Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Стрелиция - райський квітка. Секрети догляду в домашніх умовах від UFL!

  1. різновиди стрелиции
  2. Догляд за райським птахом

Стрелиция - найяскравіший і незвичайний квітка. Як тільки не називають його ... райський птах, журавель, королівський квітка ... і все через дивної форми і розмальовки. яскраві відтінки жовтого і червоного в поєднанні з насиченим синім кольором, створюють враження чарівного, фантастичного створення.

Такий приголомшливий квітка стає прикрасою будь квіткової композиції . А посаджений в горщик, ще й прекрасним елементом декору вашого будинку або саду. Це один з улюблених квіток флористів, так як в зрізаному вигляді він довго зберігає свій привабливий зовнішній вигляд, і прекрасно переносить транспортування.

різновиди стрелиции

Всі види населяють Південну Африку і ростуть на берегах річок, в горах і лісах. Вони досягають висоти від 1-го до 8-ми метрів. Існує 5 видів цієї неземної краси:

  • Стрелиция Миколи - названа на честь російського царя Миколи. Зовні схожа на банан, тому і називають її іноді «дикий банан». Квіти біло-сині, дуже великі. Виростає до 8-ми метрів;
  • Біла - мешкає в тропічних лісах. Зростає до 1-го метра у висоту. квіти білі . Листя довгі, еліптичної форми;
  • Гірська (хвостата) - досить рідкісний вид. Виростає до 8-10 метрів. Листя великі наклади і ростуть в два ряди. Квіти великі, білого кольору. У довжину досягають 40-45 см;

У довжину досягають 40-45 см;

  • Королевська - найпоширеніша і популярна. Її найчастіше вирощують в горщиках і зрізають для букетів. Досягає 2-х метрів. квіти яскраво помаранчеві , Серединка синя;
  • Очеретяна - помаранчеві квітки майже не відрізняються від королівської, а ось листя більш вузькі і гострі, схожі на очерет. Мешкає в східній частині Африки, тому вважається дуже витривалим видом.

Мешкає в східній частині Африки, тому вважається дуже витривалим видом

Догляд за райським птахом

Стрелиция королівська - південна рослина, тому звикла отримувати багато сонячного світла. Нормально переносить попадання прямих сонячних променів. Прекрасно себе почуває на південних, східних і західних підвіконнях. І не набагато гірше на північній стороні, просто кількість кольорів буде трохи зменшено. У літній період можна сміливо виносити її на свіже повітря.

Як не дивно, вологість повітря ніяк не впливає на цей чудовий квітка. Та й в поливі не відрізняється сильною примхливістю. Головне не пересушувати грунт і підтримувати її вологою.

Грунт повинна бути максимально живильним. Хорошим варіантом буде суміш піску, перегною, листової і дернової землі (1: 2: 2: 2). І обов'язково дренаж.

Розмножують рослину за допомогою ділення кореня, рідше користуються насінням. Ділять корінь так, щоб залишалося мінімум 2 точки росту і дуже обережно, так як він дуже крихкий.

Цвітіння стрелиции залежить від умов утримання і температурного режиму. Цвітуть тільки дорослі екземпляри. Якщо в зимовий час забезпечити 15-ти градусну середовище проживання, то влітку вона буде пишно цвісти. А якщо в літню пору забезпечити таку температуру, то зацвіте вона в жовтні.

Що стосується добрива, то з весни до осені її підгодовують кожні 2 тижні добривами в рідкому вигляді. Відмінно підійдуть добрива для кімнатних квітучих рослин.

Пересадкою займаються за потребою, в основному кожні 2 роки. Тут треба звернути увагу на те, що стрелиция рясно цвіте, коли зростає в просторому горщику, а корінь розвивається в довжину, тому горщик необхідно підбирати високий.

Квіти стрелиции стануть прекрасним подарунком не тільки для жінок , А й для чоловіків . Його часто використовують в строгих букетах, які чудово підходять для колег , Начальства і партнерів. Такий райдужний квітка нікого не залишить байдужим.

Рекомендуємо прочитати інші наші цікаві матеріали:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама