занапастити рослина назавжди через згнилі кореня. При поливанні добре використовувати розчинні мінеральні добрива.

Як правильно сформувати крону апельсина ?.

Формування крони і обрізку починають навесні. Ця операція дозволить домогтися більш швидкого цвітіння і плодоношення. Обрізку проводять над ниркою, зріз роблять прямий (гостро заточеним ножем або бритвою. Верхня нирка повинна "дивитися" назовні. Зріз товстих гілок проводять біля самої основи.

Після того, як апельсинове дерево у вас виростає вище 30 см, починається сама копітка робота. Як правило, вкорочують головний стебло приблизно до 20 см. Вам необхідно безжально відрізати верхівку в 10 см і залишити всього лише 3-4 найбільш розвинених бічних пагонів. Таким чином формуються гілки першого порядку, на кожному з них залишають по 2 гілки, складові рівень другого порядку. На них в свою чергу формують по 3-5 гілочок третього порядку, де потім утворюються плодоносні пагони четвертого порядку. В подальшому проводиться тільки прищипка молодих пагонів, видалення і вирізання засохлих, загущених і ростуть усередину крони гілочок.

Іноді пропонують нові відростки, вирощені до 20 см, обмотувати їх біля основи дротом, перекриваючи тим самим сокодвижение і подальше подовження гілок. Також надходять з новими відростками. Їх має з'явитися близько 8-10 штук штук. Коли крона придбає красиву форму, наближену до кулі, а стовбур подовжується до 15 см, можна відкрутити дріт і дати дереву рости далі.

З плодоносінням трохи складніше. Навряд чи у вас вийде отримати смачні плоди без щеплення. Для цього вам буде потрібно вже плодоносить апельсинове дерево. Ви повинно на корі обох рослин вирізати по невеликому трикутнику і поміняти їх місцями. Обмотайте приживаються ділянку кори поліетиленовою плівкою. Звичайно, якщо ви не впевнені в своїх силах, краще не прищеплюйте, так як можете занапастити обидва дерева. Наступного шансу доведеться чекати дуже довго - плодоносити дерево починає тільки через 7-10 років. Хочете мати справжні апельсини у себе вдома, краще довіртеся професіоналу.

Апельсин цвіте рясно. Чим більше утворюється зав'язі, тим більша ймовірність, що плоди виростуть невеликі. Видаливши невелику частину в місцях, де її занадто багато, плоди на деревце будуть утворюватися як з запиленням квіток, так і без запилення.

Може бути, я вас даремно перелякала, і правила по догляду за апельсиновим деревом вам не здалися такими вже складними. Це говорить тільки про те, що новому члену сім'ї буде у вас дуже комфортно. На знак подяки через кілька років ви отримаєте від 15 до 30 плодів на рік.

Див. Продовження: Плодові кімнатні рослини

Кімнатні рослини

Корисні властивості апельсина, масло солодкого червоного апельсина

Корисні властивості апельсина

Апельсини відрізняються чудовим смаком і ароматом, приносять велику користь здоров'ю. Вченими доведено, що вітамін С, що входить до складу апельсина, руйнує ракові клітини. В одному апельсині міститься добова норма цього корисного вітаміну. До складу апельсинів входить безліч фітохімічних елементів, що містять сполуки каротинової кислоти. Присутній в апельсині лимонна кислота, що надає аромат фрукту. У плодах апельсина знайдені цукру, вітаміни В1, В2, В6, Р, провітамін А. Також корисними будуть дії пектинових і азотистих речовин. Фрукт містить вуглеводи, клітковину, золу, фітонциди, калій, фосфор, кальцій. У шкірці виявлені ефірні масла.

застосування апельсина

М'якоть апельсина корисна при втраті апетиту, сприяє нормалізації роботи травного тракту. Вживання кисло-солодкого м'якоті цитрусового плоду допомагає налагодити нормальне виділення жовчі. Корисний апельсин при авітамінозі, застосовується як профілактичний засіб, що запобігає багато шлунково-кишкові проблеми. Зміцнює імунну систему і покращує обмінні процеси. Рекомендується вживання апельсинів при гіпертонії. атеросклерозі, ожирінні.

Швидше і ефективніше за допомогою апельсина лікуються хвороби печінки, усуваються хворобливі симптоми при подагрі. Любителі жирної їжі повинні вводити в свій раціон помаранчеві плоди, оскільки з'їдена важка їжа, взаємодіючи з корисними речовинами і кислотами, що містяться в м'якоті, краще перетравлюється. Вживання фрукта зменшить ризик серцевих хвороб і закупорки вен. Народна медицина призначає апельсини при інфекціях ротової порожнини, для усунення виразок.

Завдяки сильним фитонцидам апельсин можна називати природним антибіотиком: з його допомогою усуваються мікроби і зменшується ризик інфекційних захворювань. Регулярне введення апельсина в раціон виключає гнильні процеси в кишечнику, усуває вплив токсинів на організм і виводить шлаки. При хронічних запорах. особливо у літніх людей, народна медицина рекомендує вживати м'якоть і сік фрукта вранці натщесерце або перед сном.

Апельсини тонізують нервову систему, допомагають справлятися з втомою, депресією. підвищують настрій. Яскраві плоди мають заспокійливу дію, знижують частоту серцебиття, позбавляють від судом. зменшують кількість нападів при епілепсії. У цитрусових плодах багато лімоноіди, що мають унікальні властивості і здатних блокувати розмноження ракових клітин. Також ці речовини допомагають при лікуванні пухлин ротової порожнини, шкіри, легенів, шлунка, тонкого і товстого кишечника. Фолієва кислота корисна для вагітних, запобігає розвитку патологій у немовлят, зберігає здоров'я судинної системи.

масло апельсина

Давно відомо, що апельсини містять ефірне масло , Благотворно діє на органи і системи. Ефірна олія апельсина покращує настрій, усуваючи депресійні прояви, тривогу, тугу, відновлює енергетику після важкої хвороби, сприяє регенерації шкіри. Масло солодкого апельсина дозволяє повернути гостроту зору, прибирає запалення і кровоточивість ясен. Лікувальне масло є легким жовчогінним засобом, що нормалізує вуглеводний і жировий баланс, діє як очисний засіб при утворенні шлаків в організмі.

Апельсинове масло зміцнює захисні функції організму, попереджає застуди та грип. У косметологи застосовують масло апельсина для волосся. Воно надає волоссю неймовірний блиск, приємний аромат, пом'якшує шкіру голови і зміцнює волосяні цибулини. Використовується масло апельсина для обличчя: воно омолоджує, підвищує пружність шкіри, усуває сухість, розгладжує зморшки, усуває набряки.

сік апельсина

У свіжому соку присутні багато корисних речовин, що містяться в плодах цього південного фрукта, зберігаються вони і при заморожуванні. Ароматний сік апельсина рекомендується при сечокам'яній хворобі і хронічних захворюваннях жовчного міхура. Все багатство корисних речовин, що містяться в дієтичному продукті, можна відчути, регулярно вживаючи сік кілька разів в день. Цілюще сік апельсина збуджує апетит, нормалізує травлення, діє як діуретичну засіб.

Полівітамінний напій рекомендується до вживання при подагрі, авітамінозах. гіпертонії, він допомагає боротися з атеросклерозом. Апельсиновий сік має антиоксидантні властивості, надає оздоровчий вплив на організм, виводить з організму продукти обміну і токсини, тим самим виключаючи поява хвороб.

цедра апельсина

Апельсинова цедра - найбагатше джерело вітамінів і біологічно активних речовин. Її застосування дозволяє збагачувати організм корисними речовинами для посилення імунної системи, попередження онкологічних захворювань. Цедра допомагає швидше видужувати після інфекційних хвороб та є чудовим засобом у профілактиці інсультів і розладів серцево-судинної системи. Речовини цедри приводять у норму рівень холестерину в крові.

Цедра апельсинів, користь якої доведена науковим шляхом, застосовується для приготування різних відварів і настоянок. Корисно пити такі кошти при болісних менструаціях і набряках. викликаних порушенням сольового балансу.

шкірка апельсина

Шкірка апельсина містить лимонну кислоту, що перешкоджає накопиченню в плодах нітратів і нітритів. Від присутності шкідливих речовин в організмі рекомендується відвар і настій з кірок апельсина в поєднанні з лікарськими травами .

Відвар з шкірки апельсина: слід змішати шкірку апельсина, кмин і кору крушини в рівних частинах, залити 1 склянкою води, кип'ятити 5 хвилин і пити після настоювання по 200 грамів вранці і ввечері.

Настій шкірки апельсина: при гастриті зі зниженою кислотністю корисний настій з шкірки апельсина, листя вахти. трави золототисячника, кореневища лепехи. гіркого полину. 1 столову ложку сировини заливають 1 склянкою окропу, кип'ятять на водяній бані в закритому посуді 15 хвилин, охолоджують при кімнатній температурі і проціджують. Приймають настій 3 рази на день за 30 хвилин до їди по 100 г.

Аромат шкірки апельсина здатний позбавити від безсоння. після прийняття ванни з додаванням сухих кірок спостерігається умиротворення, спокій і впевненість. Висушені шматочки шкірки в Китаї використовують проти кашлю , Головного болю.

калорійність апельсина

Вітаміни і корисні інгредієнти у великій концентрації знаходяться в шкірці, м'якоті і білих перетинках апельсина. Присутність в м'якоті апельсина харчових волокон важливо для тих, хто хоче завжди бути струнким. Волокна розбухають в шлунку, сприяють меншому засвоєнню вуглеводів. Після одного з'їденого апельсина почуття ситості зберігається протягом двох-трьох годин, при цьому калорійність дорівнює 70-90 ккал.

види апельсинів

Апельсини мають безліч видів і сортів . На сьогоднішній день відомі чотири види рослини:

· Звичайні - з жовтою м'якоттю;

· Корольки - з яскраво-червоною м'якоттю;

· Яффськие - з товстою шкіркою;

· Пупкові - з оранжевою м'якоттю.

До Росії апельсини завозять з Туреччини і Марокко. У супермаркетах можна купити такі сорти як «Валенсія» - з тонкою шкіркою, яскраво-оранжевого кольору з дрібними крапками і солодким смаком - і «Вашингтон Невіл», який має соковиті, кисло-солодкі з товстою шкіркою і невеликою кількістю насіння плоди. Також популярними є апельсини, вирощувані у В'єтнамі і на Сицилії. У світі виведено понад 300 сортів апельсинів.

Апельсин червоний (кривавий)

Червоні апельсини вирощуються на Сицилії , Яскраве забарвлення їм дає речовина антоціан. На ступіньфарбування також впливають кліматичні особливості тієї зони, де росте рослина, на Сицилії вони ідеальні. Завдяки великій кількості сонця і відсутності дощів в плодах накопичується цукор і фрукти набувають інтенсивний аромат і колір. Плід менше звичайного апельсина, має ребристу поверхню і практично не містить кісточок. Існує три види кривавих апельсинів: Tarocco (Італія), Sanguinello (Іспанія) і Moro (Сицилія).

Даному сорту притаманні дуже смачні, соковиті і ароматні плоди з присмаком малини і з гірчинкою. У червоних плодах міститься більше вітаміну С, ніж у інших їхніх побратимів. Багато наукових досліджень показали, що червоний апельсин може принести користь для здоров'я людини саме через вміст червоного пігменту. Вживання червоних плодів сприяє лікуванню від ожиріння, попереджає серцево-судинні хвороби. Сік кривавого апельсина запобігає розвитку цукрового діабету. Червоний апельсин постачає організму прості вуглеводи і мінерали.

Протипоказання апельсина

При вживанні апельсинів потрібно дотримуватися помірності, так як даний фрукт знижує тиск і може викликати алергію. Потрібно пам'ятати, що апельсин подразнює слизову шлунково-кишкового тракту і нирок. Протипоказаннями є виразка шлунка. ентерити, коліти. Не можна зловживати плодами при підвищеній кислотності шлункового соку, при холециститах, гепатитах. Сік потрібно розбавляти наполовину водою.

апельсин

Апельсин - вічнозелене плодове дерево роду цитрус сімейства рутових. У дикому вигляді не зустрічається. На сильнорослих підщепах досягає висоти 12 м, на карликових 4-6 м. Листя шкірясті, овальні, із загостреною верхівкою. Квітки білі, запашні, поодинокі або в суцвіттях. Плоди - багатогніздна ягода; в залежності від сорту сильно розрізняються за розміром, формою і забарвленням шкірки (від світло-жовтого до червонувато-оранжевою). М'якоть соковита, солодка або кисло-солодка. Протягом вегетаційного періоду у апельсина в залежності від кліматичних умов може бути 2-3 періоди зростання, кожен з яких змінюється періодом спокою. При сприятливих умовах може жити і плодоносити більше 75 років.

Батьківщиною апельсина вважається Південно-Східна Азія. В Європу апельсин завезли португальці, які тероризували торгові шляхи поблизу берегів Індії. Вважається, що вперше апельсин потрапив в Європу лише в 1548 році з Південного Китаю. Це вірно лише частково - щодо Західної Європи. Що стосується Середземномор'я і, особливо, Європи Південної, то тут араби вирощували його задовго до зазначеної «офіційної» дати. Після того як іспанцям вдалося витіснити загарбників-сарацинів (так християни називали мусульман) з Піренейського півострова і Сицилії, на їх території - в садах місцевих султанів-емірів, наприклад, - апельсинові деревця траплялися відносно часто.

Найсолодші сорти, так звані цукрові - Sukkari і Mosambi. Їх плантації поширені в Пакистані і Індії, але вітчизняні імпортери завозять цукрові сорти неохоче. Причина саме в тому, чому так цінується, в солодощі. Без характерною кислинки апельсин подобається не всім.

Аромат стиглого апельсина чути відразу, а плід значно важче недостиглого.

калорійність апельсина

Дієтичний низькокалорійний продукт в 100 г якого міститься всього 36 ккал, причому калорійність апельсинового соку так само 36 кКал. Показаний до вживання людям з надмірною вагою.

Харчова цінність в 100 грамах:

апельсин

автор Тетяна Вилківська

Апельсин (Citrus sinensis) - вічнозелене плодове дерево родини рутових. Є безліч підвидів і сортів апельсина; список сортів щорічно поповнюється 10-15 новими.

В відкритому грунті апельсин культивується в тропічних і субтропічних районах багатьох країн світу. Тривалість життя апельсина при сприятливих умовах зростання близька до людської - 75 років і більше. Зростаючий на сильнорослих підщепах апельсин являє собою величезне дерево (заввишки до 12 м), на карликових підщепах - в кілька разів нижче. У кімнатних умовах деревце високорослої апельсина може досягати 2-2,5 метрів; низькорослі сорти компактні (0,6-0,8 м).

гесперид. Залежних від сорту, плоди апельсінів сильно розрізняються за розміром, формою, за забарвленням шкіркі у шкіркі (світло-жовта, оранжева, червоно-помаранчева різніх відтінків), за смаком м'якоті плодів (солодкий, кисло-солодкий, кисло-гіркій).

Сорти апельсина поділяються на три групи:

- перша група - сорти зі звичайними і звичними за формою і видом плодами, тобто округлими, з красивою рівною шкіркою;

невли): у них на верхівці виростає другий маленький круглий апельсинчик-пупок;

- до третьої групи належать корольки - дрібніші (в порівнянні з пупковими невламі) апельсини. Вони більш кислі на смак, мають червону або краснополосую м'якоть.

Як красиве кімнатна рослина горщика квітникарі в задоволенням культивують апельсин гіркий. або помаранча гіркий (Citrus aurantium). Цей різновид апельсина, яку араби називають нарандж. також відома під назвою бігарадія. або апельсин гіркий севільський. або апельсин кислий. Помаранча вирощується в кімнаті у вигляді стрункого мініатюрного деревця або маленького ошатного куща. Радує ефектне і ароматне цвітіння помаранчі; його великі, запашні, білі квіти мають рожевий відтінок. На тлі зелені його листя з ширококрилі черешками дуже ошатно виглядають яскраві плоди, що прикрашають рослину десять місяців на рік. Плоди бігарадія ароматні, майже круглі, на смак кисло-гіркі (в натуральному свіжому вигляді неїстівні, але йдуть в переробку). Шкірка у плодів товста, у незрілих плодів - темно-зелена, а при дозріванні стає оранжево-червоною.

Природними гібридами апельсина гіркого є: цітрадія (гібрид бігарадія і понціруса), міртолістная апельсин, бергамот. Помаранча часто використовується в якості підщепи для різноманітних цитрусових.

Дуже рідко поки зустрічається міртолістная апельсин. Зовні ця рослина з компактним кущем дуже схоже на мирт. Існує два різновиди міртолістная апельсина, що відрізняються розміром листя і плодів: у першій листочки до сантиметри завдовжки, а у другій - трохи крупніше. Плоди міртолістная апельсина помаранчеві, з гіркою м'якоттю. Мені дуже подобається цей незвичайний апельсин своїм зовнішнім виглядом.

Апельсин-бергамот. або бергамот (Citrus bergama) - невелике вічнозелене дерево підродини помаранчеві, має невеликі плоди грушоподібної форми. Шкірка плоду золотисто-жовта, що має специфічний "бергамотовий" аромат. М'якоть плоду апельсина-бергамота малоїстівна: кислуватий або кисла, злегка гіркувата на смак.

Схема догляду за апельсинами, що вирощуються в будинку, така ж, як і за іншими цитрусовими. Догляд за деревцем апельсина повинен бути ретельним і постійним: полив, обприскування, розпушування, підживлення мінеральними і органічними добривами . Необхідна прищипка молодих пагонів апельсина, обрізка старих гілок, видалення довгих тонких пагонів, відсихати в зимовий період .

Основне плодоношення апельсина відбувається на пагонах поточного року і

на торішніх пагонах. У щеплених рослин плодоношення зазвичай настає на 4-5 рік життя, але при гарному догляді і додаткового висвітлення взимку - набагато раніше. Але треба мати на увазі, що при різкій зміні освітлення апельсин може скинути листя. Деревце апельсина також категорично не переносить тютюнового диму.

Розмножують апельсин щепленням - способом окулірування. копулировки і щепленням держаком за кору. В якості підщепи для щеплення апельсина підходять сильні, нелістопадние сорту лимона ( "Ювілейний", "Пандероза").

для вирощування в домашніх умовах я рекомендую такі сорти апельсина:

"Вашингтон Навів" - плоди цього сорту мають високі смакові якості. Дерево середніх розмірів; крона темно-зелена, широко розлога. Зібрані в невеликі кисті квітки ароматні, білі. Плоди за формою округлі, з "пупком" на вершині; маса плодів - півкілограма і більше. Червоно-помаранчева шкірка плоду в основному гладка (іноді шорстка), еластична, щільна, добре відділяється від

м'якоті. М'якоть соковита, яскраво-помаранчева, розділена на 13 часточок з тонкими

перегородками. Дозріває це сорт апельсина зазвичай в грудні.

"Гамлін" - урожайний сорт з плодами високої якості, його дрібнозернистий соковита м'якоть дуже приємна на смак. Дерево невелике, добреоблиствені. Квітки білі, ароматні. Плоди середні за розміром, масою близько 300 г. Форма плоду округла, злегка плеската на вершині і біля основи. Товста кірка у плодів з помаранчевої, дуже блискучою шкіркою легко відділяється від м'якоті. Насіння в м'якоті мало або зовсім немає. Плоди у цього сорту апельсина дозрівають в листопаді. "Корольок" - деревце невисока, з пірамідальною кроною. Плоди округлі, біля основи овальні; маса плодів до 250 г. Шкірка з темно-помаранчевої шкіркою, легко відділяється від м'якоті. У плодів цього сорту темно-червона грубозерниста м'якоть, соковита і ніжна, дуже приємна на смак; сік плодів світло-рожевий і рясний. Насіння в м'якоті мало.

Існує багато інших сортів апельсина, придатних для вирощування в будинку, але ці - мої найулюбленіші: вони дуже швидко ростуть і рясно плодоносять.

Во-ле-Конт. Після такого своєрідного позбавлення від господаря дерев, король наказав перевёзті бажані апельсини в Версаль.

По-китайськи "апельсин" означає "золото". Китайці вірять, що вирощування апельсина в будинку приносить щастя, достаток і процвітання. Тому вони часто дарують коханим людям чудові деревця апельсинів з золотими плодами.

Тетяна Вилківська

Все про цитрусових на сайті Gardenia.ru

Все про екзотів на сайті Gardenia.ru

джерела:
,,,





Коментарів поки немає!
Але хто сказав, що на це хобі потрібно менше часу ?
Як правильно сформувати крону апельсина ?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама