Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Штучне освітлення і гігієнічні норми в дитячому саду.

До штучного освітлення пред'являються такі вимоги:   1) Достатня освітленість, що відповідає гігієнічним нормам До штучного освітлення пред'являються такі вимоги:

1) Достатня освітленість, що відповідає гігієнічним нормам.

2) Відсутність різких тіней.

3) Наявність розсіяного світла. У тих випадках, коли - лампочка не захищена абажуром, вона сліпить очі і стомлює їх.

4) Джерела освітлення не повинні змінювати властивостей повітря (підвищувати його температуру, змінювати хімічний склад повітря).

Електричне освітлення найбільш відповідає гігієнічним вимогам.

Під час малювання, розфарбовування, читання необхідно, щоб освітлення було не менше 75 люксів (люкс - одиниця освітленості). Щоб освітлення було рівномірним, слід лампочку підвішувати на кожні 10 кв. м стелі, а щоб освітлення було достатнім, лампи повинні бути по 100 ват, а щоб було більш зручно в крутити лампочку радимо купити драбину відповідного розміру.

Приємне, що не сліпуче освітлення, з відсутністю різких тіней дає арматура «збірна Люцетта» і «куля». Ця • арматура рекомендується для дитячих установ.

«Куля» робиться з молочного скла, а в «збірної Люцетта» нижня частина - з молочного скла, а верхня - з матового.

У гігієнічних цілях електропроводку доцільніше робити закритою.

В СРСР радили, при відсутності електричного освітлення кращими вважаються керосино-гартівні лампи, тому що вони дають більше освітлення в порівнянні зі звичайними гасовими, не псують повітря, як звичайні гасові лампи. Керосиновое освітлення повинно бути не менше 3 ліній на 1 кв. м площі підлоги. Лампи слід перешкодити високо, щоб уникнути нещасних випадків. Але а в наш час, краще використовувати LED лампи вони економні, дають природне світло т безпечні.

На ніч слід влаштовувати чергове освітлення (настільна лампа з темним абажуром).

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама