Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

пічної питання

  1. компактне тепло
  2. по-старому
  3. електричні кам'янки
  4. 5 ПЛЮСІВ металевих печей
  5. розрахунок потужності
  6. майже дорогоцінні

Ознака гарній російській лазні - це коли ви піддаєте, а пара не видно, але ви його відчуваєте кожною клітинкою своєї шкіри. Якщо ж подібного ефекту не виникає, можливо, варто поміняти банну піч.

Найпростіший варіант - придбати піч-кам'янку заводського виробництва. У сучасних лазнях найчастіше саме так і роблять. І хоча у покупної кам'янки є противники, які вважають, що вона не може створити ідеальний мікроклімат справжньої російської парної, а годиться тільки для прогріву сухого повітря сауни, компактні печі, тим не менш, дуже популярні.

Піч HeloПіч Helo

компактне тепло

Оскільки від ступеня нагріву парилки і якості пара залежить оздоровчий ефект банної процедури, особливу увагу слід приділити вибору печі. Сучасний ринок пропонує лазневі кам'янки самих різних конструкцій і форм, з нагріванням каменів газовим пальником, електрикою або дровами. У будь-якому випадку для створення атмосфери саме російської лазні краще підібрати піч з вбудованим баком для води - вона не тільки забезпечить в парній необхідну температуру і дасть стійкий жар, але і допоможе зволожити повітря.
На жаль, металеві печі мають невелику теплоємність і тому швидко остигають.


по-старому

Піч, опалювальна дровами, - це не тільки і не стільки джерело тепла, скільки непередавана атмосфера сільської лазні. Адже коли ти і в XXI столітті топиш піч березовими полінами, як це робив твій прадід століття назад, то це вже не необхідність, а, скоріше, своєрідний ритуал.
Мерехтіння вогню в топці і потьохкування полін заспокоять втомленого городянина після важкої тижня і налаштують на заспокійливий лад. А це як раз те, що потрібно від лазні. До того ж дрова у нас доступні і недорогі, і тому проблем з паливом не буде.
Дров'яні кам'янки безпечні, економічні і різноманітні як по потужності, так і за зовнішнім виглядом. Вибір за вами!

електричні кам'янки

З винаходом Тена - трубчастого електричного нагрівача, перетворювати електричну енергію в теплову, - з'явилися і перші електрокам'янки. Вони надійні, довговічні і ефективні. Конструкція їх проста: захований всередину печі ТЕН оточений каменями.
Компактні електропечі зручні у використанні: вони забезпечені термостатом і запобіжником від перегріву, а при наявності дистанційного пульта управління їх легко перемикати. «Розумна» електроніка самих «просунутих» моделей дозволяє контролювати режим роботи кам'янки, регулювати співвідношення температури і вологості вбудованого парогенератора і навіть подавати в парилку аромати.


5 ПЛЮСІВ металевих печей

  • компактність
  • Швидкий прогрів парної (1-2 ч)
  • Простота перевезення і установки
  • економічність
  • Немає необхідності в спеціальному фундаменті

Пара з газу

Якщо ви паритеся часто й подовгу, встановіть в парильні піч, що працює на газі (магістральному або балонному пропане). Камені в ній нагріваються від газового пальника. В експлуатації вона значно дешевше електричної, чистіше і простіше дров'яної. Єдине «але» - установка газової кам'янки потребують погоджень з газовими службами. Якщо ж на вашій заміській ділянці трапляються перебої з газом, зручніше використовувати для опалення лазні комбіновані моделі, опалювальні як газом, так і дровами.

розрахунок потужності

Розрахувати мінімальну потужність печі для вашої парилки легко: для прогріву 1 куб. м необхідний приблизно 1 кВт енергії. Краще купувати піч з «запасом» потужності. «Резерв» стане в нагоді на прогрів вікон, холодного підлоги і стін, та й зменшити потужність можна в будь-який момент. Крім того, здавалося б, надлишкова влітку потужність взимку в промерзлій лазні виявиться зовсім не зайвою.
Печей з відкритою кам'янкою просто необхідна велика потужність, щоб прогріти парну, адже вони дуже швидко остигають. Тому їх доводиться топити безперервно протягом всього перебування в лазні чи сауні. Зате піч із закритою кам'янкою не тільки дасть хороший жар, але і протримається тепло ще день-два після топки.


майже дорогоцінні

Піч тому і називають кам'янкою, що головною дійовою особою в ній є банні камені, від якості яких залежить і якість пара.

З каменів для лазні, наявних на сьогоднішній день у продажу, найдешевший - це габро-діабаз З каменів для лазні, наявних на сьогоднішній день у продажу, найдешевший - це габро-діабаз. Він добре утримує тепло, не виділяє шкідливих газів, правда, не відрізняється довговічністю і вже через 1 рік починає змінювати колір і розсипатися. Універсальним банним каменем визнаний сірувато-зелений жадеїт. За рахунок високої теплоємності жадеїт дуже довго зберігає пар і надає йому цілющий ефект. Лідером серед каменів є талькохлорит. Він міцний, красивий, а головне - здатний акумулювати майже в 2 рази більше тепла, ніж цегла, і віддавати його довго і рівномірно. М'яке тепло, що випромінюється талькохлоритом, - це воістину «легкий пар»!
Пам'ятайте: будь-які камені необхідно замінювати кожні 1-2 роки!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама