Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Різотто з куркою, гарбузом та кальмарами, томатне і яблучне: рецепти дня

  1. Матеріали по темі

Різотто з полуницею, фісташками і шоколадом

400 г рису, 4 гілочки м'яти, 0,5 склянки білого сухого вина, 200 г полуниці, 50 г цукру, 50 г вершкового масла, 50 г шоколаду, 50 г фісташок, зелене яблуко.

Яблуко нарізати часточками, залити 1,5 склянки води, додати цукор і довести до кипіння. Дати настоятися під кришкою 10 хв. Розігріти в каструлі вершкове масло, додати нарізану м'яту і тушкувати 2 хв. Всипати промитий рис, перемішати. Влити вино і готувати на слабкому вогні до повного випаровування рідини. Влити 0,5 склянки яблучного відвару. Знову готувати до повного випаровування. З цієї ж технології додавати відвар невеликими порціями, поки рис не буде повністю готовий. Додати 2/3 нарізаної полуниці. Перемішати, відразу ж зняти з вогню і накрити кришкою. Шоколад натерти на тертці, фісташки порубати ножем. Розкласти різотто по тарілках, прикрасити залишилася полуницею, зверху присипати шоколадом і фісташками.

класичне різотто

50 г вершкового масла, 1 невелика цибулина, 2 л курячого бульйону, 340 г круглого рису, 125 мл білого сухого вина, 60-80 г тертого пармезану, сіль, чорний мелений перець.

Дрібно наріжте цибулю. У великому сотейнику на середньому вогні розтопіть 30 г вершкового масла. Додайте цибулю і готуйте на повільному вогні, помішуючи, поки цибуля не стане м'яким і прозорим, не змінивши кольори. Поки цибуля готується, доведіть до кипіння бульйон. Збільште вогонь під цибулею, додайте рис і почніть помішувати його широкими рухами. Приблизно через 3 хв., Коли рис почне виглядати вапняним і стане прозорим, влийте вино. Перемішуйте рис, поки він повністю не вбере вино. Продовжуючи помішувати, почніть вливати гарячий бульйон порціями приблизно по 250 мл за раз. Постійно заважайте різотто, щоб рис готувався рівномірно і не пристав до дна. Коли вбереться 1,5 л бульйону, почніть додавати по 125 мл зараз і пробуйте рис. Він повинен бути ніжним, але щільним при укусі. Зніміть сотейник з вогню, коли рис ще трохи більш пружний, ніж хотілося б. Введіть в різотто вершкове масло і енергійно перемішайте різотто по колу. Вмішайте пармезан, приправити сіллю і перцем. Дайте різотто постояти кілька хвилин, потім розкладіть в тарілки і відразу ж подавайте.

Різотто з куркою

Рис для різотто - 200 г, філе курячої грудки - 400 г, біле сухе вино - 200 мл, шафран - на кінчику ножа, цибуля - 5 дрібних цибулин, часник - 2 зуб., Лавровий лист - 2 шт., Пармезан - 150 г , оливкова олія - 150 мл, вершкове масло - 50 г, сіль, приправи.

Філе курячої грудки, 2 очищені цибулини відваріть в 1,2 літра води 20 хвилин, додавши сіль, перець, лавровий лист. Бульйон процідіть. Грудку наріжте невеликими шматочками і підрум'яньте на сковороді з невеликою кількістю оливкової олії. На маслі, що залишилося обсмажте до прозорості 3 цибулини, порізані дуже дрібно. Додайте на сковороду подрібнений часник, через 2-3 хвилини покладіть рис і обсмажуйте, перемішуючи, 5 хвилин. Влийте до рису вино, поваріть. Коли запах алкоголю перестане відчуватися, додайте склянку бульйону. Коли він вбереться в рис, влийте нову порцію - і так до тих пір, поки бульйон не закінчиться. Разом з останньою порцією бульйону покладіть в сковороду з рисом курку і шафран. Коли різотто буде готове, посипте його тертим сиром, покладіть тонкі скибочки вершкового масла і добре перемішайте.

Різотто з білими грибами

2 склянки рису для різотто, 50 г сушених білих грибів, 2 великі цибулини, 1,3 л м'ясного бульйону, 1 стакан сухого білого вина, 3 ст. л. вершкового масла плюс ще для подачі, 1 ст. л. оливкового масла, шафран, сіль, мелений чорний перець, скибочки морозива білого гриба, пармезан для подачі.

оливкового масла, шафран, сіль, мелений чорний перець, скибочки морозива білого гриба, пармезан для подачі

Сушені гриби залийте 1 склянкою гарячого бульйону, залиште на 1,5 ч. Потім відкиньте на друшляк, слив рідина в каструлю з основним кількістю бульйону. Гриби наріжте середніми шматочками. Шафран залийте 3 ст. л. вина, залиште на 20 хв. Лук наріжте дуже дрібно. У великій каструлі з товстим дном розігрійте вершкове масло разом з оливковою, цибулю смажте до м'якості, 5-7 хв. Лук не повинен змінити колір. Всипте рис, готуйте, помішуючи, 3 хв. Влийте вино, додайте гриби і шафран разом з рідиною і варіть, потроху підливаючи бульйон (бульйон повинен бути весь час гарячим!), Кожен раз чекаючи, поки вбереться. Це займе приблизно 25 хв. Зніміть різотто з вогню, приправити сіллю і перцем, додайте ще трохи бульйону і 1-3 ст. л. вершкового масла, перемішайте, дайте постояти 10 хв. і подавайте з натертим пармезаном і обсмаженими скибочками білого гриба.

Різотто з гарбузом і кальмаром

Рис - 100 г, цибуля - 20 г, біле сухе вино - 40 г, овочевий бульйон - 100 г, кальмар - 30 г. Для соусу: запечена гарбуз - 200 г, ріпчаста цибуля - 40 г, часник - 5 г, вершкове масло - 20 г, сіль і перець.

Запечіть гарбуз протягом 13-15 хвилин при 180 градусах. Обсмажте цибулю, додайте гарбуз і вершкове масло, посоліть, збийте все блендером. Обсмажте рис, додайте оливкову олію, цибулю, очищеного і порізаного шматочками кальмара. Влийте вино, випарити, а потім поступово підливайте бульйон. Довести різотто до стану аль денте і додати гарбузовий соус. Томити протягом 2-3 хвилин, ретельно перемішати і подавати на стіл.

Швидке різотто з морепродуктами

200 г заморожених очищених креветок, 140 г заморожених мідій (без раковин), 1 заморожений кальмар, 150 мл білого сухого вина, 125 г круглозерні рису, 10 помідорів чері, 4 зубчики часнику, 5 гілочок петрушки, оливкова олія, мелений чорний перець, сіль .

Відварити рис до готовності, відкинути на друшляк. Розморожені креветки крупно порізати, мідії залишити цілими, кальмара очистити і порізати кільцями. Черрі надрізати навхрест. На оливковій олії обсмажити подрібнений часник до золотистого кольору, вийняти. Додати в сковороду морепродукти і смажити 5 хвилин. Влити вино, посолити і поперчити, готувати ще 5 хвилин. Потім додати гарячий рис і перемішати, накрити кришкою і вимкнути вогонь. Окремо на оливковій олії обсмажити помідори черрі з часником і петрушкою, посолити і поперчити. Розкласти по тарілках рис з морепродуктами, прикрасити обсмаженими помідорами.

томатне різотто

Помідори черрі - 300 г, цибуля ріпчаста - 2 шт., Цукор - 0,5 ч. Л., Бульйон овочевий - 1 л, масло вершкове - 50 г, товчений часник - 2 зубчики, вино біле сухе - 150 мл, рис - 400 г, в'ялені помідори - 80 г, сіль - за смаком.

Помідори розрізати навпіл і обсмажити в 1 ч. Л. масла 2 хв. Цибулю і часник подрібнити і обсмажити на середньому вогні в маслі, що залишилося 4 хв. Всипати рис і готувати, помішуючи, 2 хв. Додати вино, в'ялені помідори і цукор. Готувати, поки вино не випарується. Потім вливати потроху гарячий бульйон, помішуючи, поки він не випарується, до стану аль денте. Приправити сіллю і перцем, додати обсмажені помідори черрі - і можна подавати на стіл.

яблучне різотто

350 г рису для різотто, 250 г яблук, 1 ст. л. лимонного соку, 1 маленька цибулина, 1/2 склянки мигдалю, 100 г вершкового масла, 1/2 склянки білого сухого вина, 1 л курячого або овочевого бульйону, 4 ст. л. тертого пармезану, сіль, мелений чорний перець.

Виберіть міцні солодкі яблука, щоб контраст між рисом і яблуками був сильніше. Очистіть яблука і наріжте тонкою соломкою, збризніть лимонним соком. Лук наріжте маленькими кубиками. Мигдаль порубати середніми шматочками. На 25 г вершкового масла обсмажити цибулю до прозорості. Потім покладіть яблука і продовжуйте готувати ще 3 хв. У глибокій сковороді розтопіть ще 25 г масла і всипте рис. Смажте, помішуючи, до напівпрозорості, 3-4 хв. Влийте вино і дочекайтеся, поки воно повністю випарується. Потім влийте ополоник бульйону, додайте цибулю і яблука і готуйте, помішуючи, поки рідина повністю не вбереться. Продовжуйте потроху додавати бульйон і, помішуючи, готуйте ще 10-15 хв. Спробуйте рис. Якщо він зовні м'який, а всередині ще трохи твердий, то влийте останній ополоник бульйону, посоліть. Зніміть з вогню, посипте горіхами. Вмішайте масло, що залишилося і залиште різотто під кришкою на 5 хв. Уже в тарілках посипте тертим пармезаном і чорним перцем.

Різотто з копченою куркою і зеленим горошком

Рис для різотто - 250 г, куряча грудка - 350 г, горошок зелений заморожений - 100 г, сир пармезан тертий - 100 г, цибуля-порей - 1 стебло, часник - 2 зубки, масло вершкове - 40 г, цибуля зелена, петрушка ( зелень) - 3 гілочки, селера - 30 г, лавровий лист - 2 шт., перець горошком - 3-4 шт., сіль морська - 1 ст. л.

Скласти в каструлю порізаний на великі кубики корінь селери, петрушку, зелену цибулю, лавровий лист, горошини перцю і зубчик часнику, влити 3 літри води і варити 30 хвилин. Процідити. Лук-порей і часник порубати і спасерувати з шафраном на вершковому маслі. Коли порей стане прозорим, всипати в сотейник рис і обсмажити його буквально 5-7 секунд. Потім додавати понемогу овочевий бульйон, поки рис не досягне стану аль денте. З останньою порцією бульйону всипати пармезан, перемішати. Зелений горошок сбланшіровать в окропі 5 хвилин, відкинути на сито. Копчену курячу грудку нарізати тонкими слайсами. Викласти різотто на тарілки, зверху - курку і посипати горошком.

Різотто з ніжним лососем

1/3 склянки білого вина, 2 зубки часнику, сік з ¼ лимона, 150 г рису круглозерні, 2 головки цибулі ріпчастої, 300 г філе лосося, кріп, вершкове масло, 1,5 л бульйону (курячого, овочевого або рибного), 50 г тертого пармезану, олія оливкова, сіль, перець.

Філе лосося наріжте тонкими довгими пластинами і замаринуйте в лимоні, перці і солі. У сотейнику нагрійте обидва види масла, всипте подрібнені часник і цибулю. Доведіть до прозорості на малому вогні, безупинно помішуючи. Додайте до овочів рис, дайте йому просочитися ароматами і влийте в сковорідку вино. Додайте вогонь, дочекайтеся, поки вино випарується. Далі малими порціями додавайте теплий бульйон. Після того як ви витопите останню рідину, додайте в різотто трохи масла і сир. На останньому етапі додайте в блюдо лосось, гарненько розмішайте, готуйте ще пару хвилин - для ніжної риби це досить. Посипте різотто кропом і подавайте до столу.


Матеріали по темі

Ревінь в пирогах: сирному, пісочному, холодці, з вершковим кремом 01.06.2019, 7:11 Котлети з зеленої цибулі, салат з кульбаб, омлет з кропиви: 12 рецептів страв із зелені 26.05.2019, 7:12 Черемша: 15 рецептів з зеленим вітаміном і чим корисний ведмежа цибуля 18.05.2019, 7:02 Краса з листкового тіста: воловани з жюльєном, ананаси-ромашки, тістечко «Пальміра» і рулет 11.05.2019, 7:10 Рецепти для пікніка: бутерброд з лаваша, Брускетта з помідорами, хлібний салат «Панцанелла» 04.05.2019, 7:17 Великодній стіл: АП ділиться цікавими рецептами паски і паски 27.04.2019, 7:01 9 великодніх рецептів: паска «Сюрприз», холодець, суботні та фарширована оливками курка 26.04.2019, 8:01 Сирники з вівсянкою, швидкі хачапурі, запіканка в гуртку: яким повинен бути сніданок школяра 21.04.2019, 5:00 Капустяний суп: з пшоном, сиром, м'ясом, горошком, цукіні, кешью і грибами 13.04.2019, 7:26 Пісна випічка: морквяний пиріг, веганські мафіни, бублики, пиріг на чаї, пиріжки з рисом 06.04.2019, 6:22 Рибний день: камбала з овочами, нагетси з сома, окунь в сметані і лосось з оливками 30.03.2019, 7:01

показати ще

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама