Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Бізнес-план фреш-бару

Родоначальником даного біснес-проекту є Америка Родоначальником даного біснес-проекту є Америка. І подібного роду заклади в цій країні досить прибуткові. Фреш - бар - це заклад, який надає відвідувачам скуштувати різноманітні соки, а також напої на їх основі. У Россі фреш - бари тільки починають набирати обертів слави і ще не приносять своїм власникам бажаного прибутку, проте все попереду. Сьогодні, дуже багато людей стежать за своїм здоров'ям і відмовляються від вживання алкогольних напоїв на користь свіжих фрешів. Плюс в тому, що відкриття фреш - бару не вимагає вкладення надзвичайних сум. Знадобитися близько 700 000 рублей. Приблизна прибуток становить близько 650000 рублів на рік. І окупиться подібний заклад при самому песимістичному настрої протягом 1.5-2 років.

Для початку необхідно знайти приміщення. В середньому, досить буде 5 квадратних метрів. Це може бути як окреме приміщення, але найкращим варіантом буде зняти невеликий відділ в будь-якому торгово-розважальному центрі, головне, щоб ви змогли підвести воду до свого відділу. Найчастіше, ТРЦ розташовані в центрі міста, де постійно гуляє народ. І це великий плюс. Проходячи повз, багато хто захоче зайти і випити склянку свіжовичавленого соку.

Далі закупівля обладнання. У кожному місті можна знайти в продажу необхідні предмети і обладнання для фреш-бару. Вам не знадобиться занадто багато. Соковижималка, шейкер, столові прилади, а також стілець, стільниця і комп'ютер, щоб вести облік продажів. Професійний набір коштує близько 300 000 рублей. Також вам знадобиться холодильник для зберігання продуктів.

На старті становлення свого бізнесу ви можете самі бути і директором, і продавцем, і виробником смачних напоїв. А можете і найняти людину, важливо, щоб ви йому довіряли. Далі потрібно розробити меню. Зазвичай подібні заклади радують своїх клієнтів: свежевижатими соками, різними десертами (кекси, тістечка), смузі (коктейль, який складається з молока, ягід, газованої води) і морозивом. Тому, вам необхідно підшукати хорошого постачальника або місця, в якому ви будете проводити закупівлю. Відмінним варіантом буде укласти договір з кондитерським підприємством, яке буде постачати завжди свіжі кондитерські вироби. Також фрукти, з яких ви будете робити соки повинні відповідати якості і бути завжди свіжими. Якщо ви бачите, що плоди починають псуватися і підгнивати, ні в якому разі не використовуйте їх. Від цього залежить репутація вашого закладу.

Звичайно, потрібно подбати про рекламу. Розклейте оголошення, дайте рекламу на радіо чи в торговому центрі, в якому буде знаходитися фреш - бар.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама