Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Скільки коштує побудувати будинок

Однозначно, кожен мріє про власний будинок або дачу. Адже незалежно від того, чи є у вас сім'я чи ні, «особистий кут», «власний простір» просто необхідно для умиротворення існування. Іноді ті, хто все життя прожив в багатоповерхівках, вирішують змінити звичний статут і переїхати жити в будинок. Хтось бажає приїжджати на вихідні в маленьку, затишну дачу з садом і городом. Але, в більшості випадків, мрії так і залишаються мріями, без чітких планів і дій на реалізацію. Тому, що будівництво - це відповідальний фронт роботи, де без спеціальних знань і професійних навичок нічого не вийде. І все ж, хто не ризикує, той ми знаємо, чого позбавляється. Тому якщо є мета і настрій, а також фінансові заощадження, ми пропонуємо ознайомитися з основними правилами, особливостями, які передбачають будівництво будинку на сьогоднішній день.

З чого починати?

Перш за все, вам буде потрібно проект. Головне - знати чого хотіти. Тому якщо у вас склалося тверде уявлення про те, як ви уявляєте будинок, тоді вирушайте до фахівця. Середня вартість стандартного проекту, невеликого житла обійдеться приблизно в 5 тисяч гривень. Ну, вже якщо замовляти, щось ексклюзивне, тоді доведеться викласти десь по 25 $ США за кожен квадратний метр площі.

Ну, вже якщо замовляти, щось ексклюзивне, тоді доведеться викласти десь по 25 $ США за кожен квадратний метр площі

Основа основ - фундамент

Від того, якою буде фундамент, залежить міцність, безпеку і надійність всієї конструкції і, як наслідок, затишок. На таких параметрах бажано не економити і запросити фахівця. Він проведе всі необхідні, а головне правильні розрахунки, заміри, якість грунту і досліджує ґрунтовий покрив. Більшість, напевно, знають, що від рельєфу залежить багато чого.

Наступним етапом в розробці фундаменту є сама основа - бетон. До його складу і консистенції потрібно ставитися дуже педантично. Сьогодні, бетон можна замовити і його привезуть стільки, скільки потрібно. Можна й самому робити, але, тоді врахуйте, що доведеться витратити багато фізичних зусиль і часу, а також закупити або орендувати обладнання. Згідно сьогоднішніми цінами, по середньостатистичному проекту, фундамент обійдеться від 30 тисяч гривень.

Мій дім моя фортеця

Мій дім моя фортеця

Як ви вже здогадалися, наступний етап - це стіни. Тільки фундамент знайде свою міцність (застигне), можна приступати до вигонки стін. У цій області є з чого вибирати: цегла, дерево, газоблок, керамоблок, каркасні плити. Потрібно враховувати вартість самого матеріалу, додаткових арматурних конструкцій, кріпильний склад і допоміжні роботи фахівців. Середня цінова політика на цеглу загальнобудівельний - від 20 грн / шт, зруб дерева - від 2500 грн за м.кв., газоблок - від 950 грн / куб, каркасні плити - від 5 000 грн / м.кв. До всього іншого додайте теплоізоляцію і шумоізоляцію.

Захист будинку - дах

На даху, як і на фундаменті, бажано не економити. На неї цілодобово впливає перепад температур, вологість і сезонні особливості. Дах теж варто утеплити скловатою або іншими мінеральними ущільнювачами. Кроквяна система - опора даху, тому встановлюйте її з мінімальним кроком. Так буде надійніше. З приводу покриття, то найпоширенішим варіантом є металочерепиця - красиво, надійно, доступно. Ціна на металочерепицю варіюється від 80 грн / кв.м. Ну, і інші супутні дрібниці - кріплення, власники, шурупи і штирі.

додаткові аксесуари

Для кого-то, в будівництво будинку входить навіть інтер'єр і вуличні меблі, іншим досить вигнати стіни і накрити дахом. Але, це не означає, що якщо сьогодні у вас недостатньо грошей для повного комплекту будівництва, тоді і не потрібно починати. Потрібно. Це процес не одного дня і деякі будують свій будинок мрії роками. Зате, вони отримують реальний об'єкт своїх мрій.

підсумок

Середньостатистичний будиночок можна побудувати, починаючи від 150 000 грн. Він передбачає міцний фундамент, стіни, дах. Всі додаткові будівельні маніпуляції залежать від фінансування і польоту фантазії.

З чого починати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама