Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Патисон: склад і властивості. Рецепти з патиссонами. Жіночий сайт www.InMoment.ru

  1. Патисон: склад і властивості. Рецепти з патиссонами патисони , так само як і кабачки , Є «членами»...
  2. властивості патисонів
  3. насіння патисонів
  4. Сік і м'якоть патисонів
  5. Патисони в кулінарії
  6. Рецепти з патиссонами
  7. Патисон: склад і властивості. Рецепти з патиссонами
  8. склад патисонів
  9. властивості патисонів
  10. насіння патисонів
  11. Сік і м'якоть патисонів
  12. Патисони в кулінарії
  13. Рецепти з патиссонами
  14. Патисон: склад і властивості. Рецепти з патиссонами
  15. склад патисонів
  16. властивості патисонів
  17. насіння патисонів
  18. Сік і м'якоть патисонів
  19. Патисони в кулінарії
  20. Рецепти з патиссонами

Патисон: склад і властивості. Рецепти з патиссонами

патисони , так само як і кабачки , Є «членами» сімейства гарбузових: по-іншому їх навіть називають тарілчастими гарбузами - плоди патисонів дійсно дуже схожі на тарілочки. Китайці ж називають їх «долонями Будди» - це назва можна зрозуміти, якщо дивитися на плоди «в профіль».

Китайці ж називають їх «долонями Будди» - це назва можна зрозуміти, якщо дивитися на плоди «в профіль»

У дикому вигляді патисони невідомі - принаймні, ніхто їх в природі не бачив, і де їхня батьківщина, точно невідомо. Можливо, це Африка, але більшість вчених вважають, що це Центральна Америка.

В кінці XVI - початку XVII століття патисони потрапили в Європу, але в Росію, як і багато інших овочів, тільки в XIX столітті. І зараз патисони у нас не дуже-то популярні: велика частина городників воліє вирощувати кабачки, тому що з ними «метушні менше», а на смак вони майже такі ж. Дійсно, догляд патисонам потрібно більш ретельний, ніж їх побратимів, а урожай вони дають не настільки багатий. Чистити патисони теж складніше, але дієтологи вважають, що вони корисніше кабачків, та й смак у них більш ніжний. А ось американці патисони поважають: їм не лінь їх вирощувати, причому різного розміру - тамтешні господині дуже люблять їх в фаршированому вигляді. У Франції патисони теж популярні: французи і назвали плід патисони - їм здалося, що він нагадує пиріг - і це теж вірно, а пиріг по-французьки - «pate».


склад патисонів

Не так давно патисони нам були відомі тільки білі, але потім селекціонери вивели гарні різнокольорові плоди: світло і темно-зелені, золотисто-жовті, помаранчеві, фіолетові і крапчасті.

Молоді патисони смачніше і корисніше, і при цьому їх навіть чистити не треба: вони гарні разом з шкіркою, і зміст мінералів і вітамінів в них дуже високо, зате калорій мало - всього близько 20 ккал в 100 грамах, так що для розвантажувальних дієт вони «в самий раз». Вага молодих плодів невеликий - від 100 до 300 грамів, а великі зрілі патисони можуть важити і цілий кілограм, але їх смак при цьому втрачається, тому не варто тримати їх на грядці довше 5 днів.

Патисони багаті вітамінами - З, групи В, РР, каротин; і мінералами - це калій, магній, натрій, кальцій, фосфор, залізо; в них є харчові волокна і органічні кислоти, натуральні цукру, ферменти, пектини.


властивості патисонів

Смакові і дієтичні властивості патисонів дозволяють використовувати їх в кулінарії і дієтології, але і в лікувальних цілях їх теж застосовують - багато лікарів вводять їх в раціон своїх пацієнтів, а в народній медицині навіть є рецепти з їх соком і насінням.

У жовто-помаранчевих плодах міститься лютеїн - речовина, при нестачі якого у людини є незворотнім погіршується зір. Сьогодні ця проблема стала проявлятися частіше - навантаження на зоровий апарат сучасної людини величезні, і ультрафіолетове випромінювання теж сприяє руйнуванню тканин очей. Володіючи антиоксидантними властивостями, лютеїн усуває надлишок вільних радикалів і захищає наші клітини від старіння.

Вживання патисонів приводить в норму обмін речовин: жири і білки починають засвоюватися правильно, краще відділяється жовч, а глікоген - необхідний нам для відновлення енергії полісахарид, починає накопичуватися в певних кількостях там, де потрібно - в печінці і м'язах.


Для людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, печінки і жовчного міхура патисони повинні стати обов'язковим компонентом раціону. Інформація, що міститься в них клітковина м'яко стимулює роботу кишечника, попереджає процеси бродіння і запори . Нирки теж краще працюють, якщо в меню багато страв з патиссонами; з ними навіть м'ясо стає безпечним і легко засвоюваним - в них багато лужних сполук, які нейтралізують його окисляє дію.

Завдяки великій кількості калію і магнію, патисони стають відмінним засобом профілактики судинних захворювань, гіпертонії, ожиріння, захворювань печінки і нирок - вони володіють м'яким сечогінну дію.

насіння патисонів

У насінні патисонів теж багато корисного, але їх потрібно вживати довгий час, щоб отримати позитивний результат. Наприклад, з їх допомогою можна позбутися від надлишків скупчилися в організмі солей, а також полегшити подагру - важко виліковних захворювання, що виникає внаслідок накопичення сечової кислоти в тканинах.


Беручи протягом декількох тижнів подрібнені насіння патисонів, можна зняти набряки і налагодити роботу нирок. У кавомолці подрібнюють 100 г очищених насіння, і приймають отриману масу за 20 хвилин до їжі, 4 рази на день, по 3-4 ч.л., запиваючи великою склянкою чистої води.

Сік і м'якоть патисонів

При хворобах нирок також допомагає свіжий сік патисонів - його треба пити по 100 мл до 4-х разів на день, додаючи по 10 г меду .

При запорах один раз в день - краще вранці, за півгодини до сніданку, - п'ють чистий сік патисонів, також по 100 мл.

Сік і м'якоть патисонів настільки багаті цілющими природними речовинами, що їх використовують і в косметичних цілях. З їх допомогою загоюють ушкодження на шкірі і слизових оболонках; маски з ними пом'якшують, омолоджують і освітлюють шкіру. Найпростіша домашня маска з патисони - це накладання його тонких пластинок на особа . Тримати їх потрібно близько 20 хвилин, а потім зняти і протерти обличчя тампоном, змоченим в некип'яченої молоці.


Щоб схуднути за допомогою патисонів, треба просто включати їх до складу різних страв, причому вони повинні бути їх основною складовою. Солі в страви треба класти поменше, а в ідеалі обходитися зовсім без неї: патисони досить швидко приводять у норму обмінні процеси, а зайвий холестерин виводять; витримувати тривалу дієту на них нескладно - вони дуже смачні і поєднуються з будь-якими продуктами.

Патисони в кулінарії

Патисони можна готувати різними способами: смажити, тушкувати, відварювати на пару, маринувати, запікати в духовці або на грилі, солити - в солоному вигляді вони за смаком стають схожими на білі гриби. З ними готують пироги, оладки, млинчики, запіканки і навіть пельмені.

Фарширувати патисони теж можна чим завгодно: овочами, сиром, м'ясом, яйцями, грибами, крупами - особливо рисом; деякі господині примудряються навіть начиняти їх солодким кремом, але це - на любителя, хоча і варення з патисонів виходить дивно смачним. Смачними і ніжними виходять і салати з сирими патиссонами, і овочева ікра.


Для приготування смачних страв з патисонів не потрібні ніякі екзотичні інгредієнти.

Рецепти з патиссонами

Гарні патисони в сметані.
4-5 молодих плодів треба вимити, відварити в підсоленій воді або на пару до м'якості, потім охолодити і розрізати на часточки. Викласти нарізані патисони на велику плоску тарілку, залити сметаною і посипати дрібно нарубаної зеленню кропу і петрушки .

фаршировані патисони
В якості дієтичного страви підійдуть фаршировані патисони - краще з овочевим фаршем. У патисонів відрізають плодоніжки, виймають частину м'якоті і насіння, відварюють плід 10-12 хвилин, і наповнюють фаршем. Для фаршу беруть ріпчасту цибулину , пару морквин , корінь петрушки, Зелена цибуля , чорний перець , Кілька часточок часнику і сир (100 г). Нарізані соломкою овочі кілька хвилин пасерують в маслі, змішують з дрібно нарізаною зеленою цибулею і часником, тертим сиром, і начиняють патисони. Потім їх укладають на деко або в форму для запікання, посипають сиром і чорним меленим перцем, і запікають при 150-170 ° C протягом 25-30 хвилин. Подають, поливши сметаною. Овочеву начинку годі й пасерувати, а просто перемішати і начинити нею патисони; туди ж можна додати їх вийняту м'якоть, подрібнивши її - так теж буде смачно, і навіть корисніше.


Салат з сирими патиссонами
допомагає схуднути і покращує роботу кишечника. Треба порізати соломкою 300 г молодих патисонів, додати накришених ріпчасту цибулину, 1,5 ст.л. тертого хрону , Нарізану зелену цибулю і петрушку, посолити все і посипати чорним перцем, полити оливковою олією і перемішати.

Через свою незвичайно гарної форми і яскравого кольору плоди патисонів часто використовуються і в декоративних цілях: вони можуть прикрасити будь-яке застілля і навіть інтер'єр.

Протипоказань до вживання патисонів немає, проте їх не слід їсти тим, хто схильний до діареї і розладів кишечника. Проте, в поєднаннях з рисом їх все-таки можна потроху вживати - вже дуже вони смачні і корисні, щоб відмовлятися від них повністю.

Автор: Гатаулина Галина
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт www.inmoment.ru обов'язкова!


Патисон: склад і властивості. Рецепти з патиссонами


патисони , так само як і кабачки , Є «членами» сімейства гарбузових: по-іншому їх навіть називають тарілчастими гарбузами - плоди патисонів дійсно дуже схожі на тарілочки. Китайці ж називають їх «долонями Будди» - це назва можна зрозуміти, якщо дивитися на плоди «в профіль».

Китайці ж називають їх «долонями Будди» - це назва можна зрозуміти, якщо дивитися на плоди «в профіль»

У дикому вигляді патисони невідомі - принаймні, ніхто їх в природі не бачив, і де їхня батьківщина, точно невідомо. Можливо, це Африка, але більшість вчених вважають, що це Центральна Америка.

В кінці XVI - початку XVII століття патисони потрапили в Європу, але в Росію, як і багато інших овочів, тільки в XIX столітті. І зараз патисони у нас не дуже-то популярні: велика частина городників воліє вирощувати кабачки, тому що з ними «метушні менше», а на смак вони майже такі ж. Дійсно, догляд патисонам потрібно більш ретельний, ніж їх побратимів, а урожай вони дають не настільки багатий. Чистити патисони теж складніше, але дієтологи вважають, що вони корисніше кабачків, та й смак у них більш ніжний. А ось американці патисони поважають: їм не лінь їх вирощувати, причому різного розміру - тамтешні господині дуже люблять їх в фаршированому вигляді. У Франції патисони теж популярні: французи і назвали плід патисони - їм здалося, що він нагадує пиріг - і це теж вірно, а пиріг по-французьки - «pate».


склад патисонів

Не так давно патисони нам були відомі тільки білі, але потім селекціонери вивели гарні різнокольорові плоди: світло і темно-зелені, золотисто-жовті, помаранчеві, фіолетові і крапчасті.

Молоді патисони смачніше і корисніше, і при цьому їх навіть чистити не треба: вони гарні разом з шкіркою, і зміст мінералів і вітамінів в них дуже високо, зате калорій мало - всього близько 20 ккал в 100 грамах, так що для розвантажувальних дієт вони «в самий раз». Вага молодих плодів невеликий - від 100 до 300 грамів, а великі зрілі патисони можуть важити і цілий кілограм, але їх смак при цьому втрачається, тому не варто тримати їх на грядці довше 5 днів.

Патисони багаті вітамінами - З, групи В, РР, каротин; і мінералами - це калій, магній, натрій, кальцій, фосфор, залізо; в них є харчові волокна і органічні кислоти, натуральні цукру, ферменти, пектини.


властивості патисонів

Смакові і дієтичні властивості патисонів дозволяють використовувати їх в кулінарії і дієтології, але і в лікувальних цілях їх теж застосовують - багато лікарів вводять їх в раціон своїх пацієнтів, а в народній медицині навіть є рецепти з їх соком і насінням.

У жовто-помаранчевих плодах міститься лютеїн - речовина, при нестачі якого у людини є незворотнім погіршується зір. Сьогодні ця проблема стала проявлятися частіше - навантаження на зоровий апарат сучасної людини величезні, і ультрафіолетове випромінювання теж сприяє руйнуванню тканин очей. Володіючи антиоксидантними властивостями, лютеїн усуває надлишок вільних радикалів і захищає наші клітини від старіння.

Вживання патисонів приводить в норму обмін речовин: жири і білки починають засвоюватися правильно, краще відділяється жовч, а глікоген - необхідний нам для відновлення енергії полісахарид, починає накопичуватися в певних кількостях там, де потрібно - в печінці і м'язах.


Для людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, печінки і жовчного міхура патисони повинні стати обов'язковим компонентом раціону. Інформація, що міститься в них клітковина м'яко стимулює роботу кишечника, попереджає процеси бродіння і запори . Нирки теж краще працюють, якщо в меню багато страв з патиссонами; з ними навіть м'ясо стає безпечним і легко засвоюваним - в них багато лужних сполук, які нейтралізують його окисляє дію.

Завдяки великій кількості калію і магнію, патисони стають відмінним засобом профілактики судинних захворювань, гіпертонії, ожиріння, захворювань печінки і нирок - вони володіють м'яким сечогінну дію.

насіння патисонів

У насінні патисонів теж багато корисного, але їх потрібно вживати довгий час, щоб отримати позитивний результат. Наприклад, з їх допомогою можна позбутися від надлишків скупчилися в організмі солей, а також полегшити подагру - важко виліковних захворювання, що виникає внаслідок накопичення сечової кислоти в тканинах.


Беручи протягом декількох тижнів подрібнені насіння патисонів, можна зняти набряки і налагодити роботу нирок. У кавомолці подрібнюють 100 г очищених насіння, і приймають отриману масу за 20 хвилин до їжі, 4 рази на день, по 3-4 ч.л., запиваючи великою склянкою чистої води.

Сік і м'якоть патисонів

При хворобах нирок також допомагає свіжий сік патисонів - його треба пити по 100 мл до 4-х разів на день, додаючи по 10 г меду .

При запорах один раз в день - краще вранці, за півгодини до сніданку, - п'ють чистий сік патисонів, також по 100 мл.

Сік і м'якоть патисонів настільки багаті цілющими природними речовинами, що їх використовують і в косметичних цілях. З їх допомогою загоюють ушкодження на шкірі і слизових оболонках; маски з ними пом'якшують, омолоджують і освітлюють шкіру. Найпростіша домашня маска з патисони - це накладання його тонких пластинок на особа . Тримати їх потрібно близько 20 хвилин, а потім зняти і протерти обличчя тампоном, змоченим в некип'яченої молоці.


Щоб схуднути за допомогою патисонів, треба просто включати їх до складу різних страв, причому вони повинні бути їх основною складовою. Солі в страви треба класти поменше, а в ідеалі обходитися зовсім без неї: патисони досить швидко приводять у норму обмінні процеси, а зайвий холестерин виводять; витримувати тривалу дієту на них нескладно - вони дуже смачні і поєднуються з будь-якими продуктами.

Патисони в кулінарії

Патисони можна готувати різними способами: смажити, тушкувати, відварювати на пару, маринувати, запікати в духовці або на грилі, солити - в солоному вигляді вони за смаком стають схожими на білі гриби. З ними готують пироги, оладки, млинчики, запіканки і навіть пельмені.

Фарширувати патисони теж можна чим завгодно: овочами, сиром, м'ясом, яйцями, грибами, крупами - особливо рисом; деякі господині примудряються навіть начиняти їх солодким кремом, але це - на любителя, хоча і варення з патисонів виходить дивно смачним. Смачними і ніжними виходять і салати з сирими патиссонами, і овочева ікра.


Для приготування смачних страв з патисонів не потрібні ніякі екзотичні інгредієнти.

Рецепти з патиссонами

Гарні патисони в сметані.
4-5 молодих плодів треба вимити, відварити в підсоленій воді або на пару до м'якості, потім охолодити і розрізати на часточки. Викласти нарізані патисони на велику плоску тарілку, залити сметаною і посипати дрібно нарубаної зеленню кропу і петрушки .

фаршировані патисони
В якості дієтичного страви підійдуть фаршировані патисони - краще з овочевим фаршем. У патисонів відрізають плодоніжки, виймають частину м'якоті і насіння, відварюють плід 10-12 хвилин, і наповнюють фаршем. Для фаршу беруть ріпчасту цибулину , пару морквин , корінь петрушки, Зелена цибуля , чорний перець , Кілька часточок часнику і сир (100 г). Нарізані соломкою овочі кілька хвилин пасерують в маслі, змішують з дрібно нарізаною зеленою цибулею і часником, тертим сиром, і начиняють патисони. Потім їх укладають на деко або в форму для запікання, посипають сиром і чорним меленим перцем, і запікають при 150-170 ° C протягом 25-30 хвилин. Подають, поливши сметаною. Овочеву начинку годі й пасерувати, а просто перемішати і начинити нею патисони; туди ж можна додати їх вийняту м'якоть, подрібнивши її - так теж буде смачно, і навіть корисніше.


Салат з сирими патиссонами
допомагає схуднути і покращує роботу кишечника. Треба порізати соломкою 300 г молодих патисонів, додати накришених ріпчасту цибулину, 1,5 ст.л. тертого хрону , Нарізану зелену цибулю і петрушку, посолити все і посипати чорним перцем, полити оливковою олією і перемішати.

Через свою незвичайно гарної форми і яскравого кольору плоди патисонів часто використовуються і в декоративних цілях: вони можуть прикрасити будь-яке застілля і навіть інтер'єр.

Протипоказань до вживання патисонів немає, проте їх не слід їсти тим, хто схильний до діареї і розладів кишечника. Проте, в поєднаннях з рисом їх все-таки можна потроху вживати - вже дуже вони смачні і корисні, щоб відмовлятися від них повністю.

Автор: Гатаулина Галина
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт www.inmoment.ru обов'язкова!


Патисон: склад і властивості. Рецепти з патиссонами


патисони , так само як і кабачки , Є «членами» сімейства гарбузових: по-іншому їх навіть називають тарілчастими гарбузами - плоди патисонів дійсно дуже схожі на тарілочки. Китайці ж називають їх «долонями Будди» - це назва можна зрозуміти, якщо дивитися на плоди «в профіль».

Китайці ж називають їх «долонями Будди» - це назва можна зрозуміти, якщо дивитися на плоди «в профіль»

У дикому вигляді патисони невідомі - принаймні, ніхто їх в природі не бачив, і де їхня батьківщина, точно невідомо. Можливо, це Африка, але більшість вчених вважають, що це Центральна Америка.

В кінці XVI - початку XVII століття патисони потрапили в Європу, але в Росію, як і багато інших овочів, тільки в XIX столітті. І зараз патисони у нас не дуже-то популярні: велика частина городників воліє вирощувати кабачки, тому що з ними «метушні менше», а на смак вони майже такі ж. Дійсно, догляд патисонам потрібно більш ретельний, ніж їх побратимів, а урожай вони дають не настільки багатий. Чистити патисони теж складніше, але дієтологи вважають, що вони корисніше кабачків, та й смак у них більш ніжний. А ось американці патисони поважають: їм не лінь їх вирощувати, причому різного розміру - тамтешні господині дуже люблять їх в фаршированому вигляді. У Франції патисони теж популярні: французи і назвали плід патисони - їм здалося, що він нагадує пиріг - і це теж вірно, а пиріг по-французьки - «pate».


склад патисонів

Не так давно патисони нам були відомі тільки білі, але потім селекціонери вивели гарні різнокольорові плоди: світло і темно-зелені, золотисто-жовті, помаранчеві, фіолетові і крапчасті.

Молоді патисони смачніше і корисніше, і при цьому їх навіть чистити не треба: вони гарні разом з шкіркою, і зміст мінералів і вітамінів в них дуже високо, зате калорій мало - всього близько 20 ккал в 100 грамах, так що для розвантажувальних дієт вони «в самий раз». Вага молодих плодів невеликий - від 100 до 300 грамів, а великі зрілі патисони можуть важити і цілий кілограм, але їх смак при цьому втрачається, тому не варто тримати їх на грядці довше 5 днів.

Патисони багаті вітамінами - З, групи В, РР, каротин; і мінералами - це калій, магній, натрій, кальцій, фосфор, залізо; в них є харчові волокна і органічні кислоти, натуральні цукру, ферменти, пектини.


властивості патисонів

Смакові і дієтичні властивості патисонів дозволяють використовувати їх в кулінарії і дієтології, але і в лікувальних цілях їх теж застосовують - багато лікарів вводять їх в раціон своїх пацієнтів, а в народній медицині навіть є рецепти з їх соком і насінням.

У жовто-помаранчевих плодах міститься лютеїн - речовина, при нестачі якого у людини є незворотнім погіршується зір. Сьогодні ця проблема стала проявлятися частіше - навантаження на зоровий апарат сучасної людини величезні, і ультрафіолетове випромінювання теж сприяє руйнуванню тканин очей. Володіючи антиоксидантними властивостями, лютеїн усуває надлишок вільних радикалів і захищає наші клітини від старіння.

Вживання патисонів приводить в норму обмін речовин: жири і білки починають засвоюватися правильно, краще відділяється жовч, а глікоген - необхідний нам для відновлення енергії полісахарид, починає накопичуватися в певних кількостях там, де потрібно - в печінці і м'язах.


Для людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, печінки і жовчного міхура патисони повинні стати обов'язковим компонентом раціону. Інформація, що міститься в них клітковина м'яко стимулює роботу кишечника, попереджає процеси бродіння і запори . Нирки теж краще працюють, якщо в меню багато страв з патиссонами; з ними навіть м'ясо стає безпечним і легко засвоюваним - в них багато лужних сполук, які нейтралізують його окисляє дію.

Завдяки великій кількості калію і магнію, патисони стають відмінним засобом профілактики судинних захворювань, гіпертонії, ожиріння, захворювань печінки і нирок - вони володіють м'яким сечогінну дію.

насіння патисонів

У насінні патисонів теж багато корисного, але їх потрібно вживати довгий час, щоб отримати позитивний результат. Наприклад, з їх допомогою можна позбутися від надлишків скупчилися в організмі солей, а також полегшити подагру - важко виліковних захворювання, що виникає внаслідок накопичення сечової кислоти в тканинах.


Беручи протягом декількох тижнів подрібнені насіння патисонів, можна зняти набряки і налагодити роботу нирок. У кавомолці подрібнюють 100 г очищених насіння, і приймають отриману масу за 20 хвилин до їжі, 4 рази на день, по 3-4 ч.л., запиваючи великою склянкою чистої води.

Сік і м'якоть патисонів

При хворобах нирок також допомагає свіжий сік патисонів - його треба пити по 100 мл до 4-х разів на день, додаючи по 10 г меду .

При запорах один раз в день - краще вранці, за півгодини до сніданку, - п'ють чистий сік патисонів, також по 100 мл.

Сік і м'якоть патисонів настільки багаті цілющими природними речовинами, що їх використовують і в косметичних цілях. З їх допомогою загоюють ушкодження на шкірі і слизових оболонках; маски з ними пом'якшують, омолоджують і освітлюють шкіру. Найпростіша домашня маска з патисони - це накладання його тонких пластинок на особа . Тримати їх потрібно близько 20 хвилин, а потім зняти і протерти обличчя тампоном, змоченим в некип'яченої молоці.


Щоб схуднути за допомогою патисонів, треба просто включати їх до складу різних страв, причому вони повинні бути їх основною складовою. Солі в страви треба класти поменше, а в ідеалі обходитися зовсім без неї: патисони досить швидко приводять у норму обмінні процеси, а зайвий холестерин виводять; витримувати тривалу дієту на них нескладно - вони дуже смачні і поєднуються з будь-якими продуктами.

Патисони в кулінарії

Патисони можна готувати різними способами: смажити, тушкувати, відварювати на пару, маринувати, запікати в духовці або на грилі, солити - в солоному вигляді вони за смаком стають схожими на білі гриби. З ними готують пироги, оладки, млинчики, запіканки і навіть пельмені.

Фарширувати патисони теж можна чим завгодно: овочами, сиром, м'ясом, яйцями, грибами, крупами - особливо рисом; деякі господині примудряються навіть начиняти їх солодким кремом, але це - на любителя, хоча і варення з патисонів виходить дивно смачним. Смачними і ніжними виходять і салати з сирими патиссонами, і овочева ікра.


Для приготування смачних страв з патисонів не потрібні ніякі екзотичні інгредієнти.

Рецепти з патиссонами

Гарні патисони в сметані.
4-5 молодих плодів треба вимити, відварити в підсоленій воді або на пару до м'якості, потім охолодити і розрізати на часточки. Викласти нарізані патисони на велику плоску тарілку, залити сметаною і посипати дрібно нарубаної зеленню кропу і петрушки .

фаршировані патисони
В якості дієтичного страви підійдуть фаршировані патисони - краще з овочевим фаршем. У патисонів відрізають плодоніжки, виймають частину м'якоті і насіння, відварюють плід 10-12 хвилин, і наповнюють фаршем. Для фаршу беруть ріпчасту цибулину , пару морквин , корінь петрушки, Зелена цибуля , чорний перець , Кілька часточок часнику і сир (100 г). Нарізані соломкою овочі кілька хвилин пасерують в маслі, змішують з дрібно нарізаною зеленою цибулею і часником, тертим сиром, і начиняють патисони. Потім їх укладають на деко або в форму для запікання, посипають сиром і чорним меленим перцем, і запікають при 150-170 ° C протягом 25-30 хвилин. Подають, поливши сметаною. Овочеву начинку годі й пасерувати, а просто перемішати і начинити нею патисони; туди ж можна додати їх вийняту м'якоть, подрібнивши її - так теж буде смачно, і навіть корисніше.


Салат з сирими патиссонами
допомагає схуднути і покращує роботу кишечника. Треба порізати соломкою 300 г молодих патисонів, додати накришених ріпчасту цибулину, 1,5 ст.л. тертого хрону , Нарізану зелену цибулю і петрушку, посолити все і посипати чорним перцем, полити оливковою олією і перемішати.

Через свою незвичайно гарної форми і яскравого кольору плоди патисонів часто використовуються і в декоративних цілях: вони можуть прикрасити будь-яке застілля і навіть інтер'єр.

Протипоказань до вживання патисонів немає, проте їх не слід їсти тим, хто схильний до діареї і розладів кишечника. Проте, в поєднаннях з рисом їх все-таки можна потроху вживати - вже дуже вони смачні і корисні, щоб відмовлятися від них повністю.

Автор: Гатаулина Галина
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт www.inmoment.ru обов'язкова!


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама